Miksi et laihdu – 8 syytä

Moni laihduttaja tuskailee ikuisen kysymyksen edessä: Miksi en laihdu? Itse en ole varsinaisesti koskaan laihduttanut, vaikka jos jonkinmoista kiinteytysprojektia on ollut aikoinaan meneillään. Tässä postauksessa ajattelin jakaa muutaman seikan, jotka voivat olla syynä siihen miksi et laihdu. Nämä saattavat olla monelle itsestäänselvyyksiä, mutta tässä silti pieni muistutus.

Miksi en laihdu, Miksi et laihdu, miksi dieetti epäonnistuu, miksi laihtuminen epäonnistuu, dieetti, laihtuminen, laihduttaminen, stressi, kalorit, liikunta, ruokavalio, stuff about Miksi en laihdu, Miksi et laihdu, miksi dieetti epäonnistuu, miksi laihtuminen epäonnistuu, dieetti, laihtuminen, laihduttaminen, stressi, kalorit, liikunta, ruokavalio, stuff about

Miksi en laihdu? – 8 syytä

1. Syöt liikaa tai liian vähän

Mikäs sen yksinkertaisempaa? Moni ihminen aliarvioi syömänsä ruoan kalorimäärän, eikä laihdu sen takia. Mikäli kalorimäärät ja oma energiantarve on aivan hakusessa, kannattaa tutustua syömiensä ruokien ravintosisältöön ja vanhaan kunnon lautasmalliin. En suosittele laskemaan kaloreita jatkuvasti, mutta välillä pieni reality-check voi olla tarpeen – kunnes näppituntuma oikeaan ruokavalioon tulee luonnostaan.

Entä voiko laihduttaja syödä liian vähän? Ehdottomasti! Yleensä ihminen laihtuu, mikäli syödään vähän. Toisinaan kroppa ja aineenvaihdunta on niin jumissa, ettei laihtumista tapahdu. Säästöliekin purkamisesta, aionkin kirjoittaa oman postauksensa ja vinkkejä aineenvaihdunnan kiihdyttämiseen löydät postauksesta: Kiihdytä aineenvaihduntaa x8.

2. Stressaat

Kovassa stressissä kroppa ei toimi optimaalisesti. Stressaantuneena tulee usein nukuttua- ja syötyä huonosti, joka vaikeuttaa laihtumista. Stressaantuneena liikunta saattaa myös tuntua ylitsepääsemättömän rankalta. Pyri siis kiinnittämään hyvinvointiisi huomiota kokonaisvaltaisesti henkistä ja sosiaalista puolta unohtamatta.

3. Kaikki tai ei mitään-ajattelu

Voi ei, söin puolikkaan keksin – kaikki on pilalla! Nyt on aivan sama syödä koko keksipaketti! Tuttu tapa? Käsittämätöntä kyllä, itse olen joskus teininä ajatellut näin oudosti – vaikka tiesin, ettei siinä ole mitään järkeä. Puolikas keksi sinne tänne tai vaikka yksi pulla, no big deal. Ei kannata vetää överiksi moisen takia. Muista että kokonaisuus ratkaisee.

Miksi en laihdu, Miksi et laihdu, miksi dieetti epäonnistuu, miksi laihtuminen epäonnistuu, dieetti, laihtuminen, laihduttaminen, stressi, kalorit, liikunta, ruokavalio, stuff about

Miksi en laihdu, Miksi et laihdu, miksi dieetti epäonnistuu, miksi laihtuminen epäonnistuu, dieetti, laihtuminen, laihduttaminen, stressi, kalorit, liikunta, ruokavalio, stuff about

4. Vaadit itseltäsi liikoja

Haluan laihtua 5 viikossa 5 kiloa? Ei kannata – varsinkaan jos tarkoitus on pitää kilot poissa pysyvästi. Nopea laihtuminen vaatii suurta kalorivajetta ja on luonnollisestikin rankempaa. Homma saattaa tyssätä nälkään ja jatkuviin repsahteluihin. Mikset mieluummin pitäisi yllä maltillisempaa tahtia – näin homma sujuu mukavammin ja lopputuloskin on parempi.

5. Mietit asiaa liikaa

Olen itsekin kirjoittanut siitä, miten ruoan ja treenin liika miettiminen vain lisäsi nälkää. Varsinkin laihduttaessa ja kalorivajeen ollessa päällä, kannattaa suunnata ajatukset muualle. Napostelun halu häviää, kun tekee jotakin muuta mukavaa ja hankkii elämään tärkeämpää sisältöä.

6. Treenaat liikaa/liian vähän

Liikunta on tärkeää muutenkin kuin laihduttaessa. Treenillä voit kuitenkin boostata aineenvaihduntaa ja kuluttaa energiaa. Mikäli et ole ennen treenannut, muutama kävelylenkki viikossa on jo hyvä määrä. Panosta arkiaktiivisuuteen! Sillä on kulutuksen ja aineenvaihdunnan kannalta isompi merkitys kuin yhdellä treenillä.

Kun kuntosi kohoaa, muutamalla lihaskuntotreenillä kasvatat lihasta, poltat rasvaa ja boostaat aineenvaihduntaa. Löydä itsellesi sopiva treenimäärä ja pysy siinä – liika treenikään ei kannata. Mikäli treenaat liikaa, kehosi voi uupua ja mennä stressitilaan. Mikäli epäilet treenaavasi liikaa kokeile vähentämistä – saatat jopa hoikistua.

7. Nukut liian vähän

Aikaisemmin mainitsin stressistä ja sen vaikutuksesta laihtumiseen. Myös liian vähäinen uni tai huonosti nukkuminen vaikeuttavat laihtumista ja saavat kehon stressitilaan. Pyri siis panostamaan lepoon ja siihen, että nukut hyvin. Sopiva unen määrä vaihtelee, mutta suurimmalla osalla se on 7-9 tuntia yössä. Tärkeää on myös unen laatu – jos uni on kovin kevyttä, lepo ei ole riittävää. Makuuhuoneen tuuletus, sopivan viileä lämpötila ja iltojen rauhoittaminen edesauttavat hyvää yöunta.

8. Lähipiirisi ei tue sinua

Joskus lähipiiri saattaa tiedostamattaan tai tiedostaen sabotoida laihtumisyrityksiäsi. Sillä on yllättävän suuri vaikutus. Jos puoliso kantaa niska vääränä kotiin epäterveellisiä ruokia, voi omassa ruokavaliossaan olla vaikeaa pysyä. Mikäli lähipiirisi ei tue sinua tavoitteissasi, kannattaa asia ottaa rohkeasti puheeksi.

Toivottavasti tästä oli hyötyä sinulle, joka ehkä pähkäilet miksi en laihdu -kysymyksen parissa. 🙂 Tuleeko sinulle muita syitä mieleen?

Kuvat: Niina, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miltä näyttää 165cm & 55kg? Oot säälittävä anorektikko Tehokas koko kropan treeni liikepareina Jalat muusiksi 20 minuutissaNäin helpotat treenaamaan lähtemistä x6Kroppa raskauden jälkeen Rento suhtautuminen syömiseen Miksi lopetin kaloreiden laskemisen? Miten treenaan tällä hetkellä?

Isänpäivän syömingit

Huomenta vaan. Viime sunnuntaina kävimme Isänpäivän kunniaksi vanhemmillani syömässä. Patongit tosin unohtuivat kuvata, mutta ei anneta sen häiritä…

Aamupala

Aamupalaksi vetäisin patonkia, proteiinipatukan ja banaanin.

Lounas

Lounaaksi sitten erittäin herkullisen näköistä tomaattikeittoa. Mies käski minun tekemään tällä kertaa ruoan, joten sen takia lopputulos näyttää tältä! Ranskankermakököt eivät sitten millään sulaneet. Keitto maistui kuitenkin ihan hyvältä, vaikka se onkin syntisen ruma! 😀

Välipala

Täysjyväpastaa, kermakastiketta, kanaa, kinkkua, salaattia, fetaa ja taas patonkia.

Iltapala

Makaronia, jauhelihaa, kurkkua, salaattia, kermaviiliä ja ketsuppia.

Sellaiset isänpäivän syömiset. Miten teillä vietettiin isänpäivää? 🙂

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Millainen on meidän tavallinen arkipäivä? Oot säälittävä anorektikko Kiihdytä aineenvaihduntaa x8 Vähennä treeniä ja kiinteydy! Jalat muusiksi 20 minuutissa Pakko bilettää? Ei niin ruusuinen kokemus ulkomaille muutosta Liikuntapäiväkirja; kohtuudella hyvä tulee Miltä näyttää 165cm & 55kg?

Mättöä Foodorasta – ruokapäiväkirja

Tämä ruokapäiväkirja on viime lauantailta. 🙂 Tilattiin Foodoran kautta sapuskaa eräästä aasialaisesta ruokapaikasta (en nyt millään muista mistä!). Olen viime aikoina jostain syystä onnistunut tilaamaan annoksia, joihin olen pettynyt. Tälläkin kertaa ruinasin miehen herkullista nuudeliannosta ja jätin omat tofuni syömättä. Riisit kuitenkin söin ja kastiketta. 😉

Aamupala

Aamupalaksi edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa; makaronia, pestoa, papuja, kurkkua, salaattia ja kermaviiliä.

Lounas

Lounaaksi jauhelihaa, parsakaalia, fetajuustoa, kirsikkatomaattia, kurkkua, salaattia ja kermaviiliä.

Päivällinen

Päivälliseksi sitten tilasimme ruokaa..tofut jätin syömättä.

Iltapala

Iltapalaksi proteiinipatukka ja pensasmustikoita.

Hauskaa tiistaita!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinäHedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Oot säälittävä anorektikko Vähennä treeniä ja kiinteydy! Stalkkaan ihmisiä – mitä teen kun kukaan ei näe x9! Miten aloitin rahastosijoittamisen? ”Raha ei tuo onnea!” – joopa joo Tukkahaaveita x6 Digitaalisen markkinoinnin opiskelu!