Suurin heikkouteni

Viime aikoina on tullut paljon mietittyä omia heikkouksia ja vahvuuksia. On todella hyödyksi tunnistaa omat hyvät ja huonot puolensa – muuten vahvuuksista on vaikea ottaa hyöty irti ja kehittää heikkouksia.

Nyt kun tavoitteeni ja unelmani ammatillisessa mielessä ovat konkretisoituneet minulle, yhä enemmän tuntuu siltä että haluaisin heti saada kaiken! Olenkin siis aika kärsimätön tässä mielessä. Tiedostan ettei kaikki voi tapahtua silmänräpäyksessä, mutta nyt kun olen oivaltanut asioita, kärsimättömyys meinaa ottaa minusta vallan. Koenkin kärsivällisyyden olevan yksi isoimmista kehityskohteistani.

Välillä minun onkin vaikea osata nauttia saavuttamistani asioista ja etenemisestäni. Jos kuitenkin mietin elämääni vuoden taaksepäin, niin onhan tässä tapahtunut vaikka mitä. Vuosi sitten olin äitiyslomalla, olin hetki sitten aloittanut blogin kirjoittamisen ja olin hoitovapaalla vakituisesta työsuhteesta. Vaikka elämän peruspalikat olivat kohdillaan: korkeakoulu käyty, vakituinen työ odottamassa, parisuhde ja lapsi, silti olin jotenkin hukassa. Mietin että mitä hittoa teen äitiysloman ja hoitovapaan jälkeen. Koin etten ole parhaimmillani silloisessa työssäni ja tiesin ettei se tule olemaan loppuelämäni ammatti.

Äitiysloma sattuikin tavallaan oikein hyvään saumaan; minulla oli vauvan hoidon ohessa aikaa miettiä mitä haluan. Aika nopeasti asiat rupesivat loksahtelemaan paikoilleen huomatessani bloggaamisen, markkinoinnin, viestinnän ja somen olevan juttuni. Päätinkin alkaa pyrkimään sitä kohti.

Nyt vuoden päästä opiskelen haluamaani alaa, blogini on kasvanut ja minulla on oman alan työ (ei tosin täysiaikainen ainakaan toistaiseksi. ;)). Silti mieleni on jotenkin jo tulevassa; haluan päästä oppimaan ja kehittymään lisää. Välillä siis turhaudun jos en osaakaan heti jotain tai jos tunnen etteivät asiat etene tarpeeksi nopeasti. 😀 Onneksi mies muistuttelee, että pitää olla iloinen siitä mitä on saanut aikaan!

Kärsivällisyys. Siinäpä seuraava kehityskohde. Tietyissä asioissa olen paljon kärsivällisempi, mutta tässä en. Olen jotenkin niin innoissani tästä muutoksesta, että meinaa välillä lähteä lapasesta hahah! Tulenkin kirjoittelemaan tästä aiheesta lisää postauksia, muuten tästä tulisi hillittömän pitkä.

Oletko sinä samanlainen hätähousu? Olisi myös kiva kuulla muita kokemuksia alanvaihdosta!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Missä ammatissa en voisi toimia?

Sosiaalisen median sisällöntuottaja

Media-alaa opiskelemaan!

 

Uuden alku

ootd, asukuvat, päivän asu, koulu, opiskelu, media-ala

ootd, asukuvat, päivän asu, koulu, opiskelu, media-ala

Tämä sunnuntai tuntui ensin aivan tavalliselta. Heräsin ilman herätyskelloa, söin aamupalaa ja siivoilin hieman. Sitten yhtäkkiä muistin, että hitto huomennahan alkaa koulu!

Kun valmistuin kesäkuussa 2015 amk:sta, ajattelin että nyt on opiskelut opiskeltu ainakin toistaiseksi. Eipä siinä kuin vajaa pari vuotta mennytkään ja olen taas aloittamassa opiskelut. Olen kuitenkin niin vahvasti löytänyt oman juttuni, että kiinnostavan aiheen opiskelu tuntuu oikealta vaihtoehdolta. Koulun voi suorittaa rivakkaankin tahtiin, jos vain itse haluaa ja oman alan työhön kannustetaan hakeutumaan jo opiskeluaikoina. Koulun kyllä saa sovitettua siihen ja kaikki on vaikuttanut todella joustavalta. Puhuimme myös opinto-ohjaajani kanssa, että saan suorittaa hommia välillä etänä kotoota käsin, kunhan vain ilmoitan asiasta. 🙂

Niille ketkä eivät ole aikaisempia postauksiani aiheesta lukeneet; alan siis opiskelemaan mediapalveluiden toteuttajaksi. Koulu alkaa itselläni vähän hassusti kesken vuoden, koska hain erillishaussa ja minun ei tarvitse käydä kaikkia kursseja, koska olen käynyt jo lukion. Ryhmässämme on ylä-asteelta tulleita, mutta myös meitä vähän vanhempia ja enemmän opiskelleita. Jokaiselle suunnitellaan omanlainen polku tehdä opinnot, mikä on tosi kiva juttu.

Olen kyllä innoissani tästä; opiskelut alkavat mukavasti graafisen suunnittelun kurssilla! Siitä olenkin halunnut oppia lisää. Ihanaa kun pääsee opiskelemaan asioita, jotka kiinnostavat niin paljon että niitä on tullut opeteltua ihan itsekseenkin omalla vapaa-ajalla.

Tsemppiä kaikille sen oman jutun löytämiseen! Nythän on yhteishaku käynnissä. Tähän oman jutun löytämiseen ja yhteishakuun liittyen voisinkin kirjoittaa ihan oman postauksensa, sen verran on asiasta sanottavaa. 😉

Kuvat: Suvi, edit by me

Seuraa: Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Media-alaa opiskelemaan

Asia jota kadun

Oma kokemukseni sosionomin opinnoista

Avautuminen

Liian tyttömäistä?

Hyvää alkavaa viikonloppua!

Ajattelin kokeilla kirjoittaa ihan tällaisen tajunnanvirta postauksen sen suuremmin miettimättä; kirjoitan vain mitä mieleen juolahtaa. 🙂 Täällä on viime päivät menneet aika tohinalla. Avoimen amkin kurssit alkavat pikkuhiljaa lähestyä loppuaan ja viime hetken paniikki meinaa iskeä. Olen aina opiskellessani tehnyt tehtävät ajoissa, jotta tällaiselta viime hetken paniikilta vältyttäisiin. Nyt en ole vain yksinkertaisesti jaksanut stressata ja ajattelin kokeilla miten tällainen vähän rennompi ote opiskeluun toimii kohdallani. Saa nähdä kuinka käy.

Olen nimittäin monelta kuullut, että sitten viimeisenä iltana hommat saa hyvin pulkkaan pienen paineen alla. Omalle kohdalleni en ole tällaista ikinä edes voinut kuvitella, vaan olen aina super ajoissa tehnyt hommat. Viimeiseen iltaan en aio tälläkään kertaa jättää, mutta ehkä vähän rennompi ote on ihan hyvä juttu.

naisellinen pukeutuminen, dress, pepe jeans, kevät vaatteet, mekot
Mekko & Takki// Pepe jeans, Kengät//Prisma, Laukku//Kirpparilta

Tässä sitten vähän keväisempää asua, vaikka kovin keväinen sää ulkona ei tällä hetkellä olekaan. Tykkään tästä mekosta! Aluksi pohdin onko tämä ehkä vähän liian tyttömäistä makuuni, mutta toisaalta vaihtelu virkistää. Itselläni ei ole mitään tiettyä tyyliä, vaan vedän niitä releitä päälle jotka näyttävät ja tuntuvat hyvältä (ja joskus ne mitkä ensimmäisenä käteen osuvat). Jostain kumman syystä olen joskus myös ajatellut etteivät mekot sovi minulle, koska olen lyhyt. Oikeasti olen aivan keskimittainen. Sitä paitsi, miksi mekot eivät lyhyillekin ihmisille sopisi? Kaikkea outoa sitä on tullut ajateltua. 😀

 Olisi muuten kiva tietää, mitä mieltä olet tällaisista höpöttely postauksista? Tykkäätkö vai haluatko että postauksessa on selkeämpi punainen lanka? 🙂

Facebook & Instagram

Lue myös:

Pitkästä aikaa humpalle

Vaihtelua talvipukeutumiseen x5

Takkeja super edullisesti!