Kaikki työpaikkani ja palkkani

Olen joskus blogeissa nähnyt kaikki työpaikkani ja palkkani-postauksia – ajattelinkin siis tänään paljastaa, millainen on oma tähänastinen työ- ja palkkahistoria. Siinä kun ei mielestäni ole mitään kovin salaista ja arkaluontoista informaatiota (palkatkin saa aika helposti selville Googlaamalla).

Itseäni kiinnostaa aina hirmuisesti muiden koulutus ja työpaikat. Ei siksi, että arvottaisin ihmisiä niiden perusteella, vaan siksi että se on niin mielenkiintoista! On niin hauskaa kuulla miten kukin on päätynyt omaan työhönsä ja mitä kyseinen henkilö on opiskellut.

Yksi salaisista lempipuuhistani onkin tutkia kiinnostavia koulutusohjelmia ja haaveilla mitä kaikkea voisinkaan tulevaisuudessa vielä opiskella! Toinen lempipuuhani on työelämästä kertovien tekstien lukeminen. 😀

Työ- ja palkkahistoria

Tähänastinen työ- ja palkkahistoria:

Spice Ice

Olin 16-vuotias lukiolainen ja etsin kesätöitä. Muistaakseni hain muutamista kahviloista ja kaupoista töitä avoimella hakemuksella. Sain kutsun haastatteluun Spice Ice jäätelökioskille, joka sijaitsi kauppakeskuksessa. Pääsin töihin ja jatkoin kesän jälkeen osa-aikaisena työntekijänä lukion ohessa. Aluksi tuntipalkka oli ravintola-alan harjoittelijan palkka eli vähän päälle 7e/h. Jonkin ajan päästä se nousi reiluun 9e/h, jonka päälle tuli välillä reilun euron ilta- tai lauantailisä. Sunnuntaina oli tuplapalkka – se oli sitten luksusta!

Hyllyttäjä

Lukio alkoi olemaan pulkassa, joten mitäpä halusin tehdä lisääntyneellä vapaa-ajallani? No mennä aamulla klo 6:00 hyllyttämään tuotteita kaupan hyllylle. Tein hommaa hetken aikaa vuokrafirman kautta, koulun ja Spice Ice-työn ohessa. Jonkin ajan kuluttua päätin, että yksi työ ja yksi koulu riittää (muutama kurssi oli vielä kesken). Tästä en millään muista palkkaa, mutta veikkaan sen olleen aika lähellä myyjän palkkaa eli n. 11e/h.

Työ- ja palkkahistoria

Myyntineuvottelija

Toisin sanoen puhelinmyyjä. Tein tätä myös hetken lukion ohessa Spice Icen kanssa samaan aikaan. En ole aivan varma, miksi päädyin taas tekemään kahta työtä koulun kanssa samaan aikaan? Tässä minulla oli 8e/h tuntipalkka, mutta senkin eteen täytyi myydä eli varsinaista pohjapalkkaa ei ollut. Tuntipalkka kasvoi aina myyntien mukaan. Myin ihan hyvin, joten tuntipalkkani oli usein paras siihen astisista: 12e/h.

MC’ Donalds Oy

Lukion jälkeen päätin pitää välivuotta ja tehdä töitä. Päädyin mäkkäriin ravintolatyöntekijäksi. Palkka oli reilu 9e/h.

Lidl Suomi Ky

Välivuosi jatkui ja menin Lidliin myyjäksi. Ensin tein 20h viikossa sopparia, jonka jälkeen tein vähän aikaa 30h viikossa sopimuksella. Usein tunnit olivat kuitenkin lähellä kokopäiväisen työntekijän tunteja. Lidlissä jatkoin myös sosionomiopintojeni ohessa yhteensä lähes neljä vuotta. Palkka oli muistaakseni vähän päälle 11e/h. Tähän tuli sitten lauantai-, ilta- ja sunnuntailisiä. Lauantai- ja iltalisät olivat vähän vajaa 5e/h ja sunnuntaisin tuplaliksa.

Ohjaaja

Hitsi vie kun en muista tittelini virallista nimeä! Se oli nimittäin aika hieno; eikun hitsi nyt muistankin ehkä! Elämäntaidon ohjaaja! Tätä tein hetken sosionomikoulutuksen aikana. Kiersin siis yhdessä parin kanssa ohjaamassa ala-asteikäisille erilaisia tuokioita, joissa harjoiteltiin näitä edellä mainittuja ”elämäntaitoja”. Aiheina oli muun muassa kiusaaminen, erilaisuuden hyväksyminen jne. Palkka oli tässä taas se reilu 10e/h, jos en nyt ihan väärin muista!

Videobloggaaja/juontaja

Tämä oli ihan muutaman päivän homma. Sain tästä muistaakseni könttänä 400e. Juonsin siis yhdessä markkinointikampanjassa.

Työ- ja palkkahistoria

Lastenhoitaja

Opiskeluaikoina tein myös lastenhoitajana keikkaa eri päiväkodeissa. Palkka oli reilu 12e/h.

Toimistosihteeri/etuuskäsittelijä

Tein kesätyönä sosiaalistoimistossa toimeentulotuen etuuskäsittelijän työtä. Palkka 2000e/kk.

Lastentarhanopettaja

Tämän työn sain kun olin juuri valmistumassa. Jäin melkein heti kuitenkin äitiyslomalle ja nyt olen jo irtisanoutunut. Palkka oli 2367e/kk.

Bloggaaja & sisällöntuottaja

Tällä hetkellä teen siis blogijuttuja + sisällöntuotantoa friikkuna. Blogipalkkiota en voi kommentoida ja sisällöntuotannonkin hinta vaihtelee luonnollisestikin hommasta riippuen. Pyrin sisällöntuotannon hinnoittelussa noudattamaan Journalistiliiton suositushintoja. Tämän hetkiset tuloni ovat pientä, mutta tästä suunta ylöspäin! 😉

Sellainen työ- ja palkkahistoria minulla! Aivan satavarmasti unohdin tästä jonkun pikkujutun, mutta ei se mitään. Olen jokaisesta työstäni oppinut jotakin ja veikkaisin oman työhistoriani olevan aika kirjava ikäisekseni. Nyt onneksi tiedän mitä haluan ja siihen suuntaan olen menossa! 🙂

Kannustankin jokaista etsimään sen oman juttunsa ja tekemään töitä sen eteen! Kannattaa pyrkiä tekemään työtä, josta oikeasti nauttii. Elämä on vähän turhan pitkä aika elää pelkille lomille ja viikonlopuille.

Olisi kiva kuulla millainen työ- ja palkkahistoria sulla on? 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi haluan blogata työkseni? ”Sillä alalla ei oo töitä” Bonusta nettishoppailusta! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Miksi en alkanut luomaan uraa personal trainerina?