Sadesää lihottaa

Herään aamulla ja ulkona paistaa aurinko. Näen sieluni silmin itseni pyöräilemässä tukka hulmuten kaupungilla ja tekemässä hikistä porrastreeniä. Kuumalla säällä tekee mieli juoda vettä ja syödä mansikoita. Treenien jälkeen tekee mieli lähteä vielä ulos vaikkapa frisbeetä heittelemään. Päivä on helposti aktiivinen aamusta iltaan – arkiaktiivisuus lisääntyy reippaasti.

Entä sitten kun aurinkoinen päivä muuttuu yhtäkkiä rankkasateeksi ja kylmäksi tuuleksi? Vieläkö tekee mieli polkea pyörää ja hyppiä märillä ja liukkailla rappusilla? Haluanko mennä ulos heittelemään märkää frisbeetä, jonka saan onkia kaatosateen kastelemasta pusikosta?

Yllättäen, vastaus on en halua.

Arkiaktiivisuus, aktiivisuus, hyötyliikunta, lihominen, laihtuminen, treeni, ruokavalio, liikunta, kehonkuva, kunto, fyysinen kunto

Sää on ollut viime aikoina todella ailahtelevainen. Aurinkoinen päivä saattaa ihan yhtäkkiä kääntyä päinvastaiseksi ja mieli muuttua vähän kaiken suhteen. Viime viikolla(kin) tällainen äkillinen sään muutos tuli. Suunnitelmissani oli juurikin alussa mainitsemani hikiset treenit ja mansikansyönnit, mutta sääukolla olikin erilainen suunnitelma.

Sadepilvien vallatessa niin taivaan kuin mieleni, röhnötin huonossa asennossa sohvalla kirjoittamassa. Aloin miettimään, miten suuri vaikutus säällä voi olla ruokavalioon ja liikuntaan ja sitä kautta esimerkiksi painoon ja kuntoon (tiedän, sadepisarat eivät varastoidu rasvasoluiksi kehoomme eivätkä sadepilvet liimaa persettämme sohvaan, eikä lihomisesta ja laiskistumisesta voi syyttää muuta kuin itseään). Tarkoitan vain sitä, miten joku niinkin ihmeellinen asia kuin sää voi viedä treenifiilistä ja aktiivisuutta pois. Vai onko siellä joku joka istuu kesäisin enemmän sohvalla kuin talvella?

Arkiaktiivisuus, aktiivisuus, hyötyliikunta, lihominen, laihtuminen, treeni, ruokavalio, liikunta, kehonkuva, kunto, fyysinen kunto

Olisiko Suomi täynnä urheilullista ja tervettä kansaa, mikäli aurinko paistaisi lähes koko ajan ja valoa riittäisi vuoden ympäri?

Minä luulen, että asialla olisi vaikutusta. Arkiaktiivisuus varmasti lisääntyisi! En nimittäin tiedä ketään, jota kaunis päivä ei houkuttelisi lähtemään edes vähän ulkoilemaan tai edes pois sohvan ja jääkaapin väliä kulkemasta. Pidemmällä aikavälillä varmasti ihmiset olisivat pirteämpiä ja paremmassa fyysisessä kunnossa.

Itse ainakin olen huomannut että pikemminkin laihdun kesäisin, koska kesä houkuttelee treenaamaan ja lisäämään myöskin arkiaktiivisuutta. Helteillä ei paljon tee mieli syödä mitään raskaita mättöjä. Talvisin ei myöskään tule niin usein esimerkiksi kuljettua pyörällä tai käveltyä. Jotkut toki näin tekevät, mutta enemmän kesäisin näkee pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä. Arkiaktiivisuus – sillä on suurin merkitys kuntoon ja terveyteen!

Tiedän, joku siellä huutaa ”No excuses!”, mutta tämä lause ei silti välttämättä jokaisen kohdalla tuo inspiraatiota, päinvastoin. Itse sain raahauduttua pyörää polkeman, mutta lenkki jäi lyhyemmäksi kuin yleensä. Sanoisin, että hyvällä säällä lenkki olisi ollut jonkin verran pidempi ja nautinnollisempi.

Arkiaktiivisuus, aktiivisuus, hyötyliikunta, lihominen, laihtuminen, treeni, ruokavalio, liikunta, kehonkuva, kunto, fyysinen kunto

Oletteko te huomanneet sään vaikuttavan syömisiinne ja liikkumisiinne? Oletko huomannut, että arkiaktiivisuus vaihtelisi sään mukaan?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Oot säälittävä anorektikkoMiltä näyttää 165cm & 55kg? Vähennä treeniä ja kiinteydy! Kiihdytä aineenvaihduntaa x8 Kun oma kroppa ahdistaa ”Voinko mä käyttää napapaitaa?” Kesäkuntoon…onks pakko? Mikään ei näytä niin hyvältä kuin Omar-munkki maistuu 10 minuutin pikatreeni!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta