Miten päästä yli erosta?

Pienen tauon jälkeen taas parisuhdejuttuja luvassa. Hääviikolla tuli kirjoitettua niin paljon parisuhdeasiaa, että tuli pieni ähky – kenties teillekin. Tänään postauksen aihe on otsikon mukaisesti; miten päästä yli erosta?

Tämä on tietysti vaikea aihe. Jokainen ihminen kokee asiat niin omalla tavallaan ja jokainen parisuhde on erilainen. Myös elämäntilanne vaikuttaa varmasti; onko ero tullut muutenkin vaikealla hetkellä vai tasaiseen elämäntilanteeseen. Tietysti myös se vaikuttaa, onko itse halunnut erota vai onko tullut tahtomattaan jätetyksi.

Joku voisi sanoa, että on vaikeinta päästä yli, jos on ajatellut suhteen kestävän läpi elämän ja tulee jätetyksi. Mielestäni asiaa ei voi mitenkään tietää etukäteen. Joskus ero suhteesta, jonka on tiennyt päättyvän, voi olla se kaikista rankin ja joskus pitkästä avioliitosta lähteneen on helppo jatkaa elämää. Olen myös kuullut väitteen, että erosta toipuminen kestää puolet siitä ajasta jonka itse suhde kesti. Tätä en allekirjoita – ainakaan omalla kohdallani homma ei ole mennyt näin.

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen  Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen Itse olen joskus suhteessa ollessani ajatellut, etten ikinä selviäisi jos ero tulisi. Sitten eron tullessa, sitä onkin yllättävän fine. Tottakai olen rääkynyt silmät päästäni (itken muutenkin niin helposti. :D), mutta silti minulla on joka ikinen kerta ollut toiveikas olo ja olen selviytynyt arjesta ihan normaalisti. Noina hetkinä on kuitenkin ystävien tärkeys korostunut entisestään, eikä yksin oleminen ole tuntunut aluksi niin kivalta ajatukselta. Alun jälkeen siihen on kuitenkin tottunut ja ajan myötä siitä on alkanut taas nauttimaan.

Jonkun mielestä en ehkä edes voisi puhua mitään yksin olemisesta – olen nimittäin aina eron jälkeen ollut maksimissaan 4 kuukautta sinkkuna. Kirjoitin aiheesta alkuvuodesta postauksen: Aina sä seurustelet. Mistään laastarisuhteista ei ole kyllä ole koskaan ollut kyse, vaikka moni niin tuppaakin ajattelemaan. Itse kuitenkin tiedän parhaiten. 🙂 Lisää ajatuksiani aiheesta kerron tuossa linkittämässäni tekstissä.

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen

Miten päästä yli erosta?

Kuten alussa mainitsin, mitään varmaa ja kaikille sopivaa tapaa ei ole. Tässä kuitenkin muutamia asioita, joiden uskon hyödyttävän useimpia.

Anna itsesi surra. Mielestäni surut pitää surra ja tunteet käydä läpi. Jos pakenee tunteitaan täyttämällä päivänsä tukkoon kaikella tekemisellä, suru jää käsittelemättä. Varmaa on kuitenkin se, että ennemmin tai myöhemmin tunteet tulevat pintaan ja ne on pakko käydä läpi. Mielestäni saa siis rypeä huonoissa fiiliksissä ja itkeä, mutta on silti hyvä asettaa joku rypemiselle jokin aikaraja. Kuukausikaupalla ei kannata jäädä sängynpohjalle märehtimään. Jos ja kun tunteet tulevat vielä tämän rypemisajan jälkeen pintaan, ne käydään tietysti läpi.

Keksi mielekästä tekemistä. Rypemisajan jälkeen kannattaa suunnata ajatukset muihinkin juttuihin ja pyrkiä elämään normaalisti. Mieti mikä saa sinulle hyvän olon ja miten saisit muuta ajateltavaa. Uusi harrastus, suunnitelmat ystävien kanssa tai ehkäpä joku oma projekti vievät ajatuksesi muualle.

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeenTapaa ihmisiä. Ystävien tapaaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen saa aina paremman olon. Yökyläile kavereiden luona (parasta ikinä), tehkää yhdessä suunnitelmia ja viettäkää vain aikaa yhdessä.

Pidä hajurako eksään. Tämä varmasti jakaa mielipiteet. Moni haluaa pysyä eksän kanssa hyvissä väleissä ja pystyykin hyvin pitämään yhteyttä alusta alkaen. Veikkaan että useimmat kuitenkin tarvitsevat sen hajuraon, jotta pöly ehtii laskeutua. Muuten keskustelu saattaa ajautua menneiden vatvomiseen ja veivaamiseen. Toive yhteenpaluusta saattaa myös herätä (jollei molemmat ole yhteistuumin halunneet erota) yllättävän helposti. Pienen tauon jälkeen eksään on taas mukavampi pitää yhteyttä. Tai sitten tajuaakin, ettei haluakaan edes pitää yhteyttä.

Pidä itsestäsi huolta. Elämänmuutoksen ja surun keskellä voi omasta itsestä huolehtiminen unohtua. Muista siis nukkua tarpeeksi, harrastaa liikuntaa ja syödä hyvin. Näitä itsestäänselviä perusjuttuja.

Tsemppiä kaikille erosta toipuville. <3

Olisi kiva kuulla omia kokemuksiasi ja vinkkejä, miten päästä yli erosta?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Kuvat: Niina

Lue myös:

Kannattaako pettämisestä kertoa? Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu? Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Kuinka tapasin mieheni? Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? Erotaanko nykyään liian helposti?Kumpi on pahempaa – jättäminen vai jätetyksi tuleminen? Parisuhdekriisi

Kannattaako pettämisestä kertoa?

Tänään minun oli todella vaikea keksiä kirjoitusaihetta. Onneksi vauva.fi ei koskaan petä ja Googlettelun jälkeen päädyin keskusteluun, jossa puidaan tämän postauksen aihetta; kannattaako pettämisestä kertoa?

Pettäminen on tietysti hankala määritellä – rajathan menevät juuri siellä, mistä yhdessä sovitaan. Pettämisellä tarkoitankin tässä tekstissä juuri niitä asioita, jotka rikkovat parisuhteen yhdessä sovittuja rajoja tai sääntöjä – mitä ne sitten ikinä ovatkin. Myös sen takia, tämä aihe on tietysti hankala ja varsin monimutkainen.

Parisuhteita on yhtä monta erilaista kuin on ihmisiäkin. Voidaanko edes sanoa, mikä ylipäätänsä on parisuhde ja pitäisikö joka suhde määritellä? Parisuhde ei nimittäin välttämättä ole se kahden ihmisen välinen perinteisenä pidetty parisuhdemalli. Uskon kuitenkin, että luottamuksen pettämistä voi tapahtua ihan jokaisessa suhteessa – olivatpa ne rajat mitä hyvänsä.

Kannattaako pettämisestä kertoa Kannattaako pettämisestä kertoa

Kannattaako pettämisestä kertoa?

Veikkaan että monen vastaus tähän riippuu täysin tilanteesta; onko pettäminen kertaluontoinen lipsahdus vai vuosikausia tapahtuva harkittu juttu? Parisuhteen kesto, sitoutumisen taso ja suhteen hyvinvointi vaikuttavat varmasti myös asiaan suhtautumiseen. Jos suhde menee muutenkin päin mäntyä, voi pettäminen olla ns. viimeinen pisara ja se haluttaisiin tietää. Jos taas kaikki menee muuten loistavasti, ei ehkä haluaisi minkään horjuttavan tuota tilaa.

Tuoreessa suhteessa tapahtunut pettäminen luultavasti haluttaisiin tietää – jos toinen pettää luottamuksen heti suhteen ensimetreillä, onko hän silloin tosissaan ollenkaan? Siinä vaiheessa kun toiseen ollaan vasta tutustumassa, tällainen vaikuttaa varmasti vahvemmin mielikuvaan kumppanista.

Ne keiden mielestä pettämisestä kannattaa kertoa, luultavasti arvottavat täyden avoimuuden ja rehellisyyden korkealle arvoasteikossaan. Halutaan ettei omassa suhteessa ole salaisuuksia ja että asiat käsitellään yhdessä.

Toisten mielestä kertominen on taas täysin turhaa ja aiheuttaisi vain pahaa mieltä. Kertomista saatetaan pitää myös itsekkäänä – sen tarkoitus olisi vain helpottaa pettäjän omaa oloa. Miksi turhaan pahoittaa toisen mieltä, jos voisi pitää asian omana tietonaankin?

Kannattaako pettämisestä kertoa

Kannattaako pettämisestä kertoa

Kunnioitus

Itselleni yksi tärkeimmistä arvoista parisuhteessa on kunnioitus. Se mitä se kenellekin tarkoittaa, vaihtelee varmasti paljon. Voiko parisuhteessa olla kunnioitusta jos pettää luottamuksen pahasti? Onko omasta mokasta kertominen kunnioitusta? Vai se, että pitää asian omana tietonaan toisen tunteita säästääkseen?

Omasta mielestäni kunnioitusta on ainakin se, ettei toisen selän takana vehkeillä mitään. Itse kokisin sen suoranaisena pilkkanaan pitämisenä, jos eletään jotakin kaksoiselämää ja valehdellaan. Haluan tietää missä mennään ja käsitellä asiat yhdessä – riippuen tietysti siitä, kuinka vakava luottamuksen pettäminen on kyseessä. Ainakin tällä hetkellä ajattelen niin.

Mitä mieltä sinä olet – kannattaako pettämisestä kertoa?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Parisuhdekriisi Kumpi on pahempaa – jättäminen vai jätetyksi tuleminen? Erotaanko nykyään liian helposti? Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Onko mustasukkaisuus sairasta? Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu? Ankea, seksitön avioliitto

Meidän hääpäivä! + parisuhdepostaus x29

Tänään on meidän hääpäivä. 29.9.2017. Tänään keskitytään nauttimaan miehen kanssa toisistamme, meidän häistä sekä ajasta läheisten kanssa. Huomenna vielä jatketaan juhlimista sukulaisten ja kavereiden kanssa. Tällä hetkellä olen aika sanaton. Ei kai tässä muuta kuin, että huippua mennä naimisiin maailman ihanimman miehen kanssa.Jotta tämä postaus ei jäisi aivan surkeaksi nysäksi, listaan tähän blogini jokaisen parisuhteisiin liittyvän tekstin vanhimmasta uusimpaan eli parisuhdepostaus -lista luvassa! 😉Parisuhdepostaus

Voiko nainen kosia?

Tarvitseeko parisuhteessa riidellä?

Mun paras ystävä

Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeen

Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen?

Aina sä seurustelet

Pitääkö kumppanin olla korkeakoulutettu?

Vauva tuli, parisuhde meni?

Mitä olen oppinut parisuhteista x12

En ymmärrä sitoutumiskammoa

Kuinka tapasin mieheni?

Parisuhdekriisi

Kumpi on pahempaa – jättäminen vai jätetyksi tuleminen?

Turhin parisuhderiita ikinä!

Erotaanko nykyään liian helposti?

8 faktaa meidän parisuhteesta!

Kulta, haista vitt*!

Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen?

Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita?

Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?

Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä?

Onko mustasukkaisuus sairasta?

14 parasta asiaa miehessäni

Me mennään naimisiin!

Meidän parisuhteen salaisuus x 9

Kuuluuko stripparit polttareihin?

Vihkisormukseen tuli reikä!

Ankea, seksitön avioliitto

Parisuhdekysely – mies vastaa

Toivottavasti näistä löytyy mieluista luettavaa! 🙂 Mikä on ollut oma suosikki parisuhdepostaus näistä?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube