Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tässä postauksessa kerron, miten kasvatin blogini sivun katseluita yli 40% kuukaudessa. Kuten tiedätte, tämän hetkinen tavoitteeni on kasvattaa blogiani ja alkuvuodesta heitin itselleni Vuodessa ammattibloggaajaksi-haasteen. 😀 Viime viikolla kerroin teille keskeyttäneeni opintoni, siitä lisää tekstissä: Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu? Linkittämässäni tekstissä kerroin hieman taustoja, miksi tein kyseisen päätöksen ja mitä on luvassa seuraavaksi. Lyhyesti sanottuna siis; haluan keskittyä bloggaamiseen, sisällöntuotantoon ja somemanagerin hommiin. Ei mennä siihen kuitenkaan nyt sen enempää, sillä tässä postauksessa haluan jakaa 6 vinkkiä, joilla sain lisää lukijoita blogiin.

Eli siis, viime kuun aikana blogini sivun katselut kasvoivat n. 43%. Myös lukijoita tuli lisää, mutta tarkkoja lukemia en saanut; Google Analyticsista oli seuranta pois päältä vahingossa jonkin aikaa.

Aluksi ajattelin, etten olisi tehnyt mitään erilailla, jonka takia blogi oli lähtenyt kasvuun. Tarkasteltuani omaa tekemistäni elokuussa verrattuna heinäkuuhun, huomasin kuitenkin joitakin erottavia tekijöitä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin

Näillä vinkeillä lisää lukijoita blogiin x6

1. Vanhojen tekstien linkittäminen uusiin

Moni bloggaaja tätä tekeekin. Eli jos viittaat uudessa postauksessasi vanhaan tekstiisi, linkitä se. Lukija saa helpommin kiinni mistä puhut, eikä sinun tarvitse kirjoittaa samaa tarinaa uudestaan uuteen tekstiisi. Plus se tämän vinkin pääpointti – saat lisää lukijoita vanhemmille postauksillesi. Myös tekstin loppuun kannattaa linkittää vanhoja postauksiasi. Mielestäni tämä palvelee sekä bloggaajaa, että lukijaa – sinä saat lisää liikennettää blogiisi ja lukija saa lisää mielenkiintoista luettavaa. Parasta tietysti on, jos linkittämäsi tekstit liittyvät varsinaisen postauksen aiheeseen – sitä suuremmalla todennäköisyydellä sitä klikataan.

Itse tykkään lukijanakin tästä tavasta; jos olen klikannut postausta, tykännyt siitä ja minulle tarjotaan samasta aiheesta lisää informaatiota, ilman että minun täytyy käyttää omaa aikaani löytääkseni tekstin blogista, sehän on vain plussaa! 🙂 Tässä tavassa on kyllä yksi miinuspuoli – mobiililaitteella selattaessa postauksen lopussa olevat linkit näyttävät vähän tökeröiltä. Toisaalta, mobiilinäkymät ovat omasta mielestäni aina huonommat ja toimivat muutenkin takkuisemmin.

2. Vanhojen postausten jakaminen

Sinulla on blogi täynnä hyviä postauksia, mutta jaat ne vain kerran? Kuinka monelta hyvä postauksesi menee ohi? Aika monelta. Tämän vuoksi suosittelenkin jakamaan samaa postausta useassa eri paikassa ja eri ajankohtina! Näin postauksesi tavoittavat mahdollisimman monta ihmistä.Facebookissa on paljon bloggaajille tarkoitettuja ryhmiä, joissa omia tekstejä voi jakaa.

Saman postauksen voi myös jakaa blogin omalla Facebook-sivuilla kahdestikin, mikäli aikaa on kulunut. Itse olen esimerkiksi viime aikoina nostanut blogini omalla Facebook-sivulla vanhoja postauksiani – jos olet jakanut kyseisen tekstin viimeksi vuosi sitten, kukaan tuskin kokee sitä spämmäämisenä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin3. Tarkastele analytiikkaasi.

Sinulla luultavasti on käytössäsi Google Analytics, mikäli haluat kasvattaa blogiasi. GA-tarjoaa todella paljon hyvää tietoa blogisi analytiikasta; mitkä postaukset lukijoitasi kiinnostavat, mihin aikaan blogiasi luetaan jne. Itse tarkastelen analytiikkaa usein, mutta voisin tehdä sen kyllä suunnitelmallisemminkin. Katso siis mitkä ovat suosituimmat tekstisi ja mikä niitä yhdistää; tietynlainen otsikko vai tietty aihepiiri?

Luonnollisestikin siis; kirjoita niistä aiheista, jotka kiinnostavat lukijoitasi. Omat suosituimmat postaukseni näkyvät tuolla oikealla sivupalkissa ja kuten sieltä voitte nähdä, ajatukset parisuhteesta, ehkäisystä ja vinkit treeniin liittyen ovat blogini kiinnostavimpia aiheita. Niitä siis lisää! 😀

4. Otsikointi.

Harkitsin, voiko tätä laittaa tähän kyseiseen listaukseen – en nimittäin osaa sanoa, oliko otsikoinnilla merkitystä viime kuun kasvuun. Laitoin tämän silti tähän, koska otsikoinnilla on ylipäätänsä todella iso merkitys siihen, klikataanko postaus auki vai ei.

Itse olen oppinut ajan kanssa huomaamaan, millaiset otsikot toimivat omassa blogissani. Jokaisen kannattaa löytää se oma tyylinsä tässä. Tähän ei auta oikeastaan kuin taas kerran analytiikan tarkastelu – mitkä otsikot ovat toimineet yleensä? Hyvästä otsikoinnista voisinkin kirjoittaa aivan oman postauksensa..tässä kuitenkin muutama vinkki, jotka ovat auttaneet itseäni hyvän otsikon keksimisessä.

  • Mieti, mikä on postauksen kiinnostavin asia – laita se otsikkoon
  • Mieti millaisia otsikkoja itse klikkaat? Kokeile kirjoittaa samantyyppinen!
  • Kysy kaverin mielipidettä. Jos sinulla on muutama erilainen otsikko vaihtoehto, kysy ulkopuoliselta mikä niistä on kiinnostavin?
  • Esitä kysymys, kyseenalaista tai yleistä. Otsikon pitää olla vetävä! Otsikossa valehtelua en kuitenkaan suosittele. Älä kuitenkaan pelkää herättää mielipiteitä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin5. Tiiviimpi postaustahti

Mitä enemmän postauksia, sen enemmän klikkejä ja lukijoita – viime kuussa postasin useammin kuin heinäkuussa. Tätä en kyllä varsinaisesti suosittele tapana saada lisää lukijoita blogiin – varsinkin jos postaat muutenkin päivitäin. Pitkässä juoksussa tämä on hieman aikaa kestämätön keino – kuinka pitkään jaksat ylläpitää samaa tahtia? Saatat väsyttää itsesi ja postausten laatu voi kärsiä.

Mieti siis itsellesi hyvä postaustahti ja pysy siinä. Ei ole järkeä postata kolme kertaa päivässä vain klikkien toivossa. Postaa mieluummin vähän harvemmin ja laadukkaasti – tämän jälkeen keskity mieluummin tämän yhden hyvän postauksen jakamiseen eli tsekkaa kohta 2. 😉 Itselleni hyvä tahti on yksi postaus päivässä – joskus tulee helposti kaksikin.

6. Hakukoneoptimointi

Toukokuussa Fitfashion-bloggaajille pidettiin hakukoneoptimointi-koulutus. Vaikka kyseessä oli vajaan tunnin puristus, sain siitä paljon irti. Tämän jälkeen olenkin optimoinut jokaisen postaukseni ja Googlesta on alkanut tulemaan enemmän kävijöitä blogiini. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei Google päivity ihan hetkessä ja kestää aikaa ennen kuin merkittävää tulosta näkyy. Itselläni on kuitenkin joka kuukausi kasvanut Googlesta tulevien määrä, joten täytyy vain olla kärsivällinen. Mikäli hakukoneoptimointi on sinulle täyttä hepreaa, täältä löytyy vinkkejä aloittelijoille.

Vinkkejähän olisi loputtomiin. Tässä tekstissä jaoin ne, joilla koin olevan vaikutusta oman blogini viime kuun kasvussa (paitsi tuo otsikointi oli hieman kysymysmerkki). Pitääkin joskus kirjoittaa ihan kunnon opas aiheesta. Jos kaipaat lisää jeesiä blogisi kanssa, tsekkaa tämä! 🙂

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä sinulle! Millä keinoilla sinä olet saanut lisää lukijoita blogiin?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Mistä kirjoittaa blogiin? Mihin aikaan kannattaa postata? Bloggaamisen apuvälineet Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi haluan blogata työkseni? Miten hinnoitella blogiyhteistyö? Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä!

Blogin huonoimmat postaukset x 10

Usein listataan blogien suosituimpia tekstejä – itsellänikin näkyy tuolla blogin oikeassa laidassa aina 10 suosituinta postausta. Joka päivä ei kuitenkaan voi postata helmiä, eikä aina voi onnistua. 😀 Mikäli blogini pohjanoteeraukset ja huonoimmat postaukset kiinnostavat, jatka lukemista!

Mainittakoon tähän heti alkuun, että Google Analytics oli erittäin epäselvä – en siis ota vastuuta tulkintavirheistäni (10 vähiten luetuimman joukossa oli listattuna muun muassa koko blogihistoriani toisiksi luetuin blogipostaus Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?, sitä en luonnollisestikaan listannut tähän. Yritin siis parhaani mukaan tulkita Analyticsia oikein.

Lähes kaikki näistä vähiten luetuista postauksista on ajalta ennen Fitfashionia – Lilyssä ollessani lukijamääräni olivat paljon pienemmät.

huonoimmat postaukset huonoimmat postaukset Tässä siis blogihistoriani huonoimmat postaukset!

1. Go with the flow

”Miten monista mukavista kokemuksista jäämmekään paitsi, jos aina mietimme onko siinä jotain järkeä. ” Postauksen sisältö tiivistettynä.

2. Hint of brown

Ruskea huulipuna on jees, mutta saako tämän ympärille hyvän postauksen rakennettua?

3. Little bit of lipstick

Huulipunien esittelyä…

4. Mansikoita ja kesäkenkiä

Sillisalaatti postaukset on selkeästi nounou. Ainakin tämä kyseinen.

5. Mun bloginurkkaus

Mun bloginurkkaus ei saanut kovin montaa innostumaan.

huonoimmat postaukset

huonoimmat postaukset

6. Nyt saa toivoa!

Yritykseni saada teiltä postaustoiveita. Arvatkaa montako niitä tuli? Zero!

7. Onpas hapsua

Wannabe nokkela otsikko – postauksessa esitellään hapsutoppia ja muita hapsuisia kledjuja. Tyytyväisenä voin ainakin todeta kehittyneeni otsikoinnissa.

8. Rainy Day

Kertomus siitä mitä puuhastelen sateisina päivinä. Tuolloin vielä urheasti yritin kääntää tekstejäni englanniksi. 😀

9. Mitä mun kanavalle tulee?

Vaikka olen huomannut, etteivät videot ole kuumaa kamaa täällä Fitfashionilla eivät ne sitä olleet Lilyssäkään. Ainakaan meikäläisen videot. 😀

10. White jacket

Ei kiinnostanut teitä mun valkoinen takki!

huonoimmat postauksetKieltämättä oli aika mielenkiintoista nähdä, mitkä postaukset ovat olleet floppeja. Tiesinkin etteivät videot ole vetäneet porukkaa, mutta aion silti jatkaa niiden tekemistä! Nyt kun näitä katsoo jälkeenpäin, voin myöntää etteivät otsikot ole olleet kovin houkuttelevia. Eikä ehkä sisältökään!

Mitä mieltä itse olet – olivatko nämä paikkansa ansainneet huonoimmat postaukset -listauksessa (vai jaksoiko kukaan edes klikata näitä auki)? 😀

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi paska blogi menestyy? ♥ Suosituimmat postaukset 2016! Laihaläski on jees Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Mitä saa 50€:lla UFFista? Oudot tapani x6 Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Itkumöykky

Miksi paska blogi menestyy?

*Sisältää mainoslinkkejä

On kysymys, jota varmasti moni miettii. Myös minä, joskus vuosia sitten tosin. Onneksi hiffasin, että mun mielestä paska voi toisen mielestä olla hyvä. Kaikki me emme ole asioista samaa mieltä; se mikä tekee blogista hyvän, on täysin mielipideasia.

Viime aikoina olen kuullut paljon arvostelua muiden blogeja kohtaan. Liikaa mainosta, liikaa selfieitä, liian persoonatonta, täytepostauksia, liian arkista, liian feikkiä. Palaute ja mielipiteet ovat hyvä asia, mutta jos ne annetaan ilkeilymielessä onko siinä mitään järkeä?

Moni tuntuu myös suorastaan tuohtuvan huonoista blogeista; onhan se suuri vääryys jos omasta mielestä paska blogi menestyy. Vai onko?

Eiväthän kaikki artistitkaan ole omaan makuun, vaikka he olisivat kuinka menestyneitä. Jotkut eivät osaa laulaa ja silti he tahkoavat rahaa. Jotain hyvää heissä kuitenkin on! Laulutaito ei ole nykyään artisteissa se tärkein asia – aivan kuten bloggaajan ei tarvitse välttämättä olla taitava tekstintuottaja menestyäkseen. Pointtini on siis tämä: Se ei ole multa tai keneltäkään muulta pois, jos omasta mielestä huono artisti on se listaykkönen tai -huono blogi tahkoaa rahaa.

Mikä tekee blogista hyvän?
Paita (saatu)//Romwe TÄÄLTÄ*, kengät//UFF, shortsit//Zara (kirppikseltä)

Usein ihmetellään myös, miksi bloggaajan ei tarvitse edes osata kirjoittaa. Aivan kuten artisteissa, myös bloggaajassa voi olla muita menestykseen vaikuttavia ominaisuuksia. Hän on esimerkiksi valmiiksi tunnettu, hänellä on kiinnostava persoona, kauniit kuvat tai jotakin muuta. Joku blogissa kuitenkin saa lukijat palaamaan, muutenhan se ei olisi suosittu. Lisää aiheesta olen kirjoittanut tässä postauksessa: Kielellisesti lahjattomat narsistiset bloggaajat

Bloggaajien kirjoitustaidon (tai taidottomuuden parjaaminen) on mielestäni turhaa. Luen paljon myös toimittajien kirjoittamia tekstejä ja usein löydän sieltä kirjoitusvirheen. Se on elämää. Me ei olla täydellisiä. Ihmettelesin mieluummin, miksi Suomen asioista pääsee päättämään ilman asioihin perehtymistä. Sen luulisi kiinnostavan, ne asiat kun usein vaikuttavat jokaiseen meistä.

Olisi kiva kuulla sinun mielipiteesi; mikä tekee blogista hyvän? Mikä on blogissa tärkeintä?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta! Feikit somettajat – missä menee raja? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? + arvonta! Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä! Bloggaamisen itsekeskeisyys ahdistaa Miksi haluan blogata työkseni?