Pilaako imetys rinnat?

Joskus aikoinaan kirjoitin postauksen otsikolla ”Kroppa ja parisuhde menee pilalle, kun saa lapsen”, jossa listasin tyypillisiä ennakkoajatuksia ja odotuksia, joita lapsen saantiin liittyy. Samalla kerroin oman mielipiteeni väitteistä. Tänään postauksen aiheena on: Pilaako imetys rinnat? Inspiraatio tähän postaukseen löytyi taas kerran vauva.fi:stä. ;D

Kuten tuossa linkittämässäni postauksessa kerroin, omasta mielestäni raskaus ei pilaa vartaloa – ainakaan omaani ei pilannut. En kyllä tiedä, mitä omalle vartalolleni olisi pitänyt tapahtua, että olisin ajatellut sen menneen pilalle? Itselläni on muutama ihan haalea raskausarpi jäänyt ulkoreisiin, mutta tuskin huomaan niitä. Ihme kyllä, ettei vatsaani tullut raskausaikana yhtäkään arpea, vaikka mahanahka siinä eniten venyi ja paukkui.

Pilaako imetys rinnat? Pilaako imetys tissit? Miten raskaus muuttaa kroppaa, Imetys ja rinnat, imetys, kroppa raskausaika, kroppa synnytyksen jälkeenPilaako imetys rinnat? Pilaako imetys tissit? Miten raskaus muuttaa kroppaa, Imetys ja rinnat, imetys, kroppa raskausaika, kroppa synnytyksen jälkeen

Pilaako imetys rinnat? Pilaako imetys tissit? Miten raskaus muuttaa kroppaa, Imetys ja rinnat, imetys, kroppa raskausaika, kroppa synnytyksen jälkeenMielestäni yllättävän moni pelkää imetyksen pilaavan rinnat. Vaikka haluankin näyttää hyvältä ja olla tyytyväinen ulkonäkööni, en ikinä ollut edes osannut pelätä edellä mainittua asiaa. Kun kyseessä on niinkin ihmeellinen asia kuin raskaus ja oma vauva, tuntui rintojen ulkonäöstä murehtiminen jollain tapaa todella turhalta.

Tietysti ymmärrän joillekin sen olevan iso asia, vaikken siihen itse osaakaan täysin samaistua. Varmasti se olisi ollut itsellenikin vaikeampi paikka, jos muutokset olisivat olleet todella epämieluisia tai en olisi palautunut hyvin.

Pilaako imetys rinnat? Pilaako imetys tissit? Miten raskaus muuttaa kroppaa, Imetys ja rinnat, imetys, kroppa raskausaika, kroppa synnytyksen jälkeen

Pilaako imetys rinnat? Pilaako imetys tissit? Miten raskaus muuttaa kroppaa, Imetys ja rinnat, imetys, kroppa raskausaika, kroppa synnytyksen jälkeenImetys – ja itseasiassa jo alkuraskaus, saattaa muuttaa rintoja. Oma kuppikokoni kasvoi aika reilusti jo heti alkuraskaudessa. Nyt se on kylläkin jo palautunut takaisin ennalleen.

Palautuminen yksilöllistä

Raskaudesta, synnytyksestä ja imetyksestä palautuminen ovat täysin yksilöllisiä asioita – siksi niistä onkin mielestäni turha murehtia etukäteen. Itse palauduin edellä mainituista hyvin, varmasti osittain ikänikin takia.

Palautumiseen vaikuttaa varmasti geenit, ikä ja se monesko lapsi on kyseessä. Veikkaan että on aika eri asia imettää yhtä lasta muutama kuukausi (kuten itse tein) kuin imettää neljää lasta jokaista parivuotiaaksi asti.

Pilaako imetys rinnat? Pilaako imetys tissit? Miten raskaus muuttaa kroppaa, Imetys ja rinnat, imetys, kroppa raskausaika, kroppa synnytyksen jälkeen

Pilaako imetys rinnat? Pilaako imetys tissit? Miten raskaus muuttaa kroppaa, Imetys ja rinnat, imetys, kroppa raskausaika, kroppa synnytyksen jälkeenOn tietysti täysin makuasia, mitä kukin tarkoittaa rintojen pilalle menemisellä. Jos asia ahdistaa hirveästi, aina voi tuudittautua siihen, että ne voi korjata leikkauksella. Tai sitten vain toteaa mielessään, että rupeaa ne paikat roikkumaan ajan myötä ihan muutenkin…

Ahdistiko sinua vartalon muuttuminen äidiksi tullessasi? Mitä mieltä itse olet – pilaako imetys rinnat?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Toinen lapsi vai ei? Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Ankea, seksitön avioliitto Kroppa raskauden jälkeen Raskaus kuvina BAD MOM-haaste! ”Onko sun paikat nyt ihan löysät?” Raskaus pähkinänkuoressa

Toinen lapsi vai ei?

Meidän tyttö täyttää tämän kuun lopussa 2-vuotta. Aika usein tässä vaiheessa moni nainen alkaa kuulemaan uteluita seuraavasta lapsesta; ”koskas teille tulee toinen lapsi?” tai aletaan vaivihkaa silmäilemään vatsanseutua. Itse olen onneksi säästynyt näiltä kyselyiltä, vaikka joskus on toki kysytty haluammeko lisää lapsia.

Toinen lapsi Toinen lapsi Toinen lapsi Tiedän monen ahdistuvan, ärsyyntyvän tai loukkaantuvan kyselyistä – onhan kyseessä todella henkilökohtainen asia ja utelut saattavat tuntua inhottavilta. Varsinkin jos lapsen saamisessa on ollut vaikeuksia tai on juuri yritys päällä. Silloin ei tosiaankaan kaipaa päälle mitään urkkimisia. Nykyään moni on varmasti hienotunteisempi näiden asioiden kanssa, mutta kyllä muistan itsekin ennen ensimmäistä raskauttani kuulleni vähän sellaisia ”koskas teette lapsia?”-töksäytyksiä. Eivät ne tosiaankaan kivalta tuntuneet, varsinkin kun pelkäsin etten voisi edes tulla raskaaksi.

Toinen lapsi vai ei?

Olen aina ajatellut haluavani kaksi lasta. En tiedä miksi. Voihan olla, että tähän vaikuttaa se että omat vanhempani saivat kaksi lasta – minut ja siskoni. Olen kuitenkin jo raskausajasta lähtien ollut vahvasti sitä mieltä, etten halua kahta pientä samaan aikaan. Tällä hetkellä toinen lapsi ei siis ole suunnitelmissa, vaikka joskus pieni orastava vauvakuume meinaakin iskeä. Tiedän sen kuitenkin olevan ihan biologiasta johtuvaa – en siis tosissani tällä hetkellä halua toista lasta.

Toinen lapsiMoni haluaa lapset lyhyellä ikäerolla, jotta heistä on seuraa toisillensa ja jotta pikkulapsiarkea olisi ns. pois alta. Tietysti olisi mukavaa jos lapsellamme olisi leikkikaveri, mutta se ei luonnollisestikaan ole tarpeeksi hyvä syy minulle yrittää toista lasta. Mieluummin keskityn tällä hetkellä nykyiseen lapseemme, parisuhteeseen ja unelmieni uran saamiseen. 😉

Onneksi tällä asialla ei ole mikään kiire. Jos kuitenkin mietin elämääni esimerkiksi 10 vuotta eteenpäin, näen itseni kahden lapsen äitinä. Haluaisin myös kokea vielä kerran lapsen syntymän ja vauva-ajan. Ja olisihan se tietysti ihanaa, että lapsemme saisi kokea sisaruuden, vaikka läheisiä suhteita voi syntyä monilla muillakin tavoilla.

 Monta lasta itse haluaisit vai haluatko yhtään? 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Ankea, seksitön avioliitto ”Kroppa- ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen” ”Onko sun paikat nyt ihan löysät?” On julmaa jättää lapsi ilman sisarusta  ”Ei siivota, leikitään vaan halihippaa” – Tarvitseeko sotkua sietää lapsiperheessä? Ranskassa vauvalle syötetään sokeria, pitäisikö meidänkin? Esikoinen hoidossa, vanhempi kotona vauvan kanssa? Nuoret hulttiovanhemmat Valmis äidiksi? Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä ♡  Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? ♡ Parjattu kuparikierukka – oma kokemukseni

Milloin kadehdin lapsettomia x 5

Äitiys on mielestäni maailman parasta, enkä vaihtaisi sitä mihinkään (tietystikään). Silti, jotkut asiat on helpompi hoitaa silloin kun niitä lapsia ei ole; missä tilanteissa siis kadehdin lapsettomia? Mirva kirjoitti vastaavan postauksen joku aika sitten. Ajattelin jo postauksen luettuani tekeväni omani joskus, mutta se venyi ja venyi – koska en meinannut keksiä mitään!

Koitan nyt keksiä tähän postaukseen joitakin asioita – en nimittäin osaa sanoa, onko tunne varsinaisesti kateutta vai jotakin muuta? Ehkä nämä ovat vain asioita, jotka olivat helpompia ilman lasta? Noh sanamuodoista viis – tässä oma listani!

Kadehdin lapsettomia

Kadehdin lapsettomia

Kadehdin lapsettomia

Kadehdin lapsettomia

Kadehdin lapsettomia

Missä tilanteissa kadehdin lapsettomia x5

Ennen lapsen saamista koin syyllisyyden tunnetta paljon vähemmän. Nykyään tuo tunne on läsnä useammin; pitäisikö lapsen olla lyhyempää päivää päiväkodissa? Pitäisikö lapsen katsoa vähemmän Daniel Tiikeriä? Pitäisikö mun halata ja pitää lasta sylissä enemmän (no kun ei se tahdo :D). Aina sitä voisi kai olla parempi. Ennen lasta, tällaisia ei luonnollisestikaan tullut mietittyä.

Pelko. Karsea, mutta hyödytön pelontunne siitä, että lapselle sattuisi jotakin pahaa. Varsinkaan kun siinä ei ole mitään järkeä, eikä se auta mitään! Pelko siitä, että lapselle tapahtuisi jotain kamalaa, tulee ajoittain tosi vahvana. Varsinkin jos lukee lapsiin kohdistuneista kamalista asioista. Maanantaina menin salitreenin yhteydessä lukemaan tämän kirjoituksen: Voiko lapsen kuolemasta koskaan toipua?

Aloin itkemään ja lopputreeni sujuikin samalla kyyneleitä ja räkää pyyhkiessä. Minulle jäi tuosta kirjoituksesta ihan fyysisesti tuntuva ahdistus rintaan moneksi tunniksi ja mietin sitä välillä vieläkin.

Vaikka pelko lapsen puolesta ei hallitsekaan elämääni, kyllä päivittäin joku pieni pelko käy mielessä edes hetken verran. Elämä oli siis huolettomampaa ennen. Tämä on ehkä merkittävin syy, miksi kadehdin lapsettomia.

Kadehdin lapsettomia

Kadehdin lapsettomia

Kadehdin lapsettomia

Kadehdin lapsettomiaSairastaminen oli leppoisampaa ennen. Flunssan kourissa sai hoivata vain itseään. Nykyään pitää olla koko ajan toimintakykyisenä. Tosin onneksi myös mies on hoitamassa lasta. Joskus olemme olleet koko perhe yhtä aikaa kipeinä – se vasta on mukavaa. 😀

Aikataulutus ja lähteminen oli helpompaa. Nyt viikonloppumenot lapsen kanssa pitää ajoittaa ennen tai jälkeen päikkäreiden. Nykyään ei voi vain heittää takkia päälle ja lähteä ulos. Pitää muistaa ottaa lapselle ruokalappua, vaippoja ja evästä mukaan, hoitaa vessakäynnit yms. Lisäksi aina tuntuu tulevan muutakin säätöä siinä samalla. Usein olenkin aivan hiessä kun pääsemme ovesta ulos.

Ei voi sanoa ihan mitä tahansa. Lapsen kuullen ei voikaan enää ihan kaikkea suustansa päästää, jollei halua hänen hetken päästä toistavan perässä. Hyvästi lennokkaat, mielikuvitukselliset kirosanat! Onneksi lapsen nukkuessa tai muualla ollessa voi sitten lörpötellä mitä huvittaa. 😀

Äitiyden ihanat puolet peittoavat näistä jokaisen kyllä ihan 100-0. Lapsettomana kadehdin äitejä paljonkin ja tuolloin pahin pelkoni olikin, etten voisi saada lasta – olen siis onnellinen tilanteestani. <3

Missä tilanteissa sinä kadehdit lapsettomia?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuinka usein äiti saa bilettää? Vihdoin oman jutun parissa! Bonusta nettishoppailusta! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Paljon haluaisin saada palkkaa? Lenkille suoraan synnytyssairaalasta Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Turhin parisuhderiita ikinä!