Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?

Moni bloggaaja haluaa kehittää ja kasvattaa blogiansa isommaksi. Puhutaan usein isoista ja pienistä blogeista, mutta minkä kokoinen blogi sitten on iso ja mikä pieni? Minkä kokoisella blogilla voi tienata ja onko pienemmällä blogilla tienaaminen edes mahdollista?

Blogilla tienaaminen riippuu paljon esimerkiksi blogin aiherajauksesta ja kaupallisuudesta. Kosmetiikka- ja lifestyleblogit on aika helppo kaupallistaa, mutta esimerkiksi hevosiin keskittyvän blogin aihe on sen verran rajattu, että se on jo huomattavasti vaikeampaa. Hevosiin liittyvään tavaraan ei myöskään liity yhtä suurta bisnestä kuin vaikkapa kosmetiikkaan. Toisaalta kosmetiikka ja lifestyleblogeja on todella paljon – kilpailu on kovaa ja erottuminen vaikeaa. blogilla tienaaminen

Tienaaminen riippuu myös paljon muista jutuista; oletko itsenäinen bloggaaja vai bloggaatko portaalissa, myykö portaali yhteistöitä puolestasi vai myytkö niitä itse. Joissain portaaleissa yhteistöiden myyminen myös itse on sallittua, mutta ymmärtääkseni aina näin ei ole.

Jos bloggaaja myy yhteistöitä itse, voi hän luonnollisestikin päättää työnsä hinnan. Yhteistöiden itse myyminen vaatii kuitenkin usein isoa aktiivisuutta ja taustatyötä. Potentiaalisten yhteistyökumppaneiden etsimiseen menee myös yllättävän paljon aikaa – pelkästään oikean henkilön yhteystietojen löytäminen voi olla välillä etsinnän takana. 😀 Lisäksi pitää muotoilla viesti, miettiä miten yhteistyö hyödyttäisi teitä molempia ja saada se vielä ilmaistua yritykselle ymmärrettävästi. Pitää siis osata myös myydä.

Osalle yrityksistä blogiyhteistyöt ovat perushuttua, mutta toisille ne taas ovat tuntemattomia. Itse olen myynyt kaikki blogiyhteistyöni itse. Hintani määritän Social Bluebook -palvelulla, josta olen kirjoittanut postauksen: Miten hinnoitella blogiyhteistyö?

Alle 100 000 kuukausilukijaa – Blogilla tienaaminen mahdotonta?

Itse saan Fitfashionilla blogatessani pienen palkkion kirjoittamisesta, mutta pääosin raha tulee yhteistöistä (jos tulee). Omilla lukijamäärilläni (tuhansia viikossa), voi pyytää jo aika mukavaa palkkiota yhteistöistä. Mutta kuten tuossa aikaisemmin linkkaamassani kirjoituksessa kerroin, osalla yrityksistä ei ole varaa maksaa yhteistöistä mitään tai vain pientä korvausta. Moni yritys kuitenkin ymmärtää nykyään blogimainonnan hyödyt ja bloggaajan työn arvon. Blogilla voi siis tienata, vaikkei lukijoita olisikaan tuhansia päivittäin.

Tietysti toivon omien lukijamäärieni kasvavan, mutta yritän olla tyytyväinen nykytilanteeseenkin – olen blogannut vasta alle puolitoista vuotta. Bloggaajat joilla on esimerkiksi yli 100 uniikkia lukijaa kuukaudessa, ovat usein bloganneet yli 5 vuotta. Osan blogit kasvavat hitaasti ja toiset saavat kasvatettua blogin lyhyessä ajassa todella isoksi. Monesti jälkimmäiset ovat kuitenkin jo valmiiksi tunnettuja tyyppejä, joiden asiat kiinnostavat ihmisiä muutenkin.

blogilla tienaaminen

Iso vai pieni blogi?

Itse ajattelen tosi isolla blogilla olevan lähemmäs 100 000 lukijaa kuukaudessa, mutta kyllä mielestäni esimerkiksi 50 000 kuukausilukijaakin on jo iso määrä! Itselläni on siihenkin matkaa.

Yhteenvetona siis – blogilla tienaaminen riippuu niin monista jutuista; lukijamäärät, kaupallisuus, oma aktiivisuus, myyntitaidot, kohderyhmä (onko kohderyhmä sellaista, joita kiinnostaa tuotteet ja palvelut vai sellaista, joka arvostaa minimalistisuutta?).

Myös sillä on merkitystä, miten hyvin toteuttaa yhteistyöpostaukset. Jos yritys ei ole tyytyväinen yhteistyöhön, jatkoa ei todennäköisesti tule. Jos taas bloggaaja hoitaa homman hyvin ja lukijatkin tykkäävät, usein yhteistyö voi jatkuakin. Yhteistyön epäonnistuminen voi johtua myös huonosta ajankohdasta, epäonnistuneesta kohderyhmävalinnasta jne. Aina vika ei ole siis yhteistyöpostauksen sisällössä.

Nyrkkisääntö kuitenkin on mitä isompi blogi, sitä helpompi sillä on tienata. Pienemmällä blogilla tienaaminen on kuitenkin ihan mahdollista, mutta vaatii toki bloggaajalta itseltään enemmän. 🙂

Ajatuksia? Onko blogilla tienaaminen jotain mistä itse haaveilet?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä!

Paljastuksia bloggaamisesta!

Kohti unelmaduunia!

Miksi haluan blogata työkseni?

Taru

4 vastausta artikkeliin “Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?”

 1. Hyvä aihe taas kerran! Itselleni blogi on pääasiallinen työni, joten erilaiset yhteistyöt ovat tarpeen. Pääasiallisesti elätän itseni affiliatemarkkinoinnilla ja lisänä ovat A-lehtien palkkiot blogin lukijamääriin perustuen, mutta olen alkanut panostamaan myös yksittäisiin kaupallisiin yhteistöihin joita on varmasti jatkossa luvassa.

  Mulle tärkeää blogimainonnassa on se että mainostan vain juttuja jotka ostaisin itsekin ilman yhteistyötä tai sen mainostamisesta koituvaa hyötyä. On paljon asioita joita en mainostaisi hyvääkään korvausta vastaan, ja minullekin on tarjottu yhteistöitä joissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ne eivät kiinnosta minua joten eivät kovin suurella todennäköisyydellä lukijoitanikaan.

  Lifestyle-blogin kirjoittamisen hyötynä näen sen, että omat aiheeni ovat todella monipuolisia. Voin siis tehdä yhteistyötä monen eri alan firmojen ja erilaisten tuotteiden kanssa, kaikkien niiden joita itsekin haluan käyttää 🙂

 2. Kiitos! 🙂 Hyvä jos affilinkit tuottaa tulosta. Jep, ei turha ottaa sellaisia jotka ei sovi blogiin tai kiinnosta itseä millään tavalla. 🙂 Itsekin tykkään pitää aiheet monipuolisina, vaikka aina puhutaan siitä aiheen rajaamisesta. Toisaalta silti koen, että ajan kanssa tähän tulee se oma tyyli eikä tekstit ole ihan sillisalaattia. 😀

 3. Itselleni bloggaus on vain mukava harrastus, eikä tavoitteenani ole tienata sillä elantoa. Päivätyön ja perheen kanssa mulla ei vain oo aikaa eikä energiaakaan kasvattaa blogia kovin suureksi Pienet yhteistyöt tuovat hommaan kivaa lisää ja aiheisiin monipuolisuutta. Toivon, että pienetkin blogit voi saada yhteistöitä, vaikka lukijoita ei tuhansia viikossa olisikaan 🙂

  Ihanan värikkäät kuvat tässä postauksessa! Sulle sopii vihreä erinomaisesti!

  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta