Ennen & nyt

20160306_140511.jpg

Melkein 11 vuotta sitten

Tänään päätin kirjoittaa aiheesta, joka on välillä pyörinyt päässä. Nimittäin nykyisestä ja entisestä minästä.

Olen huomannut, että monesti ihmiset saattavat arvioida elettyä elämäänsä ja itseänsä todella ankarasti; saatetaan katsoa vanhoja valokuvia ja todeta ”hyi v**** mä olin karseen näkönen, kato noita vaatteita!” tai puhua itsestään muuten vaan rumaan sävyyn. Moni ihminen toki puhuu nykyisestäkin minästä rumasti, mutta ei mennä siihen tänään.

Miksi ihmiset haluavat vähätellä sitä mitä he ovat olleet joskus? Ne asiat ovat olleet silloin osa sinua ja olet silloin ollut ihan yhtä arvokas kuin nytkin. Jatkuvaa menneiden vähättelyä ja itsensä morkkaamista en ymmärrä. Itsekin vitsailen menneistä, mutta niin myös nykyisyydestä. Huumorilla ja halveksunnalla on ero.

hietsu (1 of 1).jpg

hietsu 2 (1 of 1).jpg

Olen minäkin tehnyt asioita joista en ole ylpeä. Varmaan kaikki on. Ne ovat kuitenkin menneitä, eikä niiden murehtiminen ja itsensä soimaaminen kannata. Ainoa asia johon voit vaikuttaa on hetki tässä ja nyt.

Toki muistelen välillä, mitä kaikkea on tullut tehtyä ja koettua ja miten oma ajatusmaailma on muuttunut. Mutta silti vain hymähdän nähdessäni vanhan kuvan itsestäni, jossa poseeraan kameralle meikkivoidetta huulissa duck face-ilme naamalla. Todennäköisesti hymähtelen taas vuosien päästä näille kuville ja itselleni, mutta hyväksyvästi ja hyväntahtoisesti.

Kivaa päivää kaikille!

Kuvat: Suvi

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

Taru

2 vastausta artikkeliin “Ennen & nyt”

  1. Kuule, aivan samoja asioita välillä miettinyt. Miksei ajatella omaa menneisyyttäkin omana historiana, joka on muokannut meistä meitä. jokaisella on oma kasvutarinansa ja jos elämä on silloin siinä tyylissä tuntunut hyvältä niin miksi sitä häpeilemään. Jos taas ei ole tuntunut hyvältä voi katsoa mitä se on opettanut, miten siitä voisi oppia ja millainen matka on siitä taivallettu.
    Jos häpeilee menneisyyttään, niin onko itsensä kanssa täysin sinut…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta