Työelämän ulkonäköpaineet – mitä voi vaatia?

Tänään aiheena meikittömyys, työelämän ulkonäköpaineet sekä uusi vlogi. 🙂

Nykyään meikittömyys on minulle aika luonnollinen tila – kotona tulee vietettyä paljon aikaa, joten päiväni saattavat usein kulua ilman meikkiä rönttöisissä vaatteissa. Välillä tosin tekee mieli hieman laittautua, usein kyllä vasta silloin jos olen lähdössä jonnekin.

Joskus minulla oli todella epävarma olo ilman meikkiä – lapsena tummien silmienalusten takia ja myöhemmin vaaleiden kulmakarvojen. Nykyään tummat silmänaluset eivät enää niin häiritse, olen jo niin tottunut niihin. 😀 Kesäisin näytän sitten hieman pirteämmältä, kun iho saa vähän väriä. Kulmakarvojen ”ongelman” ratkaisin kestopigmentoinnilla, joka oli erittäin hyvä ratkaisu!

Tietenkin olisin voinut pitää vaaleat kulmani mukisematta, mutta en nähnyt mitään syytä olla kokeilematta kestopigmentointia. En ole koskaan niin innostunut ripsien pidennyksistä herkkien silmieni takia, mutta kestopigmentointi on mielestäni erittäin jees (vaikka lopputulos jännittikin aika tavalla, pigmentoija ei puhunut ollenkaan suomea ja englantiakin huonosti. :D) Pigmentointi on kylläkin jo vähän haalistunut. Postauksen voit aiheesta lukea täältä.

Olen viime aikoina miettinyt paljon ulkonäön vaikutusta työelämään; useissa työpaikoissa vaaditaan siistiä ulkomuotoa. Itse ajattelen siisteyden kertovan hyvästä hygieniasta ja puhtaudesta – puhtaat vaatteet ja hiukset jne. Valitettavan usein siisteydellä tarkoitetaan edellä mainittujen lisäksi myös meikkiä.  Meikitön ei kelpaa, muttei myöskään liian meikattu.

ulkonäköpaineet

ulkonäköpaineetSiistiä ulkomuotoa saa toki vaatia; useimmille puhtaus ja hyvä hygienia ovat itsestäänselvä asia. Sen sijaan muut vaatimukset ovat minusta epäreiluja. Meikitön ei ole mielestäni todellakaan sama kuin epäsiisti ja on mielestäni erittäin harmi, että moni tuntuu edelleen ajattelevan näin. Meikkaamista ei välttämättä suoraan vaadita, mutta kuitenkin annetaan ymmärtää sen olevan suotavaa. Tässä yksi artikkeli aiheesta. Artikkelissa puhutaan ylipäätänsä työelämän ulkonäkövaatimuksista; urheiluliikkeen myyjän tulee olla sporttinen ja lentoemännän kaunis. Tullaankohan työpaikkojen ulkonäkövaatimuksista pääsemään koskaan eroon?

En itse esimerkiksi ajattelisi meikittömästä kosmetiikkamyyjästä yhtikäs mitään – tuskin edes huomaisin asiaa. Mielestäni jokaisen pitäisi saada olla meikitön tai runsaammin meikattu, myös työpaikoilla. Olisi kiva saada aikaan keskustelua tästä, kerro siis oma näkemyksesi; ovatko työelämän ulkonäköpaineet lisääntyneet viime vuosina? Mitä saa vaatia ja mitä ei? Omasta mielestäni ulkonäköpaineet ovat lisääntyneet kaikilla elämän osa-alueilla – ei pelkästään työelämässä.

Sitten päivän vlogiin; päätin kuvata Youtubeen 5 minuutin meikkihaaste -videon. Tuota video katsoessa tuli kyllä sellainen olo, että voisi olla aika alkaa panostamaan meikkaamiseen enemmän. Sen verran oli ronskit otteet tuossa meikkivoiteen levityksessä. Tuli tuossa tehtyä myös aika monta meikkimokaa jos niin voi sanoa. 😀 Jos aikaa on enemmän niin meikkaan kyllä hitusen huolellisemmin, mutta en paljoakaan! Jos tykkäsit videosta niin olisi tosi jees jos tilaisit mun kanavan Taru Mari. En tiedä miksi se laittaa videon alkamaan 3 minuutin kohdalta, mutta sen saa itse kelattua alkuun. 😀

Mukavaa keskiviikkoa!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Power of makeup?

Madara luonnonkosmetiikka

En ole sairas jos mulla ei oo meikkiä

Se hankala tyyppi

Nuorempana olin aika ujo ja hiljainen. En halunnut aiheuttaa ongelmia ja harvoin viitsin puolustaa itseäni, jos minua kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti. En halunnut leimaantua hankalat tyypit -porukkaan. Näissä tilanteissa menin täysin lukkoon ja sitten olisi tuntunut hassulta jälkeenpäin palata asiaan. En myöskään kehdannut kysyä epäselvistä asioista, vaikka aina toitotettiin sitä tyhmiä kysymyksiä ei ole- mantraa. Toisinaan kun kysyin, tehtiin selväksi tuon olevan se tyhmä kysymys.

Jossain vaiheessa kyllästyin myötäilemään ja esittämään että tiedän, vaikken tietäisikään. Usein näissä tilanteissa moni on sanonut jälkeenpäin, että olivat pohtineet ihan samaa. Tämä on rohkaissut minua kysymään jatkossakin epäselvistä asioista. En jaksa esittää tietäväni kaikesta kaikkea, mieluummin selvitän asian kerralla kunnolla. Sotkujen jälkeenpäin selvittäminen on usein vaikeampaa. Koen kaikkien kannalta helpommaksi, että puhutaan suoraan ja uskalletaan kysyä.

hankalat tyypit

hankalat tyypit

hankalat tyypitNykyään pidän myös puoleni jos koen, että minua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Pyrin huomauttamaan asiasta ystävällisesti ja keskustelemaan rakentavasti asiasta. Silti takaraivossa on aina pieni ajatus, että leimaudunko nyt hankalaksi tyypiksi? Onneksi pystyn vaientamaan sen nopeasti; hankalaksi väittäminen on vain keino vaientaa. Oikeuksistaan kiinni pitäminen ei todellakaan ole sama asia kuin hankala; hankalaa on jos näistä asioista ei voida keskustella.

Joskus on tullut vastaan tilanteita, joissa minulle on tehty selväksi että olen vain nuori tyttö, joka ei tiedä mistään mitään. Sellainen alkaa ärsyttämään todenteolla. Onneksi enemmän olen kuitenkin kohdannut positiivista vastaanottoa siitä, että otan asioista selvää ja uskallan kysyä.

Kannustan siis sinuakin pitämään puolesi, niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Ennemmin tai myöhemmin muut huomaavat, että sinua on turha yrittää pompotella!

Oletko sinä kokenut olevasi joskus se hankala tyyppi? Entä millaisia ovat mielestäsi hankalat tyypit esimerkiksi työelämässä?

Kuvat: Niina/Une petite life

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Aina kiire

Positiivisuus bullshitti

Tarvitseeko parisuhteessa riidellä?

Feikit ja epävarmat timmit mimmit

Nykyään on in olla itsevarma ja tyytyväinen itseensä, epävarmuus ei. Paljon olen kuullut puhuttavan somen luomista paineista ja kiiltokuvamaisista blogeista ja instatileistä. Usein tähän samaan keskusteluun sekoitetaan kyseisten henkilöiden epävarmuus; jos olet hyvässä kunnossa ja sulla on vieläpä visuaalisesti upea someprofiili, niin johan olet epävarma ja sielustasi rikkinäinen ihminen. Laita kuvia mieluummin finneistäsi ja känsäisistä varpaistasi, jotta kukaan ei varmasti pidä sinua epävarmana! Jos et laita, olet feikki ja aiheutat muille paineita!

Okei, ehkä hiukan kärjistin. Mutta kuitenkin; tässä ollaan muka naisten asialla ja halutaan luoda tyytyväisyyttä itseensä. Ristiriitaista tästä tekee se, että samaan aikaan kun kerrotaan itsensä rakastamisen ilosanomaa, lytätään naisia, jotka meikkaavat, ovat timmissä kunnossa tai omaavat kiiltokuvamaisen sometilin. epävarmuus

epävarmuus

epävarmuusMiksi ollaan hyvällä asialla, mutta toteutetaan se polkemalla joitain henkilöitä alas? Minä tunnen monia urheilullisia ja kauniita naisia, enkä koe kenenkään heistä pitävän kroppaansa kyseisessä kuosissa ulkopuolisten paineiden takia. Toiset tykkäävät treenata kovempaa ja syödä tietynlailla aivan muista syistä kuin riittämättömyyden tunteesta. Myös geeneillä on osuutensa siihen, miltä kroppa näyttää. Luonnollisuutta tunnutaan muutenkin hehkuttavan nyt olan takaa. Hieno juttu, jos on luonnolliseen olemukseensa tyytyväinen, mutta se ei silti tee kenestäkään parempaa tai oikeuta solvaamaan muilla tavoin ajattelevia tai -toimivia ihmisiä. Epävarmuus ei useinkaan ole syy, tietynlaisille kuville tai sometileille.

Onko se oma riittämättömyyden tunne, joka saa ihmiset toitottamaan että rakastan itseäni tällaisena enkä haluaisikaan olla urheilullinen tai tuon ja tuon näköinen? Itsensä rakastaminen on erittäin jees, mutta jos asia pitää ilmaista polkemalla muita alas, kertoo se mielestäni siitä ettei itseensä ollakaan ehkä niin tyytyväisiä. Veikkaan myös että osa ei edes tajua toimivansa näin; se tulee jotenkin automaattisesti. Kaikki eivät siis välttämätä tarkoita pahaa puheillansa. Silti niitä on joskus syytä miettiä.

epävarmuus

epävarmuus

epävarmuusMiksi meikkaamista, kuvanmuokkausta tai kauniisti sommiteltua sometiliä ei voida nähdä vaikkapa vain visuaalisesti kauniina juttuna, harrastuksena tai taiteena? Miksi niiden pitäisi näyttää realistisilta? Mitä jos jonkun tarkoitus on tuottaa vain visuaalista sisältöä ja meikata hienosti? Kaiken takana ei välttämättä ole mikään itsetunto-ongelma tai itsensä pönkittäminen.  Naiset voivat laittautua omaksi ilokseen. Naiset voivat treenata siksi että tykkäävät siitä. Naiset voivat pitää yllä kaunista sometiliä, koska se kuuluu heidän työhönsä. Kaikelle ei ole mitään masentavaa syytä.

Jokainen on omanlaisensa ja aivan yhtä hyvä. Luonnollinen sekä viimeisen päälle laitettu nainen voivat kumpikin olla itsevarmoja ja aitoja. Olisi kiva jos emme arvostelisi muita tällaisista asioista.

Ajatuksia? 🙂

Seuraa: Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Nainen joka kiroilee

Kun tunnet itsesi luuseriksi

Avautuminen