Blogilla ei saa tienata

Blogi työnä tuntuu herättävän paljon ajatuksia. Mielestäni blogilla saa tienata, tietysti! Olen lukenut paljon kirjoituksia bloggaajan työstä. Monesti näiden tekstien kommentteja selatessa huomaa aika monella (yleensä anonyymeillä), olevan sellainen asenne, ettei blogilla saa tienata tai että blogi on hyvä harrastus, mutta työtä se ei ole. Lisäksi monia tuntuu ärsyttävän yhteistyöpostaukset ja mainoslinkit.

”Kaiken maailman nelly-kollaasit saavat kyllä savut nousemaan korvista.”

”Itse en myöskään pidä bloggaamista minään työnä, vaan lähinnä vapaa-ajan harrastuksena.”

Tässä vain pari lainattua kommenttia mainitakseni. Mielestäni omaan blogiinsa saa laittaa mitä haluaa, kunhan se ei riko lakia, eikä tarkoituksena ole loukata/muulla tavoin vahingoittaa muita ihmisiä. Jos Nelly-kollaasit ärsyttää, niin onneksi niitä ei ole pakko selailla. En itsekään niistä erityisemmin välitä, mutta ei minua haittaa, jos joku sellaisen omaan blogiinsa laittaa. Ties vaikka joskus joku bloggaaja laittaisi kollaasiin tuotteen, jonka haluan ostaa. Ehkä jopa saa siitä muutaman sentin, joka ei ole minulta pois. Lisäksi, niiden kollaasien kokoamiseen voi joskus mennä ihan yhtä paljon aikaa kuin tavallisen postauksen, ellei enemmänkin. En itse jaksa selailla nettikauppojen valikoimia, joten kiva että joku kokoaa hyviä tuotteita yhteen.

Blogi työnä

Blogi työnä

Blogi työnä

Kollaasikuvat Tinkerbellan blogista

Bloggaaminen voi myös olla jonkun työtä ja onkin. Silloin niitä mainoksia sinne yleensä laitetaan, jotta sitä rahaa tulee. Jos haluaa tuottaa päivittäin-, ellei useammankin kerran päivässä blogiin sisältöä, siihen saa helposti kulumaan paljon aikaa. En siis näe syytä, miksi blogin pitäisi olla vain harrastus, jos sillä pystyy elättämään itsensä.

Joskus myös luin kommentin, ettei bloggaamista saisi aloittaa tavoitteenaan tehdä siitä työ. Miksi ei? Aika moni menee lääkikseenkin tavoitteenaan lääkärin ura ja moni perustaa yrityksen, koska haluaa tehdä työkseen sitä mistä nauttii. Eikä se tee heistä mitenkään ahneita, tietenkään. Välillä tuntuu, että työn pitää olla kurjaa ja sinne mennään vain siksi kun on pakko. Kyllä se kivakin työ on työtä ja kivakin työ voi olla vaativaa. Luovan työn tekijälle tai siitä haaveilevalle suositellaan usein oikean työn hankkimista. Kenellä on oikeus määritellä, mikä on oikea työ?

Onko blogi työnä kummallinen ajatus? Kartatteko Nelly-kollaaseja ja yhteistyöpostauksia?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Bloggaaminen englanniksi?Blogilla ei saa tienataFeikit asukuvat Blogien pahimmat kliseetMitä lukijat haluaa – arkea vai juhlaa?Kielellisesti lahjattomat narsistiset bloggaajatVuosi bloggaajanaBloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus?

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Blogilla ei saa tienata”

  1. Hei! Mielenkiintoinen aihe sinänsä. Tässä vähän mun ajatuksia aiheesta. Minusta blogilla saa ehdottomasti tienata. Moni joka ei blogia kirjoittele ei ymmärrä sitä, miten paljon aikaa erilaisten kuvien ja postausten kirjoittamiseen kuluu aikaa. Jokainen voi kokeilla siipiään blogin parissa ja yrittää tienata sillä, mikäli niin haluaisi. Kuitenkaan ei kaikista siihen ole. Joten, eiköhän se ole ihan okei jos joku sillä pystyy tienaamaan rahaa. 🙂 Ja mitä nellyn kuvakollaaseihin tulee, niin vaikken itse yhteistyöpostauksia tee, niin päivittelen silti silloin tällöin nellyn vaattteista kollaaseja. Kyllä ne ainakin mua inspiroi, jos kyseiset tyylit on mulle mieluisia. 🙂 Ihanaa kevättä!
    -Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta