Tämän hetken blogisuosikit x5!

Luen blogeja päivittäin jonkin verran. Usein kahlaan suurimmat blogiportaalit läpi ja toisinaan eksyn myös muihin blogeihin. Haen blogeista uutta ajateltavaa, kirjoitusinspistä, tietoa ja toisinaan on vain kiva katsoa kivoja kuvia. Ajattelin jakaa tänään omat tämän hetken blogisuosikit x5 – en olekaan aikoihin vastaavaa kirjoittanut!

Tässä ei todellakaan sitten ole kaikkia lemppareitani – pitää jättää jotakin myös ensi kertaan. 😉

Tämän hetken blogisuosikit x 5!

Une petite life

Niinan blogia olenkin linkkaillut omassa blogissani aiemminkin, sillä kuvailemme yhdessä ja näemme muutenkin usein. Niina kirjoittaa blogissaan paljon hyvinvoinnista ja psykologiasta, jotka aiheina kiinnostavat itseäni. Tykkään myös Niinan kirjoitustyylistä, joka on rennon rempseä. 🙂 Blogisuosikit

Iines Aaltonen

Iineksen blogiin tutustuin jo joitakin kuukausia sitten, mutta vasta muutama viikko sitten aloin lukemaan blogia enemmän. Blogi sisältää monipuolisesti kirjoituksia mm. työelämästä, äitiydestä ja arjesta. Eniten olen tykännyt lukea sosiaaliseen mediaan ja uraan liittyviä postauksia. 🙂

Blogisuosikit

Rakkaudella, Hannele

Hannelen blogista löytyy suurimmaksi osin uraan ja unelmien tavoittamiseen liittyviä postauksia, joista tykkään todella paljon! Kyseiset aiheet ovat itselleni tällä hetkellä todella ajankohtaisia ja sen vuoksi niistä on ihanaa lukea! Blogista poistuu aina hyvillä mielin ja inspiroituneena. Lause; ”BLOGI SUPERNAISILLE JA MUILLE OMAN ELÄMÄNSÄ BATMANEILLE ” kuvaa hyvin blogin fiilistä. 🙂

Blogisuosikit

Nessan elämää

Ensimmäinen asia, jonka huomasin tässä blogissa oli upeat kuvat! Blogissa käy mielellään jo pelkästään niiden takia. Kauniiden kuvien lisäksi tykkään blogin pohdiskelevasta tyylistä ja mielipidekirjoituksista. Pohdintojen lisäksi blogista löytyy myös kauneuteen ja tyyliin liittyviä postauksia.

Blogisuosikit

Iidan matkassa

Iidan blogin löysin jo Lilyssä kirjoitellessani. Iida kirjoittaa monipuolisesti eri aiheista; treeni, hyvinvointi, reseptit, syvälliset pohdinnat ja ihmissuhteet. Itse viihdyn parhaiten ihmissuhteita käsittelevien tekstien äärellä – yllätys yllätys. ;D

Blogisuosikit

Siinäpä ne! Toivottavasti nämä ovat mieleesi ja löydät uutta luettavaa! 🙂

Ja hei! Mikäli tiedät hyviä uraan, työelämään ja unelmien tavoitteluun liittyviä blogeja, kerro ihmeessä! Otan sun blogisuosikit mielelläni vastaan! 😉

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Aikuisten kaverikirja Oma kokemukseni sosionomiopinnoista Mitä opin synnytyksestä x9 Epäsuositut mielipiteet vol. 3 Aina sä seurustelet Mun blogivinkit x7! Onko bloggaamisessa mitään järkeä? Miksi blogin nimi on Stuff about?

Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tässä postauksessa kerron, miten kasvatin blogini sivun katseluita yli 40% kuukaudessa. Kuten tiedätte, tämän hetkinen tavoitteeni on kasvattaa blogiani ja alkuvuodesta heitin itselleni Vuodessa ammattibloggaajaksi-haasteen. 😀 Viime viikolla kerroin teille keskeyttäneeni opintoni, siitä lisää tekstissä: Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu? Linkittämässäni tekstissä kerroin hieman taustoja, miksi tein kyseisen päätöksen ja mitä on luvassa seuraavaksi. Lyhyesti sanottuna siis; haluan keskittyä bloggaamiseen, sisällöntuotantoon ja somemanagerin hommiin. Ei mennä siihen kuitenkaan nyt sen enempää, sillä tässä postauksessa haluan jakaa 6 vinkkiä, joilla sain lisää lukijoita blogiin.

Eli siis, viime kuun aikana blogini sivun katselut kasvoivat n. 43%. Myös lukijoita tuli lisää, mutta tarkkoja lukemia en saanut; Google Analyticsista oli seuranta pois päältä vahingossa jonkin aikaa.

Aluksi ajattelin, etten olisi tehnyt mitään erilailla, jonka takia blogi oli lähtenyt kasvuun. Tarkasteltuani omaa tekemistäni elokuussa verrattuna heinäkuuhun, huomasin kuitenkin joitakin erottavia tekijöitä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin

Näillä vinkeillä lisää lukijoita blogiin x6

1. Vanhojen tekstien linkittäminen uusiin

Moni bloggaaja tätä tekeekin. Eli jos viittaat uudessa postauksessasi vanhaan tekstiisi, linkitä se. Lukija saa helpommin kiinni mistä puhut, eikä sinun tarvitse kirjoittaa samaa tarinaa uudestaan uuteen tekstiisi. Plus se tämän vinkin pääpointti – saat lisää lukijoita vanhemmille postauksillesi. Myös tekstin loppuun kannattaa linkittää vanhoja postauksiasi. Mielestäni tämä palvelee sekä bloggaajaa, että lukijaa – sinä saat lisää liikennettää blogiisi ja lukija saa lisää mielenkiintoista luettavaa. Parasta tietysti on, jos linkittämäsi tekstit liittyvät varsinaisen postauksen aiheeseen – sitä suuremmalla todennäköisyydellä sitä klikataan.

Itse tykkään lukijanakin tästä tavasta; jos olen klikannut postausta, tykännyt siitä ja minulle tarjotaan samasta aiheesta lisää informaatiota, ilman että minun täytyy käyttää omaa aikaani löytääkseni tekstin blogista, sehän on vain plussaa! 🙂 Tässä tavassa on kyllä yksi miinuspuoli – mobiililaitteella selattaessa postauksen lopussa olevat linkit näyttävät vähän tökeröiltä. Toisaalta, mobiilinäkymät ovat omasta mielestäni aina huonommat ja toimivat muutenkin takkuisemmin.

2. Vanhojen postausten jakaminen

Sinulla on blogi täynnä hyviä postauksia, mutta jaat ne vain kerran? Kuinka monelta hyvä postauksesi menee ohi? Aika monelta. Tämän vuoksi suosittelenkin jakamaan samaa postausta useassa eri paikassa ja eri ajankohtina! Näin postauksesi tavoittavat mahdollisimman monta ihmistä.Facebookissa on paljon bloggaajille tarkoitettuja ryhmiä, joissa omia tekstejä voi jakaa.

Saman postauksen voi myös jakaa blogin omalla Facebook-sivuilla kahdestikin, mikäli aikaa on kulunut. Itse olen esimerkiksi viime aikoina nostanut blogini omalla Facebook-sivulla vanhoja postauksiani – jos olet jakanut kyseisen tekstin viimeksi vuosi sitten, kukaan tuskin kokee sitä spämmäämisenä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin3. Tarkastele analytiikkaasi.

Sinulla luultavasti on käytössäsi Google Analytics, mikäli haluat kasvattaa blogiasi. GA-tarjoaa todella paljon hyvää tietoa blogisi analytiikasta; mitkä postaukset lukijoitasi kiinnostavat, mihin aikaan blogiasi luetaan jne. Itse tarkastelen analytiikkaa usein, mutta voisin tehdä sen kyllä suunnitelmallisemminkin. Katso siis mitkä ovat suosituimmat tekstisi ja mikä niitä yhdistää; tietynlainen otsikko vai tietty aihepiiri?

Luonnollisestikin siis; kirjoita niistä aiheista, jotka kiinnostavat lukijoitasi. Omat suosituimmat postaukseni näkyvät tuolla oikealla sivupalkissa ja kuten sieltä voitte nähdä, ajatukset parisuhteesta, ehkäisystä ja vinkit treeniin liittyen ovat blogini kiinnostavimpia aiheita. Niitä siis lisää! 😀

4. Otsikointi.

Harkitsin, voiko tätä laittaa tähän kyseiseen listaukseen – en nimittäin osaa sanoa, oliko otsikoinnilla merkitystä viime kuun kasvuun. Laitoin tämän silti tähän, koska otsikoinnilla on ylipäätänsä todella iso merkitys siihen, klikataanko postaus auki vai ei.

Itse olen oppinut ajan kanssa huomaamaan, millaiset otsikot toimivat omassa blogissani. Jokaisen kannattaa löytää se oma tyylinsä tässä. Tähän ei auta oikeastaan kuin taas kerran analytiikan tarkastelu – mitkä otsikot ovat toimineet yleensä? Hyvästä otsikoinnista voisinkin kirjoittaa aivan oman postauksensa..tässä kuitenkin muutama vinkki, jotka ovat auttaneet itseäni hyvän otsikon keksimisessä.

  • Mieti, mikä on postauksen kiinnostavin asia – laita se otsikkoon
  • Mieti millaisia otsikkoja itse klikkaat? Kokeile kirjoittaa samantyyppinen!
  • Kysy kaverin mielipidettä. Jos sinulla on muutama erilainen otsikko vaihtoehto, kysy ulkopuoliselta mikä niistä on kiinnostavin?
  • Esitä kysymys, kyseenalaista tai yleistä. Otsikon pitää olla vetävä! Otsikossa valehtelua en kuitenkaan suosittele. Älä kuitenkaan pelkää herättää mielipiteitä.

Lisää lukijoita blogiin

Lisää lukijoita blogiin5. Tiiviimpi postaustahti

Mitä enemmän postauksia, sen enemmän klikkejä ja lukijoita – viime kuussa postasin useammin kuin heinäkuussa. Tätä en kyllä varsinaisesti suosittele tapana saada lisää lukijoita blogiin – varsinkin jos postaat muutenkin päivitäin. Pitkässä juoksussa tämä on hieman aikaa kestämätön keino – kuinka pitkään jaksat ylläpitää samaa tahtia? Saatat väsyttää itsesi ja postausten laatu voi kärsiä.

Mieti siis itsellesi hyvä postaustahti ja pysy siinä. Ei ole järkeä postata kolme kertaa päivässä vain klikkien toivossa. Postaa mieluummin vähän harvemmin ja laadukkaasti – tämän jälkeen keskity mieluummin tämän yhden hyvän postauksen jakamiseen eli tsekkaa kohta 2. 😉 Itselleni hyvä tahti on yksi postaus päivässä – joskus tulee helposti kaksikin.

6. Hakukoneoptimointi

Toukokuussa Fitfashion-bloggaajille pidettiin hakukoneoptimointi-koulutus. Vaikka kyseessä oli vajaan tunnin puristus, sain siitä paljon irti. Tämän jälkeen olenkin optimoinut jokaisen postaukseni ja Googlesta on alkanut tulemaan enemmän kävijöitä blogiini. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei Google päivity ihan hetkessä ja kestää aikaa ennen kuin merkittävää tulosta näkyy. Itselläni on kuitenkin joka kuukausi kasvanut Googlesta tulevien määrä, joten täytyy vain olla kärsivällinen. Mikäli hakukoneoptimointi on sinulle täyttä hepreaa, täältä löytyy vinkkejä aloittelijoille.

Vinkkejähän olisi loputtomiin. Tässä tekstissä jaoin ne, joilla koin olevan vaikutusta oman blogini viime kuun kasvussa (paitsi tuo otsikointi oli hieman kysymysmerkki). Pitääkin joskus kirjoittaa ihan kunnon opas aiheesta. Jos kaipaat lisää jeesiä blogisi kanssa, tsekkaa tämä! 🙂

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä sinulle! Millä keinoilla sinä olet saanut lisää lukijoita blogiin?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Mistä kirjoittaa blogiin? Mihin aikaan kannattaa postata? Bloggaamisen apuvälineet Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi haluan blogata työkseni? Miten hinnoitella blogiyhteistyö? Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä!

Mitä blogeja itse luen tällä hetkellä?

Olen lukenut eri blogeja jo vuosien ajan. Joskus minua kiinnostivat eniten treeniblogit, mutta nykyään luen mieluiten mielipidepostauksia ja syvällisempiä pohdintoja. Tykkään blogeista, joista saan uutta näkökulmaa asioihin ja inspiraatiota omaan elämääni. Monille valokuvat tuntuvat olevan tärkeä osa blogia. Itselleni kuvat eivät ole niin tärkeitä, vaikka on toki kiva, että niitä on. Jos teksti on hyvää, kuvien puute ei haittaa. Sen sijaan, pelkkää muotia tai kauneusvinkkejä sisältäviä blogeja tulee harvoin luettua. Tässä mun tämän hetken lempiblogit!

Lempiblogit

Lempiblogit

Elisan blogista tulee aina hyvälle tuulelle. Tykkään eniten pohdiskelevista teksteistä, niin kuin aiemmin mainitsinkin. Blogiin tulee joka päivä uutta sisältöä, joten sitä tulee seurattua usein.

Mirvaannamarian blogi on myös yksi lemppareistani. Arvostan hänen tapaansa kirjoittaa aiheista, jotka herättävät keskustelua ja vastareaktioitakin lukijoissa. Ajattelen monista asioista samanlailla, joten blogiin on helppo samaistua.

Bluestocking blogissa yllätyn jatkuvasti kirjoittajan taidoista. Tekstit ovat mielenkiintoisista aiheista, jotka kolahtavat lähes joka kerta.

Tietenkin kaikki mainitut blogit on Lilyssä. 😀

Mitkä on sun lempiblogit? Mitkä ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka saavat sinut palaamaan blogiin?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten hinnoitella blogiyhteistyö? Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä! Paljastuksia bloggaamisesta! Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?Bloggaajan päivä! Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun!Miten postaukset syntyvät & kauan blogi vie aikaa?Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä?