Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu?

*Sisältää mainoslinkkejä

Moikka! Viime viikolla julkaisin Bloggaajan päivä -vlogin ja lupasin kirjoittaa tälle viikolle kattavamman bloggaajan viikko -postauksen. Tällä viikolla ei hirveästi näkynyt muuta kuin bloggaamista, paitsi parina päivänä sisällöntuotannollisia juttuja, jotka eivät liittyneet blogiin. Osa yrityksistä lomailee vielä ja varmasti syksyn myötä niitäkin juttuja tulee viikkoon lisää. 🙂

Eilen alkoi myös koulu, joten kiirettä pitää senkin edestä ja aikataulut tulevat muuttumaan tiukemmiksi. Tämän postauksen aikataulut ovat siis viime viikolta, jonka pyhitin aikalailla bloggaamiselle. Viikonloppua en nyt kirjannut, vaikka sinnekin vähän bloggailua ja yksi työjuttu mahtuikin.

Bloggaamisesta on töiden lisäksi hyötyä myös opintojeni kannalta – saan siitä, sekä muista alaan liittyvistä töistä hyväksilukuja koulua varten, joten pääsen ehkä valmistumaan nopeammin. Lisäksi halusin tehdä postauksia varastoon mahdollisimman paljon, jotta koulun alkaessa ei olisi niin kova kiire. Mutta mennään niihin aikatauluihin – tällainen oli siis bloggaajan viikko:

bloggaajan viikko

bloggaajan viikko
Paita (saatu)// TÄÄLTÄ*

Maanantai

8:00 herätys. Syön aamupalaa ja alan tekemään postauksia. Tälle päivälle en ollut tehnyt tekstiä, sillä päätin aloittaa uudella innolla vasta elokuun 1. päivänä. ;D

11:00 pidän ruokatauon ja katson samalla videoita Youtubesta – koitan saada inspiraatiota omiin videoihini. Ei onnistunut. 😀

11:30 jatkan taas viikon postauksien kirjoittamista. Se sujuu aika jouhevasti, koska olin suunnitellut aiheet valmiiksi.

13:00 lähden käymään salilla, jonka jälkeen lapsi tulee kotiin – hän oli ollut mummilla hoidossa. Siitä eteenpäin siis lapsen kanssa ulkoilua, leikkiä, syömistä jne. Mies tulee 16 aikaan kotiin ja sitten hengailemme kaikki yhdessä.

19:30 lapsi meni nukkumaan, jonka jälkeen alkaa taas tekstien naputus ja kuvien muokkaus. Tämä jatkuu 21:30 asti, jonka jälkeen vuorossa on Netflixin katsomista.

22:30 nukkumaan.

Tiistai

6:30 herätys, lapsen kanssa aamupuuhia.

8:00 mies vie lapsen päiväkotiin, itse alan kuvaamaan videota ja julkaisen päivän postauksen.

9:00 aikataulutan tulevaa viikkoa, teen somejakoja, vastailen s-posteihin.

11:00 ideoin uusia postauksia ja alan kirjoittamaan niitä.

13:00 syön, jonka jälkeen kuvaan uuden vlogin. Siinä ei kauaa mene – sen jälkeen haen lapsen päiväkodista. Ulkoilemme, syömme ulkona ja leikimme pihallamme.

17:00 tulemme sisälle ja rakentelemme legoilla robotteja. Mieskin on jo kotona.

19:30 lapsi menee nukkumaan ja alan kirjoittamaan. Lopetan 21:00.

bloggaajan viikko

bloggaajan viikko

Keskiviikko

7:30 herätys, piti herätä aamulla 6:00 salille mutten jaksanut. 😀

7:45 postauksen julkaisu, aamupalaa, postausten jakoa Facebookissa.

8:30 kotona on hirveä sotku – siivoan. Siihen menee tunti!

9:30 vastailen muutamiin blogiyhteistöihin liittyviin s-posteihin ja muihin viesteihin.

11:00 alan tekemään ruokaa ja syön.

12:30 lataan vlogimateriaaleja koneelle ja syön lisää. 😀 Sen jälkeen haen lapsen päiväkodista mumminsa kanssa. Lähden samalla käymään salilla ja he menevät kotiin syömään välipalaa.

15:30 alan laittamaan kuvia kovalevylle, mutta jostain syystä se ei toimi. Soitan verkkokauppaan ja selvittelen asiaa. Homma ei silti lähde pelittämään. :S

16:00 mies tulee kotiin ja lapsen mummi lähtee pikkuhiljaa kotiin. Lapsi leikkii vesileikkejä. 😀 Sen jälkeen rakennellaan taas legoilla ja katsotaan samalla piirrettyä.

19:30 lapsi menee nukkumaan. Vastaan taas pariin s-postiin ja päivitän Ig:n. Koitan keksiä kirjoitettavaa, mutten saa mitään aikaan.

20:00 luovutan ja alan katsomaan Netflixiä. 😀

Torstai

6:15 herään lapsen kanssa. Aamupuuhia.

8:00 postauksen julkaisu ja sitten menemme ulos. Tänään lapsi ei mene päiväkotiin, vaan mummolaan yöksi.

9:00 jälkeen lapsi haetaan ja teen itse pariin blogiin liittymätöntä työjuttua, kovalevyasian ihmettelyä edelleen ja pari somejakoa.

10:00 alan lähtemään – menen testaamaan Float Kallion Kelluntatankkia, josta höpöttelinkin jo Insta Stooriin. Suosittelen kokeilemaan mikäli kotona rentoutuminen on vaikeaa! Ajanvaraukseen pääset tästä!

11:50 olen jälleen kotona ja alan syömään. Samalla julkaisen Instagramiin kuvan blogiyhteistyöhön liittyen.

12:30 teen jälleen blogiin liittymättömiä töitä. Sen jälkeen käyn kaupassa ja avaan paketin, joka tuli postissa.

13:26 alan kirjoittamaan ensi viikon postauksia. Hetken päästä tajuan, että pitääkin mennä suihkuun ja alkaa meikkaamaan, koska olen menossa Jutan kanssa ottamaan kuvia blogia varten.

15:00 pääsen lähtemään ja hyppään bussiin. Kuvailemme reilu pari h.

18:00 kotona hengailua. Illalla jatkan taas kirjoittamista! Lopetan 21:00.

bloggaajan viikko

bloggaajan viikko

Perjantai

8:00 herätys. Julkaisen postauksen, vastailen pariin s-postiin ja teen somejaot.

9:00 alan siivoamaan. Täällä on jälleen aikamoinen sotku. 😀

10:00 alan meikkaamaan ja valmistautumaan lähtöön, koska olen sopinut tapaamisen A-lehdillä klo 11:00.

12:30 olen bussissa matkalle kotiin. Samalla puhun pankin kanssa puhelua liittyen asuntolainaan. Ei ole ihan ajankohtaista, mutta halusin kuitenkin kysyä pari aiheeseen liittyvää juttua.

13:00 vastailen kommentteihin, editoin videon loppuun ja teen taas pari blogiin liittymätöntä työjuttua. Tämän jälkeen teen ruokaa ja syön. Sitten lapsi tuleekin mummolasta kotiin. <3 Menemme hänen kanssaan ulos.

16:00 aikaan tulemme kotiin ja syömme. Mies tulee kotiin.

19:30 alan taas kirjoittamaan paria postausta. Lopetan taas klo 21:00.

Tässä oli aikataulut kirjattuna nyt aika suurpiirteisesti – jotain luultavasti jäi unohtumaan, eivätkä aikataulut ole varmasti ihan minuutilleen. Oli yllättävän vaikea kirjata kaikki ylös! Kaikkia valokuvailua, en muistanut kirjata. 😐

Täytyy tosiaan muistaa, että jokaisen bloggaajan viikko on omanlainen ja tätä voi tehdä niin monella eri tapaa. Jokainen viikko- ja päivä vaihtelee itsellänikin, joten tästä ei kannata vetää mitään jyrkkiä johtopäätöksiä, että näin ne päivät aina kuluvat. 🙂

Eilen tosiaan alkoi koulu, joten se tietää taas sitten tiukempia aikatauluja meidän perheessä. Toivonkin että saan mahdollisimman paljon hyväksilukuja opintoihin ja kursseja suoritetuksi näyttöinä!

