4+10 vinkkiä ekologisempaan muotiin!

Rakastatko muotia, mutta tunnet huonoa omaatuntoa shoppailusta? Ekologinen muoti on onneksi yleistyvä ilmiö ja pikkuhiljaa tarjontaa alkaa olemaan enemmän. Ajattelin tässä postauksessa jakaa vinkkejä ekologisempaan muotiin sekä 10 kauppaa tai vaatemerkkiä, josta löydät ekologista muotia! 🙂

ekologinen muoti
Kuvat: Sofinah

Osta vaatteesi kirpputoreilta, Uffista, Facebook-kirppareilta tai muualta käytettyinä

Käytettyjen vaatteiden ostaminen kannattaa. Paremman omantunnon lisäksi vaatehankinnat rasittavat myös kukkaroa vähemmän. Itse olen tehnyt huippulöytöjä kirppareilta ja aion seuraavaksi tutustua paremmin myös Uffin valikoimiin. Monesti kun näen jonkun yllä ihanan vaatteet tai asusteen, se onkin ostettu juurikin kirpparilta tai Uffista. 🙂

Tuunaa vaatteita

Jos vanhat vaatteet tuntuvat tylsiltä, niitä voi onneksi tuunailla itse! Sinun ei tarvitse olla käsityömestari – joskus pelkillä saksilla saa ihmeitä aikaiseksi. Itse olen tuunannut vanhoja t-paitoja uuteen uskoon leikkaamalla esimerkiksi toisen hihan pois, tekemällä hapsuja tai suurentamalla kaula-aukkoa. Lisää tuunausvinkkejä löytyy paljon netistä, esimerkiksi Pinterestistä ja MTV:n lifestyle -osiosta.

Vaatteiden vaihto

Monilla meistä on paljon hyväkuntoisia vaatteita, joita ei vain tule ikinä käytettyä syystä tai toisesta. Kaapissa lojumisen tai roskiin heittämisen sijaan, vaatteita kannattaa vaihdella vaikkapa kavereiden kanssa. Olemme omassa kaveriporukassamme joskus tehneetkin näin. Hyvä tapa päästä vanhoista eroon ja saada uutta tilalle ilman uuden ostamista.

ekologinen muoti
Kuvat: Nosh

Pidä vaatteistasi huolta

Liian usein vaatteet joutuvat käyttökelvottomiksi sen takia, ettei pesuohjeita ole noudatettu tai niistä ei ole muuten pidetty huolta.

Pystytkö yhdistämään uuden vaatteen vanhoihin?

Pyri ostamaan vaatteita, jotka mätsäävät hyvin yhteen vanhojen vaatteidesi kanssa. Mitä useamman asun kanssa saat uuden vaatteesi sopimaan, sitä hyödyllisempi ja monikäyttöisempi ostos on kyseessä. Itselläni on vielä opeteteltavaa tämän asian kanssa; minulla on paljon vaatteita, joita en sitten loppupeleissä olekaan käyttänyt. Suurin syy on juurikin se, etteivät ne sovi yhteen muiden vaatteideni kanssa. Jotenkin minulla ei vielä ole silmää tämän asian suhteen, mutta onneksi tätäkin voi kehittää! Mieti siis aina ennen vaatteen ostamista, minkä kanssa sitä käyttäisit. Jos mieleesi ei tule kuin yksi asu johon uusi vaate sopisi, harkitse vielä sen ostamista.

Ekologiset vaatemerkit ja -kaupat

 Tässä muutama vaatemerkki, liike tai verkkokauppa, joista löydät ekologista muotia:

Month Of Sundays

Samuji

Halla halla

Nudge

Globehope

Sofinah (painottuu eettiseen muotiin)

Nosh

Iluut

Karma

Costo

ekologinen muoti
Kuvat: Karma

Tuleeko sinulle muita vinkkejä mieleen? Onko ekologinen muoti sinulle tärkeä juttu? 🙂

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

5 bloggaajaa, joiden tyyliä ihailen

Näin onnistut valokuvissa x5!

Party mood playlist!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta