Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko?

Ajattelin etten ikinä kirjoittaisi ehkäisystä, mutta toisaalta se on kuitenkin osa melkein jokaisen naisen elämää ainakin jossain vaiheessa. Moni kaipaa tietoa ehkäisykeinoista ja varsinkin hormoniton ehkäisy tuntuu olevan nykyään se halutuin vaihtoehto. Ajattelin tässä postauksessa jakaa oman kokemukseni hedelmällisyystietokoneesta ehkäisymuotona. Palataan siis ajassa muutama vuosi taaksepäin…

Joitakin vuosia sitten hedelmällisyystietokoneet (vai ehkäisytietokoneet?) tulivat markkinoille ja yhä useampi halusi vaihtaa e-pillerit ja muut hormonaaliset vaihtoehdot tähän uutuuteen. Ymmärtääkseni Saksassa ja joissain muissa maissa nämä ovat ihan lääkäreiden suosittelemia välineitä. Suomessa näitä ei tietääkseni suositella, varsinkaan jos vauvaa ei missään nimessä halua. Tässä tietoa kokeilemastani hedelmällisyystietokoneesta Lady Compin nettisivuilta:

”Pearly sopii sinulle, joka etsit turvallista ja hormonitonta ehkäisyä. Mallistomme edullisin laite on pienikokoinen ja helppokäyttöinen.

Pearly tarjoaa saman ehkäisyvarmuuden kuin Lady-Comp ja Lady-Comp baby. Se on kuitenkin pienempi (7×10 senttimetriä) ja kevyempi (paino vain 70 grammaa), joten se kulkee aina kätevästi mukana. Pearlyn lämpösensori on sisäänrakennettu, joten sensoria ei muista malleista poiketen voi vaihtaa.

Pearly pähkinänkuoressa

 • Sisäänrakennettu herätyskello
 • Nestekidenäyttö (LCD) ei taustavalaistu
 • Arvioi hedelmällisyytesi 6 päivää eteenpäin
 • Laitteessa on raskaustesti, joka vahvistaa raskautesi 18 päivän jälkeen
 • Sisäänrakennettu lämpötilasensori, jossa on 0,05°C asteen tarkkuus
 • 99,3 prosentin ehkäisyvarmuus
 • Pearly kestää käytössä noin 7 vuotta
 • Kahden vuoden takuu

Otathan huomioon

 • Lopeta e-pillereiden käyttö ennen kuin ryhdyt käyttämään Lady-Compia
 • Varmista lääkäriltäsi, etteivät pitkäkestoiset lääkkeesti nosta kehosi lämpötilaa
 • Muista, ettei Lady-Comp suojaa sukupuolitaudeilta

Nainen on hedelmällinen kuutena kiertopäivänä, joten miksi murehtia ehkäisystä joka päivä? Hedelmällisyystietokoneen yksinkertaisella merkkivalojärjestelmällä pystyt nauttimaan seksuaalisuudestasi luonnollisesti ja turvallisesti.

Jos hedelmällisyystietokone antaa sinulle vihreän merkkivalon, et ole hedelmällinen ja muuta ehkäisyä ei tarvita. Kun saat punaisen merkkivalon, olet hedelmällinen ja sinun tulee käyttää kondomia tai muuta vaihtoehtoista hormonitonta ehkäisymenetelmää estääksesi raskauden. Keltainen valo ilmaisee, että hedelmällisyystietokone ei ole osannut tulkita saatua mittaustulosta, koska kierron lämpötiloissa on ollut vaihtelua. Keltainen merkkivalo kertoo myös opetteluvaiheesta. Keltainen valo on käsiteltävä samalla tavalla kuin punainen merkkivalo. Estääksesi raskauden keltaisen merkkivalon aikana sinun on käytettävä muuta vaihtoehtoista hormonitonta ehkäisymenetelmää.

Hedelmällisyystietokone tarjoaa sinulle saman ehkäisyvarmuuden kuin monet hormonaaliset ehkäisymenetelmät, mutta sinun ei tarvitse kärsiä sivuvaikutuksista. Hedelmällisyystietokone ei muuta kiertoasi eikä vaikuta siihen myöskään millään muulla tavoin.”

hormoniton ehkäisyHalusin kokeilla tätä vaihtoehtoa, koska hormoniton ehkäisy kiinnosti, enkä halunnut palata enää e-pillereihin. Silti epäröin alkuun koko laitteen ostamista, koska kiertoni oli epäsäännöllinen. Luin kuitenkin, ettei kierron epäsäännöllisyys haittaisi ja ehkäisyteho säilyisi siitä huolimatta. Juttelin miehen kanssa ja keskustelumme päättyi siihen, että tilasin Pearlyn.

Aloitin siis laitteen käytön eli mittailin sillä joka aamu kielen alta aamulämpöni ja sitten laite antoi minulle joko vihreän, keltaisen tai punaisen valon. Ärsytys oli suuri kun viikot vierivät ja sain pelkästään keltaisia ja punaisia päiviä – ehkäisyä siis tarvittiin koko ajan. Ajattelin, että laitteella vain kestää opetella kiertoni ja että sekoilu johtuu kierron epäsäännöllisyydestä.

Pearlyn piti ilmoittaa myös ovulaatiopäivä. Kuukaudet kuluivat, mutta laitteen mukaan en ovuloinut kuin yhtenä kuukautena. Tämä + se että kiertoni oli epäsäännöllinen, sai minut huolestumaan hedelmällisyydestäni; tulisinko raskaaksi edes yrittämällä?

Aikaa kului ja laite näytti minulle ovuloimattomia kuukausia, keltaisia ja punaisia valoja. Jossain vaiheessa turhauduimme. Juttelimme asiasta ja pian tilanne oli se, että viis veisasimme koko vekottimesta. Emme siis enää ehkäisseet – ajattelimme, että haluamme lapsen kuitenkin jossain vaiheessa, joten ei haittaisi vaikka se tapahtuisi pian. Ajattelimme kuitenkin, että tuskin niin käy ainakaan lähiaikoina – enhän laitteen mukaan edes ovuloinut.

hormoniton ehkäisyNeljän kuukauden päästä olin raskaana. 😀 Raskaus oli hieman yllätys (niin yllätys kuin se tällaisessa tilanteessa voi olla). Olimme raskaudesta todella iloisia kuitenkin. <3 Vaikka raskaaksi tuleminen ei ollutkaan laitteen ”vika”, en uskaltaisi luottaa siihen siltikään. Se kun ei nimittäin tunnistanut minun ovuloivan edes siinä kierrossa, jossa tulin raskaaksi. Lisäksi sivuilla sanotaan: ”Laitteessa on raskaustesti, joka vahvistaa raskautesi 18 päivän jälkeen” <– laite huomasi raskauteni vasta kun olin neljännellä kuulla. Jälkeenpäin olen myös lukenut, etteivät edes apteekin ovulaatiotestit välttämättä tunnista sitä – ovulaatio voi siis tapahtua, vaikkei mikään testi sitä huomaisikaan, kuten minullakin oli käynyt. Nyt meidän maailman ihanin tyttö on vuoden ja 7 kuukautta vanha. <3

Halusin tietää, miksi hedelmällisyystietokone ei tunnistanut ovulaatiotani ja raskaudenkin noin myöhässä. Laitoin viestiä asiakaspalveluun ja he halusivat analysoida minun kehoni lämpötiloja. Raportti lähetettiin valmistajalle Saksaan, jossa he ilmeisesti kävivät niitä läpi. Jonkin ajan päästä sain heiltä viestin, jossa kauhisteltiin lämpötilojani; kuulemma noin tasaiset lämmöt kertovat, että minun elimistöni voi erittäin huonosti ja että luultavasti olen allerginen jollekin tai minulla on keliakia. Minulta oli hetki sitten poissuljettu keliakia ja allergiat, joten siitä ei ollut kysymys. Koin itseni hyvinvoivaksi ja raskauskin oli alkanut nopeasti, joten annoin asian olla.

En siis suosittele laitetta, jos raskaaksi tulo olisi katastrofi. Mikäli vauvan yrittäminen on muutenkin ajankohtaista lähiaikoina eikä raskaus haittaisi, laite voi olla ihan jees. Tiedän kuitenkin myös naisia, jotka ovat vuosia käyttäneet Pearlya ilman ei toivottuja raskauksia. Heillä on kylläkin ollut säännöllinen kierto. Oma kiertoni on nykyään säännöllinen, mutten siltikään enää edes ajattele ottavani Pearlya käyttöön. Synnytyksen jälkeen valitsin kuparikierukan ja olen ollut siihen tyytyväinen. 🙂 Jos siis hormoniton ehkäisy kiinnostaa, suosittelen sitä. Niitä on myös synnyttämättömille naisille hiukan pienempiä malleja.

hormoniton ehkäisyOnko hedelmällisyystietokone sinulle tuttu? Uskaltaisitko kokeilla? Koetko että hormoniton ehkäisy on parempi vaihtoehto kuin hormonilliset?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Parjattu kuparikierukka – oma kokemukseniVaraudu näihin kysymyksiin synnytyksen jälkeen! ♡  Syötkö sinäkin makeaa vanhasta tottumuksesta? ♡ On julmaa jättää lapsi ilman sisarusta ♡  Lenkille suoraan synnytyssairaalasta ♡  ”Kroppa- ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen” + muita ennakkoajatuksia ♡ Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä ♡ Ulkonäköpaineet ♡ Syyllisyys syömisestä ♡ Stressiä ja kyyneleitä