Muiden matkiminen blogimaailmassa

Joskus näin keskustelun, missä päiviteltiin nykyajan blogeja ja tuotiin esille matkiminen. Postausideoita kopioidaan samoin kuin kirjoitustyyliä ja ulkoasua. Itse olen sitä mieltä, että kaikki tässä maailmassa on jollain tasolla kopiointia – varsinkin blogimaailmassa. Lähes aina joku muu on keksinyt postausideasi ennen sinua, vaikket siitä edes tietäisi. Ja vaikka ideasi olisi uniikki, olet kuitenkin luultavasti saanut muilta bloggaajilta inspiraatiota ja ideoita tiedostamattasi.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenMatkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenMatkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenItse luen paljon blogeja ja haen inspiraatiota muilta bloggaajilta. Löytäessäni nerokkaan postausaiheen tai idean, saatan toteuttaa saman omassa blogissani. Usein muiden bloggaajien tekstit herättelevät omia ajatuksiani ja keksin samalla myös omia ideoita.

Suora kopiointihan on kielletty: toisen kuvia ei saa käyttää ilman lupaa, eikä toisen tekstiä plagioida! Sen sijaan idean matkiminen on aika tavallinen juttu ja sitä lienee vaikea välttää.

Itseäni kuitenkin ihmetyttää, miksi aika harva bloggaaja kertoo, keneltä on idean saanut ja jättää linkittämättä kyseiseen postaukseen. Mielestäni toisen mainitseminen ja linkin laittaminen, olisi reilua ja pitäisi olla itsestäänselvyys.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminen

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenHaluaisit varmaan itsekin, että blogiisi linkitettäisiin jonkun saadessa postausidean blogistasi? Muiden linkittäminen parantaa myös omaa hakukonenäkyvyyttäsi ja todennäköisesti saat myös itse tulevaisuudessa linkkejä helpommin sivuillesi. Se antaa sinusta myös reilumman kuvan.

Jos itse luen postauksen, johon haluan kirjoittaa vastineen tai tehdä samasta ideasta oman versioni, linkitän aina kyseisen bloggaajan postaukseen. Mielestäni se on vähintä mitä voin tehdä. Eikä se ole minulta mitenkään pois – päinvastoin!

Irene kirjoitti vähän aikaa sitten hyvän tekstin sivuten tätä samaa aihetta: Naisen kuuluu auttaa toista naista. Olen samaa mieltä, että toisten auttaminen kannattaa. Se varmasti muistetaan siinä tilanteessa, kun itse tarvitsee joskus apua.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminen

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenVarsinkin juuri tämä linkittämisasia; eihän se ole iso vaiva? Vai onko kyse unohduksesta vai siitä, ettei missään nimessä haluta antaa yhtään kunniaa muille ja halutaan kaikki huomio itselle? Tällainen asenne kusee omaan nilkkaan ennemmin tai myöhemmin aivan varmasti.

Mielestäni siis kannattaa linkittää ja nostaa muita, ihan itsesikin takia ja koko alan yleisen ilmapiirin. Tietystikään aina ei muista mistä idea alunperin tuli, eikä sille voi mitään. Esimerkiksi ruokapäiväkirjapostausten alkuperäistä ideaa olisi aika mahdotonta löytää ja linkittää, mutta ymmärrätte varmaan pointtini. Tätä tekstiä ei ole osoitettu kenellekään tietylle henkilölle, vaan ihan yleisesti.

Mitä mieltä sinä olet – onko muiden ideoiden matkiminen sallittua? Pitäisikö toisen blogiin linkittämisen olla itsestäänselvyys vai onko tämä turhasta nillittämistä?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kaikki työpaikkani ja palkkani Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Kun oma kroppa ahdistaa ”Täällä on hometta, mutta sain vain reuman” 8x miksi hemmetissä?!Onko koulutuksen puute häpeä? 5 asiaa, joita en olisi halunnut oppia kantapään kautta Miksi bloggaajan pitäisi julkaista paskakommentit? Pylly paljaana netissä

8x miksi hemmetissä?!

Aina kaikkea ei voi ymmärtää, eikä tarvitsekaan. Joskus on silti helpottavaa ääneen sanoa (ja toisinaan myös kirjoittaa ne pienet ihmetyksen aiheet, jotta ne lähtevät päästä pois kiusaamasta ;)). Tässä siis muutamia viime päivinä ihmetyttäneitä asioita. Pitkästä aikaa siis miksi -postaus luvassa. ;D

Miksi? Kysymyspostaus, Stuff about, FitfashionMiksi? Kysymyspostaus, Stuff about, Fitfashion

8x miksi?

Tätä manailinkin jo Insta stoorissa; miksi sateenvarjot eivät kestä tuulta tai sadetta? Kun niiden ainut tehtävä olisi nimenomaan suojata edellä mainituilta? Miten se on niin vaikeaa tehdä sateenvarjo, joka kestää näitä meidän aika kesyjä ”syysmyrskyjämme”. Viimeksi nakkasin sateenvarjon roskakoriin kun se lahosi kirjaimellisesti käsiin pienen tuulenpuuskan yllättäessä. Olenkin vakuuttunut siitä, ettei hyviä sateenvarjoja ole edes olemassa. 😀

Miten jotkut yksinkertaiset jutut voi olla niin vaikeita saada aikaiseksi? Näihin kuuluu esimerkiksi Wordin koneelle lataaminen, kovalevyn kuvien järjestely, lapsen valokuvien seinälle laittaminen, sukkalaatikon läpikäyminen ja monet muut pienet, ei niin mukavat askareet. Tällaiset hommat saattavat roikkua tehtävälistalle parhaimmillaan vuodenkin verran…

Miksi ostan aina porkkanoita ajatuksenani syödä dippivihanneksia, mutta sitten kerta toisena jälkeen löydän ne mädäntyneinä jääkaapista? Joko niitä ei muista tai sitten ei ikinä muka ole hyvä hetki syödä niitä. 😀

Tätä hieman jo ihmettekin toisessa postauksessa; miksi mistään ei löydä hienoja vihreitä, vaaleanpunaisia tai sinisiä peruukkeja? Miksi vain Pilailupuoti on ymmärtänyt näiden värien hienouden?

Miksi? Kysymyspostaus, Stuff about, Fitfashion

Miksi? Kysymyspostaus, Stuff about, FitfashionMiksi kampaajakäyntiä tulee aina venytettyä liian pitkälle?

Miksi muistan aina että Narcos-sarjan agentti on Panu, vaikka se on Pena? 😀

Miksi lähes jokaisessa sarjassa tai elokuvassa on typerä kiintiö rakkaustarina, joka ei liity aiheeseen mitenkään? Niin turhaa ja tylsää. Olen löytänyt yhden sarjan, jossa ihmissuhdesekoilua ei ole. Se oli korealainen sarja nimeltä Salainen metsä.

Miksi en pääse kynsien pureskelusta millään eroon?

Hauskaa viikonloppua!

Kuvat: Niina

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Olen käynyt terapiassa – paljastuksia x6Elämäni paras päätös x 10 Parhaat motivaatiolauseet x 15 Milloin kadehdin lapsettomia x 5 Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Mitä elokuusta jäi mieleen x 8 Ruokaan liittyvät paheeni x 6 14 parasta asiaa miehessäni 5 ällöttävää tapaani

 

Yrittäjyys on epävarmaa – niin on kaikki muukin!

Kannattaako yrittäjyys? Miettii moni ja keksii heti liudan syitä miksi se ei kannata. Viime aikoina olen kuullut monen taivastelevan yrittäjyyden epävarmuutta, jonka vuoksi päätin kirjoittaa tästä. Vaikken virallisesti yrittäjä vielä olekaan.

Minulla on sellainen kutina, että viime vuosina yhä useampi on lähtenyt kokeilemaan siipiään yrittäjänä. Elämme työn kannalta jonkinlaista murrosvaihetta – on vihdoin oivallettu, että työstä saa nauttia ja se on erittäin suotavaakin. Pikkuhiljaa yhä useampi ymmärtää etätyön mahdollisuudet ja työntekijöiden hyvinvoinnin merkityksen. Hyvinvoivat työntekijät kun yleensä ovat tuottavampia ja tyytyväisempiä, kuin ne keiden kahvitaukoja kytätään kello kourassa. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan vielä ole ymmärtäneet työntekijöiden hyvinvoinnin merkitystä, jonka vuoksi moni päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ryhtyä yrittäjiksi.

Kannattaako yrittäjyys Kannattaako yrittäjyys Kannattaako yrittäjyys

Kannattaako yrittäjyys ollenkaan?

Mutta hetkinen? Yrittäjyyshän on kamala riski – sitten jos rahaa ei tulekaan, et saa työttömyysetuutta! Se on totta, mutta kannattaako yrittäjäksi lähteä sillä asenteella että leipäjonoon tästä joudutaan? Mielestäni parempi olisi lähteä sillä mielellä, että tästä tulee jotain hiton mahtavaa ja siistiä! Tietysti riskit kannattaa tiedostaa, mutta jos yrittäjyys on unelmasi kannattaa sitä mielestäni kokeilla. Yrittäjyys on epävarmaa, mutta niin on kuules kaikki muukin!

Vakituinen työ ja säännöllinen kuukausipalkka tuovat turvan tunnetta, sitä en kiellä. Mutta jos mietin asiaa järjellä, tajuan että tuo tunne voi olla hitusen valheellinenkin. Potkut voi nimittäin saada ihan millon tahansa, ilman että sille mahtaa yhtään mitään. Sitten olet totisesti sen työttömyyskorvauksen varassa, ennen kuin uusi työ löytyy. Välillä kyllä tuntuu, että byrokratian kiemurat ehkäisevät tuonkin tuen saamisen, olit sitten kuinka oikeutettu siihen tahansa. Ainakin kuulemani mukaan.

Kannattaako yrittäjyys

Kannattaako yrittäjyys

Elämä on täynnä vaaroja ja riskejä muutenkin

Elämä itsessään on epävarmaa. Jos lähtökohta päätöksillemme on aina pelko, onko elämässä mitään mieltä? Emmehän voisi tehdä yhtään mitään. Yritystä ei voi perustaa, koska se voi mennä pieleen ja lasta ei kannata hankkia, koska mitäs jos vanhemmuus ei olekaan kivaa eikä festareille voi lähteä, koska joku voi hyökätä sinne!

Kirjoitan tästä, koska syyllistyn pelkäämiseen itsekin ja mieheni tästä välillä muistuttelee. Olen viimeisen vuoden aikana tehnyt valintoja, joita joku voisi kuvailla liian isoiksi riskeiksi. Jätin vakituisen päivätyöni ja pistin kouluni tauolle, koska halusin keskittyä muihin juttuihin. Päivääkään en ole päätöstäni katunut. Elämä on liian lyhyt epämielekkääseen arkeen.

Esimerkiksi bloggaamista pidetään aika epävarmana alana. Ihmetellään, että mitäs bloggaajat sitten tekevät kun blogeja ei enää lueta? Mielestäni kysymys on vähän sama kuin, että mitäs muusikot sitten tekevät kun musiikkia ei enää kuunnella? Tuskin tulee tapahtumaan ja sitä paitsi, turha sitä on etukäteen manailla. Sitä paitsi, mitäs me kaikki sitten tehdään kun robotit tekevät meidän työt?!

Onko tuollaisessa ihan oikeasti mitään järkeä? Aloja kuolee pois, mutta myös uusia syntyy ja ihmiset alkavat tekemään jotakin muuta. Monissa ammateissa tarvitaan aika monipuolista osaamista, jota voi sitten hyödyntää muissa jutuissa.

Keskitytään hetkeen ja toteutetaan niitä unelmia, eikä anneta pelon pilata meidän elämää! Ihanaa päivää. <3

Mitä mieltä sinä olet – kannattaako yrittäjyys?

Kuvat: Niina

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa? Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu? Vihdoin oman jutun parissa! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi paska blogi menestyy? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia!