Stressiä ja kyyneleitä

päiväkoti Tänään oli lapsen ensimmäinen päiväkotipäivä. Lupasin eilen kirjoitella fiiliksiä; miltä tuntuu kun lapsi aloittaa päivähoidon. Otsikosta voit ehkä jo päätellä, että täysin stressittömänä en ole selvinnyt. Kirjoitan sitten toisessa postauksessa, miten ensimmäinen päivä sujui.

Kävimme siis viime viikolla tutustumassa päiväkotiin. Tykkäsimme paikasta ja kaikki olivat mukavia. Silti siellä konkretisoitui se tosiasia, että lapsi pitäisi pian jättää sinne yksin. Miten hän pärjää siellä? Luuleeko hän, että hänet on hylätty sinne? Mitä jos joku on hänelle ilkeä?

Parina iltana ajatus rupesi sitten juoksemaan. Mies kuorsasi vieressä ja lapsi nukkui omassa huoneessaan. Minä, joka yleensä nukahdan heti kun on sanottu hyvää yötä, makasin valveilla ja pyörittelin päässäni kaikenlaista. Tulihan siinä sitten muutama kyynel tirautettua parina iltana. Niin, ja perjantai-aamuna kun silitin lapseni tukkaa hänen katsoessaan Hämä hämähäkkiä Youtubesta. 😀 Onneksi itselleni itkeminen ei ole mikään merkki katastrofista – kyynelten tirauttaminen on minulle aika luonnollista.

päiväkoti

päiväkotiJoku ehkä miettii, että mitä se nyt pillittää siellä. Kyllä lapsi pärjää. On siellä muutkin pärjänneet. Silti, ei kai näille fiiliksille mitään voi, vaikka turhaahan se etukäteen on murehtia. Olen myös aika herkkä muutenkin, joten en toisaalta ihmettele tätä reaktiota. En kyllä kuvitellut, että asiaa etukäteen vetistelisin. 😀

Minä vain niin kovasti toivon, että lapsi viihtyy siellä ja kaikki menee hyvin. Kyllä hän viime viikolla tutustumiskäynneillä reippaasti menikin heti leikkimään, eikä arastellut ketään. En kyllä varmastikaan ole ainoa äiti, joka on vetistellyt ja stressannut päiväkodin aloitusta. Kyllä miestäkin hieman jännittää, eli en ole täysin yksin asian kanssa.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen, että saimme paikan juuri siitä päiväkodista josta toivoimme. Moni tästä lähialueelta on joutunut viemään lapsensa paljon kauemmas hoitoon. Päiväkoti näin lähellä, helpottaa arkea suunnattomasti. Miehenkin työmatka on 5 minuuttia – hoitopäivät eivät siis ainakaan pitene matkojen takia.

Nyt on ensimmäinen päivä pulkassa. Palaan ensimmäiseen päiväkotipäivään toisessa postauksessa, muuten tästä tulisi todella pitkä teksti. :)!

Olisi kiva kuulla, miten teidän perheen arki lähti sujumaan kun päiväkoti alkoi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Onko lapsi turvassa päiväkodissa?

Päiväkoti vai perhepäivähoito?

Milloin lapsi päiväkotiin?