Ankea, seksitön avioliitto

Ihan tähän alkuun – haluan kiittää teitä ihania lukijoitani, jotka luette blogiani ja kommentoitte tekstejäni. Saan kommenteistanne usein uutta ajateltavaa – tämänkin postauksen aihe syntyi erään lukijan kommentista, koskien tätä postausta: Kuuluuko stripparit polttareihin? Kommentti joka sai minut kirjoittamaan tämän postauksen meni näin: ”Kuuluu, sekä nais- että miesporukoihin,ehdottomasti! Viimeinen ilta kunnon irrotteluun, ei se elämä ole niin vakavaa 😉 Meillä myös avopuoliso samoilla linjoilla.” Tämä sai minut miettimään, onko ankea avioliitto, jossa hauskanpitoa ei ole, perusoletus ihmisten mielestä?

Ankea avioliitto Ankea avioliitto Kyseenalaistin siis ajatusta, ettei irrottelu kuuluisi avioliittoon – ja myös sitä, että irrotteluun tarvittaisiin strippari. Mitä tuo irrottelu sitten tarkoittaa? Urbaani sanakirja kertoo minulle irrottelun tarkoittavan: ”huvitella tai juhlia”. Se, mitä tämä kullekin henkilölle tarkoittaa on tietysti toinen juttu – joku voi kokea stripparin juhlimiseksi ja toiselle sitä on skumpan juominen ravintolassa kahden kesken.

Muistuttaisin tähän väliin; se mitä kirjoitan, on täysin omaa pohdintaani – en siis oleta että kommentin laittanut lukija ajattelisi lainkaan näin.

Jatkuvaa ilotulitusta vai tylsä, ankea avioliitto?

Aika monesti ihmiset vitsailevat kihlautumisen jälkeen ”vielä pitää nauttia kun voi!” tai ”sitten kun menet naimisiin, emäntä alkaa vain nalkuttamaan” tai muuta mieltä ylentävää. Yleensä heitetään ilmoille ankeita ennustuksia avioliitosta; ei seksiä, ei intohimoa, ei kauniita sanoja ja kosketusta – pelkkiä likaisia kalsareita, äreitä aamuja ja tv:n edessä istumista noutoruokaa syöden.

Ankea avioliitto

Ankea avioliittoTietysti se elämä ja parisuhde on joskus myös noita edellä mainittuja. Harvoilla se liitto on ainaista ilotulitusta. Silti mielestäni kannattaa ehkä miettiä, mistä nämä mielikuvat kumpuavat; toisten hölötyksistä, yhteiskunnan viljelemistä mielikuvista vai siitä, että ehkä oikeasti ajattelet avioliiton olevan noin ankeaa oman kumppanisi kanssa? Mikäli vastaus on jälkimmäisin, kannattaa ehkä miettiä mitä elämältä ja parisuhteelta ylipäätänsä haluaa – onko se tämä nykyinen parisuhde.

Itse en ajattele minkään muuttuvan parisuhteessani avioliiton myötä. Toki se on hieman suuremman sitoutumisen merkki ja siihen liittyy juridisia asioita. Silti en todellakaan ajattele elämän muuttuvan ankeaksi tai minun jäävän nyrkin ja hellan väliin ja miehelle sidottavan pallo jalkaan, hehheh!

Se on ihan parisuhteesta ja sen osapuolista kiinni, millaista se avioliitto on (tästä poisluettuna kaikki suuret elämänkriisit, joihin itse ei voi vaikuttaa). Päätät itse miten puhut puolisollesi, onko sitä läheisyyttä ja vietättekö aikaa yhdessä.

Mitä mieltä itse olet – loppuuko irrottelu avioliiton myötä (tyhmä kysymys, miksi hitossa loppuisi)?

Miten koet parisuhteen muuttuvan avioliiton ja vuosien myötä?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Vihkisormukseen tuli reikä!Paljon maksoi mun häämekko? – rahapäiväkirja Meidän parisuhteen salaisuus x 9 14 parasta asiaa miehessäniMiksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? 8 faktaa meidän parisuhteesta! Erotaanko nykyään liian helposti?