Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?

Parisuhteet ja niiden säännöt ovat todella yksilöllisiä asioita. Jokainen pari voi itse määrittää, mikä on ok ja mikä ei. Toisinaan rajat jäävät määrittämättä, koska luotetaan kummankin olevan samoilla linjoilla tiettyjen asioiden suhteen. Joskus tämä toimii ja joskus tullaankin huomaamaan, että asioista olisi ollutkin syytä keskustella etukäteen.

Uskottomuus ja pettäminen ovat aiheita, jotka herättävät paljon erilaisia tunteita. Se mikä toisille olisi ok, olisi toisten suhteessa jo pettämistä. Parisuhteista keskusteltaessa, olen usein huomannut monen mielestä henkisen pettämisen olevan pahempaa kuin fyysinen. Tämä on saanut minut miettimään, mitä tällä henkisellä pettämisellä tarkoitetaan? Onko kyseessä kenties toiseen ihastuminen vai jotain muuta? Mitä?

Mielestäni ihastuminen ei ole pettämistä. Toiseen ihastuminen on pitkässä parisuhteessa erittäin tavallista ja se voi olla aivan viatonta. Sen ei tarvitse, eikä pidä johtaa mihinkään – jos ei niin halua. Eihän ihminen tunteilleen mitään voi. Teoilleen kyllä ja sille, lähteekö ihastusta ruokkimaan vai päättääkö keskittyä omaan parisuhteeseensa ja sen parantamiseen. Fyysinen pettäminen on sen sijaan täysin oma valinta. Onko henkistä pettämistä siis olemassakaan? toiseen ihastuminen toiseen ihastuminen toiseen ihastuminen

Pientä ihastumista vai päätä pahkaa rakastumista?

Osa ihmisistä ihastuu jatkuvasti – tunnen ihmisiä, jotka saattavat ihastua jo ensikohtaamisella. Usein ne ihastukset tuppaavat myös unohtumaan yhtä nopeasti. Tällainen ihastuminen kuulostaa siis aika harmittomalta ja oman pään sisäiseltä. Ihastuminen ei siis tarkoita, että omassa suhteessa olisi mitään pielessä – minun mielestäni.

Toiset ovat taas sitä mieltä, että suhteen ulkopuolinen ihastus kertoo omassa suhteessa olevan jotain vikaa. Ehkä näin voi joissain tapauksissa ollakin. Silloin se voi olla hyvä herätys molemmille – suhteeseen pitää muistaa myös panostaa, jotta se pysyy hyvänä.

Ihastumisia on tietysti myös eri tasoisia – onko kyseessä vain hetkellinen ajatus vai pyöriikö asia mielessä jatkuvasti? Voimakkaampi toiseen ihastuminen on vaikeampaa sivuuttaa, mutta sekään ei mielestäni tarkoita parisuhteen loppua. Ihastumisesta huolimatta suhteen voi saada toimimaan jos tahtoa löytyy. Pitkässä suhteessa moni asia on molempien tahdosta ja panostuksesta kiinni. Siksi päätöksiä ei mielestäni kannata tehdä tunnekuohujen keskellä – ensin pitää selvittää itselleen, mitä oikeasti haluaa.

toiseen ihastuminen

toiseen ihastuminen

toiseen ihastuminen

Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu vai uusi alku?

Suhteen ulkopuolinen ihastus nähdään usein oman parisuhteen loppuna, mikäli se jostain syystä tulee ilmi. Osa pitääkin tiedon ihastuksesta itsellään. Silloin asialle ei ehkä aiota tehdä mitään, eikä sen koeta olevan uhka omalle suhteelle. Toiset taas kertovat kaikista tunteistaan puolisolle hyvinkin avoimesti. En tiedä onko kertominen hyvä vai huono juttu – sekin riippuu varmasti tilanteesta.

Tilanne on varmasti molemmille raskas – ainakin sille, joka ei ole ihastunut. Silti jos molemmilla on halua yrittää, asia tuskin on ylitsepääsemätön. Tässä hyvä blogiteksti ja esimerkki siitä. Sitä paitsi, on sitä varmasti paljon pahemmistakin asioista selvitty parisuhteessa jatkaen entistäkin vahvempana tiiminä.

Jos ihastuu toiseen ja haluaa heti lyödä hanskat tiskiin, ehkä oma suhde ei ollutkaan sellainen, johon haluaa täysillä panostaa? Minun on nimittäin erittäin vaikea kuvitella tilannetta, jossa kaksi ihmistä on hyvässä suhteessa rakastaen toisiaan ja sitten yhtäkkiä toinen vain lähtisikin ihastumisen perässä. Tai sitten näissä tilanteissa toinen on vain luullut kaiken olevan hyvin, eikä toinen olekaan ollut samaa mieltä. Tällöin olisi tietysti ollut fiksua jutella ongelmista kumppanin kanssa, eikä vain nostaa kytkintä sopivan tilaisuuden tullen, mutta kukin tavallaan.

toiseen ihastuminen

toiseen ihastuminen

toiseen ihastuminenMitä ajatuksia tämä herättää? Onko sinun parisuhteessasi ollut suhteen ulkopuolisia ihastumisia? Selvisittekö asian yli?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuluuko stripparit polttareihin? Ankea, seksitön avioliitto Vihkisormukseen tuli reikä! Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? 8 faktaa meidän parisuhteesta!