Mikä on yllättänyt äitiydessä?

Äitiys ja vanhemmuus yleensäkin on asia johon ei voi koskaan täysin valmistautua, sillä ikinä ei voi täysin tietää mitä tuleman pitää. Jokainen lapsi on omanlainen yksilönsä eikä elämäntilanteetkaan ole koskaan täysin identtisiä kenenkään toisen kanssa. Vauvavuotena voi tulla vastaan jos jonkinlaisia yllätyksiä. Päätin raapustaa teille omia ajatuksiani aiheesta. Missä asioissa äitiys yllätti?

Äitiys yllätti x 7!

Oman lapsen hoitaminen: Minulle tuli yllätyksenä, miten nopeasti sitä osasi hoitaa omaa lastaan. Minä en ollut kuin pari kertaa pitänyt vauvaa sylissä ennen oman lapsen saamista, enkä koskaan ollut edes vaippaa vaihtanut. Kyllä sen nopeasti oppi kun heti synnärillä pääsi tositoimiin.

Muiden äitien suhtautuminen: Olen kuullut paljon juttua äideistä, jotka arvostelevat muiden valintoja ja kiillottavat omaa sädekehäänsä. Minulle ei ole onneksi tullut kuin yksi tällainen tilanne vastaan. Odotin jotenkin että tällaisia ihmisiä olisi kohdannut enemmänkin kun moni niistä etukäteen varoitteli. Toisaalta lähipiirissä ei ole oikeastaan paljoakaan muita äitejä, joten ehkä siksi olen säästynyt moralisoinnilta.

Imetys: Minut yllätti hieman se, miten paljon muita ihmisiä tuntui kiinnostavan imetys ja imetyksen lopettaminen. Imetyksen mahdollinen haastavuus sen sijaan oli tiedossa etukäteen.

Äitiys yllätti, mikä yllätti äitiydessä, äitiys, vanhemmuus, millaista on olla äiti, mikä yllätti äitiydessä?m mikä äitiydessä yllätti? Stuff about

Äitiys yllätti, mikä yllätti äitiydessä, äitiys, vanhemmuus, millaista on olla äiti, mikä yllätti äitiydessä?m mikä äitiydessä yllätti? Stuff about

Neuvolanterveydenhoitajat ja lässytys: Hahhaa. 😀 Oli vaikea löytää ei lässyttävä-neuvolanterkkari. Onneksi nyt meillä on sellainen. Lapselle saa lässyttää, minulle kiitos ei.

Luontevuus: Koen että meille molemmille vanhemmuus tuntui nopeasti luontevalta. Kertaakaan ei ole tullut mitään kriisiä asian suhteen. Syy on varmaan se, ettei kumpikaan ole yrittänyt ahtautua mihinkään äiti- tai isi-muottiin.

Ystävyyssuhteet: Luulin ystävyyssuhteiden muuttuvan, mutta yllätyksekseni näin ei mielestäni tapahtunutkaan. Teemme samoja asioita kuin ennen, emmekä paljoakaan puhu vauvajuttuja koska kukaan muu ei ole vielä äiti.

Oman persoonan muuttumattomuus: Kuvittelin jotenkin että kun minusta tulee äiti, ajatusmaailmani muuttuu yhtäkkiä radikaalisti. Näin ei käynyt. Veikkaan että muutos tällaisissa tulee pikkuhiljaa, niin sitä ei ehkä huomaakaan? Olen kuitenkin huomannut että lapsiin kohdistuvat julmuudet tuntuvat nykyään entistäkin pahemmalta ja itku saattaa tulla helpostikin jos niitä rupeaa miettimään.

Äitiys yllätti, mikä yllätti äitiydessä, äitiys, vanhemmuus, millaista on olla äiti, mikä yllätti äitiydessä?m mikä äitiydessä yllätti? Stuff about

Missä asioissa äitiys yllätti?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Vanhemmat, jotka valittavat päiväkotiin kaikesta Lapselle säästäminen – kyllä vai ei? Mitä äitiys on opettanut x7! Äitiys vai ura – voiko saada molemmat? Päiväkoti vai perhepäivähoito? Raskaus kuvina Vauva tuli parisuhde meni?

Taru

2 vastausta artikkeliin “Mikä on yllättänyt äitiydessä?”

  1. Hei! Luin tämän kirjoituksesi jo elokuussa, mutta minun oli pakko vielä palata kommentoimaan. Samaistun todella vahvasti ajatuksiisi tässä tekstissä. En ole itse osannut aikaisemmin pukea sanoiksi tuntemuksiani äitiydestä, mutta tätä tekstiä lukiessa mietin monessa kohtaa, että niinpä, noin minullakin. Vanhemmuudessa minut yllätti myös se, että tavallaan ihan kaikki muuttui kertaheitolla vauvan synnyttyä, mutta taas toisaalta hyvin vähän on muuttunut. Joidenkin asioiden eteen vain pitää tehdä hieman enemmän töitä, että ne onnistuvat. Esimerkiksi treffit. Enää emme voi puolison kanssa lähteä treffeille ilman, että hankkii vauvalle univahtia, mutta kun sen saa hankittua niin ei kun kahdestaan liikkeelle. Pitää vain jaksaa järjestää ja sumplia hitusen enemmän kuin aikaisemmin.

  2. Kiva kun kommentoit! En pystynyt jostain syystä suoraan vastaamaan kommenttiin, meni kone tilttiin! 😀 Jep, kyllä se vähän enemmän järjestelyä vaatii, mutta oma elämä kyllä jatkuu ellei itse ”lopeta elämistä”. Mielestäni parasta onkin jos lapsi tulee luontevasti elämään mukaan. 🙂

    Kivaa sunnuntaita.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta