Suuri pettymys

Tervehdys taas! Pari viimeisintä viikkoa on tullut elettyä perhe-elämää ja kaikissa liikenevissä rakosissa tehty työhommia ja suunniteltu tulevaa vuotta. Viikko vierähti ilman postausta, mutta eipä anneta sen häiritä. Huomioni on ollut, kuten sanottu, perheessä. Ensi viikolla palaan sitten vähän tiiviimpään tahtiin. Tämän viikonlopun aikana aionkin tehdä vähän suunnitelmia ja aikatauluja – sormeni aivan syyhyävät! Nyt kuitenkin tämän postauksen aiheeseen eli tuohon suureen pettymykseen. Muistatte ehkä, että olen hehkuttanut useammassakin somekanavassa Black Mirror-sarjaa – varoitus jo heti tähän alkuun, sisältää spoilereita.

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror

Black Mirror on siis Netflixin sarja, joka koostuu toisiinsa liittymättömistä lyhäreistä. Yhdistävänä tekijänä jaksoissa on uusien teknologioiden ja niiden yhteiskunnallisten vaikutusten tarkastelu. Heti kun näin sarjan, ajattelin että tässä on uusi lempparini – ja niin olikin!

1. kausi oli hyvä, 2. parempi ja 3. aivan hemmetin hyvä! Kolmannessa kaudessa jokainen jakso oli timanttia yhtä lukuunottamatta – siinä oli vähän väsähtänyt tarina murhaaja-ampiaisista. Se mikä teki 3. kaudesta mielestäni niin hyvän, oli nerokkaat käsikirjoitukset ja mikä tärkeintä, tunnelma. Kun jakson tunnelma on niin tiivis, ettet malta silmääsi räpäyttää, ollaan asian ytimessä!

Kun kausi loppui, jäi vain kaihoisa muisto jaksojen aiheuttamista suurista fiiliksistä – tykkään nimittäin ohjelmista, jotka herättävät tunteita ja saavat minut ajattelemaan asioita. Kepeä hömppä on toisinaan jees tietysti. Parhaita ovat kuitenkin ohjelmat, joiden loppuratkaisu saa ajattelemaan ”ei hitto, enpä olis IKINÄ arvannut!”

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

4. kausi olikin sitten jotain muuta…

Kun 4. kausi tuli, hehkutimme sitä kotona mieheni kanssa. Korkkasimme kauden ja aloimme katsomaan jaksoja satunnaisessa järjestyksessä. Pieni epäilys heräsi jo tässä vaiheessa, koska jaksojen kuvaukset eivät tällä kertaa herättäneet suurta mielenkiintoa. Aloitimme Arkangel-jaksosta ja voi hemmetti, miten laimea se oli! Tunnelmaa ei ollut nimeksikään ja oli kyllä niin löysä lopetus kuin olla ja voi. Seuraavat jaksot olivat itseään toistavia ja kaikki olivat niin ennalta-arvattavia! Heti alussa jo tiesi, että joo nyt toi murhaa tuon jne. Ja mitä hittoa? Ei Black Mirrorissa kuuluisi murhata ketään, siinä kuuluisi tunkea joku vangiksi oman päänsä sisään tai jtn muuta vastaavaa. 😀 Kaiken ”huippu” oli Metalhead-jakso, jossa murhanhimoinen metallinen koira jahtasi naista. Lopussa kaikki kuolivat. Missä oli se mullistava teknologia ja nerokkaat juonenkäänteet? Plääh…

Paras tähänastisista 4. kauden jaksoista on ollut Black Museum. Sekin kyllä hieman toisti itseään ja jäin kaipaamaan lisää tunnelmaa! Meillä on vielä 4. kauden ensimmäinen jakso katsomatta – kyseessä on joku avaruusseikkailu. Minulla ei ole suuret odotukset, mutta pakko sekin on katsoa pois.

Että sellainen suuri pettymys täällä. Ja voin ihan käsi sydämellä sanoa, että otsikko ei yhtään liioittele!

Oletko sinä katsonut Black Mirroria? Oletko nähnyt 4. kauden? Mitä mieltä?

Kuvat, Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuumottavimmat leffat x3Netflix suosikit vol. 2Netflix suositus x5Pari munkkia päivässä pitää nälän loitollaHanuria ja kuvaussessioitaNopea & terveellinen aamupalaherkkuKesän bucket list x25!Kulta, haista vitt*!Netflix-tärpit x4