Missä ammatissa en voisi toimia x10

Katri aloitti Fitfashionissa Missä ammatissa en voisi toimia– haasteen ja päätin itsekin tehdä tämän! Sanon minäkin tähän nyt vielä sen, että kaikki työ on arvokasta enkä vähättele näistä mitään. Jokaiselle on varmasti se oma juttunsa! Tässä kuitenkin 10 ammattia, joissa en näkisi itseäni työskentelemässä:

1.Kätilö

Ihanaa että jotkut haluavat kätilöksi, mutta itse en siihen ikinä pystyisi. Verta, pissaa, kakkaa, itkua, huutoa! Plus siihen tietty vielä se syyllisyys, jos joku menisikin pahasti pieleen. 🙁 Myöskään 3-vuorotyö ei houkuttele.

2.Bussikuski

En haluaisi istua pylly samassa penkissä tuntikausia. Viikonloppuna ajettu yöbussi ei myöskään houkuttele – en halua mennä yöbussiin nykyään edes asiakkaana, koska ihmiset ovat niin pelottavia. 😀 En myöskään ole varma osaanko enää edes ajaa…

3.Työ jossain kaupassa, jossa käy ehkä yksi asiakas päivässä

Aika kävisi tosi pitkäksi.

4.Rakennusala

Meteliä ja joka säällä ulkona työskentelyä. En myöskään uskaltaisi kiipeillä millään katolla puuhastelemassa.

5. Siivooja

Mä siivoan niin paljon kotona, ettei mun päivässä muuten olisi oikein muuta jos tekisin sitä työksenikin. 😀

työ

työ

työ

6. Baarissa työskentely

Känniläiset, yö ja meteli. My worst nightmare!

7. Hieroja

Varmaan tosi raskasta. En tajua miten joku jaksaa hieroa ihmisiä tunteja päivässä. Mulla menee paikat minuutissa jumiin. Heillä on varmasti tekniikka hallussa, mutta silti.

8. Varastotyö

Varastot on monesti tosi pölyisiä ja usein niissä on myös huono ilma. Tulee huono olo. Ei myöskään vastaa mun kiinnostuksen kohteita.

9. Nuorisotalolla työskentely

En osaa perustella tätä sen kummemmin. 😀

10. Leiriohjaaja

En vain koe, että mulla olisi tällaisessa työssä mitään annettavaa.

 

työTässä näitä oli 10! Onko näistä joku sun unelma työ vai ootko mun kanssa samoilla linjoilla? 🙂

My pics: Suvi, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Sosiaalisen median sisällöntuottaja

Minustako yrittäjä?

”Sillä alalla ei oo töitä”

”Sillä alalla ei oo töitä”

Unelmatyö ”Sillä alalla ei oo töitä”, lause jonka olen kuullut niin monta kertaa milloin kenenkin suusta. Joskus se on osoitettu minulle kertoessani urahaaveitani ja joskus taas henkilö perustelee miksei lähtenyt tavoittelemaan unelmatyötään. Toisinaan se on vain yleistä puhetta työelämästä ja koskee milloin mitäkin alaa. Mielestäni meillä jokaisella on mahdollisuus saada unelmatyö. Ensin pitää tietysti tietää, mikä se oma unelmatyö on.

Ei ole olemassa alaa jolle työllistyisi satavarmasti

Kannattaako siis rynnätä alalle jolla ”on töitä” kun varmuutta siitäkään ei ole? Jos lähdet opiskelemaan alaa varman työllistymisen toivossa, voi olla että valmistuessasi tilanne on se ettet työllisty kuitenkaan. Työtilanne voi olla muuttunut. Näin voi käydä varsinkin silloin, jos hyvä työtilanne on ainoa motivaatio kyseiselle alalle hakeutumiseen. Kiinnostuksen puute näkyy usein työnantajallekin. Jos työllistytkin, saatat huomata että ala onkin mielestäsi aivan kamala etkä kestä sitä hetkeäkään. Unelmatyö

Unelmatyö vai varavaihtoehto?

Haluavatko työnantajat palkata ihmisen, joka huokuu intohimoa alaa kohtaan vai ihmisen joka on tullut siksi että haluaa varman työpaikan, eikä välttämättä edes koe alaa omakseen? Kumman itse palkkaisit? Varmasti sen josta innostus ja motivaatio huokuvat jo pitkälle.

Hakeutuako siis alalle joka työllistää ”varmasti” vai alalle jolle oikeasti haluat? Mahdollisuutesi saada työpaikka ei varmasti huonone jos panostat täysillä päästäksesi unelmatyöhösi, vaikka sinne olisikin tunkua. Kuten sanoin, lähes joka alalle on tällä hetkellä enemmän hakijoita kuin paikkoja. Miksi siis taistelisit kyynärpäätaktiikalla työpaikasta jota et edes oikeasti halua? Sehän kuulostaa aika järjettömältä. Mikset keskittäisi energiaasi siihen juttuun jota oikeasti haluat?

UnelmatyöJoku sitä sinunkin unelmaduuniasi tekee tälläkin hetkellä. Haluatko 20 vuoden päästä tehdä edelleen duunia josta et nauti? Nähdä kun muut ottavat ne sinun unelmatyöpaikat, vaikka niitä töitä ei pitänyt olla edes tarjolla? Aina joku saa töitä siltä alalta ”jolla ei ole töitä” ja aina joku jää työttömäksi alalta jolla ”on töitä”. Veikkaan että työllistyminen voi olla epämieluisammalle ”paremmin työllistävälle” alalla jopa vaikeampaa kuin sille ”vaikeammin työllistävälle” johon sinulla on intohimo.

Kaikilla ei ole intohimoa millekään tietylle alalle ja työ ei ole niin tärkeä osa elämää. Silloin työllisyystilanne voi olla hyväkin tapa valita alansa. Useimmat kuitenkin kokevat työn olevan sen verran iso osa elämää, että sen haluaa olevan mahdollisimman mielekästä. Monilla on myös selkeä palo johonkin juttuun ja silloin mielestäni kannattaa ehdottomasti tavoitella sitä.

Ajatuksia?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten helpottaa kirjoitus- tai luku-urakkaa? Kannattaako unelmatyötä tavoitella? Unelmat paperilleOnko koulutuksen puute häpeä? Miten pysyä motivoituneena – 7 vinkkiä! Opintolainan sijoittaminen – rahapäiväkirja Vihdoin oman jutun parissa! Paljon haluaisin saada palkkaa?Miksi valitsin ammattikorkeakoulun?