Miltä näyttää 165cm & 55kg?

No minäkin kun muutkin. 😀 Kuten olette huomanneet, Fitfashionissa on monella bloggaajalla ollut blogeissaan postauksia, joissa näytetään miltä oma kroppa näyttää tietyissä mitoissa. Tässä Piian, Monnan, Umpun ja Nooran postaukset aiheesta. Eri kropat näyttävät erilaisilta; jollain voi olla sama paino ja sama pituus, mutta silti ulkonäkö voi olla täysin eri.

Aluksi ajattelin että äh, en minä ainakaan tällaista postausta tee; ketä kiinnostaa mun kroppa ja mikä on mun paino? Blogin kävijätilastoja seurattuani huomasin kuitenkin, että tämän tyyppiset aiheet kiinnostavat lukijoita, joten miksikäs ei. On myös hyvä huomata että se paino ei tosiaankaan kerro kaikkea; samoilla mitoilla eri ihmiset näyttävät erilaisilta. Hyvä muistaa sekin, että nämä seuraavat kuvatkaan eivät kerro miltä näytän yleisesti ottaen. Asento vaikuttaa, kameran linssi vaikuttaa jne.

Myös esimerkiksi vatsan kokokin voi vaihdella aika paljonkin pelkästään yhden päivän aikana, syömisistä ja juomisista riippuen. Suoraan salin jälkeen näyttää luonnollisesti lihaksikkaammalta, kun lihas on pumpissa ja lepoviikon jälkeen sirommalta (tai turvonneelta jos on syönyt ja juonut kaksin käsin. :D) Kuvista huomaa etten oikein tiennyt miten näissä kannattaisi olla hahah. 😀

paino paino

painoItse olen normaalipainoinen, joskin siellä alarajalla. Painoindeksi on muutenkin mielestäni vähän höpöhöpö juttu, eikä sitä kannata orjallisesti tuijottaa kuten ei painoakaan. Jossain vaiheessa painoa oli muutama kilo enemmän, koska söin enemmän ja treenasin kovempaa saadakseni lihasta. Nykyään innostus tähän on laskenut; en halua syödä mahaani ääriään myöten täyteen pitääkseni yllä lihasmassaa. Mieluummin syön sopivasti. 🙂 Tämä on näkynyt sitten kutistuneita hauiksina ja pudonneena painona. Tässäkin on hyvät puolensa; mahdun taas pieniksi jääneisiin takkeihini ja istuvia vaatteita on helpompi löytää. Lihaksikkaampana tunsin itseni taas vahvemmaksi ja timmimmäksi. Noh valintoja.

Täytyy sanoa että kun pyysin miestä ottamaan kuvat, en tiennyt mitä odottaa; peilin edessä tulee vietettyä nykyään aikaa sen verran vähän, että monesti olen vasta kotoa lähdettyä huomannut, että meikkini ovat levinneet tai minulla on kastiketta naamassani. 😀

Yllätyitkö sinä näistä kuvista? Onko paino vaikea arvata ulkonäön perusteella?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Oot säälittävä anorektikko Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Nyt se perse ylös! Painoindeksi on hölmö keksintö Hoikistu napostelemalla? Tahaton laihtuminen Rento suhtautuminen syömiseen Tämän hetken paras hyvinvointivinkkiTreeni joka meni päin persettä

 

Oot säälittävä anorektikko

Johanna kirjoitti postauksen Älä sano näin lihavalle. Tästä tuli mieleeni kirjoittaa samantyylinen postaus toisesta näkövinkkelistä; Älä sano näin hoikalle. Nykyään toisten ulkonäön kommentointi taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Aina olet liian laiha, liian lihava, liian lihaksikas tai jonkun mielestä jopa anorektikko! Tässä siis asioita, joita minulle on sanottu ja joita olen kuullut muille hoikille sanottavan. En tarkoita tässä vakavasti alipainoisia ihmisiä tai syömishäiriöisiä (vaikka nämä eivät ole hyviä lähestymistapoja heidänkään kohdalla).

anorektikko

”Pitäisköhän sun alkaa syömään enemmän?”

Eiköhän jokainen syö sen verran kun hyvältä tuntuu. Jos näin ei ole, tuskin tällainen töksäytys muuttaa asiaa suuntaan tai toiseen.

”Oot säälittävä anorektikko.”

Minulle suunnattu kommentti tuntemattomien tyttöjen taholta teini-iässä. Voitte kuvitella että itkin tämän kommentin jälkeen.

”Ota kakkua, niin saat linjat kuntoon.”

Osta aivot niin saat pääsi kuntoon. Hehe.

”Miehet tykkää että on muotoja.”

Kiitos tiedosta.

”Hyi kun oot laiha!”

Hyi kun oot ilkeä.

”Ethän sä syönyt paljon mitään.”

Koominen kommentti, joka tulee vaikka olisit juuri kumonnut kolme lautasellista ruokaa. Usein kommentoijan omalla lautasella on muutama ryppyinen salaatinlehti.

”Nyt näyttää siltä että olet liian ohut.”

Nyt näyttää siltä että en jaksa kuunnella juttujasi.

En ymmärrä miksi ihmiset ovat välillä niin huonoja ilmaisemaan itseään. Viestini on sama edelleen; jos olet huolissasi jonkun terveydestä, asia kannattaa ottaa varovaisesti puheeksi kertomalla että on huolissaan. Ei töksäyttämällä edellä mainittuja argumentteja ja odoteta toisen avautuvan mahdollisista ongelmistaan (joita ei siis yleensä edes ole). Jos et ole huolissasi ja haluat vain jostain kumman syystä kommentoida toisen ulkonäköä ole vaikka mieluummin hiljaa. 🙂 Ymmärrän ihmisten huolen jos joku on poikkeuksellisen alipainoinen tai yhtäkkiä laihtunut suuresti, mutta on hassua että koko ikänsä hoikkana olleet ihmiset kuulevat näitä. Hassua on myös että huolta on usein niin vaikeaa ilmaista kauniisti.

Oletko kokenut vastaavia anorektikko -puheita?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Painoindeksi on hölmö keksintö Ruokaan liittyvät paheeni x 6Tahaton laihtuminen Voiko pelkällä liikunnalla laihtua? Rehellistä mättöä #ruokapäiväkirja Milloin normaalista tuli liian laiha? Kesä shortsit ja jalkaläskit Kehon muodonmuutos; ennen ja jälkeen kuvat Pitää olla jotain mistä ottaa kiinni