Onko mulla kaikki hyvin?

Sain viime postaukseen kommentin, jossa lukija kyseli onko kaikki hyvin, kun olen postaillut niin vähän. Vastasinkin siihen, mutta ajattelin kirjoittaa postauksenkin aiheeseen liittyen.

Kuten olen täällä kirjoittanut (ja moni ehkä huomasikin) viime vuonna panostin blogiin todella paljon. Se näkyi kävijämäärissä, mutta siihen se paljolti jäikin.

Nyt olen keskittynyt tekemään kirjoituksia muille toimittajana ja sisällöntuottajana. Mulla ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa tehdä blogia. Ja muutama viikko sitten kirjoitinkin, että fokus on blogin suhteen kadoksissa ja on sitä hieman edelleen.

Kun kirjoittaa koko päivän, syynää kieliasua ja pyrkii tekemään mahdollisimman hyvää tekstiä, tuntui että takki oli aika tyhjä iltaisin. Ei tuntunut siltä, että jaksaisin enää tuottaa tänne pro-tasoista sisältöä, optimoida tekstit, ottaa kuvat ja muokata ne. Ja vielä päivitellä somekanavia. Lääh ja puuh!

En sitten kirjoittanutkaan mitään; mitä järkeä kirjoittaa, jos jälki on huonoa tai keskinkertaista? Mietin liikaa, miten tehdä ammattimaista blogia, joka kiinnostaa kaupallisesti, mutta on myös helposti lähestyttävä ja aito. Täydellisyyden tavoittelija nosti minussa päätään ja vei ilon tekemisestä. Pakko myös myöntää, että mietin onko ammatillisesti hyvä julkaista tällaisia vartissa kirjoitettuja juosten kustuja tekstejä. Toisaalta, ei kai sitä aina pidä ottaa niin vakavasti.

Tästä lähtien siis, aion (ainakin toistaiseksi) pitää blogin rennompana, enkä jaksa syynätä pilkkuja ja tekstin täydellisyyttä niin paljon. Sitä saan tehdä muutenkin. Kuvien laatu saattaa myös laskea hehhee. 😀

Ja niille joita kiinnostivat postaukset, joissa on sitä ”oikeaa asiaa”, niitäkin on luvassa! Mutta siitä lisää hieman myöhemmin!

Kuvat, Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko?Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinäAnkea, seksitön avioliittoMiltä näyttää 165cm & 55kg?Mitä opin synnytyksestä x9Rento suhtautuminen syömiseenMiksi lopetin kaloreiden laskemisen?Raskaus kuvinaVauva tuli parisuhde meni?

Blogikriisi – taas kerran

Vuosi lähenee loppuaan ja lähes aina minulle tulee tarve uudistua jollain tapaa tässä vaiheessa. Sen huomaan jo pelkästään siitä, että blogikriisi on palannut.

Viime vuonna tähän aikaan olin hetkellisesti palannut työhöni lastentarhanopettajana ja mietin, mitä hittoa oikein haluan tehdä. Nyt vuosi myöhemmin olen yrittäjä ja teen haluamaani työtä. Töitä saisi toki olla enemmänkin, mutta tilanne on jo huomattavasti parempi. Ainakin tiedän mitä haluan – tosin sekin saattaa muuttua aika nopeasti, mutta ainakin toistaiseksi näin. 😉 blogikriisi, kriisi, writer's block, bloggaaminen, bloggaaja, blogi, blogit, bloggaajat, uudistumisen halu, inspiraation puute, stuff about blogikriisi, kriisi, writer's block, bloggaaminen, bloggaaja, blogi, blogit, bloggaajat, uudistumisen halu, inspiraation puute, stuff about

Blogikriisi

Olen ennenkin rutissut blogissani blogikriiseistäni, joita on tähän vajaan parin vuoden matkalle jo muutama sattunut. Blogillani ei ikinä ole ollut mitään tiettyä agendaa, vaikka tietyistä reunaehdoista olenkin pitänyt kiinni. En tosiaan tiedä, onko se hyvä vai huono juttu.

Tammikuussa blogini siirtyi tänne Fitfashionille ja aloin panostamaan hommaan enemmän. Lukijamäärät moninkertaistuivat heti ja elokuussa homma lähti taas kasvuun, koska tein hemmetisti töitä sen eteen. Nyt marraskuussa huomaan pientä väsymystä ilmassa – takki on vähän tyhjä. Tuntuu, ettei tällä blogilla ole edelleenkään mitään tiettyä agendaa tai suuntaa. Eikä välttämättä tarvitse ollakaan.

Mitä te haluatte?

Suoraan sanottuna olen myös vähän pihalla siitä, mitä te lukijat haluatte. Googlen Analyticsin käppyröistä näen, mitkä tekstit ovat kiinnostaneet ja mitkä eivät. Ongelma onkin siinä, että välillä ihmissuhdejutut toimivat kuin häkä ja toisena päivänä tuntuu ettei ketään kiinnosta. Joskus joku aivan randomi aivopieru on paljon luettu ja joskus taas joku aivan muu.

Kivointa olisi kuitenkin jos minulla olisi selkeä ajatus siitä, mistä haluan kirjoittaa. Silloin ei tarvitsisi tuijotella käppyröitä niin paljon, vaan luottaa omaan tekemiseen ja tehdä vaan. Itselläni riittää sanottavaa ties mistä aiheista, enkä haluaisi rajatakaan aiheita liikaa. Jonkun mielestä tällaista on turha miettiä, mutta itse koen tekemisen mielekkäämmäksi, jos minulla on niin sanotusti selvät sävelet. Ja kai se on myönnettävä – kaikenlaiset tavoitteet, to do-listat ja jopa ne Google Analyticsin käppyrät kiehtovat (tosin joskus ne jurppivat, mutta yleensä eivät).

blogikriisi, kriisi, writer's block, bloggaaminen, bloggaaja, blogi, blogit, bloggaajat, uudistumisen halu, inspiraation puute, stuff about

Selkeä kehityskohde – monipuolisempia kuvia

Kuviin haluan ainakin alkaa panostamaan vieläkin enemmän ja kuvailla monipuolisemmin. Vaikka osa tykkää niistä aidommista otoksista ja kännykkäräpsyistä, haluan itse kehittyä valokuvauksessa. Lisäksi oma silmäni lepää mieluummin niissä photoshopatuissa räpsyissä, ei sille mitään mahda!

Välillä tuntuu, että haluan pitää blogini tällaisena – kirjoittaa omasta elämästäni, ajatuksistani sekä jakaa vinkkejä milloin mihinkin. Toisinaan haluaisin kirjoittaa asiapitoisempia artikkeleita, mutta sitten sekaan ei sopisi avautumiset ja muut oivallukset. Plää…

Kaino toiveeni siis kuuluukin; mikä on blogissani hyvää ja mitä kehittäisit? Millaisten tekstien perässä tulet tänne ja millaiset saavat sinut poistumaan? Pitäisikö blogin aihetta rajata vai onko tämä hyvä tällaisenaan?

Huvittavaa, että kirjoitan tästä nyt; muistaakseni nimittäin vuodatin tätä samanlaista settiä about tasan vuosi sitten. Samanlaista kriiseilyä on vähän muiden hommien kanssa – mihin panostaa kunnolla ja mihin keskittää aikansa? Kaikkea ei vain yksinkertaisesti ehdi..noh, tässäpä minulle mietittävää.

Hyvä homma on se, että pelkästään tämän postauksen kirjoittaminen selkeytti ajatuksiani ja veikkaan että loppuviikosta pidän pienen postaustauon. Viimeksi pidin tällaisen ”hurjan” tauon heinäkuun lopussa (3 päivää lol) ja pelkästään se selkeytti ajatuksia paljon. Nyt ajattelin pitää ehkäpä jopa viikon (:D) tauon, mutta infoilen siitä sitten lisää. Huomenna ja ylihuomenna ainakin on vielä tulossa postaukset. 🙂

Onko sinulla ollut blogikriisi? Miten selätit sen?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

♡ Kannattaako portaalissa bloggaaminen? ♡ Puolustuspuhe ”väljähtyneelle” blogimaailmalle Stalkkaan ihmisiä – mitä teen kun kukaan ei näe x9! ♡ Muiden matkiminen blogimaailmassa ♡  Vuosi bloggaajana ♡  Epäsuositut mielipiteet vol. 3 ♡  Mun blogivinkit x7! ♡ ”Sillä alalla ei oo töitä” ♡ Menestyksen salaisuus? ♡ 

Ryhdyin yrittäjäksi – miten menee?

Mainitsin rahapäiväkirjassa perustaneeni toiminimen. Nyt olen ollut muutaman viikon virallisesti yrittäjä, vaikka sitä ennenkin toimin yrittäjämäisesti kevytyrittäjänä. Miksi ryhdyin yrittäjäksi, miltä yrittäjys tuntuu ja miten homma on lähtenyt käyntiin? Pyydän jo etukäteen anteeksi runsaista hyperlinkkien määristä, ne ovat vain niin kätevä tapa ilmoittaa lukijalle mistä voi lukea aiheesta lisää.

Monia muutoksia lyhyen ajan sisään

Kuten olen täällä blogissani kertonut, viime keväänä irtisanouduin työstäni lastentarhanopettajana. Viime viikolla kerroin vähän tarkemmin syitä siihen, miksi luovuin lastentarhanopettajan työstä. Päällimmäisin syy miksi ryhdyin yrittäjäksi, oli kuitenkin muualla. Halusin panostaa bloggaamiseen, tehdä työtä sisällöntuotannon ja sosiaalisen median parissa. Viime kevään ja kesän keskityin siis bloggailuun ja tein hommia osa-aikaisena sosiaalisen median sisällöntuottajana.

Syksyllä sitten menin opiskelemaan media-alaa, mutta aika nopeasti huomasin ettei aika riitä kaikkeen. Koulussa ollessani tunsin olevani väärässä paikassa ja päätin tehdä asialle jotain. Muutaman viikon jälkeen keskeytin koulun. Lykkäsin siis opintoja vuodella eli minulla on vielä mahdollisuus mennä kyseiseen kouluun takaisin, jos niin haluan. Rehellisesti sanottuna tällä hetkellä tuntuu siltä, että varmasti tulen vielä opiskelemaan, mutta mieluiten työn ohessa. Syyskuussa aloitinkin Digitaalisen markkinoinnin opiskelun Markkinointi-instituutissa.  Kyseinen koulutus suoritetaan työn ohessa, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin.

Miksi ryhdyin yrittäjäksi, miksi ryhtyä yrittäjäksi, yrittäjäksi, minustako yrittäjä, yrittäjyys, blogiyrittäjä, toiminimi, ammattibloggaaja, bloggaaminen, sisällöntuottaja, sosiaalinen media, Stuff about Miksi ryhdyin yrittäjäksi, miksi ryhtyä yrittäjäksi, yrittäjäksi, minustako yrittäjä, yrittäjyys, blogiyrittäjä, toiminimi, ammattibloggaaja, bloggaaminen, sisällöntuottaja, sosiaalinen media, Stuff about

Yrittäjäksi ryhtyminen

Miksi sitten päätin ryhtyä yrittäjäksi – olisinhan voinut jatkaa hommia kevytyrittäjänä. Selkein syy siihen oli halu kehittää itseäni ammatillisesti. Joskus ajattelin, etten ikinä ryhtyisi yrittäjäksi – se olisi liian stressaavaa! Tajusin kuitenkin, että oli hassua ajatella noin – olinhan minä jo monta kuukautta toiminut yrittäjämäisesti, enkä ollut kuollut stressiin. Tietysti yrittäjyyteen kuuluu alvien makselua ynnä muuta tylsää ja epämiellyttävää, mutta onneksi ne varmasti oppii nopeasti. Rahallisesti se on kuitenkin edullisempaa kuin laskutuspalvelun käyttäminen. Halusin myös tehdä jotain omaa – jotain mistä nautin.

Tuosta yrittäjyyden stressaavuudesta vielä; elämä oli paljon stressaavampaa tehdessäni vakituista työtä, jonka koin alana itselleni vääräksi. Nyt ainakin tiedän olevani oikealla tiellä ja teen mitä haluan, vaikka tulot ovatkin epävarmat toistaiseksi. Tietysti jos mieluisa palkkatyö löytyisi, niin mikäs siinä. Pidän silmät ja korvat auki mielenkiintoisille hommille, vaikka täysipäiväinen yrittäjä toistaiseksi olenkin.

Miksi ryhdyin yrittäjäksi, miksi ryhtyä yrittäjäksi, yrittäjäksi, minustako yrittäjä, yrittäjyys, blogiyrittäjä, toiminimi, ammattibloggaaja, bloggaaminen, sisällöntuottaja, sosiaalinen media, Stuff about

Mitä teen?

Mitä sitten teen yrittäjänä? Yksi osa-alue on tietysti tämä blogi ja toinen on sisällöntuotanto muille. Haluan myös auttaa muita bloggaajia, jota varten tarjoan blogianalyysi-palvelua bloggaajille. Haaveilen myös kouluttamisesta, verkkokaupasta, podcastista ja ihan puhtaista toimittajan hommista. 🙂 Lisäksi haluan tottakai tehdä musiikkia ja joskus pitää tietysti myös kirjoittaa kirja tai vaikka useampikin. Muutama näistä jutuista on jo työn alla! Aika meinaa kyllä rehellisesti sanottuna loppua kesken…

Tällä hetkellä tulot tulevat blogista, sisällöntuotannosta muille sekä starttirahasta (jota saan varmaan tililleni ensimmäisen kerran vasta joulukuussa?). Kuukausilaskutettavia asiakkaita ei vielä ole, mutta eiköhän niitä jostain putkahda. 🙂

On kyllä hassua huomata, miten oma ajatusmaailma muuttuu – pari vuotta sitten yrittäjyys olisi tyssännyt siihen, että mistä saan asiakkaat? Nyt olen vain ottanut puhelimen käteen ja ollut aktiivinen. Toistaiseksi se on ollut paras tapa. Ennen olisin myös ajatellut, etten halua edes yrittää koska sitten on perseestä jos asiakaita ei tule ja on ihan peeaa, niin sanotusti. Nyt voin vain todeta, että mitään ei saa jos ei edes viitsi yrittää.

Miksi ryhdyin yrittäjäksi, miksi ryhtyä yrittäjäksi, yrittäjäksi, minustako yrittäjä, yrittäjyys, blogiyrittäjä, toiminimi, ammattibloggaaja, bloggaaminen, sisällöntuottaja, sosiaalinen media, Stuff about

Miksi ryhdyin yrittäjäksi, miksi ryhtyä yrittäjäksi, yrittäjäksi, minustako yrittäjä, yrittäjyys, blogiyrittäjä, toiminimi, ammattibloggaaja, bloggaaminen, sisällöntuottaja, sosiaalinen media, Stuff about

Optimismi kannattaa!

Toiminimen perustamisen jälkeen en onneksi ole kertaakaan kyseenalaistanut sitä, miksi ryhdyin yrittäjäksi. Täytyy myöntää, että välillä on ollut fiilis ettei tässä ole mitään järkeä ja olen vain hukannut aikaani, mutta näitä fiiliksiä oli ennen toiminimen perustamistakin. Onneksi se menee ohi ja saan aika nopeasti takaisin sen fiiliksen, että jee tästä tulee jotain siistiä ja kohta kylven rahassa. 😀 Ajattelen ihan röyhkeästi noin, ei siitä ainakaan mieli huonone! Moni tuntuu olevan sitä mieltä, että tällaisella ajattelulla tekee itselleen vain hallaa – ei tule muka tehtyä mitään minkään eteen, jos odottaa vain kaiken tippuvan taivaasta ilmaiseksi. Niinhän se ei missään nimessä mene, enkä onneksi ole ikinä niin kuvitellutkaan.

Itse olen vain kantapään kautta todennut, että jos vain päätän uskoa homman toimivan ja kaiken menevän hyvin, sitä enemmän minulla on puhtia tehdä töitä sen eteen, että niin todella tapahtuisi. Ylioptimismi siis toimii itselläni ainakin tässä asiassa. Olen myös kokeillut pessimisti ei pety-asennetta ja voin kertoa, ettei se ainakaan itselläni toimi. Vetää vain turhaan mielen matalaksi ja saa minut alisuoriutumaan.

Tällaisia ajatuksia, lähti vähän teksti harhailemaan. Siinäpä tiivistettynä miksi ryhdyin yrittäjäksi ja vähän muitakin ajatuksia. 🙂

Oletko sinä harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä? Olisi myös mahtavaa kuulla muilta yrittäjiltä, miten homma on lähtenyt käyntiin? Kaikki vinkit ovat myös tervetulleita. 🙂

Kuvat: Niina, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Muiden tulot kiinnostaa – olenko kyylä? Yrittäjyys on epävarmaa – niin on kaikki muukin! Onko koulutuksen puute häpeä? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi paska blogi menestyy? Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?