Blogin tulevaisuus?

Ajattelin vähän höpötellä bloggaamisesta ja siitä mitä ajatuksia minulla oli blogista alunperin ja mihin suuntaan haluaisin lähteä tätä viemään. Mikä siis tulee olemaan tämän blogin tulevaisuus? Toivottavasti en toista itseäni sillä olen pari kertaa aiemminkin maininnut osan näistä asioista joista tulen kirjoittamaan tänään. 😀

Miksi aloitin bloggaamisen?

Olen aina nauttinut kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, laulamisesta ja näyttelemisestä. Oikeastaan melkein kaikesta, johon liittyy itsensä ilmaisu. Laulutunnit lopetin jossain vaiheessa, koska en kokenut saavani niistä enää mitään irti. Teatterihommatkin ovat nyt olleet tauolla, koska se vaatii todella paljon aikaa ja sitoutumista ja tässä elämäntilanteessa minulla ei olisi aikaa siihen.

Sen vuoksi pyörittelin ajatusta omasta blogista. Bloggaamisen myötä pääsisin tekemään nauttimiani asioita ja tehdä sen aivan omaan tahtiini. Tuolloin blogit olivat vielä aika uusi juttu ja kovin monella ei blogia tuolloin tainnut edes olla. Silti en ikinä saanut hommaa aloitettua, silloin 18-vuotiaana vielä ajattelin liikaa muiden mielipiteitä ja epäilin aiheita joista halusin kirjoittaa. En myöskään uskonut että keksisin enää kirjoitettavaa ensimmäisen viikon jälkeen.

Blogin tulevaisuus, bloggaaminen, blogi, bloggaajaksi, ammattibloggaajaksi, ammattibloggaaja, kirjoittaminen, Stuff about

Blogin tulevaisuus, bloggaaminen, blogi, bloggaajaksi, ammattibloggaajaksi, ammattibloggaaja, kirjoittaminen, Stuff about

Blogin tulevaisuus, bloggaaminen, blogi, bloggaajaksi, ammattibloggaajaksi, ammattibloggaaja, kirjoittaminen, Stuff about

Bloggaaminen vei mukanaan

Kun sitten vihdoin ja viimein homman sai alkuun, tykästyin ihan hulluna! Aluksi minun oli todella vaikea julkaista tekstejä, koska olin todella kriittinen. Ajan myötä sekin helpottui. Aluksi julkaisin tekstejä joka toinen päivä eli kolme-neljä kertaa viikossa, mutta pian tekstejä alkoi syntyä niin paljon luonnoksiin että päätin tuutata uuden tekstin ilmoille päivittäin ja sillä linjalla olen mennyt tähän päivään asti. On ollut ehkä kolme päivää kun en ole julkaissut, mutta tuolloin olen ollut jossain reissussa tms.

Blogin aloittamisessa vaikeaa oli myös se, että epäröin omien kuvieni ja ajatuksieni lätkimistä nettiin. Alussa suunnitelmanani olikin kirjoittaa vain hyvinvointiin ja treeniin liittyvää blogia. Halusin jakaa vinkkejä treeniin ja ravintoon liittyen sekä välillä luritella joitain ajatuksia henkisestä hyvinvoinnista. Halusin pitää itseni suht etäisenä tyyppinä, joka vain tuottaa vinkkejä jokapäiväiseen arkeen. Blogin tulevaisuus tuntui tuolloin selkeältä.

Pikkuhiljaa kuitenkin huomasin, että vaikka treeni on jees ja ruoka myös niin minulla ei ole montaa kertaa viikossa annettavaa sillä saralla. Kuinka paljon saisin juttua revittyä irti ruokien mikroista ja makroista, varsinkaan kun ruoka-ohjeita blogissani tulisi näkymään aniharvoin (koska olen surkea kokki ja ruoanlaitto ei todellakaan ole lempipuuhiani!). Keksisinkö joka päivä uuden huippuliikkeen jolla saada treenistä enemmän irti? En, tai vaikka keksisinkin, niin jotenkin ajatus siitä ei saanut minua innostumaan. Näissä aiheissa ei toki ole mitään vikaa, mutta yhtäkkiä tuntui tylsältä perustaa koko blogi näiden varaan.

Blogin tulevaisuus, bloggaaminen, blogi, bloggaajaksi, ammattibloggaajaksi, ammattibloggaaja, kirjoittaminen, Stuff aboutNäin syntyi lifestyleblogi, jossa kirjoittelen mitä ”sylki suuhun tuo.” Epäröin ajatusteni ja mielipiteitteni esille tuomista, mutta pian sainkin huomata että valtaosa teksteistä on juurikin niitä. Jostain syystä se ei tuntunut enää liian henkilökohtaiselta, koska mielipiteitä maailmaan mahtuu, miksi en voisi tuoda omiani esille? En kuitenkaan halua kirjoittaa tekstejä, jotka loukkaavat muita ja pyrinkin muotoilemaan asiani niin ettei näin kävisi. Pidän sellaisen ajatuksen tekstieni kanssa, että kirjoitan sellaisia asioita jotka saavat tulla muidenkin tietoon. Ajatusteni ja mielipiteitteni lurittelun lisäksi haluan tuoda mukaan omaa elämääni, johon kuuluu arki, juhla, sekä muoti- ja kauneusjutut. Joskus innostun kirjoittelemaan yhteiskunnallisistakin aiheista ja ilmiöistä. Joskus on kiva myös kirjoittaa tekstejä ei niin vakavalla-otteella ja pistää huumoria peliin. 😀 Toki treeni- ja ruokajututkin ovat mukana inspiraation iskiessä, enkä haluakkaan tehdä mitään rajausta aiheiden suhteen.

Blogin tulevaisuus

Alun alkaen halusin panostaa kuviin, mutta aina se ei ihan toteutunut. Koen kuvieni parantuneen ajan saatossa ja haluan parantaa niitä entisestään. Haluan kehittää blogiani ulkoisesti, mutta tietenkin myös sisältöä. Moni tykkää kotikutoisista blogeista ja itsekin luen niitä, mutta silti haluan kehittää omaani visuaalisesti. Tekstit haluan pitää helposti lähestyttävinä ja sellaisina että niistä välittyy persoonani.

Keväällä ostimme uuden kameran, koska minä halusin panostaa kuviin ja mies halusi kameran jolla saisi myös hyvää videokuvaa. Päädyimme Canon 60D kameraan. Pari objektiivia meillä jo onkin, mutta niitäkin varmaan hankitaan pian lisää. Ostin itselleni myös toisen kameran, Olympuksen minijärkkärin ns. varakameraksi ja vlogeja varten. Joskus on hankala raahata Canonin mötikkää mukana ja tuolloin otan Olympuksen. Olympuksella tulee myös parempia vlogeja kun tarkennus pysyy perässä.

Blogin tulevaisuus, bloggaaminen, blogi, bloggaajaksi, ammattibloggaajaksi, ammattibloggaaja, kirjoittaminen, Stuff about

Välillä mietin pitäisikö minun rajata aiheitani jotenkin tai tehdä pelkästään tietyn tyyppisiä tekstejä. Tässä vaiheessa tuntuu etten halua sitä tehdä ja tuntuu hyvältä pitää kaikki vaihtoehdot avoimina. Voihan olla että jossain vaiheessa blogini löytää jonkun helpommin määriteltävän linjan, mutta siihen asti mennään tällä vähän kaikkea-teemalla. Nyt tuntuu että tällä linjalla voisi jatkaa loputtomiin, ei lopu ainakaan aiheet kesken. 😀 Blogin tulevaisuus on siis edelleen auki.

Haluaisin antaa blogille vieläkin enemmän aikaa, vaikka nytkin sitä menee ihan kiitettävästi. En ole ikinä laskenut paljon aikaa menee, mutta usein muutama tunti luultavastikin? Joskus enemmän joskus vähemmän.  Marraskuussa palaan joksikin aikaa töihin ja jännittää jo nyt miten aikaa jää blogille. Onneksi postauksiakin voi kirjoitella etukäteen, kuten olen tehnyt tähänkin asti. Loppuun haluan sanoa kiitos kaikille lukijoille, piristätte kommenteillanne ja olemassaolollanne. Toiveita ja ideoita saa myös heitellä kommenttibokseihin, pyrin niitä toteuttamaan!

Olisi kiva kuulla sun blogin tarina? Mistä alkoi ja mihin suuntaan haluat sitä viedä?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Mitä järkeä on kirjoittaa blogia? Blogilla ei saa tienata Miksi blogin nimi on Stuff about? Mistä kirjoittaa blogiin? Bloggaaminen englanniksi?Kannattaako portaalissa bloggaaminen? Puolustuspuhe ”väljähtyneelle” blogimaailmalle Mikä blogeissa ärsyttää x5 Tämän hetken blogisuosikit x5!

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Blogin tulevaisuus?”

  1. Tosi mielenkiintoista kuulla pohdintoja blogin kirjoittamiseen liittyen.

    Omani on vasta alussa, ja hakee vielä muotoaan. Olen pitkään lukenut muiden blogeja, ja saanut niistä hirveästi inspiraatiota sekä verataistukea. Toinen syy aloittamiselle on oman luovuuden kanavoiminen jonnekin. Blogissa saa toteuttaa itseään niin kirjallisestikin kuin valokuvien muodossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta