Kun toiseen suuntaan kumarrat, toiseen pyllistät

Hyvää perjantaita! Kenen ajatukset ovat jo elokuussa? Minun ainakin! Vaikka on ollut kivaa lomailla lapsen kanssa, täytyy myöntää että odotan jo hieman arkea ja rutiineja. Saa sitten nähdä millaiseksi se arki oikein muotoutuu, on nimittäin taas paljon tiedossa kaikenlaista. Kivoja juttuja onneksi, mutta silti liika kiire ei ole kiva juttu. Toisaalta ei kai sitä voi valittaa, kun on itse omat valintansa tehnyt. Olen innostunut niin monista asioista – välillä on vaikea päättää mihin sen täyden fokuksen sitten laittaa. Mielenkiinnolla odotan miten saadaan arki rullaamaan.

Olen todellakin oppinut sen, ettei kaikkeen voi panostaa samaan aikaan – pitää priorisoida. Et voi olla paras kaikessa. Mieluummin siis valitsee pari juttua, joihin panostaa täysillä. Mieluummin karsii osan jutuista pois, kuin tekee montaa juttua juosten kusten. Ainakin itse ajattelen näin. Ympäriinsä sähläämisellä en ole ikinä saanut mitään – paitsi riittämättömyyden tunnetta ja stressiä! Kuten sanonta kertoo; kun toiseen suuntaan kumarrat, toiseen pyllistät. Kaikkea ei siis voi saada – ainakaan yhtä aikaa.

arki rullaamaan arki rullaamaan arki rullaamaan arki rullaamaan

Ensi viikolla se alkaa – miten lähtee arki rullaamaan?

Lapsi aloittaa ensi viikolla taas päiväkodin. Toivottavasti hän menee sinne mielellään. Olemme joka viikko käyneet kesän aikana päiväkodin pihalla leikkimässä, koska lapsi on itse halunnut mennä sinne. Hän on pyrkinyt välillä sisällekin asti, ehkä se on ihan hyvä merkki.

Minun piti julkaista tänään postaus aiheesta, jonka uskon kiinnostavan teitä. Olen ehkä hölmö, mutta päätin säästää sen ensi viikkoon – teki mieli höpötellä niitä näitä vaan. Aion myös tämän viikonlopun ajan suunnitella tulevia postauksia, kirjoitella niitä etukäteen ja muutenkin pyrkiä miettimään aikatauluja – miten saisin mahdollisimman tehokkaasti tehtyä blogia. Vaikka blogi on päivittynyt entiseen tahtiin lapsen kesäloman aikana, minulla on ollut bloggaamiselle aikaa vain murto-osa entisestä. Nyt minulla on siis kova into kehittää tätä! Vielä on 5 kk aikaa päästä

Elokuun toisella viikolla alkaakin sitten koulu. Se on tosi kiva juttu, mutta aikataulullisesti huono. Elättelen edelleen toiveita, että saan töillä ja näytöillä hyväksiluettua useita kursseja ja tehdä hommia välillä myös etänä. Saa nähdä kuinka käy mun tavoitteen!

arki rullaamaan
Musta paita//Monki, kukkapaita//Pull & Bear, shortsit//Zara

arki rullaamaan

arki rullaamaan

arki rullaamaanJos huomenna on hyvä sää, menemme luultavasti miehen ja lapsen kanssa uimaan. Tänä kesänä olen uinut tasan kerran, jos lillumista uimastadikan vauva-altaassa voi uimiseksi edes kutsua. 😀 Vaikea uskoa että pian on jo elokuu – en nimittäin ole käyttänyt tänä kesänä ollenkaan shortseja, vaikka onhan tässä muutamia lämpimiä päiviä ollutkin.

Sitten lopuksi hieman off topic -juttu; tämä kuvien asu on kierrätyskamaa – kaikki muu on kirppikseltä, paitsi kengät ovat Uffista. 🙂 Olen entistäkin vakuuttuneempi siitä, että kirppiksiltä löytää oikeasti tosi kivoja juttuja. Olisin löytänyt viime käynnillä vaikka mitä lisää, mutta yritin rajoittaa osteluani.

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Täällä siis odotellaan tulevaa hyvillä mielin! Vieläkö lomailet vai onko siellä lähtenyt jo arki rullaamaan? Heitä postaustoiveita jos tulee mieleen!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Laihaläski on jees

Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?

Nettivalmennukset, joissa saa syödä ”paljon”

 

Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?

Moni bloggaaja haluaa kehittää ja kasvattaa blogiansa isommaksi. Puhutaan usein isoista ja pienistä blogeista, mutta minkä kokoinen blogi sitten on iso ja mikä pieni? Minkä kokoisella blogilla voi tienata ja onko pienemmällä blogilla tienaaminen edes mahdollista?

Blogilla tienaaminen riippuu paljon esimerkiksi blogin aiherajauksesta ja kaupallisuudesta. Kosmetiikka- ja lifestyleblogit on aika helppo kaupallistaa, mutta esimerkiksi hevosiin keskittyvän blogin aihe on sen verran rajattu, että se on jo huomattavasti vaikeampaa. Hevosiin liittyvään tavaraan ei myöskään liity yhtä suurta bisnestä kuin vaikkapa kosmetiikkaan. Toisaalta kosmetiikka ja lifestyleblogeja on todella paljon – kilpailu on kovaa ja erottuminen vaikeaa. blogilla tienaaminen

Tienaaminen riippuu myös paljon muista jutuista; oletko itsenäinen bloggaaja vai bloggaatko portaalissa, myykö portaali yhteistöitä puolestasi vai myytkö niitä itse. Joissain portaaleissa yhteistöiden myyminen myös itse on sallittua, mutta ymmärtääkseni aina näin ei ole.

Jos bloggaaja myy yhteistöitä itse, voi hän luonnollisestikin päättää työnsä hinnan. Yhteistöiden itse myyminen vaatii kuitenkin usein isoa aktiivisuutta ja taustatyötä. Potentiaalisten yhteistyökumppaneiden etsimiseen menee myös yllättävän paljon aikaa – pelkästään oikean henkilön yhteystietojen löytäminen voi olla välillä etsinnän takana. 😀 Lisäksi pitää muotoilla viesti, miettiä miten yhteistyö hyödyttäisi teitä molempia ja saada se vielä ilmaistua yritykselle ymmärrettävästi. Pitää siis osata myös myydä.

Osalle yrityksistä blogiyhteistyöt ovat perushuttua, mutta toisille ne taas ovat tuntemattomia. Itse olen myynyt kaikki blogiyhteistyöni itse. Hintani määritän Social Bluebook -palvelulla, josta olen kirjoittanut postauksen: Miten hinnoitella blogiyhteistyö?

Alle 100 000 kuukausilukijaa – Blogilla tienaaminen mahdotonta?

Itse saan Fitfashionilla blogatessani pienen palkkion kirjoittamisesta, mutta pääosin raha tulee yhteistöistä (jos tulee). Omilla lukijamäärilläni (tuhansia viikossa), voi pyytää jo aika mukavaa palkkiota yhteistöistä. Mutta kuten tuossa aikaisemmin linkkaamassani kirjoituksessa kerroin, osalla yrityksistä ei ole varaa maksaa yhteistöistä mitään tai vain pientä korvausta. Moni yritys kuitenkin ymmärtää nykyään blogimainonnan hyödyt ja bloggaajan työn arvon. Blogilla voi siis tienata, vaikkei lukijoita olisikaan tuhansia päivittäin.

Tietysti toivon omien lukijamäärieni kasvavan, mutta yritän olla tyytyväinen nykytilanteeseenkin – olen blogannut vasta alle puolitoista vuotta. Bloggaajat joilla on esimerkiksi yli 100 uniikkia lukijaa kuukaudessa, ovat usein bloganneet yli 5 vuotta. Osan blogit kasvavat hitaasti ja toiset saavat kasvatettua blogin lyhyessä ajassa todella isoksi. Monesti jälkimmäiset ovat kuitenkin jo valmiiksi tunnettuja tyyppejä, joiden asiat kiinnostavat ihmisiä muutenkin.

blogilla tienaaminen

Iso vai pieni blogi?

Itse ajattelen tosi isolla blogilla olevan lähemmäs 100 000 lukijaa kuukaudessa, mutta kyllä mielestäni esimerkiksi 50 000 kuukausilukijaakin on jo iso määrä! Itselläni on siihenkin matkaa.

Yhteenvetona siis – blogilla tienaaminen riippuu niin monista jutuista; lukijamäärät, kaupallisuus, oma aktiivisuus, myyntitaidot, kohderyhmä (onko kohderyhmä sellaista, joita kiinnostaa tuotteet ja palvelut vai sellaista, joka arvostaa minimalistisuutta?).

Myös sillä on merkitystä, miten hyvin toteuttaa yhteistyöpostaukset. Jos yritys ei ole tyytyväinen yhteistyöhön, jatkoa ei todennäköisesti tule. Jos taas bloggaaja hoitaa homman hyvin ja lukijatkin tykkäävät, usein yhteistyö voi jatkuakin. Yhteistyön epäonnistuminen voi johtua myös huonosta ajankohdasta, epäonnistuneesta kohderyhmävalinnasta jne. Aina vika ei ole siis yhteistyöpostauksen sisällössä.

Nyrkkisääntö kuitenkin on mitä isompi blogi, sitä helpompi sillä on tienata. Pienemmällä blogilla tienaaminen on kuitenkin ihan mahdollista, mutta vaatii toki bloggaajalta itseltään enemmän. 🙂

Ajatuksia? Onko blogilla tienaaminen jotain mistä itse haaveilet?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä!

Paljastuksia bloggaamisesta!

Kohti unelmaduunia!

Miksi haluan blogata työkseni?

Paljastuksia bloggaamisesta!

*Sisältää mainoslinkkejä

Bloggaamiseen kuuluu paljon asioita, joita ei aina tule ajatelleeksi. Moni kuvittelee, että se on pari kuvaa ja nopea teksti ja se olisi siinä. Kyllä te tiedätte, tästä on aika moni kirjoittanutkin. 😉 Blogin takana on iso työ, varsinkin jos siihen panostaa tosissaan ja pyrkii kasvattamaan lukijamääriä. Luin hauskan postauksen viime viikolla otsikolla *:・゚”✧Faktoja, joita bloggaajat eivät halua myöntää…” ja ajattelinkin tehdä tästä oman versioni. Tuossa linkittämässäni postauksessa kerrottiin siis paljastuksia bloggaamisesta, joita bloggaajat eivät halua myöntää. Tässä omassa versiossani ajattelin kertoa vain omasta puolestani – paljastuksia omaan bloggaamiseeni liittyen. En tiedä ovatko nämä mitään maata mullistavia skandaaleja, mutta omakohtaisia ainakin! Osan näistä saatatte tietääkin.

paljastuksia bloggaamisesta
Toppi & housut TÄÄLTÄ//Monki, kengät//TÄÄLTÄ

paljastuksia bloggaamisesta

paljastuksia bloggaamisesta1. Aluksi minua häiritsi kamalasti omilla kasvoilla kirjoittaminen ja omien kuvien laittaminen. Jotenkin jännitti omilla kasvoillaan kirjoitella omia mielipiteitään. Siihen tottui kuitenkin aika nopeasti. Kirjoittaessani postauksia, pidän mielessä, että aika moni tulee lukemaan ne. En siis kirjoita asioista, jotka haluan pitää itselläni.

2. Haluan tienata blogilla. Noh, tämä ei teitä varmasti yllättänyt. Jos kerran tykkään tästä ja käytän blogiin todella paljon aikaa, niin tottakai sillä on kiva tienatakin jotain.

3. Bloggaaminen ja ajankäyttö on aiheuttanut ristiriitoja parisuhteeseen. Enemmän kuin lapsen syntymä! 😀 Koomista. Onneksi ei mitään isoja juttuja. 🙂 Veikkaan että aika moni kotona työskentelevä joutuu aluksi hakemaan sitä rajaa työn ja vapaa-ajan välillä. On helppo tehdä vähän koko ajan, jos selkeitä työaikoja ei ole. Pyrinkin aikatauluttamaan tätä paremmin ja vetämään rajoja.

4. Olen kiinnostunut muodista enemmän. Koen edelleen olevani aika huoleton vaatteiden suhteen, mutta turha sitä on kieltää että nykyään kiinnitän huomiota enemmän vaatetukseeni. Mietin myös ostaessani vaatetta, miltä se näyttäisi valokuvassa.

paljastuksia bloggaamisesta

paljastuksia bloggaamisesta

paljastuksia bloggaamisesta5. Jos tiedän että olen menossa valokuvaamaan, laitan toisinaan vähän hienommat vaatteet kuin olisin muuten laittanut.

6. Bloggaaminen stressaa minua toisinaan. Tämä johtuu tietysti siitä, että minulla on tavoitteita tämän suhteen ja tällä hetkellä osa tuloistani koostuu bloggaamisesta ja blogiyhteistöistä.

7. Toisinaan asukuvia ottaessa minulla on parit eri vaatteet mukana. Syy tähän on yksinkertaisesti vain ajansäästö  – ei minulla ole todellakaan joka päivä tai edes joka toinen päivä aikaa kuvaustreffeihin. Siihenkin menee toisinaan useampikin tunti, mitä ei välttämättä heti tule ajatelleeksi. Mieluummin kuvaan muutamat asut kerralla ja vietän sen vapautuvan ajan perheeni kanssa. En silti koe tämän olevan mitään suurta huijausta, koska kuvissa näkyvät asut ovat sellaisia joita käytän oikeastikin – onko sillä siis väliä olenko kuvauttanut ne kolmena peräkkäisenä päivänä vai kaikki kerralla? Minulle on, lukijalle ei! 😀

paljastuksia bloggaamisesta paljastuksia bloggaamisestaTuliko yllätyksiä? Kerro joitain omia paljastuksia bloggaamisesta jos bloggaat! 😉

PS. Tähän loppuun ajattelin vinkata vielä House Of Brandonin kesä alesta. Siellä on vaikka mitä ihania löytöjä hyvään hintaan. 🙂 Ihanaa viikonloppua!

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita?

Miksi assarin tehtävään vaaditaan maisterin koulutus?

Nettivalmennukset, joissa saa syödä ”paljon”