Alipainon rajoilla – silti L kokoa?

Lapsena ja teininä olin todella laiha, hieman jopa alipainoinen. Tuolloin omat vaatekoot olivat lähes poikkeuksetta XXS tai XS – joskus S, jos halusin vähän löysempää vaatetta ylleni. Iän ja kilojen karttuessa siirryin S-kokoon ja nykyään vaatemakuni muuttuessa hieman rennompaan suuntaan, ostan toisinaan myös M-kokoa. Pääosin kuitenkin S-koko on itselleni sopivin vaatteesta riippuen.

Mainitsinkin eilisessä rahapäiväkirjassa, olleeni viikonloppuna vaateostoksilla. Tarkoituksenani oli ostaa parit uudet farkut ja pari neuletta. Menin ensimmäisenä Vero Modaan ja otin summanmutikasssa ison kasan housuja sovituskoppiin. Minulla oli nimittäin aika kiire, koska minun piti selvitä vaateostoksilta sillä välin, kun mies osti puhelinta. 😀

VaatekootOtin siis kaikkia housuja sovitukseen vaatekoot; S, M ja L. Syynä se, että nopealla vilkaisulla kaikki näyttivät aivan saman kokoisilta. Sovituskopissa vilkaisin housuja tarkemmin ja aloitin sovituksen suosiolla L-koosta. Kyseiset housut näyttivät nimittäin ainoilta, jotka saisin päälleni vaivatta. Sovitin housuja ja ne olivatkin täysin sopivat. Voi tietysti olla että olisin mahtunut myös S ja M-kokoihin (koska housut näyttivät aika samankokoisilta), mutta ne olisivat olleet makuuni luultavasti liian tiukat. Housut eivät kuitenkaan olleet muuten makuuni ja jätin ne kauppaan.

Vaikka vaatekoolla ei ole mitään merkitystä, mielestäni on hieman outoa että alipainon rajoilla oleva henkilö valitsee L-koon – eli ”ison” koon. Ainoa vaan, etteivät housut missään määrin olleet lähelläkään isoa kokoa – ainakaan sitä, minkä itse miellän isoksi.

VaatekootEn yhtään ihmettele, miksi niin moni täysin normaalipainoinen, kokee itsensä lihavaksi – jos minä valitsen L-koon niin minua hieman tukevampi valitsisi ainakin XL:n (ainakin kyseisestä vaatekappaleesta). Millaista viestiä se kyseiselle henkilölle antaa? Että hän on Extra Large?

Alan pikkuhiljaa ymmärtämään, miksi ylipainoisten täytyy etsiä vaatteitansa toisinaan erikoisliikkeistä. Jos medium-kokoonkin vaaditaan alipaino, voi ylipainoisen olla hankalaa löytää tietyistä liikkeistä vaatteita.

VaatekootItse olen onneksi jo sen ikäinen, että ymmärrän vaatekokojen olevan täysin turhia – niihin ei voi todellakaan luottaa ja ne vaihtelevat kuin yö ja päivä putiikista riippuen. Jos jossain kaupassa S-koko on teltta ja toisessa kaupassa L-koko puristaa, voi kokolaput mielestäni unohtaa suosiolla.

Vaikka vaatekoot eivät minulle merkitsekään mitään, voi silti olla että herkässä iässä olevat nuoret henkilöt (miksei vanhemmatkin), ovat hieman hämillään tästä. Vaatekoot ovat menneet vuosien varrella mielestäni koko ajan pienempään suuntaan ja olen muidenkin kuullut ihmetelleen ristiriitaisia kokoja. Kai se pitää vain jatkossa ottaa kaikki vaatekoot mukanaan sovituskoppiin.

Mitä mieltä sinä olet – pitäisikö vaatekokoihin olla joku standardi, jota kaikki noudattaisivat selkeyden vuoksi? Ovatko vaatekoot omasta mielestäsi pienentyneet vai suurentuneet?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miltä näyttää 165cm & 55kg? Oot säälittävä anorektikko Kiihdytä aineenvaihduntaa x8Vähennä treeniä ja kiinteydy! Huonoimmat laihdutuskeinot x5 – älä kokeile näitä! Kun syöminen on pakkopullaa Hoikistu napostelemalla? Ruokaan liittyvät paheeni x 6 Lenkille suoraan synnytyssairaalasta

Muotia Lidlistä? – rahapäiväkirja

Tällä viikolla on koluttu Lidlin uusi mallisto, ostettu lapselle pyörä ja itselleni hiusmaskeja. Paljon näihin + kaikkiin perusostoksiin on mennyt tällä viikolla rahaa?

Maanantai

K-marketista ruokaostoksia 17,40e.

Tiistai

Kävimme isommilla ruokaostoksilla Lidlissä. Lisäksi ostin kaksi hupparia ja kaksi takkia Heidi Klumin suunnittelemasta mallistosta, samat tuotteet parissa eri koossa tosin. Yhteensä rahaa meni 144,36e. Palautin parin päivän päästä tosin kaikki vaatteet, joten sain reilu 93e takaisin.

