Vuosi bloggaajana

Vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen postaukseni. Pitkän jahkailun jälkeen sain vihdoin kirjoitettua tekstin, jonka myös julkaisin. Wuhuu! Se tuntui hirveän jännittävältä, enkä uskaltanut siihen edes kuvaa laittaa. 😉 Nyt tuosta on kulunut jo sen verran aikaa että sitä ihan ihmettelee mikä siinä jännitti niin paljon. Mitä kaikkea bloggaaminen on tuonut elämääni?

Sanotaanko näin että ensimmäisestä postauksesta lähtien olen tykännyt tästä ihan super paljon. Bloggaaminen on ollut todella antoisaa. Tuntui mahtavalta huomata että joku lukee minun kirjoittamaa tekstiä, ehkä jopa painaa sydäntä tai kommentoi. Alussa en uskaltanut tuoda teksteissäni niin vahvasti mielipiteitäni esille, sillä pelkäsin ilkeää kommentointia jota paskamyrskyksikin voidaan kutsua. 😀 Nykyään tuon mielipiteitäni rohkeammin esille, mutta en tahallani provosoi. Pyrin myös pitämään tekstit sellaisena ettei kukaan niistä loukkaantuisi, mutta niin että niissä silti on ääneni kuuluvissa.

Olen säästynyt typeriltä kommenteilta oikeastaan yllättävän hyvin (nyt niitä tietysti alkaa satamaan kun sanoin näin). Lilyssä kaikki kommentit tulivat heti näkyviin, niitä ei voinut siis moderoida samanlailla kuin täällä Fitfashionissa. Mielestäni on hyvä että bloggaaja voi päättää mitkä kommentit julkaisee, koska on kurjaa jos joku pääsee spämmäämään kommenttiboksin täyteen kuraa. Asiallista kritiikkiä ja eriäviä mielipiteitä kannattaakin ottaa vastaan, mutta mitään tahallista ilkeilyä ei tarvitse mielestäni sietää.

bloggaaminen

bloggaaminen Täytyy myöntää että tämän vuoden aikana olen potenut jos jonkinmoista blogikriisiä; onko tämä liian sillisalaattia? Pitäisikö kirjoittaa vain tietyistä aiheista? Onko blogillani punainen lanka? Tajuaako kukaan mun hölmöä huumoria? Äh, ehkä poistan huumorin niin olen vakavasti otettavampi? Onko järkeä ottaa asukuvia, onko ne ihan last season? Sitä paitsi mulla on aika usein sama takkikin kuvissa.

Onneksi näistäkin on päästy yli. Ylianalysointi on varmaan turhaa tässäkin asiassa. Haluan että blogini on minun näköiseni. Haluan herättää ajatuksia, välillä avautua täällä, antaa vinkkejä ja tuoda inspiraatiota. Haluan että tämä on hyväntuulinen hyvinvointi- ja lifestyleblogi, jossa silti välillä kerrotaan myös niistä paskoista ja ärsyttävistä asioista rehellisesti. Blogin aiheet varmasti elävät ja muuttuvat oman elämäni mukana – niin se varmaan tuppaa usein menemään.

bloggaaminenBlogattuani jonkin aikaa, halusin alkaa panostamaan tähän vieläkin enemmän. Uskalsin jopa haaveilla että sitä joskus kirjoittaisi työkseen. Yksi hyvä askel oli Fitfashionille siirtyminen ja olen hurjasti tykännyt olla täällä! Nyt pyrin kehittämään blogiani paremmaksi. Vuosi on toisaalta aika lyhyt aika, joten tässä ehtii kyllä vielä tapahtumaan vaikka mitä.

En oikeastaan osaa edes kuvailla mikä tässä on mielestäni niin kivaa. Oikeastaan melkein kaikki; on ihanaa kun voi ilmaista itseään täällä blogissa ja joku voi samaistua siihen. On ihanaa kun joku voi saada apua tekstistäni tai tulla siitä hyvälle tuulelle. On ihanaa että voin herättää ajatuksia teksteilläni ja tuoda uutta näkökulmaa. Olen myös tosi innostunut sosiaalisen median markkinoinnista ja tämä antaa perspektiiviä siihenkin. Plus siihen tietysti vielä valokuvaaminen, uudet kaverit joita olen saanut bloggaamisen myötä ja muut blogikollegat. Olette mahtavia! Ja tietysti te, lukijat. On huippua että teitä on tullut paljon lisää ja että toisinaan ilmoitatte itsestänne myös kommentilla. Ei haittaisi vaikka kommentoisitte useamminkin. 😀 Ilman teitä tämä olisi aika mälsää; ei sitä jaksaisi kirjoittaakaan tähän tahtiin jos ette olisi siellä lukemassa.

Olisi kiva kuulla sun blogin tarina? Mitä bloggaaminen on opettanut? 🙂 Toiveet ja kehitysehdotukset ovat myös erittäin tervetulleita!

Facebook & Instagram

Lue myös:

Miksi paska blogi menestyy? Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta! Feikit somettajat – missä menee raja? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia! Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Irtisanouduin työstäni ♥  Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä? ♥ Vuodessa ammattibloggaajaksi? ♥ Miten postaukset syntyvät ja kauan blogi vie aikaa? ♥ Blogien käytetyimmät lausahdukset

Taru

10 vastausta artikkeliin “Vuosi bloggaajana”

 1. Oot kyllä hurjan hyvin päässyt bloggaamisen makuun niinkin lyhyessä ajassa kuin vuodessa. Ja panostaminen on selkeästi tehnyt kyllä tulosta! Eikä ole yhtään liian sillisalaatti, kaikkea kaikille just sopivasti <3

 2. Onnea vuoden ikäiselle blogille! 🙂 Olen löytänyt sun blogin vasta vähän aikaa sitten, mutta tykkään lukea sun tekstejä 🙂

  Itsellä ”blogiuraa” vasta 4kk takana, mutta olen tykännyt! Aikalailla samoja ajatuksia olen käynyt läpi, mitä sinäkin 😀 Joskus tuntuu siltä, että haluaisin heittää hanskat tiskiin, mutta onneksi löytyy ne muutama vakilukija, joiden takia jaksan kirjoittaa.

  Oma blogi on henkisesti antanut mulle paljon ja toivon, että joku muukin siitä saa jotain irti. 🙂

  http://polyapinnoilla.blogspot.fi/

  • Ihana kuulla ja kiitos! Käyn tutustumassa sunkin blogiin. 🙂 Noita fiiliksiä tulee, mutta positiivisesta palautteesta saa kyllä aina uutta virtaa. Tsemppiä ja kivaa viikon alkua! 🙂

 3. Oi onneks olkoon! <3 sulla on tosi kiva blogi ja musta kaikista tärkeintä on kiinnostaa asioista, joista itse tykkää kirjottaa, se kuultaa läpi 🙂 mustakaan ei oo sillisalaatti, vaan kivan monipuolinen! Jatka samaan malliin tai niin kuin hyvältä tuntuu! 🙂

  Niina / une petite life
  http://www.lily.fi/blogit/une-petite-life

  • Jei kiitos Niina! Hyvä tietää. Joo no toi on totta, eiköhän se oma tyyli muotoudu kun kirjoittaa mistä haluaa. 😉 Saitko muuten kuvat pistin uusiks?

 4. Onnea vuosipäivän johdosta! Olisin ajatellut, että olet blogannut pidempään! Olen vasta hetki sitten alkanut seurata juttujasi ja pidän niistä.

  Oma blogini on ihan uunituore, vasta parikymmentä postausta takana, mutta blogaaminen on todella antoisaa. Päivitän usein ja puhun tavoitteista ja unelmista, itseni kohdalla painonpudotuksesta. Välillä jutut menevät muidenkin aiheiden puolelle, kuten musiikkiin, mutta mielestäni blogeissa mielenkiintoista on juuri monipuolisuus. 🙂

  http://minuakohti.wordpress.com

  • Kiitos paljon,kiva kuulla! Itsekin tykkään monipuolisuudesta blogeissa 🙂 Tsemppiä bloggaamiseen! 🙂

 5. Onnea yksivuotiaalle 🙂 Tykään sun blogissa just siitä, että kirjoitat rehellisesti vähän huonommistakin fiiliksistä! Keep up the good work!

  • Kiitos paljon! Hyvä tietää että välillä narinatkin on tervetulleita. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta