Elä jokainen päiväsi niin kuin se olisi viimeisesi?

dsg127 (1 of 1).jpg

Elä jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi. Aloin miettiä tätä lausahdusta tarkemmin. Skippaa tämä teksti, jos sinua ärsyttää pilkunviilaaminen, asioiden kirjaimellisesti ottaminen ja elämänohjeiden kyseenalaistaminen. 😀

Jos saisin tietää että tämä on viimeinen päiväni, niin miten sen viettäisin? Varmaan helvetin hysteerisenä ja itkuisena halaillen kaikkia läheisiäni kertoen että mää rakastan teitä! Päivä ei siis varmaankaan olisi kovin onnellinen ja ihana. Enkä varmasti haluaisi elää jokaista päivääni näin, todellakaan. Ehkä tämä on turhaa pilkunviilausta eikä sanontaa kuulu ottaa niin kirjaimellisesti, mutta usein tuntuu että jotkut ihmiset viljelevät tätä lausetta, vaikka oikeasti he haluavat kehottaa ihmisiä ottamaan hieman rennommin, ei sen kummempaa. Jos päivä olisi viimeinen, kuinka chilli ja hetkessä eläjä sinää olisit?

dsg124 (1 of 1).jpg

Pointti tässä sanonnassa on ehkä se, että älä turhaan säästele rakkauttasi lähimmäisiä kohtaan äläkä siirrä unelmiasi huomiselle. Älä tuhlaa aikaasi ihmisiin jotka myrkyttävät mieltä, älä aja itseäsi hulluuden partaalle epämieluisassa työssä jne. Tässä on tietysti pointtia. Mutta silti mielestäni jokaista päivää ei voi elää kuin viimeistä. Elämä ei oikein etenisi: Jos sinulla on esimerkiksi työssäsi jonkun projektin deadline tulossa, tekisitkö sen jos se olisi viimeinen päiväsi? Tuskimpa. Tekisitkö sen jos tiedät että tulee kenkää jos jätät homman tekemättä tai yksinkertaisesti nautit työstäsi ja haluat tehdä sitä jatkossakin? Kyllä!

Leikitään myös hetki, että emme menisi hirveään paniikkiin kun saisimme tietää tämän olevan viimeinen päivämme. Leikitään että pystyisimme hyväksymään asian ja ottamaan viimeisestä päivästämme ilon irti ja nauttimaan siitä. Tekisimme haluamiamme asioita ja nautiskelisimme vaan. Oltaisiin rakkaiden kanssa, syötäisiin hyvin, osa haluaisi ehkä juodakin hyvin. Osa lähtisi äkkilähdöllä jonnekin jne. Voisiko sellaista elämää jatkaa loputtomiin? Tehdä vain kivoja asioita; ei käytäisi töissä, ei maksettaisi laskuja, ei tehtäisi veroilmoituksia eikä harjattaisi paskaraitoja pöntöstä. Jotkut varmasti elävätkin tekemättä edellä mainittuja, mutta veikkaan että suurimman osan elämä hankaloituisi jollei joku tee näitä kyseisen henkilön puolesta.

dsg125 (1 of 1).jpg

dsg126 (1 of 1).jpg

Mielestäni kannattaa nauttia hetkestä, mutta silti tehdä päätöksiä tulevaisuus mielessä. Jokaista päivää ei voi elää kuin viimeistä. Minun mielestäni. Mutta harvoinpa nämä latteuksia sisältävät aforismit mitään totuudentorvia ovatkaan. No niin, ja älkää ottako tätä tekstiä liian tosissanne 😉 Sarkasmi on vaikea laji. 

dsg123 (1 of 1).jpg

Mitkä elämänohjeet ja sanonnat tökkivät teitä? 😀

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

***

Everyone has heard this quide: ”Live each day as if it were your last” I started to think about this sentence; is it a good advice and is it even possible to follow this quide? If you don’t like nitpicking, skip this text!

If I found out that this is my last day, I propably would be crying hysterically and telling my relatives and friends that I love youuu!! That day surely would not be happy. Would you like to spend everyday like that? You probably don’t. When people tells you this guide, they probably want to tell you that everyday is precious, tell that you love your family, spend time with them, do things that you love in life and enjoy the moment. But could you enjoy the moment on your last day?

Let’s pretend that we could enjoy our last day and do nice things. What would we do? Meet family and friends, eat and drink well and do things we enjoy. But could you live everyday like this and doing only nice things? Who would pay the bills, do the work and make some money? Who would clean your house? Life could be soon quite difficult.

You can’t live each day as if it were your last. I think that best way is enjoy the moment but make desicions thinking about your future also.

What guides or sayings annoyngs you?


Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta