Bloggaamisen apuvälineet

laptop4 (1 of 1).jpg

Tässä postauksessa ajattelin raottaa sitä, mitä kaikkia välineitä käytän bloggaamiseen. Viimeksi kirjoitin tekstin postauksen synnystä ja blogiin käytetystä ajasta täällä.

Bloggaamista voi tehdä todella monella tapaa. Joku haluaa raapustella vain päivän kuulumisia ilman kuvia ja joku taas palkkaa valokuvaajan kuvitusta varten. Kukin tyylillään. 🙂 Omaan blogiini halusin alusta alkaen valokuvia. Kuvat otin noin viitisen vuotta vanhalla Sonyn kameralla. Viime keväänä halusimme miehen kanssa ostaa uuden kameran ja päädyimmekin Canon 60D:hen . Objektiiveina meillä on tällä hetkellä 50mm ja 17-50mm. Ainakin yksi laajakuvaobjektiivi pitäisi vielä hankkia. Olen tykännyt Canonin kamerasta, sillä saa laadukkaita valokuvia suht helposti. Itse kuvaan aika usein av-asetuksilla eli kamera säätää valon automaattisesti. Pitäisi opetella säätämään valotusta manuaalisesti, silloin lopputulos on usein parempi jos tietää mitä tekee. Nyt pimeään aikaan on totisesti haasteellisempaa saada kivoja kuvia. Ulkona on harmaata ja pimeää. Siihen kaupanpäälliseksi vielä sadetta niin ulkona kuvaaminen ei paljonkaan houkuttele. Sisätiloissakin riittävä ja hyvä valo on haaste pimeänä aikana. Lisäksi asumme ensimmäisessä kerroksessa joten päivänvaloa ei tule läheskään yhtä paljon kuin ylimpään kerrokseen! Ero on yllättävän suuri. Joskus kun muutamme täältä niin haluan yläkerrokseen, ehdottomasti!

olympus (1 of 1).jpg

Vlogeja varten ja varakameraksi ostin Olympuksen minijärkkärin. Vaikka vlogeja valmistuu hitaasti (mutta varmasti) olen tyytyväinen silti että ostin tämän. Canonilla vlogin kuvaaminen oli suoraan sanottuna aika mahdotonta, tarkennus piti säätää etukäteen ja jos liikuin pari senttiä johonkin suuntaan kuva oli taas epätarkka. Käsi myös väsyi ison mötikän kannattelusta. Olympuksessa tarkennus pysyy hyvin perässä ja kamera on kevyt. Joskus olen ottanut tämän kameran mukaan Canonin sijaan, jos ei ole huvittanut kantaa isoa kameraa. Olympuksella tulee myös hyviä valokuvia jos valo on kohdallaan.

Sitten valotukseen. Kuten mainitsin, valo on haaste sisätiloissa kuvattaessa. Suunnitelmissa oli aluksi ostaa salama, mutta päädyin ledipaneeliin sillä halusin käyttää lisävaloa videoitakin kuvatessa. Olen ollut valoon tyytyväinen, noin pieneksi valoksi se on aika tehokas. Silti aion ostaa toisen samanlaisen jotta varjoja ei tulisi niin paljoa. Lisäksi ostin yhden salamajalustan, johon saan valon laitettua. Aion ostaa toisen ledivalon lisäksi myös kaksi uutta ständiä, yhdet valoille ja yksi kameralle. Kun kuvaa ständillä, kamera pysyy paikallaan ja pimeämmälläkin valolla saa tarkempia kuvia. Ledivalon ostaessa mukana tulee kaksi filtteriä, keltainen ja sininen. Yksi valoa hieman pehmentävä filtteri on valmiiksi valoissa kiinni, mutta sen saa pois. Itse ostin nämä edullisimmasta päästä olevat vaihtoehdot, näihin voi toki upottaa rahoja ties kuinka paljon jos haluaa superlaatua. 🙂

ledilightblue (1 of 1).jpg

ledilight (1 of 1).jpg

ledgo (1 of 1).jpg

Lisäksi tietenkin käytän läppäriä. Minulla on HP-mallinen läppäri, jonka joskus joku huijari sai minulle myytyä. :DD Ensi kerralla otan miehen mukaan, jotta tulee ostettua hintalaatu-suhteeltaan paras mahdollinen. Tämä on ollut muuten hyvä, mutta näytönohjain menee välillä tilttiin vaikka olemme päivittäneet ajurit monta kertaa. Toistaiseksi tämä on taas toiminut, mutta voi olla että pian on uuden koneen osto edessä. Kuvien muokkausta varten minulla on Adope Lightroom, Adope Photoshop sekä Media Encorer, jota en tosin ole kokeillut ikinä. Videoiden editointiin minulla on Adope Premiere-ohjelma. Lisäksi laitan kaikki kuvat ja videot ulkoiselle kovalevylle aina kun muistan. Pitäisi kyllä joka kerta laittaa, harmittaa sitten aika tavalla jos kone hajoaa.

Kalenteri on minulla myös kovassa käytössä. Tarkoituksena on että kirjaan joka päivälle jonkun postauksen yms. jonka teen tiettynä päivänä. Aika usein huomaan kuitenkin meneväni ihan fiilispohjalta homman suhteen. Jos jonkun tekstin kirjoittaminen loppuun ei sillä hetkellä huvita en halua väkisin vääntää. Siinäpäs noita oli. Toivottavasti en unohtanut mitään. 🙂

laptop5 (1 of 1).jpg

Mitä välineitä sinä käytät bloggaamiseen?

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Mitä järkeä kirjoittaa blogia?

Somekuvan silotus on ok

Bloggaaminen englanniksi

 

***

In this post I wanted to show you what aids I use for blogging. We bought Canon 60D camera, because the old were not so good. We have two lens, 50mm and 17-50mm. We are going to buy wide-angle lens also. For videos I bought mini SLR by Olympus. This is also a good option if you want to take photos, but you can’t take the big camera with you. Because now it’s very dark season, the exposure is challenging. That’s why I ordered LED light from verkkokauppa.com. I’ve been satisfied with this light, but I’m going to buy another because when you use only one light, shadows comes easily. I also bought tribod and adapter. I use my laptop for blogging, surprise. Photos I edit using Adope Lightroom and Adope Photoshop. For videoediting, I use Adope Premiere. Calendar is used for scheluding.

 

What tools do you use for blogging?

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta