Äiti joka ei osaa kokata

dsg115 (1 of 1).jpgKuten olette ehkä aiemmista teksteistäni voineet huomata, ruoanlaitto ei tosiaankaan ole minun juttuni. Olen ehkä jopa säälittävän surkea kokki, mutta se voi johtua myös siitä etten usein noudata ohjeita: Kun keitän riisiä en katso kauan sen pitää kiehua. Heitän vain riisit kattilaan ja lisään veden (en odota että vesi kiehuu ja lisää riisejä). Tuloksena on toisinaan ihan sopivan kypsää, toisinaan puuroutunutta ylikypsää riisiä. Silti en ole toistaiseksi jaksanut tehdä muutosta asiaan. Sama juttu makaronien ja perunoiden kanssa. En myöskään muista ikinä ottaa lihoja huoneenlämpöön ennen paistamista. Jauhelihan kohdalla tämä ei koidu kohtaloksi, toisin on kanan kanssa. Toisaalta paistettu kana on mielestäni aina pahaa ja haisee pierulta. En ymmärrä miten ravintolassa kana on usein todella hyvää!

dfs43 (1 of 1).jpgToki osaan kypsentää lihan niin että se ei ole aivan raakaa tai käristynyttä ja keittää perunat yms, mutta mitään erikoisempia herkkuruokia on minulta turha odottaa. Tuhahtelen mielessäni aina kun näen ”helpon reseptin, jonka kuka tahansa osaa tehdä”. Tiedän jo valmiiksi etten onnistuisi siinä. Olen kokeillut banaanilettuja, eivät pysyneet kasassa eivätkä maistuneet hyvältä. Olen kokeillut tehdä itse proteiinipatukoita ja raakasuklaata –> suoraan roskapyttyyn. Olen kokeillut itse leipoa marjapiirakan –> löydettiin viikkojen jälkeen jääkaapin perukoilta homeisena. Olen siis kokeillut kaikenlaista ja noudattanut ohjeita niin hyvin kuin pystyn. Epäselvää vain välillä on mitä tarkoittaa ”ripaus” tai ”ruskista kevyesti”. Onko ripaus teelusikallinen vai ruokalusikallinen? Onko kevyesti ruskistunut ruskea vai hieman vain väriä pintaan saanut?

Turhauttavaa on myös se että näistä uusista reseptikokeiluista jää käteen vain kamala sotku, paljon roskiin menevää ruokaa ja mausteita joita emme tule enää ikinä tarvitsemaan. Haluaisin tykätä ruoanlaitosta. Ja osata. Olisi ihanaa leipoa kaikkia ihania leivoksia ja kokeilla herkullisia reseptejä. Mutta kun ei niin ei. Nykyään lähes joka kerta paistan jauhelihat, keitän makaronit ja silppuan vihanneksia sekaan. Kyllästyttää, todella. Syömme toki muutakin, mutta silloin teemme miehen kanssa ruokaa yhdessä tai hän tekee sen. Mutta sen minkä häviän ruoanlaitossa, voitan siivoamisessa. Vaikka olen siinäkin huono.

Seuraa Facebook & Instagram

 

***

You may have noticed that I don’t like cooking. I’m pathetic lousy cook, but it can also be due to the fact that I never follow the recipes.

Why I don’t then follow the recipes and learn how to cook?

  1. I’m lazy.
  2. I’m not interested in.
  3. I’m get along so far like this.
  4. Cooking is messy.
  5. I don’t want to buy expensive spice, use it once and then throw it away.
  6. If I sometimes have tried to follow recipes and cook, the result is that we tasted the food, grimaced and then throw it away.
  7. My boyfriend is a better cook.
  8. I don’t like it!

Now someone may say that ”woman has to how to cook!” Other is worried about what our child eat (don’t worry she’s fine) And I’m only dreaming about own cook who deliver the foods behind my door. Like Tom Cruise has.

 

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Äiti joka ei osaa kokata”

  1. En usko, että monen muunkaan keittiötaidot ovat kovin ihmeelliset. Varmasti syödään samoja ruokia monessa perheessä, koska ideat ja aika meinaa loppua kesken. Nykyään täytyy myös miettiä, mikä on lapselle sopivaa ruokaa, ennen oli ehkä spontaanimpi kokki. Hei kokeile joskus tehdä kanaa uunissa, tulee paljon mehukkaampaa, eikä kannata pitää liian kauan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta