Mikä blogeissa ärsyttää x5

Olen nähnyt viime aikoina aika paljon blogipostauksia, joissa nuristaan nykypäivän blogeista. Minäkin päätin kirjoittaa seuraavasta aiheesta; mikä blogeissa ärsyttää? Mietin aluksi, onko tämä hirveä negailu-postaus ja onko tällaista järkeä kirjoittaa. Toisaalta epäsuositut mielipiteetkin sisältävät usein negatiiviseksi luokiteltavia mielipiteitä ja kyllähän niistäkin joku voi suuttua.

Muistakaa taas kerran; nämä ovat vain omia mielipiteitäni, eikä näitä ole osoitettu kenellekään tietylle henkilölle! Kaikesta ei kaikki tykkää ja se on fine. Luen myös monia blogeja, joissa on näitä kohta kertomiani seikkoja – tällöin hyvät puolet siis peittoavat pienet (omasta mielestäni) viat! 🙂

Mikä blogeissa ärsyttää, Mikä bloggaajissa ärsyttää, blogit, bloggaaminen, bloggaajat, Suomen bloggaajat, Capslock-otsikot

Mikä blogeissa ärsyttää x 5

CAPSCLOCK-otsikot. Moni bloggaaja otsikoi kaikki postaukset isoin kirjaimin. Se on ehkä tyylikysymys – tai sitten isojen otsikoiden ajatellaan saavan enemmän klikkauksia. Omasta mielestäni se on visuaalisesti huonon näköistä ja minulle tulee mieleen, että otsikko oikein huutaa. 😀

Isot kirjaimet myös jatkuvasti käytettynä menettävät mielestäni tehonsa; jos jokainen otsikko on Capslockilla, eivät ne erotu mitenkään joukosta. Itse käyttäisin isoja kirjaimia otsikossa mieluummin vain satunnaisena tehokeinona.

Liian pitkät otsikot. Sama kuin edellisessä; mielestäni ei näytä visuaalisesti hyvältä jos otsikko katkeaa. En myöskään pidä siitä, että osa jää näkemättä. Harvoin klikkaankaan otsikoita, joita en kokonaan näe. Se mikä on liian pitkä otsikko, riippuu täysin alustasta jossa bloggaa.

Joissain blogiportaaleissa aika pitkätkin otsikot näkyvät kokonaan ja joissain taas keskipituinenkin otsikko katkeaa. Itse olen muutaman kerran onnistunut kirjoittamaan liian pitkän otsikon (sellaisen ettei se näy Fitfashionin etusivulla kokonaan) ja olenkin heti aina muokannut sitä lyhyemmäksi.

Se kun joku kertoo kotiuttaneensa takin/hameen/kengät. En tiedä miksi se kuulostaa omaan korvaan hassulta. Itselleni tulee siitä mieleen, että esimerkiksi potilas on kotiutettu kesken sairaalahoidon tai muuta vastaavaa. Ensimmäisenä ei siis tosiaankaan tule mieleen, että joku on ostanut uudet kengät. 😀

Mikä blogeissa ärsyttää, Mikä bloggaajissa ärsyttää, blogit, bloggaaminen, bloggaajat, Suomen bloggaajat, Capslock-otsikot

Mikä blogeissa ärsyttää, Mikä bloggaajissa ärsyttää, blogit, bloggaaminen, bloggaajat, Suomen bloggaajat, Capslock-otsikotLiian monta hymiötä tai erikoismerkkiä. Jotenkin se ei vain näytä hyvältä ja tekee tekstistä omasta mielestäni vähän sillisalaatin näköisen. Joskus meinaan itsekin viskellä hymiöitä vähän joka kohtaan. Usein poistelenkin lopuksi ylimääräisiä.

Liian monta kuvaa/liian isot kuvat. Voi olla että tähän syyllistyn itsekin! Syy miksi lukuisat isot kuvat häiritsevät on se, että sivusto latautuu silloin niin hemmetin hitaasti. Usein poistunkin kirjoituksesta, jos se ei lataa tarpeeksi nopeasti.

Jos bloggaaja ei ikinä vastaa kommentteihin. Aina ei ehdi ja sille ei voi mitään. Silti tulee vähän tylsä fiilis, jos ikinä ei vastata kommentteihin.

Siinä oli muutama juttu. Ei mitään isoja juttuja ja kuten alussa sanoin, luen paljonkin blogeja joissa on näitä listattuja piirteitä. Täydellisyyttä ei nääs ole. 🙂

Nyt haluaisin kuulla sinun mielipiteesi – mikä blogeissa ärsyttää?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Typerät (ja oudot) tapani x6! Kun oma kroppa ahdistaa ”Täällä on hometta, mutta sain vain reuman” Häät kuvina x 10 5 bloggaajaa, joiden tyyliä ihailen Blogien pahimmat kliseet Kielellisesti lahjattomat narsistiset bloggaajat Miten hinnoitella blogiyhteistyö? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun!

Muiden matkiminen blogimaailmassa

Joskus näin keskustelun, missä päiviteltiin nykyajan blogeja ja tuotiin esille matkiminen. Postausideoita kopioidaan samoin kuin kirjoitustyyliä ja ulkoasua. Itse olen sitä mieltä, että kaikki tässä maailmassa on jollain tasolla kopiointia – varsinkin blogimaailmassa. Lähes aina joku muu on keksinyt postausideasi ennen sinua, vaikket siitä edes tietäisi. Ja vaikka ideasi olisi uniikki, olet kuitenkin luultavasti saanut muilta bloggaajilta inspiraatiota ja ideoita tiedostamattasi.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenMatkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenMatkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenItse luen paljon blogeja ja haen inspiraatiota muilta bloggaajilta. Löytäessäni nerokkaan postausaiheen tai idean, saatan toteuttaa saman omassa blogissani. Usein muiden bloggaajien tekstit herättelevät omia ajatuksiani ja keksin samalla myös omia ideoita.

Suora kopiointihan on kielletty: toisen kuvia ei saa käyttää ilman lupaa, eikä toisen tekstiä plagioida! Sen sijaan idean matkiminen on aika tavallinen juttu ja sitä lienee vaikea välttää.

Itseäni kuitenkin ihmetyttää, miksi aika harva bloggaaja kertoo, keneltä on idean saanut ja jättää linkittämättä kyseiseen postaukseen. Mielestäni toisen mainitseminen ja linkin laittaminen, olisi reilua ja pitäisi olla itsestäänselvyys.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminen

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenHaluaisit varmaan itsekin, että blogiisi linkitettäisiin jonkun saadessa postausidean blogistasi? Muiden linkittäminen parantaa myös omaa hakukonenäkyvyyttäsi ja todennäköisesti saat myös itse tulevaisuudessa linkkejä helpommin sivuillesi. Se antaa sinusta myös reilumman kuvan.

Jos itse luen postauksen, johon haluan kirjoittaa vastineen tai tehdä samasta ideasta oman versioni, linkitän aina kyseisen bloggaajan postaukseen. Mielestäni se on vähintä mitä voin tehdä. Eikä se ole minulta mitenkään pois – päinvastoin!

Irene kirjoitti vähän aikaa sitten hyvän tekstin sivuten tätä samaa aihetta: Naisen kuuluu auttaa toista naista. Olen samaa mieltä, että toisten auttaminen kannattaa. Se varmasti muistetaan siinä tilanteessa, kun itse tarvitsee joskus apua.

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminen

Matkiminen, matkiminen sosiaalisessa mediassa, Matkiminen blogimaailmassa, toisten auttaminenVarsinkin juuri tämä linkittämisasia; eihän se ole iso vaiva? Vai onko kyse unohduksesta vai siitä, ettei missään nimessä haluta antaa yhtään kunniaa muille ja halutaan kaikki huomio itselle? Tällainen asenne kusee omaan nilkkaan ennemmin tai myöhemmin aivan varmasti.

Mielestäni siis kannattaa linkittää ja nostaa muita, ihan itsesikin takia ja koko alan yleisen ilmapiirin. Tietystikään aina ei muista mistä idea alunperin tuli, eikä sille voi mitään. Esimerkiksi ruokapäiväkirjapostausten alkuperäistä ideaa olisi aika mahdotonta löytää ja linkittää, mutta ymmärrätte varmaan pointtini. Tätä tekstiä ei ole osoitettu kenellekään tietylle henkilölle, vaan ihan yleisesti.

Mitä mieltä sinä olet – onko muiden ideoiden matkiminen sallittua? Pitäisikö toisen blogiin linkittämisen olla itsestäänselvyys vai onko tämä turhasta nillittämistä?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kaikki työpaikkani ja palkkani Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Kun oma kroppa ahdistaa ”Täällä on hometta, mutta sain vain reuman” 8x miksi hemmetissä?!Onko koulutuksen puute häpeä? 5 asiaa, joita en olisi halunnut oppia kantapään kautta Miksi bloggaajan pitäisi julkaista paskakommentit? Pylly paljaana netissä