Elämäni huonoimmat päätökset x 10

*Sisältää mainoslinkkejä

Viime perjantaina listasin blogissani Elämäni parhaita päätöksiä. Vaikka kyseisessä tekstissä muistuttelin itseäni siitä, ettei valintojaan kannata jäädä surkuttelemaan, aion silti tässä postauksessa tuoda esiin niitä huonoja valintoja. Tässä listauksessa on jälleen kerran niitä valintoja, jotka tulivat kohtuullisen pohdinnan jälkeen mieleen – varmasti niitä huonompiakin löytyy. 😀 Onneksi aika monelle näistä voi jo nauraa – elämäni väärät valinnat voisivat olla paljon pahempiakin.

väärät valinnat

väärät valinnat
Mekko (saatu*): TÄÄLTÄ Koodilla TARU20 saat 20% alennusta Ivyrevelin tuotteista, verkkokauppaan pääset osoitteesta: www.ivyrevel.com 

Elämäni huonoimmat päätökset x 10

Olen tehnyt aivan liikaa asioita, siksi että muka täytyy. Tuonkin ajan olisi voinut käyttää tehden, mitä oikeasti haluaa. Tuntuu, että vasta 25-vuotiaana sitä alkoi luottaa omaan päätöksentekokykyynsä kunnolla.

Lukioon meneminen. Meidän silloisen opon sanoma meni about näin: ”Jos et tiedä mitä haluat tehdä hautaan asti, mene lukioon niin saat miettimisaikaa!”, sekä ”Jos haluat yliopistoon, mene lukioon”. Harmi etten tuolloin tajunnut, että myös ammattikoulusta voi päästä yliopistoon tai joillekin aloille jopa täysin ilman pohjakoulutusta ja että hei, ammattia voi myös vaihtaa. Kaiken kukkuraksi olin lukion jälkeen aivan yhtä pihalla. 😀 Koen edelleen sen olleen itselleni täyttä ajanhukkaa.

Karppaaminen. 😀 Kokemuksestani olenkin kirjoittanut tekstin Kannattaako karpata?

Hiusten lyhyeksi leikkaaminen aikoinaan. Kaduin sitä välittömästi. Sen jälkeen, en ole koskaan ikinä edes harkinnut moista. Olen niin kiintynyt pitkiin hiuksiin.

Teininä tietyssä porukassa liikkuminen. Nykyään ajatuskin puistattaa, ties mihin ongelmiin sitä olisi voinut joutua. Onneksi tuo vaihe kesti alle vuoden.

väärät valinnat

väärät valinnatKaloreiden laskeminen. Täysin turhaa!

Omilleen muuttaminen 19-vuotiaana. Nyt koen että olisi ollut paljon fiksumpaa asua kotona vähän pidempään, käydä koulut loppuun, kerätä säästöjä ja muuttaa sitten suoraan omistusasuntoon. Muuttaessani pois kotoa, minulla oli pahin teini-ikä päällä ja tein ratkaisun aika hätiköidysti. Toisaalta pieni hajurako vanhempiini paransi silloisia, hitusen kireitä välejämme.

Yläasteikäisenä olin todellinen nirppanokka! Hävettää oma silloinen käytös. 😀 Toisaalta, ehkä hölmöys suotakoon kasvaville nuorille…

Olen joskus tehnyt työtä aivan naurettavaan polkuhintaan – ei kiitos enää. Tästäkin aiheesta olen kirjoittanut: Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun!

Hiusten värjääminen punaiseksi. Tämän olen tehnyt vieläpä todella monta kertaa ja joka kerta olen todennut, ettei se ole oma juttu. Olen myös liian laiska ylläpitääkseni väriä hyvänä.

Sellaisia huonoja päätöksiä. Onneksi nämä eivät ole mitään maata kaatavia. Voi olla, että ne kaikista huonoimmat päätökset ovat vielä edessäpäin, who knows.

 Mitkä on oman elämäsi huonoimmat päätökset?

Vaikuttavatko väärät valinnat elämääsi vielä tänä päivänä?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Tämän elämän aikana haluan…5 ällöttävää tapaani Vauva söi ranskalaisia, soittakaa poliisi! Miksi paska blogi menestyy? Älä ole oma itsesi, ole positiivinen ”Sillä alalla ei oo töitä” Mitä ajattelen juuri nyt – ilman sensuuria! Oudot tapani x6 Asia jota kadun

Elämäni paras päätös x 10

Joskus ruikutin täällä blogissani päätöksestä jota kadun. Nyt kuitenkin ymmärrän, että ilman aikaisempia päätöksiäni, en välttämättä olisi tässä nykyisessä tilanteessa. Kliseistä kuraa ehkä, mutta haluan uskoa kaikilla tekemillämme päätöksillä olleen tarkoitus. Sitä paitsi – mennyttä ei saa takaisin, eikä sitä voi muuttaa. Turha siis märehtiä. Tietysti menneistä voi oppia ja mielestäni sitä olen tehnytkin! Vaikka niitä ei niin hyviä -valintoja on toisinaan tullut tehtyä, onneksi olen osannut tehdä myös rutkasti hyviä päätöksiä. Mikä sitten on ollut elämäni paras päätös? Sen kerron tässä tekstissä. 🙂 Postauksen idean sain Sarandalta.

Elämän paras päätös Elämän paras päätös

Elämäni paras päätös x 10

Lähteä ystäväni kanssa reilu kolme vuotta sitten kotibileisiin eräänä joulukuisena iltana. Ei olisi yhtään huvittanut, mutta se kannatti – tapasin nykyisen mieheni sinä iltana.

Tehdä päätöksen olla aloittamatta tupakanpolttoa. Toisaalta päätös oli harvinaisen helppo – muutaman kerran maistamisen jälkeen ihmettelen edelleen, mikä siinä viehättää. Maistuu pahalta, haisee pahalta, maksaa paljon ja aiheuttaa syöpää ynnä muuta epämieluisaa.

Aloittaa bloggaaminen! Hell yes, todellakin aivan loistava päätös. Ilman tätä blogia olisin luultavasti ajautunut johonkin epämieluisaan työhön ja miettinyt mitä hemmettiä teen elämälläni. Blogin avulla löysin oman alani ja intohimoni! Ai että, pitäisikö tässä tirauttaa kyynel tämän kunniaksi? 😀

Luottaa intuitiooni ja hiljentää tylsä järjen ääni. Tämä tapahtui kunnolla vasta reilu vuosi sitten. Ennen mietin aina, mikä olisi järkevää, pelkäsin mikä kaikki voisi mennä päin persettä, jos tekisin niin kuin haluan, mitä kaikki muutkin ajattelee ja kaikkea muuta turhaa. Intuitioon luottaminen on ollut aivan huippu juttu! Varoituksen sana tähän loppuun; joskus fiilis ja intuitiokin voi olla väärässä ja voit joutua kuseen. 😀 Omalla kohdallani intuition seuraamisesta on seurannut kuitenkin vain ja ainoastaan hyvää.

Irtisanoutuminen lastentarhanopettajan työstä. Aika on rajallinen ja valintoja on tehtävä. En ole katunut kertaakaan.

Elämän paras päätös

elämäni paras päätösPäätös lopettaa hormonaalinen ehkäisy. Postaus aiheesta löytyy täältä: Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä

Päätös olla avoimempi uusille ihmissuhteille. Vuoden sisään elämääni on tullut uusia ihania ihmisiä ja tuttavuuksia!

Aloittaa rahastosäästäminen. Turhaa ne hilut korottomalla tilillä mätänee.

Olla avoin ja puhua tunteistani! Suosittelen kyllä aivan jokaiselle. Mikään ei oo niin vapauttavaa kuin se, että uskaltaa sanoa mitä tuntee.

Päätös asua lähellä vanhempiani ja perhettäni. <3

Tällainen oli siis mun elämäni paras päätös -listaus. Onhan näitä parhaita päätöksiä vaikka kuinka paljon loputtomiin asti – tässä oli kuitenkin ne, jotka lyhyellä mietinnällä tulivat mieleen.

Samaistuitko? Mikä on sun elämän paras päätös?

Kuvat: Niina, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Hämmentävät tilanteet Teetkö elämästäsi vaikeaa? Ihanan tavallista arkeaKulmakarvojen kestopigmentointi ja kielimuuri Sähköinen asiointi you suck!Elämäni aakkoset Inspiraation puute Kun pitäisi tehdä päätöksiä Haavemaailmassa? Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä

Rajoitatko turhaan elämääsi?

Oletteko huomanneet miten viikonpäivät vaikuttavat fiilikseemme? Maanantaina alkaa aina uusi elämä, jota ei jostain syystä voi aloittaa vaikka jo torstaina. Lauantai-illan viettäminen kotona on erikoisempaa, kuin esimerkiksi sunnuntai-illan. Monesti saatan itsekin sanoa ” tänään tuntuu ihan perjantailta ”, mutta mistä juuri se perjantai fiilis tulee?

Vuorotyöläisellä saattaa viikonpäivien merkitykset olla pienemmät, kuin esimerkiksi 8-16 töitä tekevän ja viikonloput vapaalla olevalla ihmisellä. Millainen päivä maanantai olisi, jos viikot toistuisivat esimerkiksi kolmen päivän sykleissä – kaksi päivää töitä ja yksi vapaa?

Monesti tuntuu, että joitain asioita on oudompaa tehdä tiettynä viikonpäivänä. Esimerkiksi viinilasillisen juominen tiistaina on jotenkin erikoisempaa, kuin perjantaina. Suursiivous lauantai-iltana muka osoittaa, ettei kyseinen henkilö tykkää bilettää. Oikeastihan tämänkaltaiset yleistykset ovat naurettavia.

Viikonpäivät

Mitä jos tekisimme sitä mitä huvittaa, välittämättä viikonpäivien luomista ”rajoituksista?” Lainausmerkit siksi, että osa noista rajoituksista on oman mielemme tuotosta. Toisaalta, myös yhteiskunta luo raameja esimerkiksi virastojen aukioloaikojen suhteen. Tietenkin kannattaa miettiä, mikä on omalta kannalta järkevää, ei ehkä kannata valvoa neljään aamulla, jos on aikainen herätys töihin. Tiettyyn pisteeseen asti, voimme kuitenkin elää miten haluamme, viikonpäivistä riippumatta.

Onko sinulla ajatusmalleja, joiden mukaan tietyt asiat kuuluu tehdä tiettynä viikonpäivänä? Vaikuttavatko viikonpäivät omaan tekemiseesi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi paska blogi menestyy? Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta! Feikit somettajat – missä menee raja? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia! Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Irtisanouduin työstäni