Alipainon rajoilla – silti L kokoa?

Lapsena ja teininä olin todella laiha, hieman jopa alipainoinen. Tuolloin omat vaatekoot olivat lähes poikkeuksetta XXS tai XS – joskus S, jos halusin vähän löysempää vaatetta ylleni. Iän ja kilojen karttuessa siirryin S-kokoon ja nykyään vaatemakuni muuttuessa hieman rennompaan suuntaan, ostan toisinaan myös M-kokoa. Pääosin kuitenkin S-koko on itselleni sopivin vaatteesta riippuen.

Mainitsinkin eilisessä rahapäiväkirjassa, olleeni viikonloppuna vaateostoksilla. Tarkoituksenani oli ostaa parit uudet farkut ja pari neuletta. Menin ensimmäisenä Vero Modaan ja otin summanmutikasssa ison kasan housuja sovituskoppiin. Minulla oli nimittäin aika kiire, koska minun piti selvitä vaateostoksilta sillä välin, kun mies osti puhelinta. 😀

VaatekootOtin siis kaikkia housuja sovitukseen vaatekoot; S, M ja L. Syynä se, että nopealla vilkaisulla kaikki näyttivät aivan saman kokoisilta. Sovituskopissa vilkaisin housuja tarkemmin ja aloitin sovituksen suosiolla L-koosta. Kyseiset housut näyttivät nimittäin ainoilta, jotka saisin päälleni vaivatta. Sovitin housuja ja ne olivatkin täysin sopivat. Voi tietysti olla että olisin mahtunut myös S ja M-kokoihin (koska housut näyttivät aika samankokoisilta), mutta ne olisivat olleet makuuni luultavasti liian tiukat. Housut eivät kuitenkaan olleet muuten makuuni ja jätin ne kauppaan.

Vaikka vaatekoolla ei ole mitään merkitystä, mielestäni on hieman outoa että alipainon rajoilla oleva henkilö valitsee L-koon – eli ”ison” koon. Ainoa vaan, etteivät housut missään määrin olleet lähelläkään isoa kokoa – ainakaan sitä, minkä itse miellän isoksi.

VaatekootEn yhtään ihmettele, miksi niin moni täysin normaalipainoinen, kokee itsensä lihavaksi – jos minä valitsen L-koon niin minua hieman tukevampi valitsisi ainakin XL:n (ainakin kyseisestä vaatekappaleesta). Millaista viestiä se kyseiselle henkilölle antaa? Että hän on Extra Large?

Alan pikkuhiljaa ymmärtämään, miksi ylipainoisten täytyy etsiä vaatteitansa toisinaan erikoisliikkeistä. Jos medium-kokoonkin vaaditaan alipaino, voi ylipainoisen olla hankalaa löytää tietyistä liikkeistä vaatteita.

VaatekootItse olen onneksi jo sen ikäinen, että ymmärrän vaatekokojen olevan täysin turhia – niihin ei voi todellakaan luottaa ja ne vaihtelevat kuin yö ja päivä putiikista riippuen. Jos jossain kaupassa S-koko on teltta ja toisessa kaupassa L-koko puristaa, voi kokolaput mielestäni unohtaa suosiolla.

Vaikka vaatekoot eivät minulle merkitsekään mitään, voi silti olla että herkässä iässä olevat nuoret henkilöt (miksei vanhemmatkin), ovat hieman hämillään tästä. Vaatekoot ovat menneet vuosien varrella mielestäni koko ajan pienempään suuntaan ja olen muidenkin kuullut ihmetelleen ristiriitaisia kokoja. Kai se pitää vain jatkossa ottaa kaikki vaatekoot mukanaan sovituskoppiin.

