Äiti kännissä

”Mennäänkö terdelle/yhille/parille/kymmenelle?” Lause joka kuullaan kesällä lähes jokaisena aurinkoisena päivänä. Tissuttelu tai vähän ronskimmin ottaminen on tavallista kesäisin ja miksei muinakin vuodenaikoina. Aloin miettimään alkoholin käyttöä ja erityisesti äiti-ihmisten juomista. Nykyään varmaan harva ajattelee, että äiti kännissä on suurikin synti. Mielestäni tämä riippuu tietenkin siitä missä oloissa, kuinka usein ja miten sitä alkoholia käytetään. Tämä pätee tietenkin kaikkien ihmisten kohdalla.

Äiti kännissä

Äiti kännissä – onko sellainen hyvä äiti ollenkaan?

On toki heitäkin jotka ajattelevat että kun vauva syntyy, juhlimisen kuuluisi jäädä pannaan useammaksikin vuodeksi. Jonkun mielestä perheellisen ihmisen elämään ei kuulu alkoholi eikä varsinkaan känni. Suvaitaan ehkä yksi saunaolut tai lasi viiniä. On kuitenkin hieman ristiriitaista, että kun vauva syntyy lapsen isälle järjestetään varpajaiset joissa yleensä vedetään kunnon kännit. Yleisesti ottaen kaikille asia on ok. Eihän siinä ole mitään ihmeellistä, kun nehän ovat varpajaiset. Niissähän juhlitaan sentään vauvan syntymää! Mitäs jos äiti lähtisi yhtä pian vauvan syntymän jälkeen ryyppäämään? Vähän juhlistamaan vauvan syntymää? Veikkaan että aika moni kohottelisi kulmiaan ja pyörittelisi silmiään.

Äiti kännissä

Toisten mielestä taas äiti-ihmisenkin on päästävä joskus kännäämään. Itselläni oli vuosia sitten kausi, että tuli juhlittua aika usein. Olin silloin 19. Jossain vaiheessa suhtautumiseni alkoholiin muuttui lähes päinvastaiseksi. Juominen alkoi inhottaa ja se tuntui todella turhalta. Vuosi 2014 meni aika kuivin suin ja muistan juoneeni alkoholia kolme kertaa koko vuoden aikana. Seuraava vuosi olikin sitten kokonaan kuivin suin, koska raskaus. Mietin jopa jossain vaiheessa eläväni täysin alkoholitonta elämää, mutta nykyään en koe ehdottomuutta tarpeelliseksi.

Nykyään suhtautumiseni ei ole enää yhtä jyrkkä. Mielestäni alkoholi tietyissä määrin on ihan ok ja tiettyihin tilanteisiin se sopii. Nykyään on joskus hauskaa juhlia myös alkoholia nauttien. Vaikka olenkin äiti, en silti mielestäni oikeastaan ole muuttunut ihmisenä.

Minusta ei siis ole mikään synti, jos myös äiti-ihmiset joskus lähtevät baariin ja juovat viiniä. Tai mitä kukin nyt juokaan. Itse ainakin koen hyväksi joskus käydä toteamassa yöelämässä, etten ole jäänyt paljostakaan paitsi. Ystäviä on toki aina kiva nähdä, mutta onneksi heitä voi tavata muissakin merkeissä.

Äiti kännissä

Mitä ajatuksia teillä on ja mikä on oma suhteenne alkoholiin?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Ankea, seksitön avioliitto Kuinka usein äiti saa bilettää? Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Lapsen yksityisyys netissä Pakko bilettää?Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeen Lapset ovat pieniä vain hetken Äiti joka ei osaa kokataNaiset jotka vihaavat miehiä

Taru

2 vastausta artikkeliin “Äiti kännissä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta