Miten otan asukuvat?

Tänään luvassa toivepostaus: Miten asukuvat otetaan? Kauan siihen menee aikaa? Loppuuko kuvat koskaan kesken? Näihin kysymyksiin vastaan tänään. 🙂

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus

Miten asukuvat otetaan?

Viime aikoina olen käynyt kuvailemassa pääosin On my way-blogin Jutan ja Une petite life-blogin Niinan kanssa. Joskus harvoin mieheni ottaa kuvat. Yleensä pyrimme ottamaan muutamat erilaiset kuvat kerralla ajan säästämisen vuoksi. Menisi aika paljon aikaa, jos pitäisi monta kertaa viikossa lähteä kuvaussessioon. Tietysti joskus se hoituu samalla kun näkee kavereita.

Sovimme ensin kuvauspaikan ja sitten otamme vuorotellen toisistamme kuvat. Joskus samassa- ja joskus vähän eri paikassa. Joskus joutuu kävelemään hieman pidempään, että löytyy hyvä paikka. Pyrimme siis aina vaihtamaan kuvauspaikkaa ja samalla vaihtuu yleensä vähän vaatteetkin, jotta tulee vähän vaihtelua kuviin.

Joskus ne rumimmat kuvauspaikat toimivatkin yllättävän hyvin. Ehdoton nounou itselleni on liikennemerkit, random-ihmiset, tai roskikset taustalla. Tosin joskus niitäkin saattaa vahingossa eksyä kuviin. Mitä pidempään kuvaa, sitä paremmin hoksaa hyvät kuvausspotit.

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostausJoskus joku hyväksi ajateltu kuvauspaikka ei toimikaan valokuvassa jostain syystä ja joskus joku tyhmältä tuntunut idea toimiikin. Lopputulos riippuu paljon myös kameran linssistä. Jutan kanssa kuvatessa käytämme hänen Canon 6D kameraa ja otamme kuvat laajalla linssillä. Sillä saa kivasti syvyyttä kuviin ja alakautta otetutkin kuvat näyttävät hyvältä.

Niinan kanssa kuvatessamme, meillä on mukana minun Canon 60D kamera ja 50mm linssi. Oma kamerani ei ole täyskennoinen, joten 50mm linssi näyttää suht samalta kuin täyskennoisessa 75mm. Eli se ns. leikkaa kuvaa, en tiedä virallisia termejä. Tämä linssi sopii mielestäni myös henkilökuviin – parhaimmillaan se onkin mielestäni kasvokuvissa ja tuotekuvissa. Kyseinen linssi myös vähän litistää ts. pyöristää. Tämän postauksen kuvat on otettu kyseisellä linssillä.

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus

Paljon asukuvien ottamiseen kuluu aikaa?

Yhteen kuvaussessioon, joissa molemmille otetaan kolmet ”erilaiset” kuvat (eli vähän eri vaatteilla ja eri paikassa) kuluu yleensä 2 tuntia + matkat. Kyllä siinä siis helposti muutama tunti vierähtää. Kesällä voisi ottaa useammatkin kuvat purkkiin kerralla, mutta talvella vaatteiden vaihtaminen on vähän ongelmallista. Yleensä vaihdankin vain takin, olen ilman sitä tai jotakin muuta pientä.

Näin talvisin valon määräkin on haaste – pimeä tulee aikaisin, joten kuvailemaan pitää lähteä hyvissä ajoin. Kesällä homma on huomattavasti vaivattomampaa, kun vaatteita voi kerrostaa ja vaihtaa helpommin, eikä tarvitse palella. Kesäisin on myös kauniimman näköistä, mitäpä sitä kieltämään.

Tätä postausta toivonut lukija kysyi myös, tuntuuko ikinä että kuvat loppuvat kesken? Kyllä tuntuu! Jokaiseen postaukseen ei asukuvia ole tietysti pakko tunkea ja joskus käytänkin maisemakuvia yms. tai hyödynnän ilmaisia kuvapankkeja. Käytän ns. samasta sessiosta otettuja kuvia (eri kuvia kuitenkin) useammin kuin kerran, jos kuvat meinaavat loppumaan kesken. Yleensä käytän saman session kuvia parissa eri postauksessa, mutta joskus saatan käyttää useammassakin, varsinkin jos aikaa edellisestä käyttökerrasta on kulunut.

Tuleeko sulle jotain vinkkejä mieleen – miten otetaan hienot asukuvat? 🙂

Kuvat: Niina, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Mikä blogeissa ärsyttää x5 ”Raha ei tuo onnea!” – joopa joo Että mitähän hittoa Puolustuspuhe ”väljähtyneelle” blogimaailmalle Kannattaako portaalissa bloggaaminen? Miksi luovuin lastentarhanopettajan työstä? Muiden tulot kiinnostaa – olenko kyylä? Liian arkinen gaala asu?! Muiden matkiminen blogimaailmassa

Näin onnistut valokuvissa x5!

poseerausValokuvaus ja kuvissa poseeraus ovat nykyään osa elämääni lähes päivittäin. Vaikka kuvissa oleminen on mielestäni tosi hauskaa, pakkohan se on myöntää; toisinaan kun olemme kavereiden kanssa valokuvailemassa, mietin onko tämä nyt ihan höpsöä ja turhamaista. Sitten taas tajuan, miten hölmöä on miettiä edes moista; Usein molemmat osapuolet bloggaavat ja haluavat valokuvia blogiinsa sekä myös itse oppia lisää valokuvauksesta. Tämän saman kun voi vielä toteuttaa hyvässä seurassa naurun kera, mikäs sen parempaa. Puhumattakaan valokuvaamisen voimaannuttavasta vaikutuksesta.

Olin jo teininä aikamoinen linssilude ja jo silloin pidimme kaverini kanssa valokuvaussessioita. Tämä samainen kaveri on itseasiassa ottanut myös tämän postauksen kuvat. Silloin kuvat laitettiin tosin IRC-galleriaan ja Facebookiin. Tähän saatoimme käyttää kokonaisen päivän ja vaihdella vaatteita moneen otteeseen. Ja hauskaa oli. 😀 Valokuvaus kiinnosti jo tuolloin, nykyään vielä enemmän.poseerausOn palkitsevaa huomata visuaalisen silmän- ja valokuvaustaitojen kehittyminen. Kuvien editointi on myös mielekästä ja siinäkin kehittyy nopeasti kun vain alkaa tekemään. En myöskään lähde kieltämään valokuvauksen itsetuntoa kohentavaa vaikutusta; onhan se mukavaa kun pikkuhiljaa kuvissa osaa olla luontevammin ja onnistuneet otokset tulevat ilman tuntikausia kestävää hikoilua kameran edessä. Juttelin tästä itseasiassa jokin aika sitten ystäväni Niinan kanssa. Hän on myös kirjoittanut aiheesta täällä sekä täällä. 🙂

poseeraus poseeraus poseeraus poseerausMielestäni kannattaa ihmeessä olla valokuvattavana jos se yhtään kiinnostaa. Siinä oppii myös itsestään; miten käyttäydyt uudessa ja jännittävässä tilanteessa. Muistan itsekin, miten alussa tunsin itseni todella jäykäksi kameran edessä. Onneksi se helpottuu mitä enemmän sitä tekee. En tosiaankaan väitä olevani mikään poseerauksen maailmanmestari, mutta kyllä kuvissa olemiseni on parantunut.

Valokuvat ovat myös hauskoja muistoja; itse ainakin nauran vedet silmissä vanhoille valokuville ja vetistelen katsoessani tyttäreni kuvia, vaikka hän olisi viereisessä huoneessa nukkumassa. Valokuvat herättävät tunteita, koskettavat ja tuovat inspiraatiota. Joskus herättävät tietysti myös ärsytystä, tunnehan sekin on. 😉 Odotan innolla, että pääsen syksyllä opiskelemaan lisää valokuvauksesta, vaikka kyllähän tässä on oppinut jo paljon pelkästään tekemällä. 🙂

poseeraus poseerausMoni sanoo ettei tykkää olla kuvissa, koska ei onnistu niissä. Kuvissa poseeraus voi tuntua jännittävältä ja epäluontevalta aluksi. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla onnistut kuvissa ja poseeraus tuntuu luontevammalta!

1. Ole kuvattavana mahdollisimman paljon

Mitä enemmän olet kuvattavana, sitä helpommalla onnistuneet kuvat tulevat. Aivan sama juttu kuin kaiken muunkin kanssa; Tekemällä oppii!

2. Yritä rentoutua

Helpommin sanottu kuin tehty. Paras tapa rentoutua on ehkä miettiä jotain hauskaa tai vähän vain hullutella. 😀 Pienen hölmöilyn jälkeen tulee rennompi fiilis ja kuvissa olo ei tunnu enää niin jäykältä.

3. Liiku!

Tämä on ehkä yksi tärkeimpiä! Paikallaan pönöttäessä kuvat helposti näyttävät jäykiltä ja virallisilta. Parhaat kuvat tulevatkin mielestäni silloin kun vaihtelee rohkeasti asentoa ja ilmeitä. Tee käsilläsi tai hiuksillasi jotain, katso eri suuntiin. Hidas kävely tai pyörähtely kameran edessä näyttää myös usein paremmalta, kuin täysin pysähtynyt poseeraus.

4. Harjoittele etukäteen

Jos näet upean kuvan, mieti miksi se on upea ja miten henkilö poseeraa? Harjoittele etukäteen hyvältä näyttäviä poseerauksia ja etsi inspiraatiota kuvista etukäteen. Pinterest on tähän tarkoitukseen erittäin kätevä!

5. Ole rohkea ja ennakkoluuloton

Joskus luonnossa hölmöltä näyttävä ilme ja asento voi toimia valokuvassa erittäin hyvin! Kokeile rohkeasti erilaisia juttuja, äläkä mieti liikoja miltähän mahdat näyttää (hyvä muistutus myös itselleni)!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä! Onko kuvissa poseeraus omasta mielestäsi helppoa vai vaikeaa? 🙂

Kuvat: Suvi S., edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Bloggaamisen itsekeskeisyys ahdistaa

Näin muokkaan kuvia

My day | Luontevasti kameran edessä