Oliko tämä bloggaajan viikko -postaus sitä mitä odotit? Millainen on oma viikon aikataulusi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi paska blogi menestyy? ♥ Mihin käytän rahaa? – rahapäiväkirja ♥ Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Miten saada unelmatyö? ♥ Miten hinnoitella blogiyhteistyö?  Kohti unelmaduunia! ♥ Työelämän ulkonäköpaineet ♥ Vuosi bloggaajana ♥ ”Sillä alalla ei oo töitä!”

Uusi duuni, uudet kujeet

Tässä postauksessa pohdin yrittäjyyttä ja duunikuvioita. Niihin tulikin muutosta, sillä aloitin tällä viikolla työt eräässä mainostoimistossa. Hommaan kuuluu monipuolisesti sisällöntuottaminen someen, titteli on siis Sosiaalisen median sisällöntuottaja. 🙂 Teen hommia ainakin aluksi osa-aikaisesti koulun ja blogin ohessa, mutten pistäisi vastaan kokoaikaisellekaan duunille! Kyllä se koulu hoituu siinä sivussa. 🙂 Saan duunista kuitenkin hyväksilukua opiskeluihin, joten tässähän pääsee samalla edistämään myös opintoja parhaalla mahdollisella tavalla!

Sosiaalisen median sisällöntuottaja siis nimensämukaisesta tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaa esimerkiksi tekstin, kuvan ja videon muodossa. Itse teen sitä tällä hetkellä pääosin tekstin muodossa, mutta tarkoitus on että editoin kuvia ja ehkä jossain vaiheessa myös otan niitä. Olen kyllä tyytyväinen; oman alan hommiin pääsy jo kouluaikana oli tavoitteeni, sillä käytännön työssä sitä parhaiten oppii. Siistiä päästä tekemään työtä, joka oikeasti kiinnostaa ja jossa koen pääseväni hyödyntämään vahvuuksiani ja kehittymään. Bloggaaminen myös tukee tätä työtä ja toisinpäin. Yksi iso plussa on myös se, että teen duunia himassa! Mikäs sen parempaa kuin aloittaa hommat pieruverkkarit jalassa.

sosiaalisen median sisällöntuottaja   sosiaalisen median sisällöntuottajaTältä alalla on kuulemma vaikea saada töitä. Voi olla, mutta kuten tuossa äsken linkkaamassani tekstissä kirjoitinkin, työllistyt varmasti sellaiselle alalle paremmin, joka kiinnostaa kuin sellaiselle joka ei. Minä en vuosi sitten edes tiennyt tällaisen tittelin olemassaolosta. Niin ne asiat vain voivat muuttua nopeasti, kun tekee asioita joista nauttii ja ei kuuntele mitään varoitteluja epärealistisista urahaaveista. 🙂

Hauskaa tässä on myös se, että kirjoitin tämän vuoden tavoitteisiin muun muassa ”Joustava ja kiva työ somemarkkinoinnin ja sisällöntuoton parissa”. 😀 Kaikki ylös kirjoittamani tavoitteet eivät vielä ole toteutuneet, mutta nythän on vasta huhtikuu; tässähän ehtii tapahtua vaikka ja mitä!

sosiaalisen median sisällöntuottaja

sosiaalisen median sisällöntuottajasosiaalisen median sisällöntuottajaSuosittelen siis lämpimästi; kirjoita tavoitteesi ja unelmasi ylös! Voit yllättyä positiivisesti. Ei ne jutut tietysti ilmaiseksi eteesi tipahda, mutta ehkä tuo asian konkretisointi pistää päänsisäiset prosessit käyntiin ja huomaat että tavoite ei olekaan niin kaukana. 🙂

Ihanaa torstaita.<3

Kuvat: Niina/Une petite life, edit by me

Seuraa: Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Uskalla innostua

Jokainen oman onnensa seppä

Uuden alku

Minustako yrittäjä?

Olen viime aikoina miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä, vaikken ikinä aiemmin ollut ajatellut itseäni varsinaisesti yrittäjätyyppinä. Olen lapsesta saakka ollut aika varman päälle pelaaja ja varovainen. Saatoin pelätä ihan hölmöjä asioita, sellaisia jotka eivät monelle edes tulisi mieleen. Elin siis pitkään välttäen turhia riskejä ja tehden järkevältä vaikuttavia päätöksiä.

Jossain vaiheessa tajusin hypänneeni turvallisuushakuisuudessani ojasta allikkoon. Olin päätynyt tilanteeseen, jossa en ollut tyytyväinen. Vaikka kaikki näytti ulospäin hyvältä ja tavalliselta nuoren naisen elämältä, olin aika hukassa. Reilu vuosi sitten päätin alkaa tekemään päätöksiä enemmän fiiliksen mukaan ja täytyy sanoa etten ole päivääkään katunut. Mikään uhkakuvistani ei ole toteutunut ja koen eläväni enemmän omannäköistäni elämää. Helppoa suunnan vaihtaminen ei ole minunlaiselleni kyseenalaistavalle ihmiselle aina ollut, mutta silti todellakin sen arvoista.

Kuten olen ehkä jo kyllästymiseen asti toitottanut kirjoittaminen, valokuvaaminen ja ylipäätänsä digitalisoitumisen mahdollisuudet tuntuvat tällä hetkeltä kutkuttavimmalta jutulta. Alan opiskelu on vahvistanut ajatustani siitä, että oikeassa suunnassa ollaan.

yrittäjäksi

yrittäjäksi

yrittäjäksiJokin aika sitten aloin kyseenalaistamaan myös omaa käsitystä itsestäni; olenko minä enää niin turvallisuushakuinen vai oliko se minulle vain ulkopuolelta annettu rooli tai teini-iän epävarmuuksia? Nyt olenkin alkanut pohtimaan yrittäjyyden mahdollisuuksia; vapaus ja se, että saisi tehdä sitä omaa juttuaan, tuntuu hyvältä ajatukselta. Tietysti tämä on mahdollista myös palkkatyössä. 🙂 Itse koen tällä hetkellä suurimman kiinnostukseni olevan juurikin sisällöntuotannossa ja siitä olisikin hyvä aloittaa. Opintojen edetessä ja taitojeni kehittyessä laajentaisin toimenkuvaani mielelläni myös valokuvaukseen sekä digimarkkinointiin. Mitä kaikkea sitä keksisinkään. 😀

Sitten on tietysti ne yrittäjyyden varjopuolet; mistä saa asiakkaita, mitä jos niitä ei saa, miten erottaa työ ja vapaa-aika? Kaikessa on tietysti puolensa, mutta yrittäjänä voi toimia miljoonalla eri tavalla eikä kaikki mene todellakaan samalla tavalla jokaisella. Onhan  palkkatöitäkin vaikka minkälaisia; toisissa leimaat kellokortilla tauotkin ja toisessa ei niin aikoja kysellä.

En olisi vuosi sitten edes ikinä harkinnut tällaista, mutta toisaalta ihmekös tuo, olin vasta aloittanut bloggaamisen ja olin vielä äitiyslomalla. Nyt en enää pidä yrittäjyyttä ollenkaan mahdottomana ajatuksena, sillä uskon kyllä että kaikki järjestyisi. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, uskon että se aito motivaatio ja intohimo omaa juttuaan kohtaan kyllä kantaa pitkälle ja näkyy työn jäljessäkin.

yrittäjäksi

yrittäjäksiTämä idea tuli vahvempana mieleen oikeastaan vasta viime viikolla, joten pitää hieman sulatella tätä ajatusta ja ottaa asioista enemmän selvää.

Oletko sinä yrittäjä? Olisi kiva kuulla miksi sinä ryhdyit yrittäjäksi ja miten sait homman pyörimään?

Kuvat: Suvi, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Uuden alku

Uskalla epäonnistua

Avautuminen