Miksi bloggaajan pitäisi julkaista paskakommentit?

Aloitin bloggaamisen Lilyssä reilu 1,5 vuotta sitten. Aluksi epäröin aika paljonkin julkisesti omalla naamallani kirjoittamista – mahdollinen negatiivinen kommentointi jännitti! Tämän vuoksi kirjoitustyylini oli aika hajuton ja mauton. Ajan myötä sitä rohkaistui enemmän ilmaisemaan mielipiteitään ja tarttumaan vähän riskimpiin aiheisiin. Pyrin silti edelleen aina kirjoittamaan kunnioittavasti ja muita loukkaamatta. Mielestäni olenkin onnistunut siinä hyvin.

Lilyssä blogatessani, kommentteja ei voinut moderoida – kaikki tuli siis suoraan läpi. Onneksi negatiivinen kommentointi oli todella harvinaista tuolloin, enkä saanut mitään hirveitä kommentteja. Noinakin aikoina tuli kuitenkin pari sellaista kommenttia, jotka olisin jättänyt julkaisematta sen ollessa mahdollista. Täällä Fitfashionilla minulla on mahdollisuus päättää, mitä kommentteja päästän läpi ja mitkä siirrän suoraan roskakoriin.

negatiivinen kommentointi negatiivinen kommentointi

Pitäisikö bloggaajan julkaista kaikki kommentit?

Osan mielestä kommenttien moderointimahdollisuus on itsestäänselvyys ja hyvä juttu – bloggaajalla on oikeus valita minkälaista tekstiä hänen kommenttiboksiinsa päästää. Toisten mielestä taas kaikkien kommenttien läpitulo mahdollistaa myös kritiikin ja värikkäämmän keskustelun – tällöin bloggaaja ei pääsisi julkaisemaan vain ylistäviä kommentteja. Valitettavasti voi myös olla, että fiksun keskustelun sijaan kommenttiboksi täyttyy trolleista ja törpöistä. Tästä voi seurata se, että bloggaaja joutuu sulkemaan koko kommentointimahdollisuuden – näinkin on käynyt.

Minun on vaikea kuvitella tilannetta, jossa bloggaaja päästäisi vain ylistävät kommentit läpi, eikä julkaisisi rakentavaa kritiikkiä tai muuten vain hyvällä maulla kirjoitettua eriävää mielipidettä. Uskon että lähes kaikki bloggaajat haluavat keskustella lukijoidensa kanssa ja saada palautetta. Tietysti ihmisillä on eri käsitykset rakentavasta kritiikistä.

Rakentavaa kritiikkiä ja hyvin kirjoitettua eriävää mielipidettä yhdistääkin mielestäni seuraavat asiat; kunnioitus ja perustelu. Kunnioittavaan sävyyn kirjoitettuja kommentteja lukee mielellään – oli kyse sitten ylistyksestä, kritiikistä tai muuten vain eriävästä mielipiteestä. Ilman perusteluja tehty eriävän mielipiteen ilmaisu, jättää aika vähän varaa ymmärrykselle ja keskustelulle. Toki on myös tärkeää bloggaajankin perustella mielipiteensä tekstissään ja kirjoittavaa kunnioittavasti. Tai no, tämäkin tuntuu olevan makuasia – joidenkin bloggaajien ns. tavaramerkki on räväkkä ja provosoiva kirjoitustyyli. Tällöin bloggaaja varmasti itsekin on varautunut negatiivisiin kommentteihin paremmin.

negatiivinen kommentointi

negatiivinen kommentointiSen sijaan minusta on aivan oikein, jos bloggaaja ei julkaise haukkuja, uhkailua tai muuten vain sisällötöntä kommenttia, jonka tarkoitus on vain ärsyttää tai loukata. Useissa blogiportaaleissa on myös ohjeistus, ettei mitään törkeyksiä päästetä läpi – näin myös Fitfashionilla.

Itse olen onneksi säästynyt pahimmilta paskakommenteilta. Olen kuitenkin saanut muutamia kommentteja, jotka olen jättänyt julkaisematta. Millaiset kommentit klikkailen suoraan roskakoriin? Sellaiset joissa ei ole mitään sisältöä tai järkeä ja joiden tarkoitus on vain ärsyttää. Minulla ei ole mitään sanottavaa sellaisiin kommentteihin, enkä niihin olekaan ikinä vastannut – olisi siis täysin turhaa julkaista niitä tunnelmaa pilaamaan (vaikka osa lukijoista taitaakin tulla tiettyihin blogeihin viihdyttävän kommenttiboksin takia :D).

Olen saanut myös rakentavaa kritiikkiä ja eriäviä mielipiteitä kommenttiboksiin, ne olenkin mielelläni julkaissut. Olen saanut kyseisistä kommenteista uutta ajateltavaa ja ideoita. Mutta sellaista turhaa länkytystä ei tulla minun kommenttiboksissani julkisesti näkemään.

Onko negatiivinen kommentointi mielestäsi lisääntynyt? Pitäisikö bloggaajien olla kovanahkaisempia ja julkaista kaikki kommentit?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Epäonnistuneet valokuvat x11! Itsetunto pohjamudissa Yhden lapsen äidillä ei ole oikeutta valittaa? Mitä tapahtui polttareissa – strippari vai ei? Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa? Bloggaaja kirjoittaa bloggaamisesta – tylsää!!! Kielellisesti lahjattomat narsistiset bloggaajat Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Blogien pahimmat kliseet

Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu?

Aloitin viime viikolla digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelman Markkinointi-instituutissa ja kerroin kyseisistä opinnoista tässä postauksessa. Lisäksi olen aiemmin kertonut minulla olevan myös media-alan opinnot kesken. Linkittämässäni postauksessa juuri pohdin sitä, miten aikani tulee riittämään. Kahdet opinnot, blogin kasvattaminen, perhe ja muu vapaa-aika eivät ole mikään piece of cake. Kuten otsikosta näet, valintoja on tehtävä ja valintani oli koulun keskeyttäminen – lykkäsin siis media-alan opintojani vuodella.

Miksi päädyin tällaiseen ratkaisuun?

Olen muutaman kerran elämässäni survonut kalenterini aivan liian täyteen, enkä halua tehdä sitä enää. Siitä ei seuraa mitään hyvää – ainoastaan stressiä ja pahaa mieltä. Jos se on hetkittäistä, se on ok. Mutta jos se kestää ja kestää, niin ei hyvä heilu. Kaiken kukkuraksi, tuollaisessa tilanteessa teet kaiken vähän sinnepäin. Sitä en todellakaan halua; mieluummin panostan täysillä muutamaan juttuun, kuin kohellan pää kolmantena jalkana vähän joka suuntaan. Kaikki menee silloin vähän päin pyllyä, niin sanotusti – kokemusta on. Se mikä kenellekin on sopiva määrä aktiviteettia arjessa, on tietysti yksilöllinen juttu.

Totuuden nimissä, en ole täysin varma tulenko käymään media-alan koulutusta tuossa muodossa vuoden päästäkään. Kyseinen koulutus kyllä kiinnostaa, mutta täysipäiväinen opiskelu ei ainakaan tällä hetkellä maistunut yhtään. Olen harkinnut myös sitä vaihtoehtoa, että suorittaisin kyseisen koulutuksen ensi vuonna näyttötutkintona. Se tuntuisi itselleni luontevammalta vaihtoehdolta. Ollessani kyseisessä koulussa, tunsin olevani jollain tapaa väärässä paikassa – tuntui myös, että saisin enemmän asioita aikaiseksi itsenäisesti.

Viime aikoina olen todellakin tajunnut, mikä on itselleni tärkeää ja mihin haluan panostaa. Tällä hetkellä se on (yllätys yllätys) tämä blogi sekä muut sisällöntuotantoon, digitaaliseen markkinointiin ja sosiaalisen mediaan liittyvät työt. Blogi lähti elokuussa huomattavaan nousuun – olisi siis typerää viedä fokus pois tästä nyt. Haluan katsoa tämänkin kortin, ettei sitten tarvitse jäädä jossittelemaan myöhemmin. Näiden lisäksi olen innoissani digitaalisen markkinoinnin opinnoista Markkinointi-instituutissa ja haluan käydä ne kunnialla loppuun, ennen kuin mietin uusia opintoja.

Koulun keskeyttäminen ei ollut helppo ratkaisu

Tämän ratkaisun tekeminen jännitti minua aika paljon ja veivasinkin asiaa edestakaisin jonkin aikaa. Kävin kaikki mahdolliset skenaariot päässäni, mikä oli ehkä liioittelua – jos tuntuu, ettei hommat natsaa, minulla on koulupaikka olemassa ensi vuonnakin. Jää siis nähtäväksi, mitä silloin tapahtuu.

Uskon myös, että päätöstäni jarrutti myös oletetut muiden ajatukset: ”Nyt se vaan lusmuaa siellä kotona bloggailemassa pieruverkkareissa ja kuvittelee saavuttavansa elämässään jotain!” Tai: ”Mitä tuokin luulee itsestään, se joka kuuseen kurkottaa niin katajaan kapsahtaa!” Onneksi minulla on mies, joka suorastaan käski minun tehdä tämän ratkaisun – muuten olisin ehkä jänistänyt.

Tiedän, turhaa miettiä mitä muut saattavat ajatella. Eikä kukaan ole edes sanonut mitään tuollaista. 😀 Ajatuksia en tietystikään voi lukea, mutta jos joku noin ajattelee se hänelle sallittakoon. Lusmuiltu ei ole missään vaiheessa ja teen päivittäin hommia aika hemmetisti. Ja onhan minulla jo yksi korkeakoulututkintokin ja personal trainer-koulutus taskussa, hahhahhaa. 😉 Tässä on tullut myös opittua käytännön kautta yhtä sun toista ja varmasti sellaisiakin juttuja, mitä ei koulun penkillä opi.

Opiskelu on tärkeää, mutta niin on oma hyvinvointikin. Kahdessa paikassa opiskelu + muut jutut ei tue minun hyvinvointiani. Tällä hetkellä haluan panostaa uran luomiseen ja katsoa mihin minusta niin sanotusti on. 😉 Ehdin kyllä vielä opiskella kyseisen tutkinnon, sitten ensi vuonnakin.

Tästä päivästä eteenpäin minä siis bloggaan, teen sisällöntuotantoa friikkuna ynnä muuta mukavaa sekä opiskelen digitaalista markkinointia Markkinointi-instituutissa. Näistä jutuista kerronkin lisää toisessa tekstissä, ettei tämä postaus turpoa kuin silmä nyrkkitappelun jälkeen. 😀

Olen tästä kaikesta superinnoissani. Ehkä vähän myös pieni pelko perseessä. Mutta eikös kaikki uusien mahtavien juttujen kuulukin pelottaa?

Olen ylpeä siitä, että olen uskaltanut tehdä tällaisia ratkaisuja. Elämä on lyhyt, uskaltakaa siis tarttua hetkeen ja luottaa itseenne. Eiköhän tästä hyvä tule. Kiitos sinulle, että olet ja luet. <3 Puspus.<3

Mitä ajatuksia herättää koulun keskeyttäminen? Samaistuitko? Olisi tosi jees kuulla kokemuksiasi!

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Elämäni paras päätös x 10 Vihdoin oman jutun parissa! Parhaat motivaatiolauseet x 15 Vuodessa ammattibloggaajaksi? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Miksi haluan blogata työkseni? Miten hinnoitella blogiyhteistyö? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia!

Bloggaaja kirjoittaa bloggaamisesta – tylsää!!!

Huomenta. 🙂 Joskus joku jossain parjasi sitä, miten kuolettavan tylsää on kun bloggaajat kirjoittavat bloggaamisesta. Itse luen kuitenkin innoissani aiheeseen liittyviä tekstejä, joten ajattelin jakaa teille oman blogini bloggaamiseen liittyvät postaukset. Vanhemmat tekstit kun tuppaavat hukkumaan uudempien alle. Toivottavasti tästä löytyy uutta luettavaa – kenties näistä on hyötyä, jos harkitset bloggaajaksi ryhtymistä! 🙂

Bloggaajaksi Bloggaajaksi

Sekalaisesti bloggaamisesta

Onko bloggaamisessa mitään järkeä?

Kukaan ei halua lukea bloggaajan ongelmista

Somekuvan silotus on ok

Miksi blogin nimi on Stuff about?

5 bloggaajaa, joiden tyyliä ihailen

Blogin suosituimmat postaukset

Blogin huonoimmat postaukset x 10

Bloggaajaksi

Bloggaajaksi

Omia ajatuksia

Bloggaaminen englanniksi?

Blogilla ei saa tienata

Feikit asukuvat

Blogien pahimmat kliseet

Mitä lukijat haluaa – arkea vai juhlaa?

Blogin tulevaisuus?

Blogin kuvat

Blogi muuttaa

Kielellisesti lahjattomat narsistiset bloggaajat

Vuosi bloggaajana

Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus?

 

Vinkit

Mistä kirjoittaa blogiin?

Mihin aikaan kannattaa postata?

Bloggaamisen apuvälineet

Mun blogivinkit x7!

Mitä blogeja itse luen tällä hetkellä?

Linkitä blogisi-suosikit x4!

Bloggaajaksi

Bloggaajaksi

Ammattibloggaaminen

Vuodessa ammattibloggaajaksi?

Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä?

Uusi bloggaaja Fitfashionilla!

Miksi haluan blogata työkseni?

Miten hinnoitella blogiyhteistyö?

Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä!

Paljastuksia bloggaamisesta!

Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?

Bloggaajan päivä!

Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu?

Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun!

Miten postaukset syntyvät & kauan blogi vie aikaa?

Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä?

Heräsikö kellään innostusta ryhtyä bloggaajaksi tai tuliko muita ajatuksia? Hauskaa lauantaita! 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube