Uusi projekti: Uramedia

Heippa! Ajattelin tulla tännekin kertomaan uudesta projektistani, Uramediasta. Uramedia on nimensä mukaisesti uraan keskittyvä media, jonka missiona on auttaa ihmisiä löytämään oma unelmatyönsä, jakaa vinkkejä uralla etenemiseen ja inspiroida parempaan työelämään. Mikä Uramedia?-sivulla kerron sivustosta lisää. Uramedian artikkelit on jaettu seuraaviin aiheisiin: Työnhaku, Ura, Sosiaalinen media, Yrittäjyys ja Raha. Täällä Fitfashionillakin bloggaava Johanna on toinen Uramedian vakiokirjoittajista. 🙂

Uramediassa voit myös ilmoittaa avoimista työpaikoista Lisää työpaikka-osiosta. Nyt kevään ajan työpaikkailmoitukset ovat veloituksettomia. Kannattaa siis hyödyntää! Sivustolla on myös mielenkiintoisten ihmisten haastatteluja ja vieraskynäilyjä, jotka toivottavasti antavat muille inspistä ja uutta ajateltavaa.

Uramedia, Uramedia.fi

Kuten ehkä huomasitte joitakin kuukausia sitten, aloin kirjoittamaan täällä Fitfashionin blogissa enemmän työhön, opiskeluun, rahaan ja bloggaamiseen liittyviä juttuja. Osan mielestä ne olivat jees ja osa kaipaili kevyemmän luettavan perään. Noh, päätin siis perustaa uusille mielenkiinnon kohteilleni oman sivuston, sillä tajusin, ettei Suomessa vielä ole puhtaasti ura-aiheisiin keskittyvää mediaa. Uramedia on saanut todella lämpimän vastaanoton, mikä on tosi ihana juttu! Tästä on hyvä jatkaa. 🙂

Olen luonut Facebookiin Uramedia-ryhmän, jossa keskustellaan uraan, rahaan ja yrittäjyyteen liittyvistä asioista! Tervetuloa mukaan keskustelemaan sinne. Uramedialla on toki myös omat Facebook-sivut ja Instagram, käy tykkäilemässä ja seuraamassa.

Olisi kiva, jos kävisit tutustumassa sivuihin ja antaisit palautetta. Juttuideoita ja haastateltavia saa myös ehdottaa! Haluan tehdä sellaista sisältöä, joka palvelee lukijoita mahdollisimman hyvin.

Jos haluaisit haastateltavaksi tai kirjoittaa vieraskynäilyn Uramediaan, ole muhun yhteydessä kommentoimalla tähän postaukseen tai laita viestiä Yhteystiedot-sivun kautta. 🙂

Kivaa kevättä ja palataan taas!

Seuraa Facebook, Instagram

Sijoitusvinkit, joita itse noudatan

Sijoittamisesta tulee helposti mieleen pukuherrat keskustelemassa tärkeistä bisneksistä. Pari vuotta sitten, en tosiaankaan ajatellut ryhtyväni sijoittavaksi – varsinkaan tämänhetkisillä tuloillani. Jostain syystä ajattelin sijoittamisen olevan rikkaiden ja asiaan vuosikausia perehtyneiden puuhaa. Onneksi nyt olen oivaltanut, että jokainen meistä voi ryhtyä sijoittajaksi. Olen lukenut aiheesta viime aikoina jonkin verran; tässä tekstissä jaan sijoitusvinkit, joita itse pyrin noudattamaan.

Muistakaa etten mikään virallinen ole sijoitusneuvoja – olen vain kokenut yllämainitut hyviksi nyrkkisäännöiksi. 🙂

Sijoita pitkään

Aika on sijoittajan paras ystävä. Jos esimerkiksi sijoitat rahastoon, arvo saattaa heitellä lyhyen ajan sisällä paljonkin. Ei siis kannata hermostua, vaikka sijoitussalkkusi menisi välillä miinuksen puolelle. Aika tasaa tätä heittelyä ja pidemmällä aikavälillä katsottuna, homma kääntyy lähes aina plussan puolelle. Lisäksi korkoa korolle-efekti kasvattaa sijoitustesi arvoa, kun maltat sijoittaa pitkään.

Hajauta

Sijoittamisessa on aina riskinsä, mutta otan sen mieluusti – suuremmaksi riskiksi koen sijoittamatta jättämisen. Hajauttamalla sijoituksiasi, tasaat riskiä. Itse olen ainakin toistaiseksi sijoittanut Nordean Säästö 50-rahastoihin sekä Nordnetin Superrahastoihin. Rahastoissa sijoitukset ovat jo valmiiksi hyvin hajautettuja, eikä tarvitse itse perehtyä hommaan niin paljon. Hajauttaminen kannattaa myös suoraan osakkeihin sijoittaessa – ja tällöin kannattaa tietysti käyttää enemmän aikaa tuottohistorioihin ja sijoituskohteisiin tutustumiseen. Itse en ole tähän vielä ryhtynyt.

Sijoitusvinkit, Sijoittaminen, Sijoutusvinkkejä, Sijoittaminen, säästäminen, raha, talous,

Mitä pienempi sijoitus, sitä korkeampi riski kannattaa

Pieniä summia sijoittaessa, mielestäni kannattaa tehdä vähän korkeariskisempiä sijoituksia. Pienelle rahalle on vaikeampi saada tuottoa ilman korkeaa riskiä – eikä sijoituksen arvon huonontuminen kirpaise niin paljon summien ollessa pieniä. Itse olen valinnut hieman korkeariskisemmän rahaston, koska aion sijoittaa pitkään ja summat ovat toistaiseksi pieniä. Suuria summia sijoittaessa, tuottoa tulee joka tapauksessa korkoa korolle efektin ansiosta, vaikka riski olisikin matalampi.

Sijoita vain rahaa, jonka olet valmis häviämään

Häviäminen ei ole kivaa, mutta sijoittamisessa sitäkin voi tapahtua. Sijoita siis vain sen verran rahaa, ettei taloutesi murenisi jos menettäisitkin rahat. Mitä vain voi tapahtua, eikä koskaan voi tietää. Jokainen meistä sietää riskejä eri tavalla ja jokaisen täytyy itse miettiä, millaisia riskejä on valmis ottamaan.

Sijoita – älä säästä!

Itsestäänselvyys kun sijoittamisesta puhutaan – rahoja ei kannata säästellä tilillä, vaan sijoittaa kaikki ylimääräinen lisätuoton saamiseksi. Miksi makuuttaisin rahoja tilillä, kun voisin saada ne tuottamaan?

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat sijoitusvinkit?

Sijoitatko sinä? Millainen on oma sijoitusstrategiasi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Visualisoi unelmasi todeksiRyhdyin yrittäjäksi – miten menee?4 hyvää syytä – miksi sijoittaa rahastoon?Muiden tulot kiinnostaa – olenko kyylä?Miten aloitin rahastosijoittamisen?”Raha ei tuo onnea!” – joopa jooTaksilla ajelua – rahapäiväkirjaKaikki työpaikkani ja palkkaniOnko koulutuksen puute häpeä?

Reilun 100e:n viikko

On aika jälleen kerran viikon rahapäiväkirjan. 🙂

Maanantai

Olin kävelyllä lapsen kanssa ja haimme vähän evästä K-marketista; 3,57e.

Tiistai

Kahvilassa smoothie; 6,90e.

Keskiviikko

Koulupäivä Markkinointi-instituutissa. Kävin lounaalla ruokalassa ja ostin myös pienen Pepsi Maxin; 12e. Ruokaostokset Lidlistä; 40,33e.

Torstai

Alepasta pienet ruokaostokset; 6,92e.

Perjantai

Nordean palvelumaksu; 3,25e.

Lauantai

K-marketista ruokaostokset; 32,70e.

Sunnuntai

Tilasin Articare Cold Sprayta 3 kpl. Toimituskulujen kanssa summaksi tuli 29,85e.

Yhteensä rahaa kului 135,52e.

Leppoisaa sunnuntaita. <3

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

♡ Kaikki työpaikkani ja palkkani ♡ Miksi luovuin lastentarhanopettajan työstä? ♡ Kannattaako portaalissa bloggaaminen?   Toiminimi pystyyn – rahapäiväkirja   Muiden tulot kiinnostaa – olenko kyylä?   4 hyvää syytä – miksi sijoittaa rahastoon? ♡ Miten aloitin rahastosijoittamisen? ♡  ”Täällä on hometta, mutta sain vain reuman” ♡  ”Raha ei tuo onnea!” – joopa joo