Liian arkinen gaala asu?!

Perjantaina juhlittiin A-lehtien järjestämää The Blog Awards blogigaalaa. Sähköpostikutsu kertoi pukukoodin olevan tumma ja itselläni menikin vähän sormi suuhun; en nimittäin omista mitään tummaa juhlapukua.

Gaalaa juhlittiin siis tekonahkaisissa legginsseissä, äitini vanhassa jakussa, mustassa mekossa (joka tosin nykyään on paita..) sekä kirpparilta löytämissäni beigeissä nilkkureissa. Aika simppeli gaala asu, eikä mitenkään kovin juhlava. Onneksi aika moni muukin oli pukeutunut suht rennosti. 🙂

Gaala asu, The blog awards finland, juhla-asu, juhlapuku, juhlapukeutuminen, juhlavaatetus, bloggaaminen, gaala, blogigaala, A-lehdet

Gaala asu, The blog awards finland, juhla-asu, juhlapuku, juhlapukeutuminen, juhlavaatetus, bloggaaminen, gaala, blogigaala, A-lehdetMeikki oli aika tyypillinen; kultaista luomiväriä, aurinkopuuteria ja kultaista huulikiiltoa. Laitoin myös kynällä rajaukset, jotka levähtivät aika nopeasti. Sain teiltä joitakin kuukausia sitten hyviä vinkkejä kestävään eyelineriin tai rajauskynään, mutten ole muistanut sellaista ikinä hankkia. Nyt olen jo tyystin unohtanut mikäköhän tuote oli kyseessä…

Illan aikana huomasin monen juhlivan gaalaa monissa eri väreissä; vaaleanpunaista, keltaista ja vihreää tuli nähtyä jonkin verran. Jonkun mukaan pukukoodi koski vain miehiä, tiedäpä tuosta.

Gaala asu, The blog awards finland, juhla-asu, juhlapuku, juhlapukeutuminen, juhlavaatetus, bloggaaminen, gaala, blogigaala, A-lehdet

Gaala asu, The blog awards finland, juhla-asu, juhlapuku, juhlapukeutuminen, juhlavaatetus, bloggaaminen, gaala, blogigaala, A-lehdetPaikalle oli saapunut paljon porukkaa ja tuli vaihdettua muutama sananen monen tutun ja uusienkin tuttavuuksien kanssa. Iltaa vietimme aikalailla Fitfashionin bloggaajien porukassa. Kyseessä oli ns. ilmaisen viinan bileet ja juotavaa oli tarjolla reippaastikin. Itse pysyttelin valkkarilinjalla yhtä siideriä lukuunottamatta. Hauskaa oli ja ensi vuonna sitten uudestaan taas! 🙂

Mitä mieltä – oliko mun gaala asu liian arkinen? 😉

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

 Stalkkaan ihmisiä – mitä teen kun kukaan ei näe x9!Mistä juomasta pidän? Missä olen asunut? ”Legginssit eivät ole housut!” Milloin lapsi päiväkotiin? Empiirinen tutkimus – hymyile tuntemattomille Helpot kiharat ilman lämpöäTäydellisen elämän suorittaminen 18 x jatka lausetta Saako itkeä? – ajatuksia herkkyydestä

Alipainon rajoilla – silti L kokoa?

Lapsena ja teininä olin todella laiha, hieman jopa alipainoinen. Tuolloin omat vaatekoot olivat lähes poikkeuksetta XXS tai XS – joskus S, jos halusin vähän löysempää vaatetta ylleni. Iän ja kilojen karttuessa siirryin S-kokoon ja nykyään vaatemakuni muuttuessa hieman rennompaan suuntaan, ostan toisinaan myös M-kokoa. Pääosin kuitenkin S-koko on itselleni sopivin vaatteesta riippuen.

Mainitsinkin eilisessä rahapäiväkirjassa, olleeni viikonloppuna vaateostoksilla. Tarkoituksenani oli ostaa parit uudet farkut ja pari neuletta. Menin ensimmäisenä Vero Modaan ja otin summanmutikasssa ison kasan housuja sovituskoppiin. Minulla oli nimittäin aika kiire, koska minun piti selvitä vaateostoksilta sillä välin, kun mies osti puhelinta. 😀

VaatekootOtin siis kaikkia housuja sovitukseen vaatekoot; S, M ja L. Syynä se, että nopealla vilkaisulla kaikki näyttivät aivan saman kokoisilta. Sovituskopissa vilkaisin housuja tarkemmin ja aloitin sovituksen suosiolla L-koosta. Kyseiset housut näyttivät nimittäin ainoilta, jotka saisin päälleni vaivatta. Sovitin housuja ja ne olivatkin täysin sopivat. Voi tietysti olla että olisin mahtunut myös S ja M-kokoihin (koska housut näyttivät aika samankokoisilta), mutta ne olisivat olleet makuuni luultavasti liian tiukat. Housut eivät kuitenkaan olleet muuten makuuni ja jätin ne kauppaan.

Vaikka vaatekoolla ei ole mitään merkitystä, mielestäni on hieman outoa että alipainon rajoilla oleva henkilö valitsee L-koon – eli ”ison” koon. Ainoa vaan, etteivät housut missään määrin olleet lähelläkään isoa kokoa – ainakaan sitä, minkä itse miellän isoksi.

VaatekootEn yhtään ihmettele, miksi niin moni täysin normaalipainoinen, kokee itsensä lihavaksi – jos minä valitsen L-koon niin minua hieman tukevampi valitsisi ainakin XL:n (ainakin kyseisestä vaatekappaleesta). Millaista viestiä se kyseiselle henkilölle antaa? Että hän on Extra Large?

Alan pikkuhiljaa ymmärtämään, miksi ylipainoisten täytyy etsiä vaatteitansa toisinaan erikoisliikkeistä. Jos medium-kokoonkin vaaditaan alipaino, voi ylipainoisen olla hankalaa löytää tietyistä liikkeistä vaatteita.

VaatekootItse olen onneksi jo sen ikäinen, että ymmärrän vaatekokojen olevan täysin turhia – niihin ei voi todellakaan luottaa ja ne vaihtelevat kuin yö ja päivä putiikista riippuen. Jos jossain kaupassa S-koko on teltta ja toisessa kaupassa L-koko puristaa, voi kokolaput mielestäni unohtaa suosiolla.

Vaikka vaatekoot eivät minulle merkitsekään mitään, voi silti olla että herkässä iässä olevat nuoret henkilöt (miksei vanhemmatkin), ovat hieman hämillään tästä. Vaatekoot ovat menneet vuosien varrella mielestäni koko ajan pienempään suuntaan ja olen muidenkin kuullut ihmetelleen ristiriitaisia kokoja. Kai se pitää vain jatkossa ottaa kaikki vaatekoot mukanaan sovituskoppiin.

Mitä mieltä sinä olet – pitäisikö vaatekokoihin olla joku standardi, jota kaikki noudattaisivat selkeyden vuoksi? Ovatko vaatekoot omasta mielestäsi pienentyneet vai suurentuneet?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miltä näyttää 165cm & 55kg? Oot säälittävä anorektikko Kiihdytä aineenvaihduntaa x8Vähennä treeniä ja kiinteydy! Huonoimmat laihdutuskeinot x5 – älä kokeile näitä! Kun syöminen on pakkopullaa Hoikistu napostelemalla? Ruokaan liittyvät paheeni x 6 Lenkille suoraan synnytyssairaalasta

Muotia Lidlistä? – rahapäiväkirja

Tällä viikolla on koluttu Lidlin uusi mallisto, ostettu lapselle pyörä ja itselleni hiusmaskeja. Paljon näihin + kaikkiin perusostoksiin on mennyt tällä viikolla rahaa?

Maanantai

K-marketista ruokaostoksia 17,40e.

Tiistai

Kävimme isommilla ruokaostoksilla Lidlissä. Lisäksi ostin kaksi hupparia ja kaksi takkia Heidi Klumin suunnittelemasta mallistosta, samat tuotteet parissa eri koossa tosin. Yhteensä rahaa meni 144,36e. Palautin parin päivän päästä tosin kaikki vaatteet, joten sain reilu 93e takaisin.

Takki jonka palautin ei oikein istunut minulle. Se oli vähän hassun näköinen kiinni. Hupparin päätin palauttaa samassa syssyssä, vaikkei siinä mitään vikaa ollutkaan.

Keskiviikko

Menin Sokokselle ja ostin kaksi Biozellin hiusmaskia, mielenkiinnolla odotan syventääkö tuotteet sävyä ja minkä verran. Summa 35e.

Torstai

Kävin palauttamassa nuo edellä mainitsemani Lidlin vaatteet ja samalla ostin lapselle vähän välipalaa. Summa 2,94e.

Perjantai

Alepasta pienet ruokaostokset 14,46e.

Lauantai

Ostimme lapselle vihdoin oman pyörän. Hän on pihalla ollessamme aina kävellyt toisten lasten pyörien luo ja sanonut ”minä otan tämän” tai ”se on minun pyöräni”. 😀 Päätimme siis ostaa hänelle oman. Samalla teimme ruokaostokset. Hintaa tuli näille yhteensä 121,46e.

Sunnuntai

Lidlin uusi mallistoNyt aion alkaa syömään vähän aamupalaa. Tänään luvassa valokuvailua kaverin kanssa ja lapsen pyörän kasausta. Ihanaa sunnuntaita!

 Onko Lidlin uusi mallisto omaan makuusi? Oletko käyttänyt paljon rahaa shoppailuun viime aikoina?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

♥ Paljon haluaisin saada palkkaa? ♥ Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? ♥ Vihdoin oman jutun parissa! ♥ Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia! Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Irtisanouduin työstäniBonusta nettishoppailusta!