Työelämän ulkonäköpaineet – mitä voi vaatia?

Tänään aiheena meikittömyys, työelämän ulkonäköpaineet sekä uusi vlogi. 🙂

Nykyään meikittömyys on minulle aika luonnollinen tila – kotona tulee vietettyä paljon aikaa, joten päiväni saattavat usein kulua ilman meikkiä rönttöisissä vaatteissa. Välillä tosin tekee mieli hieman laittautua, usein kyllä vasta silloin jos olen lähdössä jonnekin.

Joskus minulla oli todella epävarma olo ilman meikkiä – lapsena tummien silmienalusten takia ja myöhemmin vaaleiden kulmakarvojen. Nykyään tummat silmänaluset eivät enää niin häiritse, olen jo niin tottunut niihin. 😀 Kesäisin näytän sitten hieman pirteämmältä, kun iho saa vähän väriä. Kulmakarvojen ”ongelman” ratkaisin kestopigmentoinnilla, joka oli erittäin hyvä ratkaisu!

Tietenkin olisin voinut pitää vaaleat kulmani mukisematta, mutta en nähnyt mitään syytä olla kokeilematta kestopigmentointia. En ole koskaan niin innostunut ripsien pidennyksistä herkkien silmieni takia, mutta kestopigmentointi on mielestäni erittäin jees (vaikka lopputulos jännittikin aika tavalla, pigmentoija ei puhunut ollenkaan suomea ja englantiakin huonosti. :D) Pigmentointi on kylläkin jo vähän haalistunut. Postauksen voit aiheesta lukea täältä.

Olen viime aikoina miettinyt paljon ulkonäön vaikutusta työelämään; useissa työpaikoissa vaaditaan siistiä ulkomuotoa. Itse ajattelen siisteyden kertovan hyvästä hygieniasta ja puhtaudesta – puhtaat vaatteet ja hiukset jne. Valitettavan usein siisteydellä tarkoitetaan edellä mainittujen lisäksi myös meikkiä.  Meikitön ei kelpaa, muttei myöskään liian meikattu.

ulkonäköpaineet

ulkonäköpaineetSiistiä ulkomuotoa saa toki vaatia; useimmille puhtaus ja hyvä hygienia ovat itsestäänselvä asia. Sen sijaan muut vaatimukset ovat minusta epäreiluja. Meikitön ei ole mielestäni todellakaan sama kuin epäsiisti ja on mielestäni erittäin harmi, että moni tuntuu edelleen ajattelevan näin. Meikkaamista ei välttämättä suoraan vaadita, mutta kuitenkin annetaan ymmärtää sen olevan suotavaa. Tässä yksi artikkeli aiheesta. Artikkelissa puhutaan ylipäätänsä työelämän ulkonäkövaatimuksista; urheiluliikkeen myyjän tulee olla sporttinen ja lentoemännän kaunis. Tullaankohan työpaikkojen ulkonäkövaatimuksista pääsemään koskaan eroon?

En itse esimerkiksi ajattelisi meikittömästä kosmetiikkamyyjästä yhtikäs mitään – tuskin edes huomaisin asiaa. Mielestäni jokaisen pitäisi saada olla meikitön tai runsaammin meikattu, myös työpaikoilla. Olisi kiva saada aikaan keskustelua tästä, kerro siis oma näkemyksesi; ovatko työelämän ulkonäköpaineet lisääntyneet viime vuosina? Mitä saa vaatia ja mitä ei? Omasta mielestäni ulkonäköpaineet ovat lisääntyneet kaikilla elämän osa-alueilla – ei pelkästään työelämässä.

Sitten päivän vlogiin; päätin kuvata Youtubeen 5 minuutin meikkihaaste -videon. Tuota video katsoessa tuli kyllä sellainen olo, että voisi olla aika alkaa panostamaan meikkaamiseen enemmän. Sen verran oli ronskit otteet tuossa meikkivoiteen levityksessä. Tuli tuossa tehtyä myös aika monta meikkimokaa jos niin voi sanoa. 😀 Jos aikaa on enemmän niin meikkaan kyllä hitusen huolellisemmin, mutta en paljoakaan! Jos tykkäsit videosta niin olisi tosi jees jos tilaisit mun kanavan Taru Mari. En tiedä miksi se laittaa videon alkamaan 3 minuutin kohdalta, mutta sen saa itse kelattua alkuun. 😀

Mukavaa keskiviikkoa!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Power of makeup?

Madara luonnonkosmetiikka

En ole sairas jos mulla ei oo meikkiä

Meikitön nainen on epäsiisti?

Lilyssä on ollut viime aikoina puhetta meikittömyydestä, meikin käyttämisestä ja itsetunnosta. En oikein tiennyt miten ottaa kantaa asiaan vai ottaako ollenkaan. Bluestocking-blogissa oli hienosti kiteytettykin ajatukseni aiheesta. Teksti löytyy täältä. Ajattelin nyt kuitenkin koota omakohtaisia kokemuksiani ja ajatuksiani meikittömyydestä ja itsetunnosta. Olen kerran aikaisemminkin sivunnut aihetta tässä tekstissä. Halusin kirjoittaa tästä, sillä valitettavan usein meikitön nainen tarkoittaa monen mielestä samaa kuin epäsiistiys.

Meikkasin itse ensimmäisiä kertoja kolmannella luokalla eli yhdeksän vuotiaana. Halusimme kaverini kanssa laittautua kouluun ja tuolloin meikkini oli luomiväri ja huulikiilto, koska ripsiväristä silmäni tulivat kipeiksi ja minua ärsytti etten voinut hieroa silmiäni. Innostus meikkaamiseen loppui lyhyeen ja aloin meikkaamaan lähes päivittäin muistaakseni yläasteella.

Meikitön nainen, meikitön minä, minä ilman meikkiä, miltä näytän ilman meikkiä, meikittömyys, luonnollisuus, meikki, kosmetiikka, nainen, kauneus, ulkonäköpaineet, power of makeup, stuff about

Kuten äsken linkkaamassani tekstissä kirjoitin, ulkonäköäni on joskus kommentoitu jos minulla ei joku päivä olekaan ollut meikkiä. Näytin kuulemma oudolta, erilaiselta ja väsyneeltä. Silloin siitä tuli sellainen olo, että näytän rumalta ilman meikkiä. Vaikka täytyyhän se minunkin myöntää; meikki muuttaa ulkonäköäni. En usko että kukaan olisi kommentoinut mitään jos en olisi ikinä meikannut; silloin kaikki olisivat ”tottuneet” meikittömään naamaani. Joskus tosin joku koulussa sanoi että ”Hyi vittu toi on vitun ruma!” Olin tuolloin kolmetoista. Onneksi en ikinä ole itse ollut tuota mieltä. Olen aina ollut aika sinut ulkonäköni kanssa. Onhan joitain piirteitä joihin en ole täysin tyytyväinen, mutta nuo eivät vaikuta elämääni mitenkään. Tiedän että minussa on paljon tärkeämpiä asioita kuin ulkonäköni.

Tuollainen kuitenkin pistää miettimään, miten törkeästi muiden ulkonäköä arvostellaan. Itseäni välillä suorastaan kauhistuttaa oman lapsen puolesta ja todella toivon ettei hänen tarvitse ikinä kuulla tuollaisia paskapuheita.

Nykyään tykkään meikkaamisesta, mutta toisinaan meikittömiä päiviäkin on useampi putkeen. Minulla laittautuminen menee aika kausittain; joskus haluaa meikata enemmän päivittäin, toisinaan taas ei. On hassua miten meikkaamattomat naiset joskus luokitellaan epäsiisteiksi, miksei meikittömiä miehiä luokitella tähän? Siltä ne kasvot oikeasti näyttävät. En ymmärrä myöskään paljon laittautuvien arvostelua – jokainen tehköön miten itse tykkää. 🙂

Kiinnittääkö meikitön nainen oman huomiosi? Miksi ja miksi ei?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Liian arkinen gaala asu?!Stalkkaan ihmisiä – mitä teen kun kukaan ei näe x9! Laihaläski on jees Epäsuosittuja mielipiteitä Epäsuosittuja mielipiteitä vol. 2 Epäsuositut mielipiteet vol. 3 Kun toiseen suuntaan kumarrat, toiseen pyllistät Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta!

Ootsä kipee? – en, mulla ei vaan ole meikkiä

Oletteko joskus kuulleet jonkun miespuolisen ihmettelevän, oletko kipeä tai masentunut ja vastaat vaan: En, olen vain ilman meikkiä?

Joskus yläasteella tällainen saattoi ottaa päähän, mutta onneksi nykyään ei. Tai oikeastaan, en muista milloin tätä olisi viimeksi tapahtunut. Eikun muistankin. Kyllähän se silloinkin taisi hieman jurppia. Taisin sanoakin asiasta kyseiselle henkilölle. 😀 Näitä tulee nykyään paljon harvemmin kuitenkin. Ehkä ikä saa miehet tajuamaan, ettei naiset ole immuuneja silmäpusseille tai ihon epätasaisuuksille. Jotkut tosin luulevat, että nainen näyttää aina samalta, miltä se näyttää esim. baarissa (alkuillasta, ennen pilkkua).

Voi myös olla, että silloin yläasteiässä oma meikkaaminenkin oli jotain vähän radikaalimpaa. Minut oltiin totuttu näkemään tietynlaisena, eli ne runsaat meikit naamassa. Jos meikkiä ladotaan naamaan kilokaupalla, voi ero tietty olla huomattava meikittömyyteen. Mutta, että kipeä tai masentunut. Hahaa. Eipä siitä kannata loukkaantua.

Ilman meikkiä

Kylläpä väsyttää ja masentaa

Mietin myös, miksi harvoin nainen sanoo miehelle, että näytätpä väsyneeltä? Joku ehkä joskus saattaa näin sanoa, mutta silloin henkilö ON oikeasti väsynyt. Tällaista saattaa tapahtua ehkä venähtäneiden polttareiden jälkeen. Tai sitten sellainen lookki on miehellä paremman näköistä. Who knows?

Mutta siis niin, en ole sairas jos mulla ei oo meikkiä.

Ps. Muistakaa, olette kauniita sellaisina kuin olette <3

Pps. Pyysin miestäni lukemaan tämän ennen julkaisua, koska halusin varmistaa, ettei tämä kuulosta miesten syyttelyltä tai vihapuheelta, koska se ei missään nimessä ole tarkoitus. Hän luki tekstin ja käski lisätä, että naiset ovat ajaneet itsensä tähän pisteeseen, koska meikkaavat, eikä kukaan mies tiedä miltä he näyttävät oikeasti. 😀

Viihdytkö sinä ilman meikkiä? Saatko vastaavia kommentteja tuolloin?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Tyhmiä kysymyksiä ja ajatuksia  Itkumöykky Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä? ”Sillä alalla ei oo töitä” Viikon kuulumiset rehellisesti Vuosi bloggaajana Oudot tapani x6 Unelmat todeksi #ilokiertoon Kannattaako unelmat sanoa ääneen?