Haavemaailmassa?

df47 (1 of 1).jpgOlen kova tyttö haaveilemaan. Olen tässä vähintääkin puoli vuotta toistanut miehelle samaa mantraa haaveistani. Hän on oppinut koko listan jo ulkoa. Viimeksi kun olin aloittamassa taas omaa daydreaming-hetkeäni (se on pakko tehdä ääneen jos joku on läsnä) hän repesi nauruun. Älysin onneksi siinä vaiheessa lopettaa homman heti kättelyssä. Mutta nyt takaisin aiheeseen.

 

Mielestäni haaveilu on hyvästä. Siinä pääsee paremmin kiinni siihen mitä oikeasti haluaa, joka luonnollisestikin tekee haaveiden saavuttamisesta helpompaa ja ylipäätänsä mahdollista. Toisaalta itse olen haaveillut lottovoitosta, vaikken ollut ikinä täyttänyt ainuttakaan lottoriviä, joten aina se ei toimi, haha. Joskus ”liiallinen” haaveilu saattaa johtaa siihen, että elää elämäänsä tietyssä haavemaailmassa, mutta ei tee mitään tavoitteiden saavuttamiseksi. Elää sitä samaa epätyydyttävää arkea ja pakenee sitä toisinaan haavemaailmaan. Haaveilusta saa palasen sitä fiilistä joka seuraisi haaveiden toteutumisesta, siksi sitä on helppo jatkaa. On helppoa ja turvallista unelmoida suuria, kun taas unelmien tavoittelemiseen liittyy riskejä; mukavuusalueelta poistumista ja turvattomuuden tunnetta.

df48 (1 of 1).jpgItse olen jättänyt asioita tekemättä joskus pelon- ja joskus sen takia etten ole ollut varma; haluanko tätä oikeasti. On välillä vaikea tunnistaa kummasta oma toimettomuus johtuu; siitä ettei tämä olekaan se juttu vai siitä ettei uskalla edes yrittää. Usein nämäkin asiat selviävät kun vain antaa ajatuksilleen aikaa.

 

Omien haaveiden hahmottamisessa on auttanut aika yksinkertaiset kysymykset; millainen olisi täydellinen päivä? Mitkä asiat ovat minulle tärkeitä arjessa? Mitkä asiat tekevät minut iloiseksi? Mitä asioita jaksan tehdä päivästä toiseen virkeänä ja innostuneena? Usein olen tunnistanut ”ne” jutut siitä että ajatuskin saa kihisemään innosta. 😀 Vaikka joskus sitä saattaa juuttuu haaveilemaan vaaleanpunaisen kuplan sisään, silti haaveilu on mielestäni tietyissä määrin hyvästä. Mielestäni niistä haaveista kannattaa pitää kiinni ja yrittää tehdä niistä totta. Ei kannata tyytyä johonkin joka ei tunnu omalta, vaan puhkaista haavekupla ja ryhtyä toimeen.

df62 (1 of 1).jpg

Haaveiletteko te paljon? Kestääkö teillä ennenkuin teette siirtoja haaveiden eteen vai ryhdyttekö heti tekemään?

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Unelmat paperille

Hyvää mieltä ja ihania ajatuksia

Hukassa

 

 

***

 

I’m a dreamer. During the last six months, I’ve repeated same daydreaming-mantra to my boyfriend. He remembers it from the beginning to the end. Last time when I was starting out this same mantra, he started to laugh. Fortunately I realized to stop in time. I think that dreaming is good for us. It clears up what do you want in your life and allows the pursuit of dreams. Sometimes excessive daydreaming is not good for us. If you’re living your life in a pinkbubble but you never do nothing to achieve those dreams, it can lead to bitterness. Dreaming makes you feel good, but after that getting back to your normal life feels depressing, except if you start work on your goals. It’s easy and safe only dream, but if you have to do something to achieve dreams, it’s getting moe difficult and risky. But often, it’s worth it. However I that dreaming is a good thing, to a certain extent.

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Haavemaailmassa?”

  1. Mahtava aihe! Itse todella usein myös jämähdän haaveilemaan. Usein kuitenkin vasta silloin teen siirtoja toteuttaakseni unelmaani, kun olen saanut keskusteltua asiasta lähimmäisteni kanssa. Tavallaan haen hyväksyntää ja varmistusta, jonka avulla saan voimaa lähteä toimimaan kohti haavetta. En sitten tiedä kertooko se omasta itsevarmuudesta, että haluan ennen todellista toimintaa keskustella ja jakaa asian toisen ihmisen kanssa. Toisaalta näen sen myös positiivisena, sillä silloin saan uuden näkökulman ja ehkä vinkkejä, kuinka haaveet voisi toteuttaa järkevämmin tai nopeammin.

    Ps. Sun postausaiheet on tosi mielenkiintosia. Mutta joistakin aiheista toivoisin vielä syvällisempää käsittelyä. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta