Kun vanhat haavat aukeaa

Meistä jokainen on varmasti kokenut elämässään vaikeita asioita – sellaisia jotka vaikuttavat meihin negatiivisesti jollain tasolla. Tämähän ei tarkoita, että nämä asiat välttämättä vaikeuttaisivat päivittäistä elämäämme. Ne voivat kuitenkin vaikuttaa ajatteluumme, käytökseemme ja nousta pintaan tietyissä tilanteissa. Pahimmillaan vaikeat kokemukset voivat traumatisoida ihmisen pahastikin ja vaikuttaa elämään todella negatiivisesti.

Tänään ajattelin kirjoittaa siitä, kun vanhat vaikeat kokemukset tulevat yllättävästi pintaan. Mistään invalidisoivista traumoista ei onneksi ole kysymys, mutta kuitenkin sellaisista asioista, jotka vaikuttavat ajatteluuni tietyissä tilanteissa edelleen.

Toivottavasti tämä teksti ei tunnu tylsältä jaarittelulta, koska en halua kertoa tarkkoja yksityiskohtia. 😀 Syynä muun muassa se, että tapahtumiin liittyy muitakin ihmisiä ja haluan kunnioittaa heidän yksityisyyttään. vaikeat kokemukset, traumat, vaikeudet

Vaikeat kokemukset nousee pintaan

Viime viikkoina olen huomannut, että vuosia sitten tapahtuneet asiat ovat nousseet vaivaamaan. En ole varma miksi juuri nyt, eikä sillä varmastikaan ole merkitystä. Toisaalta kun mietin asiaa järjellä, on tosi luonnollista että näin käy. Nimittäin silloin kun koin näitä vaikeita asioita, jatkoin vain elämääni ja lähipiirini ihmetteli miten olinkin niin fine. Kaikki ajattelivat, että selvisin tapahtuneesta todella hyvin – niin ajattelen itsekin.

Vaikka asioista selviäisi hyvin ja niistä pääsisi yli, olisi naiivia väittää etteivät ne vaikuttaisi silti ajatteluun jollain tapaa. Aiemmin olin nimittäin sitä mieltä, etteivät nuo asiat olisi vaikuttaneet minuun mitenkään. Nyt kuitenkin viimeistään huomaan – ja uskallan myöntää, että totta hitossa vaikeat kokemukset vaikuttavat jokaiseen!

Mikä on sitten tuo konkreettinen muutos esimerkiksi vuoden takaiseen? Olen esimerkiksi alkanut pelkäämään, että samat asiat tapahtuvat uudelleen. Vaikkei sellaisen pelkäämisessä ja miettimisessä ole mitään järkeä. Tämä on vaikuttanut myös uniin, joita näen. Nyt onneksi olen puhunut näistä fiiliksistäni ja se on helpottanut oloani.

Välillä mietin myös olisiko näin käynyt, jos olisin silloin vuosia sitten käsitellyt asian paremmin. Toisaalta mielestäni käsittelin sen silloin niin kuin hyvältä tuntui – turha sitä olisi ollut märehtiä ja velloa väkisin.

vaikeat kokemukset, traumat, vaikeudet

Tunteitaan on turha kieltää

Jollain tapaa tuntuu tosi mälsältä, että niin kauan aikaa sitten tapahtuneet jutut tulevat nyt mieleen. Mikseivät ne voineet pysyä siellä menneisyydessä? On täysin turhaa paetakaan omia fiiliksiä – jos ne työntää taka-alalle hetkeksi, eivät ne siellä silti ikuisuuksia pysy. Ennemmin tai myöhemmin, ne kyllä puskevat pintaan ja sitten ne täytyy vain käydä läpi.

Onneksi minulla on lähelläni ihmisiä, joiden kanssa vatvoa asioita ja puhua omista fiiliksistä. Halusin tällä tekstilläni ehkä muistuttaa, ettei ole heikkoutta myöntää vaikeiden asioiden satuttavan ja vaikuttavan elämään.

Tulipas aika synkkä kirjoitus. Synkästä tekstistä huolimatta, olen viime aikoina kokenut myös suuria onnen tunteita ja fiiliskin pääosin katossa. 🙂 Ihanaa viikkoa!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kun oma kroppa ahdistaa ”Täällä on hometta, mutta sain vain reuman” Toinen lapsi vai ei? Alipainon rajoilla – silti L kokoa? Kannattaako pettämisestä kertoa? Skumppaa ja pettymyksiä – kooste syyskuusta! Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Aika karvainen muija

Muiden matkiminen blogimaailmassa

Joskus näin keskustelun, missä päiviteltiin nykyajan blogeja ja tuotiin esille matkiminen. Postausideoita kopioidaan samoin kuin kirjoitustyyliä ja ulkoasua. Itse olen sitä mieltä, että kaikki tässä maailmassa on jollain tasolla kopiointia – varsinkin blogimaailmassa. Lähes aina joku muu on keksinyt postausideasi ennen sinua, vaikket siitä edes tietäisi. Ja vaikka ideasi olisi uniikki, olet kuitenkin luultavasti saanut muilta bloggaajilta inspiraatiota ja ideoita tiedostamattasi.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenMatkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenMatkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenItse luen paljon blogeja ja haen inspiraatiota muilta bloggaajilta. Löytäessäni nerokkaan postausaiheen tai idean, saatan toteuttaa saman omassa blogissani. Usein muiden bloggaajien tekstit herättelevät omia ajatuksiani ja keksin samalla myös omia ideoita.

Suora kopiointihan on kielletty: toisen kuvia ei saa käyttää ilman lupaa, eikä toisen tekstiä plagioida! Sen sijaan idean matkiminen on aika tavallinen juttu ja sitä lienee vaikea välttää.

Itseäni kuitenkin ihmetyttää, miksi aika harva bloggaaja kertoo, keneltä on idean saanut ja jättää linkittämättä kyseiseen postaukseen. Mielestäni toisen mainitseminen ja linkin laittaminen, olisi reilua ja pitäisi olla itsestäänselvyys.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminen

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenHaluaisit varmaan itsekin, että blogiisi linkitettäisiin jonkun saadessa postausidean blogistasi? Muiden linkittäminen parantaa myös omaa hakukonenäkyvyyttäsi ja todennäköisesti saat myös itse tulevaisuudessa linkkejä helpommin sivuillesi. Se antaa sinusta myös reilumman kuvan.

Jos itse luen postauksen, johon haluan kirjoittaa vastineen tai tehdä samasta ideasta oman versioni, linkitän aina kyseisen bloggaajan postaukseen. Mielestäni se on vähintä mitä voin tehdä. Eikä se ole minulta mitenkään pois – päinvastoin!

Irene kirjoitti vähän aikaa sitten hyvän tekstin sivuten tätä samaa aihetta: Naisen kuuluu auttaa toista naista. Olen samaa mieltä, että toisten auttaminen kannattaa. Se varmasti muistetaan siinä tilanteessa, kun itse tarvitsee joskus apua.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminen

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenVarsinkin juuri tämä linkittämisasia; eihän se ole iso vaiva? Vai onko kyse unohduksesta vai siitä, ettei missään nimessä haluta antaa yhtään kunniaa muille ja halutaan kaikki huomio itselle? Tällainen asenne kusee omaan nilkkaan ennemmin tai myöhemmin aivan varmasti.

Mielestäni siis kannattaa linkittää ja nostaa muita, ihan itsesikin takia ja koko alan yleisen ilmapiirin. Tietystikään aina ei muista mistä idea alunperin tuli, eikä sille voi mitään. Esimerkiksi ruokapäiväkirjapostausten alkuperäistä ideaa olisi aika mahdotonta löytää ja linkittää, mutta ymmärrätte varmaan pointtini. Tätä tekstiä ei ole osoitettu kenellekään tietylle henkilölle, vaan ihan yleisesti.

Mitä mieltä sinä olet – onko muiden ideoiden matkiminen sallittua? Pitäisikö toisen blogiin linkittämisen olla itsestäänselvyys vai onko tämä turhasta nillittämistä?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kaikki työpaikkani ja palkkani Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Kun oma kroppa ahdistaa ”Täällä on hometta, mutta sain vain reuman” 8x miksi hemmetissä?!Onko koulutuksen puute häpeä? 5 asiaa, joita en olisi halunnut oppia kantapään kautta Miksi bloggaajan pitäisi julkaista paskakommentit? Pylly paljaana netissä

8x miksi hemmetissä?!

Aina kaikkea ei voi ymmärtää, eikä tarvitsekaan. Joskus on silti helpottavaa ääneen sanoa (ja toisinaan myös kirjoittaa ne pienet ihmetyksen aiheet, jotta ne lähtevät päästä pois kiusaamasta ;)). Tässä siis muutamia viime päivinä ihmetyttäneitä asioita. Pitkästä aikaa siis miksi -postaus luvassa. ;D

Miksi? Kysymyspostaus, Stuff about, FitfashionMiksi? Kysymyspostaus, Stuff about, Fitfashion

8x miksi?

Tätä manailinkin jo Insta stoorissa; miksi sateenvarjot eivät kestä tuulta tai sadetta? Kun niiden ainut tehtävä olisi nimenomaan suojata edellä mainituilta? Miten se on niin vaikeaa tehdä sateenvarjo, joka kestää näitä meidän aika kesyjä ”syysmyrskyjämme”. Viimeksi nakkasin sateenvarjon roskakoriin kun se lahosi kirjaimellisesti käsiin pienen tuulenpuuskan yllättäessä. Olenkin vakuuttunut siitä, ettei hyviä sateenvarjoja ole edes olemassa. 😀

Miten jotkut yksinkertaiset jutut voi olla niin vaikeita saada aikaiseksi? Näihin kuuluu esimerkiksi Wordin koneelle lataaminen, kovalevyn kuvien järjestely, lapsen valokuvien seinälle laittaminen, sukkalaatikon läpikäyminen ja monet muut pienet, ei niin mukavat askareet. Tällaiset hommat saattavat roikkua tehtävälistalle parhaimmillaan vuodenkin verran…

Miksi ostan aina porkkanoita ajatuksenani syödä dippivihanneksia, mutta sitten kerta toisena jälkeen löydän ne mädäntyneinä jääkaapista? Joko niitä ei muista tai sitten ei ikinä muka ole hyvä hetki syödä niitä. 😀

Tätä hieman jo ihmettekin toisessa postauksessa; miksi mistään ei löydä hienoja vihreitä, vaaleanpunaisia tai sinisiä peruukkeja? Miksi vain Pilailupuoti on ymmärtänyt näiden värien hienouden?

Miksi? Kysymyspostaus, Stuff about, Fitfashion

Miksi? Kysymyspostaus, Stuff about, FitfashionMiksi kampaajakäyntiä tulee aina venytettyä liian pitkälle?

Miksi muistan aina että Narcos-sarjan agentti on Panu, vaikka se on Pena? 😀

Miksi lähes jokaisessa sarjassa tai elokuvassa on typerä kiintiö rakkaustarina, joka ei liity aiheeseen mitenkään? Niin turhaa ja tylsää. Olen löytänyt yhden sarjan, jossa ihmissuhdesekoilua ei ole. Se oli korealainen sarja nimeltä Salainen metsä.

Miksi en pääse kynsien pureskelusta millään eroon?

Hauskaa viikonloppua!

Kuvat: Niina

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Olen käynyt terapiassa – paljastuksia x6Elämäni paras päätös x 10 Parhaat motivaatiolauseet x 15 Milloin kadehdin lapsettomia x 5 Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Mitä elokuusta jäi mieleen x 8 Ruokaan liittyvät paheeni x 6 14 parasta asiaa miehessäni 5 ällöttävää tapaani