Ankea, seksitön avioliitto

Ihan tähän alkuun – haluan kiittää teitä ihania lukijoitani, jotka luette blogiani ja kommentoitte tekstejäni. Saan kommenteistanne usein uutta ajateltavaa – tämänkin postauksen aihe syntyi erään lukijan kommentista, koskien tätä postausta: Kuuluuko stripparit polttareihin? Kommentti joka sai minut kirjoittamaan tämän postauksen meni näin: ”Kuuluu, sekä nais- että miesporukoihin,ehdottomasti! Viimeinen ilta kunnon irrotteluun, ei se elämä ole niin vakavaa 😉 Meillä myös avopuoliso samoilla linjoilla.” Tämä sai minut miettimään, onko ankea avioliitto, jossa hauskanpitoa ei ole, perusoletus ihmisten mielestä?

Ankea avioliitto Ankea avioliitto Kyseenalaistin siis ajatusta, ettei irrottelu kuuluisi avioliittoon – ja myös sitä, että irrotteluun tarvittaisiin strippari. Mitä tuo irrottelu sitten tarkoittaa? Urbaani sanakirja kertoo minulle irrottelun tarkoittavan: ”huvitella tai juhlia”. Se, mitä tämä kullekin henkilölle tarkoittaa on tietysti toinen juttu – joku voi kokea stripparin juhlimiseksi ja toiselle sitä on skumpan juominen ravintolassa kahden kesken.

Muistuttaisin tähän väliin; se mitä kirjoitan, on täysin omaa pohdintaani – en siis oleta että kommentin laittanut lukija ajattelisi lainkaan näin.

Jatkuvaa ilotulitusta vai tylsä, ankea avioliitto?

Aika monesti ihmiset vitsailevat kihlautumisen jälkeen ”vielä pitää nauttia kun voi!” tai ”sitten kun menet naimisiin, emäntä alkaa vain nalkuttamaan” tai muuta mieltä ylentävää. Yleensä heitetään ilmoille ankeita ennustuksia avioliitosta; ei seksiä, ei intohimoa, ei kauniita sanoja ja kosketusta – pelkkiä likaisia kalsareita, äreitä aamuja ja tv:n edessä istumista noutoruokaa syöden.

Ankea avioliitto

Ankea avioliittoTietysti se elämä ja parisuhde on joskus myös noita edellä mainittuja. Harvoilla se liitto on ainaista ilotulitusta. Silti mielestäni kannattaa ehkä miettiä, mistä nämä mielikuvat kumpuavat; toisten hölötyksistä, yhteiskunnan viljelemistä mielikuvista vai siitä, että ehkä oikeasti ajattelet avioliiton olevan noin ankeaa oman kumppanisi kanssa? Mikäli vastaus on jälkimmäisin, kannattaa ehkä miettiä mitä elämältä ja parisuhteelta ylipäätänsä haluaa – onko se tämä nykyinen parisuhde.

Itse en ajattele minkään muuttuvan parisuhteessani avioliiton myötä. Toki se on hieman suuremman sitoutumisen merkki ja siihen liittyy juridisia asioita. Silti en todellakaan ajattele elämän muuttuvan ankeaksi tai minun jäävän nyrkin ja hellan väliin ja miehelle sidottavan pallo jalkaan, hehheh!

Se on ihan parisuhteesta ja sen osapuolista kiinni, millaista se avioliitto on (tästä poisluettuna kaikki suuret elämänkriisit, joihin itse ei voi vaikuttaa). Päätät itse miten puhut puolisollesi, onko sitä läheisyyttä ja vietättekö aikaa yhdessä.

Mitä mieltä itse olet – loppuuko irrottelu avioliiton myötä (tyhmä kysymys, miksi hitossa loppuisi)?

Miten koet parisuhteen muuttuvan avioliiton ja vuosien myötä?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Vihkisormukseen tuli reikä!Paljon maksoi mun häämekko? – rahapäiväkirja Meidän parisuhteen salaisuus x 9 14 parasta asiaa miehessäniMiksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? 8 faktaa meidän parisuhteesta! Erotaanko nykyään liian helposti?

Taru

8 vastausta artikkeliin “Ankea, seksitön avioliitto”

 1. Mä veikkaan, että suhde muuttuu pitkässä juoksussa, oli naimisissa tai ei. Itse asiassa sillä, että on naimisissa ei mun mielestä oo mitään tekemistä ”irrottelun” tai toiseen kyllästymisen kanssa. Mielestäni suhteeseen vaikuttaa enemmän aika sekä osapuolten persoonallisuus.

  Ehkä tässä uskomuksessa on osansa sillä, että ihmiset olettavat, että kun mennään naimisiin, niin pitää vakavoitua ja ”kasvaa tylsäksi aikuiseksi”. Ehkä se sitten vaikuttaa ihmisten mielialaankin 😀

  Meillä neljän vuoden avioliitto ei ole suhdetta muuttanut, enemmän sitä muutti lapsen syntymä (eikä sekään mitenkään radikaalisti).

  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

 2. En ole itsekään ymmärtänyt sitä ajatusmaailmaa, että (etenkin miehen) elämä ja vapaus ”loppuu” kun astutaan avioon. Kyllähän parisuhde aina vaatii kompromisseja ja joistain vapauksista luopumista jos on yhdessä sovittu tietyistä pelisäännöistä, kulkee itse suhde sitten millä nimikkeellä tahansa. Ihan kuin ennen avioliittoa saisi juosta pitkin kyliä panemassa ja kaljoittelemassa kunnes ikävä vaimo raahaa alttarille ja pistää stopin kaikelle hurvittelulle. Jotenkin ikävää, että niin monilla on avioliitosta tuollainen käsitys.

  • Kiitos ihanasta kommentista! 😍😍😍 tällaista palautetta on aina ihana saada😍

 3. Sä olet vielä niin nuori nainen, että et aivan täysin ymmärrä tämän asian kokonaisuutta. Avioliitto saattaa ajautua kyseessäolevaan tilaan monestakin syystä, lähes väistämättä. Osa tekijä on ihmisten elämäntilanteiden muuttuminen ja tietynlainen taantuminen. Naisilla asiaan voi vaikuttaa tavoitteen saavuttaminen lasten ja suhteen osalta, hormonitoiminnan muutokset, arkinen erilaisuus, työpaikan vaatimukset jne… Mies saattaa yksikertaisesti kyllästyä ja keskittyy enemmän harrastuksiinsa, kun tilanne on vakaa ja samalla myös testo-arvot saattavat laskea ajan myötä. Vaikka alkuun kaikki näyttää siltä, että kyse on vain kahdesta ihmisestä, niin näin se ei välttämättä ole. Yksilön käyttäytymiseen vaikuttaa yhteiskunta, työn olosuhteet, muut ihmissuhteet, henk.koht ongelmat, kuten väsymys ja masennus tai alakulo. Nämä ovat vain oireita, joita pystytään ratkomaan vain muuttamalla koko rakenne, joka usein on lähes mahdotonta. Mutta toivoa on silloin jos ollaan edes jokseenkin samoilla linjoilla ja kommunikaatio pelaa.

  • Kiitos kommentista! Ymmärrän varsin hyvin, että monet asiat vaikuttavat ja suhteessa on ylä- ja alamäkiä. Silti olen sitä mieltä, että jos toista ei kosketa, arvosta, kunnioita, kuuntele ja keskustele ja tuo tila jatkuu vuosia, jotain on pielessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 12
Tykkää jutusta