Suuri pettymys

Tervehdys taas! Pari viimeisintä viikkoa on tullut elettyä perhe-elämää ja kaikissa liikenevissä rakosissa tehty työhommia ja suunniteltu tulevaa vuotta. Viikko vierähti ilman postausta, mutta eipä anneta sen häiritä. Huomioni on ollut, kuten sanottu, perheessä. Ensi viikolla palaan sitten vähän tiiviimpään tahtiin. Tämän viikonlopun aikana aionkin tehdä vähän suunnitelmia ja aikatauluja – sormeni aivan syyhyävät! Nyt kuitenkin tämän postauksen aiheeseen eli tuohon suureen pettymykseen. Muistatte ehkä, että olen hehkuttanut useammassakin somekanavassa Black Mirror-sarjaa – varoitus jo heti tähän alkuun, sisältää spoilereita.

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror

Black Mirror on siis Netflixin sarja, joka koostuu toisiinsa liittymättömistä lyhäreistä. Yhdistävänä tekijänä jaksoissa on uusien teknologioiden ja niiden yhteiskunnallisten vaikutusten tarkastelu. Heti kun näin sarjan, ajattelin että tässä on uusi lempparini – ja niin olikin!

1. kausi oli hyvä, 2. parempi ja 3. aivan hemmetin hyvä! Kolmannessa kaudessa jokainen jakso oli timanttia yhtä lukuunottamatta – siinä oli vähän väsähtänyt tarina murhaaja-ampiaisista. Se mikä teki 3. kaudesta mielestäni niin hyvän, oli nerokkaat käsikirjoitukset ja mikä tärkeintä, tunnelma. Kun jakson tunnelma on niin tiivis, ettet malta silmääsi räpäyttää, ollaan asian ytimessä!

Kun kausi loppui, jäi vain kaihoisa muisto jaksojen aiheuttamista suurista fiiliksistä – tykkään nimittäin ohjelmista, jotka herättävät tunteita ja saavat minut ajattelemaan asioita. Kepeä hömppä on toisinaan jees tietysti. Parhaita ovat kuitenkin ohjelmat, joiden loppuratkaisu saa ajattelemaan ”ei hitto, enpä olis IKINÄ arvannut!”

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

Black Mirror, Netflix, Netflix suositus, TV-sarjat Stuff about, Taru Mari

4. kausi olikin sitten jotain muuta…

Kun 4. kausi tuli, hehkutimme sitä kotona mieheni kanssa. Korkkasimme kauden ja aloimme katsomaan jaksoja satunnaisessa järjestyksessä. Pieni epäilys heräsi jo tässä vaiheessa, koska jaksojen kuvaukset eivät tällä kertaa herättäneet suurta mielenkiintoa. Aloitimme Arkangel-jaksosta ja voi hemmetti, miten laimea se oli! Tunnelmaa ei ollut nimeksikään ja oli kyllä niin löysä lopetus kuin olla ja voi. Seuraavat jaksot olivat itseään toistavia ja kaikki olivat niin ennalta-arvattavia! Heti alussa jo tiesi, että joo nyt toi murhaa tuon jne. Ja mitä hittoa? Ei Black Mirrorissa kuuluisi murhata ketään, siinä kuuluisi tunkea joku vangiksi oman päänsä sisään tai jtn muuta vastaavaa. 😀 Kaiken ”huippu” oli Metalhead-jakso, jossa murhanhimoinen metallinen koira jahtasi naista. Lopussa kaikki kuolivat. Missä oli se mullistava teknologia ja nerokkaat juonenkäänteet? Plääh…

Paras tähänastisista 4. kauden jaksoista on ollut Black Museum. Sekin kyllä hieman toisti itseään ja jäin kaipaamaan lisää tunnelmaa! Meillä on vielä 4. kauden ensimmäinen jakso katsomatta – kyseessä on joku avaruusseikkailu. Minulla ei ole suuret odotukset, mutta pakko sekin on katsoa pois.

Että sellainen suuri pettymys täällä. Ja voin ihan käsi sydämellä sanoa, että otsikko ei yhtään liioittele!

Oletko sinä katsonut Black Mirroria? Oletko nähnyt 4. kauden? Mitä mieltä?

Kuvat, Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuumottavimmat leffat x3Netflix suosikit vol. 2Netflix suositus x5Pari munkkia päivässä pitää nälän loitollaHanuria ja kuvaussessioitaNopea & terveellinen aamupalaherkkuKesän bucket list x25!Kulta, haista vitt*!Netflix-tärpit x4

Netflix suosikit vol. 2!

netflix suosikitYksi lempi ajanvietteistäni on Netflix-maratonit, jolloin katson monta jaksoa jotain hyvää sarjaa putkeen! Tänään ajattelinkin jälleen jakaa Netflix -suosituksiani. Suosittelen taas sarjoja, joten seuraavalla kerralla voisi olla elokuvien vuoro. Edellisen postauksen aiheesta löydät täältä! Tässä siis tämänkertaiset suositukset:

Orange is the new black

Muistan kun aloimme katsomaan tätä sarjaa pari vuotta sitten. Tympäännyin kuitenkin heti ensimmäisen jakson aikana. En oikein edes muista miksi. Pari kuukautta sitten annoin sarjalle uuden mahdollisuuden ja koukutuin heti! Nyt harmittaa, kun olen katsonut kaikki tuotantokaudet, tai itseasiassa tänään aiomme katsoa viimeisen jakson. Sarja kertoo naisten vankilasta ja vankien elämästä. Käsikirjoituksessa on ehkä välillä hölmöjä ja laiskoja juttuja (en viitsi spoilata), mutta hyvät puolet peittoaa ne kyllä mennen tullen! Kaikki ovat hyviä näyttelijöitä ja on virkistävää nähdä uusia kasvoja välillä. En oikein osaa edes eritellä miksi sarja on niin koukuttava, kai se vain on niin hyvä! 😀

 

Orange is the new black
Kuva: Wikipedia

Making a murderer

Dokumenttisarja kertoo miehestä, joka tuomittiin seksuaalisesta pahoinpitelystä vankeuteen, mutta tuomio kumottiin 18 vankeusvuoden jälkeen. Kaksi vuotta vapautumisesta, häntä syytettiin jälleen – tällä kertaa murhasta. Sarjassa seurataan hänen elämäänsä kymmenen vuoden ajan. Paras näkemäni dokumenttisarja, mutta samalla myös masentavin! Edelleen tämän dokumentin miettiminen jollain tapaa järkyttää ja pistää miettimään asioita. Suosittelen!

making a murderer
Kuva: Fusion.net

Fresh meat

Kyseessä siis humoristinen teinisarja, joka kertoo (yllätys yllätys) yhdessä asuvista opiskelevista teineistä. Tulee vähän Skins mieleen, mutta tässä on enemmän huumoria. Vaikka läpät olivat välillä köykäisiä, nauroin silti. Eli ehkä ne sitten olivatkin hyviä? 😀 Kevyt hyvän mielen sarja!

fresh meat netflix
Kuva: channel4.com

Rita

Sarja kertoo peruskoulun ei niin perinteisestä -opettajasta ja hänen elämästään. Mielestäni tämä oli sellainen rento, mukava katsottava ja hauska myös. Kevyttää katseltavaa, ei kuormita aivoja liikaa.

Rita Netflix
Kuva: Chasemarch.com

Toisen kanssa

Suomalainen kuusiosainen draamasarja. Keskiössä parisuhde ja lapsettomuus. Suomalaiset sarjat eivät ole yleensä suosikkejani, mutta tässä oli kiinnostava aihe ja näkökulma, jonka vuoksi tykkäsin.

toisen kanssa netflix
Kuva: Wikipedia

Toivottavasti löydät tästä jotain uutta katsottavaa! 🙂

Mitkä on sun Netflix suosikkeja?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuukausikooste maaliskuu

Blogin suosituimmat postaukset

Sensaatiohakuiset