Mitä mieltä sinä olet – pitäisikö vaatekokoihin olla joku standardi, jota kaikki noudattaisivat selkeyden vuoksi? Ovatko vaatekoot omasta mielestäsi pienentyneet vai suurentuneet?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miltä näyttää 165cm & 55kg? Oot säälittävä anorektikko Kiihdytä aineenvaihduntaa x8Vähennä treeniä ja kiinteydy! Huonoimmat laihdutuskeinot x5 – älä kokeile näitä! Kun syöminen on pakkopullaa Hoikistu napostelemalla? Ruokaan liittyvät paheeni x 6 Lenkille suoraan synnytyssairaalasta

Lääkärissä ramppaamista – rahapäiväkirja

Tänään vuorossa jälleen kerran viikon rahapäiväkirja. Viikkoon mahtui muutama lääkärikäynti, uuden kännykän ostoa miehelle ja vaatteiden shoppailua minulle. Tämä kuvissa näkyvä mekko oli muuten alkuperäinen häämekkoni, mutta päädyinkin sitten ostamaan vähän juhlavamman. ;D

Viikon rahapäiväkirjaviikon rahapäiväkirjaviikon rahapäiväkirjaviikon rahapäiväkirja

Maanantai

Maksoin oman osuuteni vuokrasta; 561,50e. Tätä vuokraa kun makselee, oman asunnon ostaminen alkaa houkutella vieläkin enemmän! Lähdin  myös viemään lapsen lääkäriin – halusin tarkistuttaa korvat, koska flunssa oli pitkittynyt. Onneksi mitään ei näkynyt. 🙂 Rahaa kului 104e.

Tiistai

Kävin Gigantissa ostamassa kahdet uudet kuulokkeet. Olen mestari hävittämään nappikuulokkeita, joten päätin ostaa kerralla kahdet; summa 19,80e. Olen tosin myös hävittänyt Sudion ihanat langattomat kuulokkeeni, mikä harmittaa paljon! Toivon vielä löytäväni ne täältä kotoota jostain. 😀 Tämän lisäksi tililtäni veloitettiin kuntosalimaksu 29,90e.

Keskiviikko

Käyttötililtäni meni 110e omaan rahastoon säästöön ja lapsen rahastoon meni 80e. Näiden lisäksi pieni kauppareissu K-marketissa; 11,71e.

viikon rahapäiväkirja

viikon rahapäiväkirja

viikon rahapäiväkirja

Torstai

Minulla ja kaverillani on eräs projekti tekeillä ja siirsin tähän liittyen hänen tililleen 47,50e. Kävin torstaina myös lääkärissä Terveystalossa, sinne meni 183,90e.

Perjantai

Kävimme miehen kanssa Lidlissä ruokaostoksilla 65,86e.

Lauantai

Lauantaina rahaa meni aika reippaasti; lapsi oli kipeänä ja kävimme hänen kanssaan lääkärissä, jonka jälkeen menimme vielä apteekkiin. Rahaa kului näihin 268,63e. Sen jälkeen mieheni osti uuden puhelimen ja kuoret siihen; 198e. Itse kävin Vero Modassa ostamassa pari neuletta ja paitaa sekä legginssit. Summa 186,21e. Tämän jälkeen haimme Mäkkärista pari wrappia; 7,90e ja lopuksi menimme vielä Alepassa käymään, johon rahaa kului 32,43e. Illalla vielä siirsin lisää rahaa kaverini tilille tähän samaiseen projektiin liittyen; 43e.

Sunnuntai

Ei mitään – ainakaan toistaiseksi. ;D

Yhteensä tällä viikolla rahaa kului siis 1950,34e! Onneksi lääkäri- ja lääkekulut saamme vakuutuksesta takaisin. Suosittelenkin lämpimästi vakuutuksen ottamista, meille se on ollut todella tarpeellinen.

Miltä näyttää sun viikon rahapäiväkirja? 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Paljon haluaisin saada palkkaa? Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Bonusta nettishoppailusta! Turhaa rahanmenoa – rahapäiväkirja Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Hääviikko – paljon kului rahaa? Paljon maksoi mun häämekko? – rahapäiväkirja Mihin käytän rahaa? – rahapäiväkirja 5 asiaa, joita en olisi halunnut oppia kantapään kautta