Itsetunto pohjamudissa

Olen aina nauranut kaikenlaisille kehu itseäsi -haasteille. Mitä järkeä hokea kehuja itselleen hauki on kala-mentaliteetilla, jos ei itse usko niihin? Testattuani tätä itse, voin kuitenkin todeta sen olevan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin itsensä haukkuminen.

Jos puhut itsellesi jatkuvasti rumasti, alat uskoa puheisiisi – se ei ainakaan mieltä ylennä. Miksei tämä sama tapahtuisi myös kehumisen kanssa, mutta päinvastaisesti? Kehuessasi säännöllisesti itseäsi, varmasti alat pikkuhiljaa uskomaan kehuja!

Elämä on paljon kivempaa kun viihtyy itsensä kanssa ja on itselleen hyvä.

Kehu itseäsi Kehu itseäsi Blogeissa on kiertänyt viime aikoina missä olen hyvä-haaste. Ajattelinkin viedä tämän haasteen nyt ihan uudelle tasolle ja kertoa miksi olen ihana ja mahtava tyyppi. Muistahan sinäkin – kehu itseäsi! Se tekee oikeasti hyvää.

Tälle haasteelle on tällä hetkellä todellinen tarve. On nimittäin viime aikoina välillä tuntunut siltä, että kakkaa tulee niskaan vähän turhan tiheällä syötöllä. On myös välillä ollut fiilis, että vaikka tekisin mitä, se ei koskaan riitä. Lisäksi mielessäni on jopa käynyt naurettava ajatus siitä, että muilla olisi helpompaa ja kivempaa. Ei se varmastikaan näin ole – enkä muutenkaan voi ikinä tietää, mitä muut käyvät läpi.

Nämä fiilikset olivat päällä alkuviikosta. Onneksi ne ovat nyt hälvenneet. Vaikka minulla on pääosin hyvä itseluottamus, myös minulle (varmasti kaikille) tulee niitä tahmeampia hetkiä. Siksi aina välillä on hyvä muistuttaa itseään omista vahvuuksistaan ja siitä, että on hyvä juuri tuollaisena. Siksi päätinkin julkaista tänään tämän tekstin.

Kehu itseäsi

Kehu itseäsiNyt siis kehun itseäni maasta taivaaseen! 😉

Mä oon hyvä äiti, vaikka välillä syyllistänkin itseäni kaikesta turhasta. Se saa loppua nyt. Mä tekisin mun lapsen puolesta mitä vaan.

Mä olen hauska! Koviten nauraa yleensä ne, joiden mielestä vitsi oli huono. Mun kanssa nauraa myös mies, lapsi ja kaverit. Hahhahhaa.

Mä osaan kirjoittaa.

Olen hyvä ilmaisemaan itseäni.

Osaan myöntää virheeni.

Mulla on tarttuva nauru.

Mulla on vahva luonne.

Mä olen aito.

Mulla on tunneälyä ja tilannetajua.

Olen empaattinen.

Hyvä kuuntelija.

Olen järjestelmällinen ja suunnitelmallinen.

Olen ahkera ja aikaansaava.

Tekipäs hyvää. Oonhan mä nyt aika mahtava. 😉 Ja niin oot säkin.Kehu itseäsi!

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa? Avautuminen Vihdoin oman jutun parissa! Elämäni paras päätös x 10 Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu? Parhaat motivaatiolauseet x 15 Tärkein omaisuus on aika 8 x asiat jotka menee yli hilseen Uskalla epäonnistua Kun tunnet itsesi luuseriksi

Unohda häpeä ja katso mitä tapahtuu

Kuinka usein jätät tekemättä asioita siksi, ettet kehtaa? Kuinka monesti joku muu on vienyt nenän edestäsi haluamasi asian, koska on laittanut itsensä likoon ja kehdannut? Häpeä on ikävä tunne ja rajoittaa elämää – unohda se! Olen kirjoittanut myös tekstin Uskalla epäonnistua!, joka sivuaa aika paljon tätä samaa aihetta. Tämä on kuitenkin omaa sydäntäni lähellä oleva aihe, joten täältä pesee lisää. Voi kuule, et arvaakkaan miten monesti olen jäänyt syrjään häpeän ja kehtaamattomuuden vuoksi. Sitten on v*tuttanut kuin pientä oravaa, kun joku muu menee ja kehtaa. Ja vielä saa haluamansa! Tarpeeksi pitkään kun katsoin tätä vierestä, päätin että nyt jumalauta alkaa meikäläinenkin kehdata. 😀

häpeä

häpeäEn oikeastaan tarkalleen muista, mistä tämä kehtaamisen aikakausi (:D) alkoi. On edelleen tilanteita, joissa häpeä ja epävarmuus meinaa viedä minusta voiton. Silloin palautan mieleeni sen fiiliksen, joka seuraa siitä ettei kehtaa. Maailman ärsyttävin fiilis!

Kun ensimmäisen kerran alat kehtaamaan, oli se sitten haastavan työn hakeminen, idean esittäminen päällepäsmäreiden seurassa, julkisesti laulaminen, haaveiden ääneen sanominen, puolesi pitäminen tms. aluksi huomaat piipittäväsi kuin pieni hiiri. Alat miettimään, että oliko tää kehtaaminen ja suunsa avaaminen sittenkään niin hyvä idea. Lupaan että kerta kerralta homma helpottuu ja sitten kiität itseäsi, että uskalsit!

On myös erittäin vapauttavaa huomata, ettei muiden mielipiteet vaikutakaan enää päätöksiisi eikä itsensä nolaaminenkaan ole enää niin pelottava ajatus. Itselleen oppii nauramaan ja viimeistään siinä tilanteessa häpeä hälvenee (tosin ei välttämättä poistu kokonaan. ;)) Vaikka heti mitään mullistavaa ei tapahtuisi, ajan kuluessa huomaat varmasti kehtaamisen tuoneen elämääsi hyviä asioita! En tiedä ketään jolle ei olisi käynyt näin, joten suosittelen kokeilemaan.

häpeähäpeä

häpeäEi olla niin jäykkiä! Uskalletaan vähän koetella rajojamme ja poistua mukavuusalueeltamme. Usein mahtavia asioita alkaa tapahtumaan, kun vähän höllää kontrolliaan eikä ole niin tietoinen itsestään.

Haastankin sut nyt ensi kerralla menemään ja tekemään, kun häpeä meinaa ottaa susta vallan. Tule sitten kertomaan miten sujui, olisi ihanaa kuulla!

Leppoisaa keskiviikkoa. <3

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Ajankäyttö lapsiperheessä

Jos vain kehtaisin

Sensuroimattomia ajatuksia