Että mitähän hittoa

Minulla on tällä hetkellä kunnianhimoinen suunnitelma – nimittäin kirjoittaa kahden viikon blogipostaukset etukäteen varastoon, jotta voin sitten joitakin päiviä keskittyä muihin juttuihin. Vielä jokunen postaus pitäisi raapia kasaan, mutta takki ja pää alkaa olla aika tyhjä. Kirjoitin ensin vahingossa tyhmä, ehkä se kuvasti totuutta paremmin.

Olin flunssassa viime viikolla ja kököttänyt koneen ääressä sama kauhtunut villatakki päälläni. Mitään kovin inspiroivaa tai ajatuksia herättävää ei siis ole tapahtunut. Olenkin ammentanut postausaiheet omasta päästäni sekä uutisia ja puheenaiheita seuraamalla. Tosin perjantaina olin A-lehtien järjestämässä The Awards Finland-gaalassa, mutta muuten olen ollut aikalailla kotosalla.

blogipostaukset, bloggaaminen, blogi, kirjoittaminen, writer's block, luova työ, postaus, postaukset, Stuff about

blogipostaukset, bloggaaminen, blogi, kirjoittaminen, writer's block, luova työ, postaus, postaukset, Stuff about Tiedän että pikku kävely tekisi hyvää, mutta ulkona on pimeää ja märkää – ulkoilukaan ei siis houkuta. Hyvä pukeutuminen ei auta, koska jostain kumman syystä vesi tulee myös kumisaappaan läpi. Siinä on luultavasti reikä jossain, mutten ole jaksanut selvittää asiaa.

Haluan päästä blogin kanssa tilanteeseen, jossa minulla on aina vähintään viikon postaukset kasassa. Ei tarvitse sitten iltamyöhään istua konetta naputtelemassa, mikäli päivisin tuleekin muuta hommaa. Tähän hommaan kuuluu nimittäin muutakin kuin postausten raapustelu. En jaksa niitä tähän mainita, koska olen keuhkonnut niistä täällä blogissani ennenkin.

Nyt siis koitan raapia kahden viikon tekstit kasaan ja sitten hetkeksi panostaa vähän muuhun. Sitten kun huomaan postauksia olevan jäljellä ”enää” viikoksi, pitää taas naputella pari lisää. Huono puoli on se, ettei väkisin kirjoittaminen kannata – silloin sisältö on auttamattomasti paskaa. Ainakin omasta mielestäni. Tällä viikolla on pari kertaa ollut fiilis, että mitähän hittoa sitä nyt kirjoittaisi. Tiettyyn moodiin päästessäni olen kuitenkin kirjoittanut päivän aikana jopa neljä blogipostausta!

blogipostaukset, bloggaaminen, blogi, kirjoittaminen, writer's block, luova työ, postaus, postaukset, Stuff about Itse tarvitsen myös selkeät rutiinit arkeen ja sitä, että teen ja koen asioita. Jos nyhjään pimeässä kämpässä näpyttelemässä konetta, pää on ehkä vähän sumeana. Aionkin taas kerran vakaasti ottaa aamutreenit ennen hommien aloitusta käyttöön ja tauottaa päivän pienellä kävelylenkillä. Heti kun flunssa on ohi. Raikkaalla ulkoilmalla on nimittäin uskomaton vaikutus! Pää tuntuu heti selkeämmältä ja ideoita on vaikka muille jakaa. Ainakin yleensä.

Kohta voisin alkaa hieman siivoilemaan. Tämä sekainen ympäristö ei nimittäin ainakaan itseäni inspiroi. Onneksi siivoaminen on toisinaan mukavaa ja usein kuuntelen samalla biisejä. Toisinaan myös keksin omia. 😉

PS. Pyydän tähän loppuun nyt miljoonannen kerran niitä postaustoiveita – olen saanut tasan yhden ehdotuksen sinä aikana kun olen blogannut! Nyt siis heittäkää postaustoiveita – tiedän siellä olevan paljon ihmisiä, joten antaa kuulua! Jos et keksi postausideaa niin kysymyksetkin on sallittuja.

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Onko siellä joku muukin, joka toisinaan kirjoittaa blogipostaukset etukäteen varastoon? 😀 Miten sait onnistumaan?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Lenkille suoraan synnytyssairaalasta Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Miksi paska blogi menestyy? Lisää liikuntaa x6 Asia jota kadunOudot tapani x6 Oot säälittävä anorektikko Ankea, seksitön avioliittoMeidän lapsi osaa enemmän kuin teidän lapsi

Taru

8 vastausta artikkeliin “Että mitähän hittoa”

 1. En tiedä ootko koskaan kirjoittanut siitä, miten noi blogin kuvat otetaan. Kuvaatte vissiin On my way -bloggaajan kanssa ristiin toistenne kuvia? Kuinka kauan siihen yleensä menee? Vaihdatteko vaatteita kesken photoshootin? Kuinka monessa postauksessa pystyt käyttämään yhden kuvauskerran kuvia? Tuleeko ikinä semmosta oloa, että ei hemmetti, mulla ei oo kuvia tähän postaukseen!? Kirjota tästä jooko!

 2. Mua kiinnostais sun kokemukset blogiportaaleista, kannattaako olla itsenäinen bloggaaja vai pitäisikö liittyä portaaliin? Miten niihin pääsee ja mitä siellä blogilta edellytetään?

  Ja monesti lukee, kuinka bloggaajat ystävystyy keskenään. Onko olemassa jotain bloggaajatapaamisia, vai onko tässä kyse ihan virtuaaliystävyydestä? Kenen kanssa itse olet tekemisissä ja miten nämä suhteet ovat saaneet alkunsa?

  Mikä oli sun ensimmäinen kaupallinen yhteistyö? Kuka lähestyi ketä ja miten projekti meni? Kauanko olit blogannut tuossa vaiheessa?

  • Hyviä ideoita, kiitos paljon! 🙂 Pistän muistiin ja varmasti kirjoittelen näistä aiheista! 🙂

 3. Aina ei voi olla luova olo! Ehkä silloin kannattaa vaikka pitää pari päivää taukoa! Itselläni pieni tauko tekee aina hyvää 🙂 Ja eihän se haittaa, jos blogissa ei ole joka päivä uutta sisältöä?

  Mä oon aika fiiliskirjoittaja, joten en suunnittele postauksia kovin paljoa eteenpäin. Yleensä vain pari valmiina tai puolivalmiina odottelemassa.

  Minnea
  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta