Uuden alku

ootd, asukuvat, päivän asu, koulu, opiskelu, media-ala

ootd, asukuvat, päivän asu, koulu, opiskelu, media-ala

Tämä sunnuntai tuntui ensin aivan tavalliselta. Heräsin ilman herätyskelloa, söin aamupalaa ja siivoilin hieman. Sitten yhtäkkiä muistin, että hitto huomennahan alkaa koulu!

Kun valmistuin kesäkuussa 2015 amk:sta, ajattelin että nyt on opiskelut opiskeltu ainakin toistaiseksi. Eipä siinä kuin vajaa pari vuotta mennytkään ja olen taas aloittamassa opiskelut. Olen kuitenkin niin vahvasti löytänyt oman juttuni, että kiinnostavan aiheen opiskelu tuntuu oikealta vaihtoehdolta. Koulun voi suorittaa rivakkaankin tahtiin, jos vain itse haluaa ja oman alan työhön kannustetaan hakeutumaan jo opiskeluaikoina. Koulun kyllä saa sovitettua siihen ja kaikki on vaikuttanut todella joustavalta. Puhuimme myös opinto-ohjaajani kanssa, että saan suorittaa hommia välillä etänä kotoota käsin, kunhan vain ilmoitan asiasta. 🙂

Niille ketkä eivät ole aikaisempia postauksiani aiheesta lukeneet; alan siis opiskelemaan mediapalveluiden toteuttajaksi. Koulu alkaa itselläni vähän hassusti kesken vuoden, koska hain erillishaussa ja minun ei tarvitse käydä kaikkia kursseja, koska olen käynyt jo lukion. Ryhmässämme on ylä-asteelta tulleita, mutta myös meitä vähän vanhempia ja enemmän opiskelleita. Jokaiselle suunnitellaan omanlainen polku tehdä opinnot, mikä on tosi kiva juttu.

Olen kyllä innoissani tästä; opiskelut alkavat mukavasti graafisen suunnittelun kurssilla! Siitä olenkin halunnut oppia lisää. Ihanaa kun pääsee opiskelemaan asioita, jotka kiinnostavat niin paljon että niitä on tullut opeteltua ihan itsekseenkin omalla vapaa-ajalla.

Tsemppiä kaikille sen oman jutun löytämiseen! Nythän on yhteishaku käynnissä. Tähän oman jutun löytämiseen ja yhteishakuun liittyen voisinkin kirjoittaa ihan oman postauksensa, sen verran on asiasta sanottavaa. 😉

Kuvat: Suvi, edit by me

Seuraa: Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Media-alaa opiskelemaan

Asia jota kadun

Oma kokemukseni sosionomin opinnoista

Avautuminen

Media-alaa opiskelemaan!

Näköjään tästä sunnuntaista on pikkuhiljaa tullut tällainen viikon koonti/kuulumispostaus viikon tapahtumista ja fiiliksistä. Kuten perjantaina mainitsin, taas on hieman uudet jutut tiedossa.

Elikkäs niin…minullahan on tällä hetkellä avoimen ammattikorkean puolella liiketalouden opinnot. Olen kiinnostunut mainonnan ja yritysviestinnän suuntautumisvaihtoehdosta, mutta aluksi käydään ne perusopinnot. Ne eivät varsinaisesti kuulu lemppareihini, mutta jostainhan se on aloitettava.

Minua on kuitenkin pitkään (oikeastaan jo yläasteelta lähtien) kutkutellut ajatus media-alan opinnoista. Menin kuitenkin porukan mukana lukioon ja se onkin jälkeenpäin vähän harmittanut; miksi sitä ei vain uskaltanut tehdä niin kuin itse haluaa? Faktahan kuitenkin on että 15-vuotiaana on aika helposti muiden taivuteltavissa ja on helpointa tehdä kuten muutkin. Ainakin itse olin. Lukioon siis mentiin.

Onneksi näin 10 vuotta myöhemminkin voi hakeutua opiskelemaan uudelleen. 😉 Pistin hakemusta erillishaun kautta (koska minulla on jo amk-tutkinto) kouluun ja tällä viikolla kävin siellä tutustumassa. Sain paikan eli nyt aloitan maaliskuun lopussa mediapalveluiden toteuttajan opinnot. Olen kyllä innoissani tästä, vaikka tulihan tämä aika äkkiä!

opiskelu, uusia tuulia, opiskelu aikuisena, aamupala, Nyt sitten on sormi suussa vähän että hetkinen, mites aika tulee tähän riittämään. 😀 En haluaisi jättää avoimen amkin opintojakaan kesken, mutta voi olla että jostain on pakko karsia. Ne voi kuitenkin tehdä aikalailla etänä että periaatteessa se olisi mahdollista tehdä samaan aikaan. Käytäntö voi sitten olla toinen. Pitää ajan kanssa katsoa ja sitten priorisoida; mikäli joku kiinnostava työ osuisi eteen, niin silloin se olisi viimeistään suunniteltava hommat uudelleen. Tämän nyt alkavan koulun saisi varmasti sovitettua työn ohelle, sillä oman alan työpaikkahan on siinä se tavoite. Blogia en ainakaan tule jättämään pois. 😉

Pitää nyt sitten vain katsoa miten hommat lähtevät rullaamaan. Olen onneksi aikaansaava ihminen ja hyvällä suunnittelulla homma varmasti alkaa pelaamaan. Pitää sitten vain jättää jotain pois jos tuntuu että aika ei riitä. Tärkeintä on kuitenkin että aikaa jaa myös perheelle ja itselleni. Välillä kyllä tuntuu että yliarvioin oman ajankäyttöni ja sitten huomaankin että nyt on vähän liikaa hommaa. Onneksi aina voi muuttaa tilannetta.

Elämä voi kyllä muuttua nopeasti. Joskus tulee näitä muutoksia eteen todella nopealla syötöllä ja toisinaan sitä menee eteenpäin tasaisesti ilman mitään mullistuksia. 🙂 Nyt kuitenkin tämä oli ihan tervetullutta ja aionkin ottaa ilon irti! Tässä vielä tällä viikolla kuvaamani My day ja fiiliksiä tästä koko hommasta. 🙂

Tällaisia kuulumisia täällä, mitäs sulle? 🙂

Facebook & Instagram

Lue myös:

Sunnuntain fiiliksiä & päivän ajatus

Tapahtui tällä viikolla

Viikon kuulumiset rehellisesti