Takki jonka palautin ei oikein istunut minulle. Se oli vähän hassun näköinen kiinni. Hupparin päätin palauttaa samassa syssyssä, vaikkei siinä mitään vikaa ollutkaan.

Keskiviikko

Menin Sokokselle ja ostin kaksi Biozellin hiusmaskia, mielenkiinnolla odotan syventääkö tuotteet sävyä ja minkä verran. Summa 35e.

Torstai

Kävin palauttamassa nuo edellä mainitsemani Lidlin vaatteet ja samalla ostin lapselle vähän välipalaa. Summa 2,94e.

Perjantai

Alepasta pienet ruokaostokset 14,46e.

Lauantai

Ostimme lapselle vihdoin oman pyörän. Hän on pihalla ollessamme aina kävellyt toisten lasten pyörien luo ja sanonut ”minä otan tämän” tai ”se on minun pyöräni”. 😀 Päätimme siis ostaa hänelle oman. Samalla teimme ruokaostokset. Hintaa tuli näille yhteensä 121,46e.

Sunnuntai

Lidlin uusi mallistoNyt aion alkaa syömään vähän aamupalaa. Tänään luvassa valokuvailua kaverin kanssa ja lapsen pyörän kasausta. Ihanaa sunnuntaita!

 Onko Lidlin uusi mallisto omaan makuusi? Oletko käyttänyt paljon rahaa shoppailuun viime aikoina?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

♥ Paljon haluaisin saada palkkaa? ♥ Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? ♥ Vihdoin oman jutun parissa! ♥ Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia! Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Irtisanouduin työstäniBonusta nettishoppailusta!

Aika karvainen muija

Viime viikonloppu tuli vietettyä ihanan Niinan kanssa Blockfesteillä Tampereella. Kokonaisuudessaan onnistunut ja hauska reissu, vaikka perjantaina juhlatunnelma kaikkosikin vähäksi aikaa. Huvittavan vähän tuli keikkoja nähtyä ja valtaosan ajasta olimmekin linnoittautuneena lainaksi saatuun kämppään. 😀 No mitäs tuosta, pääasia että oli hauskaa! Ajattelin tulla jakamaan vielä toisen illan festarilook -kuvia – tällä viikolla varsinaisia asukuvia ei ole blogissa näkynytkään. Illan teemana oli selkeästikin, more is more! Glitteriä – eikä myöskään karvoja tullut säästeltyä!

Festarilook

Festarilook

FestarilookNiinalla oli mukanaan hopeista glitteriä, joten yhteistuumin vietimme molemmat illat sonnustautuneena glittereihin. Itselläni lähti ehkä hieman lapasesta. Toisaalta, niin harvoin sitä tulee glitteriä käytettyä, että menköön vaan. Joka toisella olikin vastaavat glitterit meikissään, se onkin selkeästi tämän kesän ykköstrendi! Ja hyvä niin. Itse olen varsinainen harakka – kimallus ja glitteri ovat mielestäni superihania. Odotas kun näet uuden takkini, jonka sain mieheltä synttärilahjaksi – siitä ei säihkettä puutu.

Pakkelia ei siis säästelty, kuten kuvista näkyy. Kultaista luomiväriä ja hopeista glitteriä – meikkisäännöistä ei tuona iltana välitetty tuon taivaallista (jos ikinä). Pitkästä aikaa laitoin vähän varjostusta tummalla luomivärillä. Jälkeenpäin ajateltuna se ei ollut kovin hyvä idea. 😀 Lookki oli ehkä hitusen tunkkainen.

Festarilook

Festarilook

Festarilook

FestarilookTuo tekoturkki on Vero Modasta ja reissun aikana siitä irtosi pari hakasta, kuinkas ollakaan. Tekoturkit jakavat selkeästi mielipiteitä; omasta mielestäni ne ovat ihania ja toisten mielestä karmaisevia. Tuo otsikon heitto ”aika karvainen muija, tohon ei kannata koskea” tuli muuan nuorelta mieheltä. Toinen taas risti minut karvaturriksi ja halusi halata (Niina oli nahkaturri). Makunsa kullakin.

Kukallinen paita ja mustat housut ovat molemmat kirppislöytöjä. Tykkään molemmista – rentoja ja mukavia! Kultainen laukku on Mangosta ja tennarit Disturb -verkkokaupasta.

Festarilook

FestarilookTämä festarilook oli mielestäni aika oman näköinen, mutta jos saisin nyt päättää en olisi laittanut noin paljon pakkelia. 😀

 Mitä mieltä itse olet? Millainen on sun mielestä makee festarilook?

Kuvat: Niina, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Rehellistä mättöä #ruokapäiväkirja 5 x SMOOTHIE OHJE Kiertoharjoittelu suoraan helvetistä! Sekavia ajatuksia x 15 Suurin heikkouteni Kesäaktiviteettien kääntöpuolet Minun kesäni Epäilijät ja jarruttelijat #kevätpiristys