Se hankala tyyppi

Nuorempana olin aika ujo ja hiljainen. En halunnut aiheuttaa ongelmia ja harvoin viitsin puolustaa itseäni, jos minua kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti. En halunnut leimaantua hankalat tyypit -porukkaan. Näissä tilanteissa menin täysin lukkoon ja sitten olisi tuntunut hassulta jälkeenpäin palata asiaan. En myöskään kehdannut kysyä epäselvistä asioista, vaikka aina toitotettiin sitä tyhmiä kysymyksiä ei ole- mantraa. Toisinaan kun kysyin, tehtiin selväksi tuon olevan se tyhmä kysymys.

Jossain vaiheessa kyllästyin myötäilemään ja esittämään että tiedän, vaikken tietäisikään. Usein näissä tilanteissa moni on sanonut jälkeenpäin, että olivat pohtineet ihan samaa. Tämä on rohkaissut minua kysymään jatkossakin epäselvistä asioista. En jaksa esittää tietäväni kaikesta kaikkea, mieluummin selvitän asian kerralla kunnolla. Sotkujen jälkeenpäin selvittäminen on usein vaikeampaa. Koen kaikkien kannalta helpommaksi, että puhutaan suoraan ja uskalletaan kysyä.

hankalat tyypit

hankalat tyypit

hankalat tyypitNykyään pidän myös puoleni jos koen, että minua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Pyrin huomauttamaan asiasta ystävällisesti ja keskustelemaan rakentavasti asiasta. Silti takaraivossa on aina pieni ajatus, että leimaudunko nyt hankalaksi tyypiksi? Onneksi pystyn vaientamaan sen nopeasti; hankalaksi väittäminen on vain keino vaientaa. Oikeuksistaan kiinni pitäminen ei todellakaan ole sama asia kuin hankala; hankalaa on jos näistä asioista ei voida keskustella.

Joskus on tullut vastaan tilanteita, joissa minulle on tehty selväksi että olen vain nuori tyttö, joka ei tiedä mistään mitään. Sellainen alkaa ärsyttämään todenteolla. Onneksi enemmän olen kuitenkin kohdannut positiivista vastaanottoa siitä, että otan asioista selvää ja uskallan kysyä.

Kannustan siis sinuakin pitämään puolesi, niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Ennemmin tai myöhemmin muut huomaavat, että sinua on turha yrittää pompotella!

Oletko sinä kokenut olevasi joskus se hankala tyyppi? Entä millaisia ovat mielestäsi hankalat tyypit esimerkiksi työelämässä?

Kuvat: Niina/Une petite life

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Aina kiire

Positiivisuus bullshitti

Tarvitseeko parisuhteessa riidellä?

Taru

2 vastausta artikkeliin “Se hankala tyyppi”

  1. Kuin olisi minun näppäimistöltä tämä teksti. Samanlaisia fiiliksiä nimittäin pyöritellyt päässä ja osittain pelännyt sitä leimautumista työpaikalla ja arkenakin. Mutta koen että on parempi puhua asioista rehellisesti ja ns. nostaa se kissa pöydälle kuin känistä selän takana. Vaikka se sitten tarkoittaisi sitä että saan ärsyttävän nartun leiman otsaani. 😛

    • Kiitos kommentista! Jep tää on varmaan aika tuttua monelle! Kannattaa kyllä ottaa asiat puheeksi! :)) Selän takana mariseminen ei auta mitään 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta