Diipadaapa-postaukset on parhaita?

Tänään luvassa ajatuksia bloggaamisesta! Tällä hetkellä olen hieman turhautunut. Tuntuu että suurimmat klikkimäärät saavat ns. diipadaapa-postaukset. Eikä siinäkään mitään vikaa, on minustakin hauska välillä kirjoitella kepeitä faktapostauksia itsestäni ja toisinaan myös lukea niitä. Tällä hetkellä tuntuu, ettei sellainen vain huvita. En tiedä mistä tämä kumpuaa, mutta jollain tapaa haluan tarjota teksteilläni jotain konkreettista. Tämä on hassua, koska kyllähän se tekstien parissa viihtyminenkin on konkreettista hyötyä.

En halua mennä siihen, että vain skandaalipaljastuksilla ja provosoimalla saa ihmiset blogiin. Se ei tunnu omalta jutulta ainakaan toistaiseksi, vaikka ei siinä mitään vikaa ole. Ymmärrän niiden kiinnostavuuden ja haluan itsekin pitää samaistuttavuutta ja henkilökohtaisuutta mukana blogissani. Silti tällä hetkellä en koe niin kovaa tarvetta itsestäni kirjoittamiseen (nyt kun kirjoitan näin, tekee varmaan heti huomenna mieli avautua :D). Olenkin nyt päättänyt, että kirjoitan vain niistä aiheista, jotka tuntuvat hyviltä ja lopetan analytiikan liian kyttäämisen. Ei ole palkitsevaa valita aiheita liikaa niiden mukaan – muuten kirjoittaminen ei tunnu enää mielekkäältä.

Ajatuksia bloggaamisesta, Ammattibloggaaminen, Bloggaaminen, Luova työ, Kirjoittaminen Ajatuksia bloggaamisesta, Ammattibloggaaminen, Bloggaaminen, Luova työ, Kirjoittaminen Olettekin ehkä huomanneet itseään toistavien ruokapäiväkirjojen tippuneen pois. Niiden kirjoittaminen viikoittain alkoi veetuttaa, joten lopetin niiden tekemisen – vaikka niitä luettiinkin. Niitä on ehkä taas joskus luvassa, tosin harvemmin.

Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä lukea ja myös kirjoittaa eniten uraan-, rahaan- ja mielenkiintoisiin ilmiöihin liittyviä tekstejä omaa elämää unohtamatta. Toisaalta kiinnostavilta tyypeiltä luen lähes kaikki postaukset – minua kun ihan oikeasti kiinnostaa toisinaan jonkun kiinnostavan random ihmisen päivän kulku tai se, miten hänellä meni palkkaneuvottelu. Tutkimattomattomat ovat kiinnostuksen kohteitteni tiet. 😀

Ajatuksia bloggaamisesta, Ammattibloggaaminen, Bloggaaminen, Luova työ, Kirjoittaminen

Ajatuksia bloggaamisesta, Ammattibloggaaminen, Bloggaaminen, Luova työ, Kirjoittaminen

Ajatuksia bloggaamisesta, Ammattibloggaaminen, Bloggaaminen, Luova työ, KirjoittaminenBlogi yleensä elää kirjoittajan mukana ja niin on käymässä minullekin. En halua pitää blogissani väkisin tiettyjä aiheita mukana, jotta se olisi mahdollisimman monipuolinen lifestyleblogi. Mieluummin keskityn omaan juttuuni ja siihen mikä tuntuu mielekkäältä. Ketään tuskin kiinnostaisi reseptivinkit minulta – maailman surkeimmalta kokilta. Omaa juttua tehdessä ne oikeasti jutuistani kiinnostuneet lukijat kyllä löytävät tiensä tänne.

Haluan blogini tarjoavan lukijalle rohkeutta omien unelmien tavoitteluun, uutta ajateltavaa ja vinkkejä bloggaamiseen, uraan ja säästämiseen liittyen. Aika samat tavoitteet kuin ennenkin, mutta hieman eri paketissa. 🙂 Henkilökohtaisuus ei tule blogistani kuitenkaan katoamaan.

Onko sinulla ollut samanlaisia ajatuksia bloggaamisesta?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Blogikriisi – taas kerranPuolustuspuhe ”väljähtyneelle” blogimaailmalleKannattaako portaalissa bloggaaminen?Lisää lukijoita hakukoneoptimoinnillaMiten otan asukuvat?Mikä blogeissa ärsyttää x5Muiden matkiminen blogimaailmassaKaikki työpaikkani ja palkkaniTämän hetken blogisuosikit x5!

Taru

13 vastausta artikkeliin “Diipadaapa-postaukset on parhaita?”

 1. Fiksua pohdintaa! 🙂 Mun mielestä sun blogi on ihana just siitä syystä että täällä on tosi monipuolisesti kaikkea. En koe yhtään että täältä puuttuisi henkilökohtaisuutta. 🙂

  Mulla taas tuntuu välillä menevän toisinpäin, että sellaset ”liibadaabaa”-postaukset on aika vähän luettuja suhteessa muihin postauksiin vaikka lukijat pyytävätkin niitä. Ehkä niiden otsikot ja teema ei houkuttele uusia lukijoita mutta vanhoja lukijoita kiinnostaa. 🙂 Mene ja tiedä!

  http://www.tyhjaajatus.com

  • Kiva kun kommentoit ja ihana kuulla. <3 Jep, monesti tiettyä postauksia pyydetään, mutta ei ne suurta joukkoa kiinnosta, hehhee. 😀

 2. Ihan sama juttu on Tubessa. Kaikki hätäsesti tehty klikkipaska, joissa on vaan hyvä otsikko ja vetävä thumnail, saa katseluita. Sitten kun oikein panostat johonkin videoon ja käytät siihen rahaa ja aikaa ja energiaa ja pidät sitä hyvänä videona, niin ei mihinkään! Väillä se turhauttaa aika pahoin. 😀 Ja sitten ihmiset vielä ihmettelee, miks YouTubessa kaikki videot on niin järkyttävää huttua. No siks, että semmosta huttua katotaan paljon.

  • Kiitos kommentista! Toi on kyllä mysteeri että mitä videoita kenellekin suositellaan! Tsemppiä tekemiseen! ☺

 3. En sano tätä nyt pahalla, mutta mielestäni pohdit ihan liikaa millaiset postaukset kiinnostaa lukijoita. Minusta tärkeintä on että bloggaaja kirjoittaa juuri sellaisia postauksia joista itse tykkää kirjoittaa, se tuo mielestäni juurikin sitä persoonallisuutta ja tekee sun blogista juuri sinunlaisen blogin 🙂 itse ainakin tykkään lukea blogiasi juuri vaihtelevien aiheiden vuoksi ja sen takia kun et lukijoiden toivossa kirjoita repäiseviä tekstejä, käytä klikkiotsikointia, tee paljoa yhteistyöpostauksia tai järjestä arvontoja 😀 eli pysy rehellisesti omana itsenäsi, äläkä mieti liikaa 🙂

  • Huippukommentti, kiitos! Olet varmasti ihan oikeassa, ei pitäisi liikaa miettiä tällaisia. 🙂 Ihanaa viikkoa!

 4. Myönnän, että minuakin kiinnostavat eniten juuri kevyemmät kirjoitukset, kuten ruokapäiväkirjat ja ”10 asiaa minusta”-tyyppiset postaukset. Toki syvällisempiäkin juttuja tulee monesti luettua, jos aihe edes jollain tapaa kiinnostaa tai liippaa läheltä omaa elämää. Itse sinkkuna jätän helposti lukematta esim. parisuhde- ja perhe-aiheiset jutut. Samoin monet vaikkapa yrittäjyyteen tai sijoittamiseen liittyvät asiat tuntuvat turhan vierailta omassa elämäntilanteessani. On tietysti sivistävää oppia uutta ja saada uudenlaisia näkökulmia, mutta ainakin itselleni blogien lukeminen on nimenomaan rentoutumista. Pitkän työ-/opiskelupäivän jälkeen haluan vain laittaa aivot narikkaan ja lukea kevyitä, oman mielenkiintoni herättäviä juttuja 🙂

  • Kiitos kommentista! Ymmärrän hyvin – tykkään itsekin lukea välillä kevyitä postauksia. 🙂 kivaa viikkoa!

 5. Niin, meitä on moneen junaan. Itse tykkään lukea postauksia missä on jokin pointti. Esim. rahankäyttö, sijoittaminen, työnhaku, talon ostaminen, jotain neuvoja, ajankohtaisten uutisten käsittely, mielipiteet tai jokin joka koskettaa omaa elämänvaihetta. Ruokapäiväkirja-, meikki- tai yhteistyöpostauksia en edes avaa. Ei kiinnosta myöskään semmonen, että ”olin kaupungilla, nyt salille ja sitten syömään kanaa” jutut 😄 en aikaisemmin lukenut sun blogia, mutta aloin sen jälkeen kun alkoi tulemaan kiinnostavia juttuja.

  • Haha😁 Kiva kuulla! Ehkä parasta onkin tehdä sitä omaa juttua ja jos lukijoita katoaa niin varmasti tulee uusia tilalle ☺❤ Kivaa viikkoa!

  • Pakko vielä sanoa että luettelit tossa just niitä aiheita mistä kiinnostaa tällä hetkellä kirjoittaa!;)

 6. Mä kirjoitan aina fiiliksen mukaan ja, jotkut postaukset nousevat vain suosituiksi. Tottakai jostain postauksista sen voi arvata etukäteen. Yritän vältellä, että lupaan kirjoitella, vaikka jostain tietystä aiheesta, koska olen huomannut itsellä, että postausta on vaikea aloittaa, koska sitten se on ns. pakko tehdä.
  Kiva postaus ja mielenkiintoista tekstiä! 🙂

  http://www.siirikiviharju.com

  • Kiitos kommentista ja kiva kuulla. 🙂 Jep, fiiliksen mukaan kirjoittaessa ei ainakaan tule pakkopulla-fiilistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta