Suuri pettymys

Tervehdys taas! Pari viimeisintä viikkoa on tullut elettyä perhe-elämää ja kaikissa liikenevissä rakosissa tehty työhommia ja suunniteltu tulevaa vuotta. Viikko vierähti ilman postausta, mutta eipä anneta sen häiritä. Huomioni on ollut, kuten sanottu, perheessä. Ensi viikolla palaan sitten vähän tiiviimpään tahtiin. Tämän viikonlopun aikana aionkin tehdä vähän suunnitelmia ja aikatauluja – sormeni aivan syyhyävät! Nyt kuitenkin tämän postauksen aiheeseen eli tuohon suureen pettymykseen. Muistatte ehkä, että olen hehkuttanut useammassakin somekanavassa Black Mirror-sarjaa – varoitus jo heti tähän alkuun, sisältää spoilereita.

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror

Black Mirror on siis Netflixin sarja, joka koostuu toisiinsa liittymättömistä lyhäreistä. Yhdistävänä tekijänä jaksoissa on uusien teknologioiden ja niiden yhteiskunnallisten vaikutusten tarkastelu. Heti kun näin sarjan, ajattelin että tässä on uusi lempparini – ja niin olikin!

1. kausi oli hyvä, 2. parempi ja 3. aivan hemmetin hyvä! Kolmannessa kaudessa jokainen jakso oli timanttia yhtä lukuunottamatta – siinä oli vähän väsähtänyt tarina murhaaja-ampiaisista. Se mikä teki 3. kaudesta mielestäni niin hyvän, oli nerokkaat käsikirjoitukset ja mikä tärkeintä, tunnelma. Kun jakson tunnelma on niin tiivis, ettet malta silmääsi räpäyttää, ollaan asian ytimessä!

Kun kausi loppui, jäi vain kaihoisa muisto jaksojen aiheuttamista suurista fiiliksistä – tykkään nimittäin ohjelmista, jotka herättävät tunteita ja saavat minut ajattelemaan asioita. Kepeä hömppä on toisinaan jees tietysti. Parhaita ovat kuitenkin ohjelmat, joiden loppuratkaisu saa ajattelemaan ”ei hitto, enpä olis IKINÄ arvannut!”

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

4. kausi olikin sitten jotain muuta…

Kun 4. kausi tuli, hehkutimme sitä kotona mieheni kanssa. Korkkasimme kauden ja aloimme katsomaan jaksoja satunnaisessa järjestyksessä. Pieni epäilys heräsi jo tässä vaiheessa, koska jaksojen kuvaukset eivät tällä kertaa herättäneet suurta mielenkiintoa. Aloitimme Arkangel-jaksosta ja voi hemmetti, miten laimea se oli! Tunnelmaa ei ollut nimeksikään ja oli kyllä niin löysä lopetus kuin olla ja voi. Seuraavat jaksot olivat itseään toistavia ja kaikki olivat niin ennalta-arvattavia! Heti alussa jo tiesi, että joo nyt toi murhaa tuon jne. Ja mitä hittoa? Ei Black Mirrorissa kuuluisi murhata ketään, siinä kuuluisi tunkea joku vangiksi oman päänsä sisään tai jtn muuta vastaavaa. 😀 Kaiken ”huippu” oli Metalhead-jakso, jossa murhanhimoinen metallinen koira jahtasi naista. Lopussa kaikki kuolivat. Missä oli se mullistava teknologia ja nerokkaat juonenkäänteet? Plääh…

Paras tähänastisista 4. kauden jaksoista on ollut Black Museum. Sekin kyllä hieman toisti itseään ja jäin kaipaamaan lisää tunnelmaa! Meillä on vielä 4. kauden ensimmäinen jakso katsomatta – kyseessä on joku avaruusseikkailu. Minulla ei ole suuret odotukset, mutta pakko sekin on katsoa pois.

Että sellainen suuri pettymys täällä. Ja voin ihan käsi sydämellä sanoa, että otsikko ei yhtään liioittele!

Oletko sinä katsonut Black Mirroria? Oletko nähnyt 4. kauden? Mitä mieltä?

Kuvat, Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuumottavimmat leffat x3Netflix suosikit vol. 2Netflix suositus x5Pari munkkia päivässä pitää nälän loitollaHanuria ja kuvaussessioitaNopea & terveellinen aamupalaherkkuKesän bucket list x25!Kulta, haista vitt*!Netflix-tärpit x4

Netflix-tärpit x4

Viime aikoina on tullut katsottua paljon uusia sarjoja. Ajattelin jakaa tänään omat Netflix-tärpit. 🙂

1. Client list

Kyseinen sarja kertoo kahden lapsen äidistä, jonka mies jättää hänet yhtäkkiä. Rahapulan takia hän ajautuu töihin kauneushoitolaan, jossa tehdään laittomuuksia. Kyseiseen sarjaan liittyen on joskus tullut aikoinaan myös elokuva. Tämä sarja oli mielestäni sopivan leppoisaa hömppää, jota katsoessa aivot oli helppo heittää narikkaan. Kyseinen sarja ei kuitenkaan ole juonellisesti mikään mestariteos. Suurena miinuksena se, että sarjan tekeminen lopetettiin 2. kauteen. Suosittelen kuitenkin lämpimästi, jos haluaa vain rentoutua ja nauttia hömpästä.

2. Gypsy

Sarjan päähenkilö on keski-ikäinen terapeutti, joka elää miehensä ja tyttärensä kanssa tavallista keskiluokkaista arkea. Tai niin luulisi – pikkuhiljaa päähenkilö alkaa rikkomaan ammattinsa rajoja aloittaessaan ihmissuhteita potilaittensa elämissä olevien ihmisten kanssa. Kyseinen sarja on kategorialtaan psykologinen trilleri – mikä ei mielestäni oikeastaan pidä paikkansa. Parempi kuvaus on ihmissuhdedraama. Sopii siis henkilöille, joita kiinnostaa ihmissuhteiden koukerot.

Netflix-tärpit, Netflix, Netflix-suosikit, Netflix-suositukset, sarjasuositukset, sarjasuosikit, Gypsy, You Me Her, Sense 8, Client list

3. Sense 8

Tätä sarjaa en ole katsonut montaa jaksoa, enkä ole ihan vielä satavarmasti kärryillä juonesta. Sen ainakin tiedän, että sarja on mielenkiintoinen ja palaset varmasti loksahtelevat kohdalle myöhemmin. Matrixin tekijät ovat ohjanneet kyseisen sarjan. Tiivistetysti homman idea; eri puolilta maailmaa oleva toisilleen tuntematon kahdeksikko pystyy jakamaan toisilleen tunteita ja ajatuksiaan telepaattisesti.

4. You Me Her

Keskiössä aviopari, joka haluaa piristää nuupahtunutta seksielämäänsä. Kuvioihin astuu Escort-seuralainen, jonka kanssa he päätyvät suhteeseen. Kyseessä on romanttinen draamakomedia, jonka teemana polyamoria ja ihmissuhteiden monimuotoisuus. En ole katsonut sarjaa loppuun, mutta kyseessä on luultavasti ensimmäinen romanttinen draamakomedia-sarja, jota jaksan katsoa – luultavastikin uudemman näkökulman ansiosta.

Mitkä on sun tämän hetken Netflix-tärpit? Kivaa viikonloppua!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Elämäni paras päätös x 10Vihkisormukseen tuli reikä!Tärkein omaisuus on aika5 x SMOOTHIE OHJEKuumottavimmat leffat x3Netflix suosikit vol. 2Netflix suositus x5Pari munkkia päivässä pitää nälän loitollaHanuria ja kuvaussessioita

Kuumottavimmat leffat x3

Tänään luvassa leffasuosituksia! Tarkoituksena oli listata viime aikojen 3 kuumottavinta Netflix-elokuvaa, koska jokaisen näistä olen katsonut Netflixistä. Nyt huomasin, ettei yksi näistä enää löydy sieltä – kaksi muuta sen sijaan löytyvät vielä!

Jokainen näistä suosittelemistani leffoista on indie-elokuva. Näissä elokuvissa on todella mielenkiintoinen tarina, sopiva kuumotus ja käsinkosketeltava tunnelma! Nykyään huomaan yhä enemmän pitäväni indie-elokuvista. Niissä on uusia näyttelijöitä, eikä aina samoja naamoja. Aiheet ovat myös usein hieman erikoisempia ja mikä parasta – kiintiörakkaustarinat loistavat poissaolollaan. Leffasuosituksia, The invitation, The invitation movie, Netflix-suosituksia, Netflix, Netflix-suosikit, elokuvat, leffat, Psykologinen trilleri, Coherence, Circle

Tässä siis tämän hetken leffasuosituksia x 3!

1. The Invitation. Tämän katsoimme lauantaina miehen kanssa – löytyy siis edelleen Netflixistä. Olen todella huono kuvailemaan elokuvaa kertomatta siitä liikaa, joten otin suoran lainauksen Imagen blogista. ”Vaitonainen partahipsteri osallistuu exänsä ja tämän uuden puolison järjestämälle illalliselle jossain Hollywoodin kukkuloilla. Seremonian edetessä päähenkilö pui omaa traumaansa ja oppii hiljalleen, mistä illassa on oikeasti kyse.”

2. Coherence. Tässä elokuvassa tapahtumat sijoittuvat myös ystäväporukan illanviettoon. Coherencessa on hyvä juoni ja tiivis, jännittävä tunnelma. Tässä elokuvassa oli mukana psykologisen jännityksen lisäksi myös vähän scifiä. Coherencea ei löydy valitettavasti enää Netflixistä.

3. The Circle. Tässä taas scifi-jännäri! Tästä en spoilaa mitään – leffan juju käy aika nopeasti ilmi joskin syyt, kuka, mitä, miksi selviävät vasta lopussa – jos silloinkaan.

Suosittelen kyseisiä leffoja ehdottomasti mikäli tiivistunnelmaiset psykologiset- ja scifi-jännärit kiinnostavat!

Olisi kiva kuulla vastaavan lajityypin leffasuosituksia lisää! 🙂

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Netflix-suosikit vol. 2  Netflix suositus x 5 Tämän hetken parhaat Netflix sarjat x 3! Paljastuksia bloggaamisesta! Viiniä ja valvomista 5 asiaa, joista ihmiset ärsyyntyvät turhaan Stressiä ja kyyneleitä Syyllisyys syömisestä ”Täällä on hometta, mutta sain vain reuman”