Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tässä postauksessa kerron, miten kasvatin blogini sivun katseluita yli 40% kuukaudessa. Kuten tiedätte, tämän hetkinen tavoitteeni on kasvattaa blogiani ja alkuvuodesta heitin itselleni Vuodessa ammattibloggaajaksi-haasteen. 😀 Viime viikolla kerroin teille keskeyttäneeni opintoni, siitä lisää tekstissä: Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu? Linkittämässäni tekstissä kerroin hieman taustoja, miksi tein kyseisen päätöksen ja mitä on luvassa seuraavaksi. Lyhyesti sanottuna siis; haluan keskittyä bloggaamiseen, sisällöntuotantoon ja somemanagerin hommiin. Ei mennä siihen kuitenkaan nyt sen enempää, sillä tässä postauksessa haluan jakaa 6 vinkkiä, joilla sain lisää lukijoita blogiin.

Eli siis, viime kuun aikana blogini sivun katselut kasvoivat n. 43%. Myös lukijoita tuli lisää, mutta tarkkoja lukemia en saanut; Google Analyticsista oli seuranta pois päältä vahingossa jonkin aikaa.

Aluksi ajattelin, etten olisi tehnyt mitään erilailla, jonka takia blogi oli lähtenyt kasvuun. Tarkasteltuani omaa tekemistäni elokuussa verrattuna heinäkuuhun, huomasin kuitenkin joitakin erottavia tekijöitä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin

Näillä vinkeillä lisää lukijoita blogiin x6

1. Vanhojen tekstien linkittäminen uusiin

Moni bloggaaja tätä tekeekin. Eli jos viittaat uudessa postauksessasi vanhaan tekstiisi, linkitä se. Lukija saa helpommin kiinni mistä puhut, eikä sinun tarvitse kirjoittaa samaa tarinaa uudestaan uuteen tekstiisi. Plus se tämän vinkin pääpointti – saat lisää lukijoita vanhemmille postauksillesi. Myös tekstin loppuun kannattaa linkittää vanhoja postauksiasi. Mielestäni tämä palvelee sekä bloggaajaa, että lukijaa – sinä saat lisää liikennettää blogiisi ja lukija saa lisää mielenkiintoista luettavaa. Parasta tietysti on, jos linkittämäsi tekstit liittyvät varsinaisen postauksen aiheeseen – sitä suuremmalla todennäköisyydellä sitä klikataan.

Itse tykkään lukijanakin tästä tavasta; jos olen klikannut postausta, tykännyt siitä ja minulle tarjotaan samasta aiheesta lisää informaatiota, ilman että minun täytyy käyttää omaa aikaani löytääkseni tekstin blogista, sehän on vain plussaa! 🙂 Tässä tavassa on kyllä yksi miinuspuoli – mobiililaitteella selattaessa postauksen lopussa olevat linkit näyttävät vähän tökeröiltä. Toisaalta, mobiilinäkymät ovat omasta mielestäni aina huonommat ja toimivat muutenkin takkuisemmin.

2. Vanhojen postausten jakaminen

Sinulla on blogi täynnä hyviä postauksia, mutta jaat ne vain kerran? Kuinka monelta hyvä postauksesi menee ohi? Aika monelta. Tämän vuoksi suosittelenkin jakamaan samaa postausta useassa eri paikassa ja eri ajankohtina! Näin postauksesi tavoittavat mahdollisimman monta ihmistä.Facebookissa on paljon bloggaajille tarkoitettuja ryhmiä, joissa omia tekstejä voi jakaa.

Saman postauksen voi myös jakaa blogin omalla Facebook-sivuilla kahdestikin, mikäli aikaa on kulunut. Itse olen esimerkiksi viime aikoina nostanut blogini omalla Facebook-sivulla vanhoja postauksiani – jos olet jakanut kyseisen tekstin viimeksi vuosi sitten, kukaan tuskin kokee sitä spämmäämisenä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin3. Tarkastele analytiikkaasi.

Sinulla luultavasti on käytössäsi Google Analytics, mikäli haluat kasvattaa blogiasi. GA-tarjoaa todella paljon hyvää tietoa blogisi analytiikasta; mitkä postaukset lukijoitasi kiinnostavat, mihin aikaan blogiasi luetaan jne. Itse tarkastelen analytiikkaa usein, mutta voisin tehdä sen kyllä suunnitelmallisemminkin. Katso siis mitkä ovat suosituimmat tekstisi ja mikä niitä yhdistää; tietynlainen otsikko vai tietty aihepiiri?

Luonnollisestikin siis; kirjoita niistä aiheista, jotka kiinnostavat lukijoitasi. Omat suosituimmat postaukseni näkyvät tuolla oikealla sivupalkissa ja kuten sieltä voitte nähdä, ajatukset parisuhteesta, ehkäisystä ja vinkit treeniin liittyen ovat blogini kiinnostavimpia aiheita. Niitä siis lisää! 😀

4. Otsikointi.

Harkitsin, voiko tätä laittaa tähän kyseiseen listaukseen – en nimittäin osaa sanoa, oliko otsikoinnilla merkitystä viime kuun kasvuun. Laitoin tämän silti tähän, koska otsikoinnilla on ylipäätänsä todella iso merkitys siihen, klikataanko postaus auki vai ei.

Itse olen oppinut ajan kanssa huomaamaan, millaiset otsikot toimivat omassa blogissani. Jokaisen kannattaa löytää se oma tyylinsä tässä. Tähän ei auta oikeastaan kuin taas kerran analytiikan tarkastelu – mitkä otsikot ovat toimineet yleensä? Hyvästä otsikoinnista voisinkin kirjoittaa aivan oman postauksensa..tässä kuitenkin muutama vinkki, jotka ovat auttaneet itseäni hyvän otsikon keksimisessä.

  • Mieti, mikä on postauksen kiinnostavin asia – laita se otsikkoon
  • Mieti millaisia otsikkoja itse klikkaat? Kokeile kirjoittaa samantyyppinen!
  • Kysy kaverin mielipidettä. Jos sinulla on muutama erilainen otsikko vaihtoehto, kysy ulkopuoliselta mikä niistä on kiinnostavin?
  • Esitä kysymys, kyseenalaista tai yleistä. Otsikon pitää olla vetävä! Otsikossa valehtelua en kuitenkaan suosittele. Älä kuitenkaan pelkää herättää mielipiteitä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin5. Tiiviimpi postaustahti

Mitä enemmän postauksia, sen enemmän klikkejä ja lukijoita – viime kuussa postasin useammin kuin heinäkuussa. Tätä en kyllä varsinaisesti suosittele tapana saada lisää lukijoita blogiin – varsinkin jos postaat muutenkin päivitäin. Pitkässä juoksussa tämä on hieman aikaa kestämätön keino – kuinka pitkään jaksat ylläpitää samaa tahtia? Saatat väsyttää itsesi ja postausten laatu voi kärsiä.

Mieti siis itsellesi hyvä postaustahti ja pysy siinä. Ei ole järkeä postata kolme kertaa päivässä vain klikkien toivossa. Postaa mieluummin vähän harvemmin ja laadukkaasti – tämän jälkeen keskity mieluummin tämän yhden hyvän postauksen jakamiseen eli tsekkaa kohta 2. 😉 Itselleni hyvä tahti on yksi postaus päivässä – joskus tulee helposti kaksikin.

6. Hakukoneoptimointi

Toukokuussa Fitfashion-bloggaajille pidettiin hakukoneoptimointi-koulutus. Vaikka kyseessä oli vajaan tunnin puristus, sain siitä paljon irti. Tämän jälkeen olenkin optimoinut jokaisen postaukseni ja Googlesta on alkanut tulemaan enemmän kävijöitä blogiini. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei Google päivity ihan hetkessä ja kestää aikaa ennen kuin merkittävää tulosta näkyy. Itselläni on kuitenkin joka kuukausi kasvanut Googlesta tulevien määrä, joten täytyy vain olla kärsivällinen. Mikäli hakukoneoptimointi on sinulle täyttä hepreaa, täältä löytyy vinkkejä aloittelijoille.

Vinkkejähän olisi loputtomiin. Tässä tekstissä jaoin ne, joilla koin olevan vaikutusta oman blogini viime kuun kasvussa (paitsi tuo otsikointi oli hieman kysymysmerkki). Pitääkin joskus kirjoittaa ihan kunnon opas aiheesta. Jos kaipaat lisää jeesiä blogisi kanssa, tsekkaa tämä! 🙂

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä sinulle! Millä keinoilla sinä olet saanut lisää lukijoita blogiin?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Mistä kirjoittaa blogiin? Mihin aikaan kannattaa postata? Bloggaamisen apuvälineet Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi haluan blogata työkseni? Miten hinnoitella blogiyhteistyö? Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä!

Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu?

Aloitin viime viikolla digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelman Markkinointi-instituutissa ja kerroin kyseisistä opinnoista tässä postauksessa. Lisäksi olen aiemmin kertonut minulla olevan myös media-alan opinnot kesken. Linkittämässäni postauksessa juuri pohdin sitä, miten aikani tulee riittämään. Kahdet opinnot, blogin kasvattaminen, perhe ja muu vapaa-aika eivät ole mikään piece of cake. Kuten otsikosta näet, valintoja on tehtävä ja valintani oli koulun keskeyttäminen – lykkäsin siis media-alan opintojani vuodella.

Miksi päädyin tällaiseen ratkaisuun?

Olen muutaman kerran elämässäni survonut kalenterini aivan liian täyteen, enkä halua tehdä sitä enää. Siitä ei seuraa mitään hyvää – ainoastaan stressiä ja pahaa mieltä. Jos se on hetkittäistä, se on ok. Mutta jos se kestää ja kestää, niin ei hyvä heilu. Kaiken kukkuraksi, tuollaisessa tilanteessa teet kaiken vähän sinnepäin. Sitä en todellakaan halua; mieluummin panostan täysillä muutamaan juttuun, kuin kohellan pää kolmantena jalkana vähän joka suuntaan. Kaikki menee silloin vähän päin pyllyä, niin sanotusti – kokemusta on. Se mikä kenellekin on sopiva määrä aktiviteettia arjessa, on tietysti yksilöllinen juttu.

Totuuden nimissä, en ole täysin varma tulenko käymään media-alan koulutusta tuossa muodossa vuoden päästäkään. Kyseinen koulutus kyllä kiinnostaa, mutta täysipäiväinen opiskelu ei ainakaan tällä hetkellä maistunut yhtään. Olen harkinnut myös sitä vaihtoehtoa, että suorittaisin kyseisen koulutuksen ensi vuonna näyttötutkintona. Se tuntuisi itselleni luontevammalta vaihtoehdolta. Ollessani kyseisessä koulussa, tunsin olevani jollain tapaa väärässä paikassa – tuntui myös, että saisin enemmän asioita aikaiseksi itsenäisesti.

Viime aikoina olen todellakin tajunnut, mikä on itselleni tärkeää ja mihin haluan panostaa. Tällä hetkellä se on (yllätys yllätys) tämä blogi sekä muut sisällöntuotantoon, digitaaliseen markkinointiin ja sosiaalisen mediaan liittyvät työt. Blogi lähti elokuussa huomattavaan nousuun – olisi siis typerää viedä fokus pois tästä nyt. Haluan katsoa tämänkin kortin, ettei sitten tarvitse jäädä jossittelemaan myöhemmin. Näiden lisäksi olen innoissani digitaalisen markkinoinnin opinnoista Markkinointi-instituutissa ja haluan käydä ne kunnialla loppuun, ennen kuin mietin uusia opintoja.

Koulun keskeyttäminen ei ollut helppo ratkaisu

Tämän ratkaisun tekeminen jännitti minua aika paljon ja veivasinkin asiaa edestakaisin jonkin aikaa. Kävin kaikki mahdolliset skenaariot päässäni, mikä oli ehkä liioittelua – jos tuntuu, ettei hommat natsaa, minulla on koulupaikka olemassa ensi vuonnakin. Jää siis nähtäväksi, mitä silloin tapahtuu.

Uskon myös, että päätöstäni jarrutti myös oletetut muiden ajatukset: ”Nyt se vaan lusmuaa siellä kotona bloggailemassa pieruverkkareissa ja kuvittelee saavuttavansa elämässään jotain!” Tai: ”Mitä tuokin luulee itsestään, se joka kuuseen kurkottaa niin katajaan kapsahtaa!” Onneksi minulla on mies, joka suorastaan käski minun tehdä tämän ratkaisun – muuten olisin ehkä jänistänyt.

Tiedän, turhaa miettiä mitä muut saattavat ajatella. Eikä kukaan ole edes sanonut mitään tuollaista. 😀 Ajatuksia en tietystikään voi lukea, mutta jos joku noin ajattelee se hänelle sallittakoon. Lusmuiltu ei ole missään vaiheessa ja teen päivittäin hommia aika hemmetisti. Ja onhan minulla jo yksi korkeakoulututkintokin ja personal trainer-koulutus taskussa, hahhahhaa. 😉 Tässä on tullut myös opittua käytännön kautta yhtä sun toista ja varmasti sellaisiakin juttuja, mitä ei koulun penkillä opi.

Opiskelu on tärkeää, mutta niin on oma hyvinvointikin. Kahdessa paikassa opiskelu + muut jutut ei tue minun hyvinvointiani. Tällä hetkellä haluan panostaa uran luomiseen ja katsoa mihin minusta niin sanotusti on. 😉 Ehdin kyllä vielä opiskella kyseisen tutkinnon, sitten ensi vuonnakin.

Tästä päivästä eteenpäin minä siis bloggaan, teen sisällöntuotantoa friikkuna ynnä muuta mukavaa sekä opiskelen digitaalista markkinointia Markkinointi-instituutissa. Näistä jutuista kerronkin lisää toisessa tekstissä, ettei tämä postaus turpoa kuin silmä nyrkkitappelun jälkeen. 😀

Olen tästä kaikesta superinnoissani. Ehkä vähän myös pieni pelko perseessä. Mutta eikös kaikki uusien mahtavien juttujen kuulukin pelottaa?

Olen ylpeä siitä, että olen uskaltanut tehdä tällaisia ratkaisuja. Elämä on lyhyt, uskaltakaa siis tarttua hetkeen ja luottaa itseenne. Eiköhän tästä hyvä tule. Kiitos sinulle, että olet ja luet. <3 Puspus.<3

Mitä ajatuksia herättää koulun keskeyttäminen? Samaistuitko? Olisi tosi jees kuulla kokemuksiasi!

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Elämäni paras päätös x 10 Vihdoin oman jutun parissa! Parhaat motivaatiolauseet x 15 Vuodessa ammattibloggaajaksi? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Miksi haluan blogata työkseni? Miten hinnoitella blogiyhteistyö? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia!

Bloggaaja kirjoittaa bloggaamisesta – tylsää!!!

Huomenta. 🙂 Joskus joku jossain parjasi sitä, miten kuolettavan tylsää on kun bloggaajat kirjoittavat bloggaamisesta. Itse luen kuitenkin innoissani aiheeseen liittyviä tekstejä, joten ajattelin jakaa teille oman blogini bloggaamiseen liittyvät postaukset. Vanhemmat tekstit kun tuppaavat hukkumaan uudempien alle. Toivottavasti tästä löytyy uutta luettavaa – kenties näistä on hyötyä, jos harkitset bloggaajaksi ryhtymistä! 🙂

Bloggaajaksi Bloggaajaksi

Sekalaisesti bloggaamisesta

Onko bloggaamisessa mitään järkeä?

Kukaan ei halua lukea bloggaajan ongelmista

Somekuvan silotus on ok

Miksi blogin nimi on Stuff about?

5 bloggaajaa, joiden tyyliä ihailen

Blogin suosituimmat postaukset

Blogin huonoimmat postaukset x 10

Bloggaajaksi

Bloggaajaksi

Omia ajatuksia

Bloggaaminen englanniksi?

Blogilla ei saa tienata

Feikit asukuvat

Blogien pahimmat kliseet

Mitä lukijat haluaa – arkea vai juhlaa?

Blogin tulevaisuus?

Blogin kuvat

Blogi muuttaa

Kielellisesti lahjattomat narsistiset bloggaajat

Vuosi bloggaajana

Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus?

 

Vinkit

Mistä kirjoittaa blogiin?

Mihin aikaan kannattaa postata?

Bloggaamisen apuvälineet

Mun blogivinkit x7!

Mitä blogeja itse luen tällä hetkellä?

Linkitä blogisi-suosikit x4!

Bloggaajaksi

Bloggaajaksi

Ammattibloggaaminen

Vuodessa ammattibloggaajaksi?

Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä?

Uusi bloggaaja Fitfashionilla!

Miksi haluan blogata työkseni?

Miten hinnoitella blogiyhteistyö?

Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä!

Paljastuksia bloggaamisesta!

Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?

Bloggaajan päivä!

Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu?

Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun!

Miten postaukset syntyvät & kauan blogi vie aikaa?

Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä?

Heräsikö kellään innostusta ryhtyä bloggaajaksi tai tuliko muita ajatuksia? Hauskaa lauantaita! 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube