Yrittäjyys on epävarmaa – niin on kaikki muukin!

Kannattaako yrittäjyys? Miettii moni ja keksii heti liudan syitä miksi se ei kannata. Viime aikoina olen kuullut monen taivastelevan yrittäjyyden epävarmuutta, jonka vuoksi päätin kirjoittaa tästä. Vaikken virallisesti yrittäjä vielä olekaan.

Minulla on sellainen kutina, että viime vuosina yhä useampi on lähtenyt kokeilemaan siipiään yrittäjänä. Elämme työn kannalta jonkinlaista murrosvaihetta – on vihdoin oivallettu, että työstä saa nauttia ja se on erittäin suotavaakin. Pikkuhiljaa yhä useampi ymmärtää etätyön mahdollisuudet ja työntekijöiden hyvinvoinnin merkityksen. Hyvinvoivat työntekijät kun yleensä ovat tuottavampia ja tyytyväisempiä, kuin ne keiden kahvitaukoja kytätään kello kourassa. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan vielä ole ymmärtäneet työntekijöiden hyvinvoinnin merkitystä, jonka vuoksi moni päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ryhtyä yrittäjiksi.

Kannattaako yrittäjyys Kannattaako yrittäjyys Kannattaako yrittäjyys

Kannattaako yrittäjyys ollenkaan?

Mutta hetkinen? Yrittäjyyshän on kamala riski – sitten jos rahaa ei tulekaan, et saa työttömyysetuutta! Se on totta, mutta kannattaako yrittäjäksi lähteä sillä asenteella että leipäjonoon tästä joudutaan? Mielestäni parempi olisi lähteä sillä mielellä, että tästä tulee jotain hiton mahtavaa ja siistiä! Tietysti riskit kannattaa tiedostaa, mutta jos yrittäjyys on unelmasi kannattaa sitä mielestäni kokeilla. Yrittäjyys on epävarmaa, mutta niin on kuules kaikki muukin!

Vakituinen työ ja säännöllinen kuukausipalkka tuovat turvan tunnetta, sitä en kiellä. Mutta jos mietin asiaa järjellä, tajuan että tuo tunne voi olla hitusen valheellinenkin. Potkut voi nimittäin saada ihan millon tahansa, ilman että sille mahtaa yhtään mitään. Sitten olet totisesti sen työttömyyskorvauksen varassa, ennen kuin uusi työ löytyy. Välillä kyllä tuntuu, että byrokratian kiemurat ehkäisevät tuonkin tuen saamisen, olit sitten kuinka oikeutettu siihen tahansa. Ainakin kuulemani mukaan.

Kannattaako yrittäjyys

Kannattaako yrittäjyys

Elämä on täynnä vaaroja ja riskejä muutenkin

Elämä itsessään on epävarmaa. Jos lähtökohta päätöksillemme on aina pelko, onko elämässä mitään mieltä? Emmehän voisi tehdä yhtään mitään. Yritystä ei voi perustaa, koska se voi mennä pieleen ja lasta ei kannata hankkia, koska mitäs jos vanhemmuus ei olekaan kivaa eikä festareille voi lähteä, koska joku voi hyökätä sinne!

Kirjoitan tästä, koska syyllistyn pelkäämiseen itsekin ja mieheni tästä välillä muistuttelee. Olen viimeisen vuoden aikana tehnyt valintoja, joita joku voisi kuvailla liian isoiksi riskeiksi. Jätin vakituisen päivätyöni ja pistin kouluni tauolle, koska halusin keskittyä muihin juttuihin. Päivääkään en ole päätöstäni katunut. Elämä on liian lyhyt epämielekkääseen arkeen.

Esimerkiksi bloggaamista pidetään aika epävarmana alana. Ihmetellään, että mitäs bloggaajat sitten tekevät kun blogeja ei enää lueta? Mielestäni kysymys on vähän sama kuin, että mitäs muusikot sitten tekevät kun musiikkia ei enää kuunnella? Tuskin tulee tapahtumaan ja sitä paitsi, turha sitä on etukäteen manailla. Sitä paitsi, mitäs me kaikki sitten tehdään kun robotit tekevät meidän työt?!

Onko tuollaisessa ihan oikeasti mitään järkeä? Aloja kuolee pois, mutta myös uusia syntyy ja ihmiset alkavat tekemään jotakin muuta. Monissa ammateissa tarvitaan aika monipuolista osaamista, jota voi sitten hyödyntää muissa jutuissa.

Keskitytään hetkeen ja toteutetaan niitä unelmia, eikä anneta pelon pilata meidän elämää! Ihanaa päivää. <3

Mitä mieltä sinä olet – kannattaako yrittäjyys?

Kuvat: Niina

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa? Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu? Vihdoin oman jutun parissa! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi paska blogi menestyy? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia!

Minustako yrittäjä?

Olen viime aikoina miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä, vaikken ikinä aiemmin ollut ajatellut itseäni varsinaisesti yrittäjätyyppinä. Olen lapsesta saakka ollut aika varman päälle pelaaja ja varovainen. Saatoin pelätä ihan hölmöjä asioita, sellaisia jotka eivät monelle edes tulisi mieleen. Elin siis pitkään välttäen turhia riskejä ja tehden järkevältä vaikuttavia päätöksiä.

Jossain vaiheessa tajusin hypänneeni turvallisuushakuisuudessani ojasta allikkoon. Olin päätynyt tilanteeseen, jossa en ollut tyytyväinen. Vaikka kaikki näytti ulospäin hyvältä ja tavalliselta nuoren naisen elämältä, olin aika hukassa. Reilu vuosi sitten päätin alkaa tekemään päätöksiä enemmän fiiliksen mukaan ja täytyy sanoa etten ole päivääkään katunut. Mikään uhkakuvistani ei ole toteutunut ja koen eläväni enemmän omannäköistäni elämää. Helppoa suunnan vaihtaminen ei ole minunlaiselleni kyseenalaistavalle ihmiselle aina ollut, mutta silti todellakin sen arvoista.

Kuten olen ehkä jo kyllästymiseen asti toitottanut kirjoittaminen, valokuvaaminen ja ylipäätänsä digitalisoitumisen mahdollisuudet tuntuvat tällä hetkeltä kutkuttavimmalta jutulta. Alan opiskelu on vahvistanut ajatustani siitä, että oikeassa suunnassa ollaan.

yrittäjäksi

yrittäjäksi

yrittäjäksiJokin aika sitten aloin kyseenalaistamaan myös omaa käsitystä itsestäni; olenko minä enää niin turvallisuushakuinen vai oliko se minulle vain ulkopuolelta annettu rooli tai teini-iän epävarmuuksia? Nyt olenkin alkanut pohtimaan yrittäjyyden mahdollisuuksia; vapaus ja se, että saisi tehdä sitä omaa juttuaan, tuntuu hyvältä ajatukselta. Tietysti tämä on mahdollista myös palkkatyössä. 🙂 Itse koen tällä hetkellä suurimman kiinnostukseni olevan juurikin sisällöntuotannossa ja siitä olisikin hyvä aloittaa. Opintojen edetessä ja taitojeni kehittyessä laajentaisin toimenkuvaani mielelläni myös valokuvaukseen sekä digimarkkinointiin. Mitä kaikkea sitä keksisinkään. 😀

Sitten on tietysti ne yrittäjyyden varjopuolet; mistä saa asiakkaita, mitä jos niitä ei saa, miten erottaa työ ja vapaa-aika? Kaikessa on tietysti puolensa, mutta yrittäjänä voi toimia miljoonalla eri tavalla eikä kaikki mene todellakaan samalla tavalla jokaisella. Onhan  palkkatöitäkin vaikka minkälaisia; toisissa leimaat kellokortilla tauotkin ja toisessa ei niin aikoja kysellä.

En olisi vuosi sitten edes ikinä harkinnut tällaista, mutta toisaalta ihmekös tuo, olin vasta aloittanut bloggaamisen ja olin vielä äitiyslomalla. Nyt en enää pidä yrittäjyyttä ollenkaan mahdottomana ajatuksena, sillä uskon kyllä että kaikki järjestyisi. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, uskon että se aito motivaatio ja intohimo omaa juttuaan kohtaan kyllä kantaa pitkälle ja näkyy työn jäljessäkin.

yrittäjäksi

yrittäjäksiTämä idea tuli vahvempana mieleen oikeastaan vasta viime viikolla, joten pitää hieman sulatella tätä ajatusta ja ottaa asioista enemmän selvää.

Oletko sinä yrittäjä? Olisi kiva kuulla miksi sinä ryhdyit yrittäjäksi ja miten sait homman pyörimään?

Kuvat: Suvi, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Uuden alku

Uskalla epäonnistua

Avautuminen