Feikit ja epävarmat timmit mimmit

Nykyään on in olla itsevarma ja tyytyväinen itseensä, epävarmuus ei. Paljon olen kuullut puhuttavan somen luomista paineista ja kiiltokuvamaisista blogeista ja instatileistä. Usein tähän samaan keskusteluun sekoitetaan kyseisten henkilöiden epävarmuus; jos olet hyvässä kunnossa ja sulla on vieläpä visuaalisesti upea someprofiili, niin johan olet epävarma ja sielustasi rikkinäinen ihminen. Laita kuvia mieluummin finneistäsi ja känsäisistä varpaistasi, jotta kukaan ei varmasti pidä sinua epävarmana! Jos et laita, olet feikki ja aiheutat muille paineita!

Okei, ehkä hiukan kärjistin. Mutta kuitenkin; tässä ollaan muka naisten asialla ja halutaan luoda tyytyväisyyttä itseensä. Ristiriitaista tästä tekee se, että samaan aikaan kun kerrotaan itsensä rakastamisen ilosanomaa, lytätään naisia, jotka meikkaavat, ovat timmissä kunnossa tai omaavat kiiltokuvamaisen sometilin. epävarmuus

epävarmuus

epävarmuusMiksi ollaan hyvällä asialla, mutta toteutetaan se polkemalla joitain henkilöitä alas? Minä tunnen monia urheilullisia ja kauniita naisia, enkä koe kenenkään heistä pitävän kroppaansa kyseisessä kuosissa ulkopuolisten paineiden takia. Toiset tykkäävät treenata kovempaa ja syödä tietynlailla aivan muista syistä kuin riittämättömyyden tunteesta. Myös geeneillä on osuutensa siihen, miltä kroppa näyttää. Luonnollisuutta tunnutaan muutenkin hehkuttavan nyt olan takaa. Hieno juttu, jos on luonnolliseen olemukseensa tyytyväinen, mutta se ei silti tee kenestäkään parempaa tai oikeuta solvaamaan muilla tavoin ajattelevia tai -toimivia ihmisiä. Epävarmuus ei useinkaan ole syy, tietynlaisille kuville tai sometileille.

Onko se oma riittämättömyyden tunne, joka saa ihmiset toitottamaan että rakastan itseäni tällaisena enkä haluaisikaan olla urheilullinen tai tuon ja tuon näköinen? Itsensä rakastaminen on erittäin jees, mutta jos asia pitää ilmaista polkemalla muita alas, kertoo se mielestäni siitä ettei itseensä ollakaan ehkä niin tyytyväisiä. Veikkaan myös että osa ei edes tajua toimivansa näin; se tulee jotenkin automaattisesti. Kaikki eivät siis välttämätä tarkoita pahaa puheillansa. Silti niitä on joskus syytä miettiä.

epävarmuus

epävarmuus

epävarmuusMiksi meikkaamista, kuvanmuokkausta tai kauniisti sommiteltua sometiliä ei voida nähdä vaikkapa vain visuaalisesti kauniina juttuna, harrastuksena tai taiteena? Miksi niiden pitäisi näyttää realistisilta? Mitä jos jonkun tarkoitus on tuottaa vain visuaalista sisältöä ja meikata hienosti? Kaiken takana ei välttämättä ole mikään itsetunto-ongelma tai itsensä pönkittäminen.  Naiset voivat laittautua omaksi ilokseen. Naiset voivat treenata siksi että tykkäävät siitä. Naiset voivat pitää yllä kaunista sometiliä, koska se kuuluu heidän työhönsä. Kaikelle ei ole mitään masentavaa syytä.

Jokainen on omanlaisensa ja aivan yhtä hyvä. Luonnollinen sekä viimeisen päälle laitettu nainen voivat kumpikin olla itsevarmoja ja aitoja. Olisi kiva jos emme arvostelisi muita tällaisista asioista.

Ajatuksia? 🙂

Seuraa: Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Nainen joka kiroilee

Kun tunnet itsesi luuseriksi

Avautuminen

Taru

6 vastausta artikkeliin “Feikit ja epävarmat timmit mimmit”

  1. Samaa oon miettinyt! En ylipäätään ymmärrä, miks niin moni kokee tarvetta lytätä muita samalla ku tsemppaa jotakin. Paljon parempi fiilis jäis kaikille, kun vaikka sen luonnollisuuden kehumisen jälkeen voitais kehua myös toisen upeeta instafeediä tai ainakin hyväksyä se et eri ihmiset arvostaa eri asioita. Hyvä itsetunto ei todellakaan vaadi niitö finnikuvia ( 😀 ) tai mitään muutakaan, vaan ihan vaan itsensä hyväksymistä jaomien juttujen toteuttamista.

  2. Todella hyvä teksi, sait jotenkin tosi hyvin kirjoitettua esille nuo asiat ja ajatukset! Oon niin samaa mieltä sun kanssa, en ymmärrä miksi edes oletetaan että esim. Instatilin ja blogin pitäis olla todellinen kuva elämästä. Ne on vaan pieni osa ja niistä voi olla tarkoituksella tehty visuaalisesti miellyttävämpiä 🙂

    http://aliisa-m.blogspot.fi/?m=1

    • Kiitos, kiva kuulla! Jep, ymmärrän että täydellinen some voi tuoda paineita muille ja siksi onkin hyvä tiedostaa että se ei ole ikinä koko todellisuus. 🙂 Kivaa viikkoa!

  3. Hyvä kirjoitus :)<3! Lueskelin sun muitakin postauksia, mutta en jaksanut kaikkia kommentoida, mutta näin yhteenvetona: kivoja postauksia :D<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 12
Tykkää jutusta