Kulta, haista vitt*!

Voiko puolisolle sanoa noin? Pilaako toisen haukkuminen riidellessä parisuhteen ennemmin tai myöhemmin?

Jos palaan ajassa taaksepäin ja mietin teinivuosien parisuhderiitoja, alkaa vähän nolottaa. Joskus riidellessä heiteltiin ilmaan v-sanat ja haistateltiin aivan surutta. Kaikki oli kuitattu anteeksipyynnöllä, eikä asiaa sen koommin pohdittu.

Tultuani hieman vanhemmaksi ja kenties kypsemmäksikin, pidin itsestäänselvänä että tällaista kielenkäyttöä en halua parisuhteessani käytettävän. Enhän minä tai kumppanini haistatella omille vanhemmillemmekaan tai ystävillemme – miksi ihmeessä puhuisimme niin toisillemme?

haukkuminen riidellessä Kirjoitin hetki sitten 8 faktaa meidän parisuhteesta -postauksen, jossa kerroin meidän välillä puhuvan ns. töykeästi toisillemme. Silti kumpikin tiedämme sen olevan meidän välistä huonoa huumoria. Emme siis riidellessä hauku toisiamme tai puhu muutenkaan alentavasti. Okei, kerran meidän keskustelu meni riidan yhteydessä näin:

Minä: ”Miks sä et puhu mitään?”

Mies: ”Koska sä oot perseestä.”

Tästä käytiinkin sitten vähän keskustelua, mutta jonkin ajan päästä nauroimme asialle. 😀 Myönnettäköön, ehkä olin perseestä tuolloin.

haukkuminen riidellessä

haukkuminen riidellessäVaikka edellä mainittu keskustelu käsiteltiin loppujen lopuksi aika huumorilla, mielestäni sillä on oikeasti suuri merkitys miten kumppanille puhutaan; ollaanko ystävällisiä ja kunnioittavia vai puhutaanko alentavasti ja ignoorataan. Itse olen sitä mieltä, että ennemmin tai myöhemmin epäkunnioittavasti toiselle puhuminen nakertaa suhdetta. Jos toiselle haistattelu on arkipäivää riidellessä, kynnys entistäkin törkeämpään kielenkäyttöön on erittäin matala; helposti se raja siitä, mitä toiselle voi sanoa siirtyy kauemmaksi.

Vaikka sanottuja- ja tehtyjä asioita voi jälkeenpäin pyytää anteeksi, rikkoo se mielestäni jotain kunnioitusta kumppaneiden välillä jos vihaisena sanotaan mitä sylki suuhun tuo. En halua toista loukata missään tilanteessa, en edes riidellessä. Ei kumppani ole mikään vihollinen, jota vastaan pitäisi taistella vaikka eri mieltä oltaisiinkin – tai ainakaan näin ei pitäisi olla. Mielestäni tärkeintä onkin näissä tilanteissa muistaa, että ollaan kuitenkin samalla puolella, ei toista vastaan.

haukkuminen riidellessä

haukkuminen riidellessäToisaalta, kumppanille uskalletaan näyttää yleensä ne ei niin ihanat -puolet itsestään. Silti en halua epäkunnioittavan puheen hiipivän arkeemme. Meillä on aika nollatoleranssi tämän asian suhteen ja olemme samoilla linjoilla tästä, aikaisemmin kertomastani keskustelustamme huolimatta. 😀

Tietysti ylilyöntejä voi sattua, eikä se ole maailmanloppu. Kyllähän me kaikki joskus olemme varmasti sanoneet riidellessä ja vihaisena asioita, joita kadumme. Se on kuitenkin mielestäni eri asia kuin jatkuva epäkunnioittava puhe. Itse en jaksaisi sellaista suhdetta, jossa aina riidan yhteydessä huudetaan ja raivotaan. Onneksi meidän riidat ovat harvinaisia ja pieniä, eikä tällaista ole tarvinnut murehtia.

Mitä mieltä sitä olet? Onko toisen haukkuminen riidellessä varma tapa tuhota suhde?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Erotaanko nykyään liian helposti?

Miksi lapselle säästäminen kannattaa?

Kumpi on pahempaa – jättäminen vai jätetyksi tuleminen?

8 faktaa meidän parisuhteesta!

Fakta- ja parisuhdepostauksista olette tykänneet, joten tänään yhdistän nuo molemmat. 😉 Nyt siis luvassa parisuhde faktoja meidän suhteesta! Yritin keksiä jotain vähän erikoisempia ja hauskempia kuin ”sanomme joka päivä toisillemme rakastan sua” yms. 😀 Tässä tulee:

Parisuhde faktoja  Parisuhde faktoja  Keskustelumme saattaa välillä kuulostaa muiden korvaan tympeältä, vaikka usein vain vitsailemme. Emme kuitenkaan aina puhu näin, mutta aika usein kuitenkin. Olemme joskus miettineet, miksi teemme näin ja todenneet että se on molempien mielestä pääosin hauskaa. Joskus haluan että alamme puhumaan kuin normaalit ihmiset, mutta hetken päästä sama jatkuu. En oikein osaa selittää tämän paremmin, mitä tarkoitan. 😀

Meillä on usein täysin eri maku sarjojen, elokuvien ja musiikin suhteen. Välillä löydämme molemmille mieluista katseltavaa ja kuunneltavaa. Silti valitettavan usein iltamme menevät siihen, että koitamme löytää Netflixistä jotain mikä kelpaa molemmille. Sitten huomaammekin kellon olevan jo paljon, emmekä taaskaan ehtineet katsomaan mitään. 😀

Suomalaisesta viihdeteollisuudesta, -tv ohjelmista sekä politiikasta olemme sen sijaan aina samaa mieltä! Kumpikaan meistä ei katso oikeastaan televisiota, ei ole löytynyt meidän makuun sopivia ohjelmia hirveästi. Äänestimme tosin eri puolueita, ne kuitenkin ajavat samoja asioita.

Meillä kumpikin tekee kotihommia ja hoitaa lasta. Minä siivoan enemmän, mutta mies laittaa enemmän ruokaa.

Parisuhde faktoja

Parisuhde faktoja

Parisuhde faktojaKun mies ostaa munkin, sitä pitää varjella ja varoa ettei se vaan liiskaannu! Liiskaantunut munkki ei kuulemma ole yhtä hyvää. Varsinkin jos kyseessä on Omar -munkki, kuorrute ei saa missään nimessä jäädä paperipussin seinämiin kiinni. Sitten se luulee aina, että yritän tahalleen tuhota sen munkin.

Jos paijaan miestä samasta kohtaa enemmän kuin 10 sekuntia, se alkaa kuulemma hiertämään? Tätä en ole ikinä tajunnut.

Meillä on tosi erilainen irtokarkkimaku. Mä haluan syödä kirpeitä-, mies taas hedelmäkarkkeja. Suklaa kuitenkin maistuu molemmille!

Miehen mielestä somettelu on turhaa, eikä hän ole missään somekanavissa Facebookia lukuunottamatta. Ymmärtää kuitenkin oman somen käyttöni.

Millaisia parisuhde faktoja teidän suhteessa on? 🙂

My pics: Niina, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Erotaanko nykyään liian helposti?

Riita asukuvien kulisseissa

Kuinka tapasin mieheni?

Erotaanko nykyään liian helposti?

Erotaanko liian helposti? Mikä on tarpeeksi hyvä syy erota? Se että toinen ei tunnu enää samalta? Sekö ettei ole ole enää sitä hullua huumaa ja rakastumisen tunnetta. Kun kolme tuntia kestävät seksimaratonit vaihtuvat Netflixin töllötykseen ja tavalliseen arkeen. Eiköhän ole sitten aika nostaa kytkintä ja etsiä joku toinen!

Olen sitä mieltä ettei kukaan voi kertoa sinulle, mikä on tarpeeksi hyvä syy erota. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että usein kysymys onkin siitä, halutaanko suhde saada toimimaan vai ei. On helppoa olla suhteessa, jossa kaikki menee putkeen ja on helppoa suurempien vastoinkäymisten tai tylsistymisien kohdatessa todeta ettei tämä toimi, tai sitten se klassinen ”Sä et ole enää se ihminen, johon rakastuin. Sä olet muuttunut.”

Totta kai ihmiset muuttuvat. Vai olettaako joku, että kymmenen vuoden parisuhteen aikana kumpikin pysyisi täysin samanlaisena? Elämä muokkaa meitä niin hyvässä kuin pahassa. Vai tunteeko kukaan ihmistä, joka pysyisi aina vaan samanlaisena? Tuskin.

erotaanko liian helposti? erotaanko liian helposti? Mitä mieltä sitten itse olen; erotaanko liian helposti? En oikeastaan haluaisi sanoa niin. Mielestäni en oikeastaan voi edes sanoa niin; enhän minä ole ollut siinä suhteessa, eikä kukaan voi kenenkään puolesta sanoa mikä on tarpeeksi hyvä syy. Mutta ainakin välillä tuntuu siltä, että yhä harvempi haluaa nykyään sitoutua suhteeseen ja ottaa sen paskoineen puolineen päivineen.

Nykyään kaiken pitää olla täydellistä ja syy uuden etsimiseen voi olla sellainen, jota en itse ymmärrä. Mielestäni eroamisessa ei ole mitään väärää, sehän on täysin oma asia ja jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. Välillä vain tuntuu siltä, että monilla ihmisillä on täysin epärealistinen kuva parisuhteesta ja sitten ollaan pettyneitä, kun kaikki ei olekaan vaaleanpunaista hattaraa.

Olen myös monesti katsonut vierestä tilannetta, jossa toinen on halunnut erota väliaikaisen kriisin kohdatessa ja sitten jälkeenpäin on kaduttu, koska vastaava kriisi tuli seuraavassakin suhteessa. Ei ole olemassa parisuhdetta, josta selviäisi ilman haasteita. Haaste ei välttämättä edes tule vastaan itse suhteessa (usein kylläkin), mutta elämä heittää eteen kaikenlaista, joka väistämättä vaikuttaa ainakin väliaikaisesti myös parisuhteeseen. Ei siinä tilanteessa mielestäni kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä. Jos sen sijaan et ole ikinä katunut erojasi, ehkä silloin päätös on tosiaan ollut oikea.

erotaanko liian helposti?

erotaanko liian helposti?

erotaanko liian helposti?Toinen juttu joka mielestäni kannattaa tunnistaa ennen eroamista; onko ongelma kumppanissasi, suhteessa, sinussa vai teissä molemmissa? Haluatteko edes saada suhteen toimimaan? Joskus tuntuu, että ihmiset syyttävät omasta pahasta olostaan suhdetta, vaikka kyseessä olisikin joku henkilökohtainen ongelma. Parisuhde ei ole parannus kaikkiin ongelmiisi, eikä kukaan voi vastata kaikkiin tarpeisiisi. Parisuhteen tarkoituskaan ei ole tehdä sinusta täydellisen onnellista. Moni myös olettaa elämän muuttuvan eron jälkeen paremmaksi, mutta aina näin ei käykään.

Jos huomaat parisuhteidesi tyssäävän aina siihen ensimmäiseen kriisiin, kannattaa miettiä onko luovuttanut liian helposti. Täydellistä tyyppiä ei olekaan, se kannattaa muistaa. Usein suhteen eteen täytyy nähdä vaivaa, ei aina mutta erittäin usein. Silloin täytyykin miettiä, onko toinen sen vaivan arvoinen ja kuinka paljon haluaa suhteen onnistuvan. Tärkeintä on luottaa siihen omaan fiilikseen, järkeen ja tehdä päätökset niiden pohjalta. Joskus kuitenkin omia valintojaan on hyvä kyseenalaistaakin. 🙂

Toivottavasti tämä ei kuulostanut paasaukselta! 😀

Mitä mieltä sinä olet? Erotaanko liian helposti?

Kuvat: Niina V., edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kumpi on pahempaa – Jättäminen vai jätetyksi tuleminen?

Parisuhdekriisi

Puhumattomuus pilaa ihmissuhteet