5 asiaa, joista ihmiset ärsyyntyvät turhaan

Välillä tuntuu, että ihmisten asioista helposti ärsyyntyminen on lisääntynyt ja että joitakin ihmisiä ärsyttää kaikki. Ehkä se johtuu vain sosiaalisesta mediasta ja siitä, että omia ärsytyksiä on erittäin helppo tuoda julki. Mikä sitten on totuus, en tiedä.

Toisaalta eihän tunteilleen, mitään voi; jos ärsyttää sitten ärsyttää! Usein nämä ärsytykset ovat kuitenkin mielestäni täysin turhia, vaikka myönnän itsekin joskus ärsyyntyväni turhista asioista. Näinä hetkinä olotila on yleensä muutenkin ärsyyntynyt, joten siihen ei paljon tarvita että alkaa nyppimään.

Turhat ärsyyntymiset ovatkin mielestäni niitä, jotka eivät suoranaisesti vaikuta omaan elämääsi negatiivisesti jos olisit vain ärsyyntymättä. 😀 Tottakai se ärsyttää jos joku käyttäytyy sinua kohtaan töykeästi, mutta toisinaan ihmiset ärsyyntyvät asioista, jotka he voisivat poistaa elämästään silmänräpäyksessä. Ajattelinkin tässä postauksessa kertoa 5 asiaa, joista ihmiset ärsyyntyvät mielestäni turhaan!

helposti ärsyyntyminen helposti ärsyyntyminen 1. Muiden somekäyttäytyminen, silloin kuin se ei loukkaa tai vahingoita muita

Taas se jakoi kliseisen quoten Facebookissa ja aina toi laittaa Instaan noita aamupalakuvia. Aina toi bloggaaja kirjoittaa samoista aiheista! Ihmiset ärsyyntyvät muiden somekäyttäytymisestä hämmentävän paljon. Tämä on mielestäni täysin turhaa ja myöskin niin helposti eliminoitavissa. Ensinnäkin jos tyyppi ei mollaa sinua tai muita tai vaikeuta elämääsi, ei ole syytä ärsyyntyä.

Jos sinua siltikin nyppii jonkun päivitykset, sitten nyppii. Voit kuitenkin yksinkertaisella klikkauksella poistaa tyypin Facebook-kavereista tai olla vain seuraamatta häntä. Saman voi tehä myös Instagramissa. Blogia voi olla myös lukematta. Ihmeellisintä tässä on, että usein ärsyyntyjät menevät silti saman tyypin somekanaville tuohtumaan. Miksi? Jos kuitenkin jostain syystä haluat ärsyttää itseäsi toistuvasti, älä rupea räyhäämään tyypille – itsepähän olet hänen sivuillensa klikannut? 😉

2. Klikkiotsikot

Tavallaan ymmärrän tämän, tavallaan en. Ärsyynnyn näistä itsekin nimittäin joskus ja olenkin siitä kirjoittanut täällä! Vaikka klikkiotsikointi on yleisesti ottaen paheksuttavaa, journalismi sortuu tähän mielestäni paljon useammankin kuin esimerkiksi bloggaajat.

Klikkiotsikoista ärsyyntymistä perustellaan sillä, että ihminen on tuhlannut aikaansa klikatessaan harhaanjohtavasti otsikoitua juttua. Ymmärrän tämän, mutta minulle herää tästä mieleen myös toinen ajatus; kuka oikeasti ei tunnista klikkiotsikkoa? Itse tunnistan ne nykyään heti, enkä klikkaile. Joskus tietysti saatan sortua ja silloin ajattelen vain, voi hitto taas se onnistui kusettamaan minua! 😀 En jaksa ärsyyntyä, itsepähän menin lankaan!

Klikkiotsikon tunnistaa yleensä Capslockista, huutomerkeistä ja elämää suuremmista tarinoista. Mentyäsi lankaan muutamia kertoja, voit huomata jonkun tietyn henkilön tekevän usein tällaisia otsikoita. Sitten et vain klikkaile. 🙂 Suosittelen lämpimästi myös Klikinsäästäjää.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että informatiivisen journalismin pitäisi luopua klikkiotsikoinnista. Se ei anna kovin luotettavaa kuvaa, jos kaikki otsikot ovat ihan puuta heinää sisältöön verrattuna. Tubettajat, bloggaajat ja muut somettajat, eivät sen sijaan tee mielestäni niin isoa rikosta harhaanjohtavilla otsikoilla, vaikka harva siitä tykkääkään. Itse välttelen klikkiotsikkoja blogissani, mutta myönnän siihen kerran sortuneeni! Olen pahoillani!

helposti ärsyyntyminen

helposti ärsyyntyminen3. Muiden tyyli ja ulkonäkö

Miksi kaikki meikkaa nykyään tolleen? Miksi kaikki käyttää samanlaisia farkkuja? Mua häiritsee kun tytöt käyttää niin lyhyitä shortseja et pyllykannikat vilkkuu! Muiden ulkonäöstä ja tyylistä ärsyyntymistä en ole myöskään ikinä ymmärtänyt. Miten jonkun tyyli, tapa meikata tai ylipäätänsä ulkonäkö, vaikuttaa omaan elämääsi (muuten kuin että ärsyynnyt :D)? Mielestäni jos tästä ärsyyntyy, ei voi muuta kuin mennä itseensä. Jokaisella on oikeus pukeutua kuten haluaa ja näyttää miltä haluaa. Jos joku siitä ärsyyntyy, niin ei kai sille voi mitään. Paitsi katsoa muualle ja miettiä miksi näin.

4. Muiden sisustus

Ärsyttää kun kaikilla on valkoinen sisustus, ihan persoonatonta ja tylsää! Mutta onneksi sinun ei tarvitse asua toisten kämpässä ja voit sisustaa oman kotisi miten haluat. 😉

5. Jos joku kasvattaa lapsensa erilailla kuin sinä!

Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa kasvattaa lasta. Se mikä sopii lapsellesi ja teidän perheelle, ei välttämättä sovi muille. On hassua, että ajatellaan vain sen oman tavan olevan hyvä. Jos ketään ei vahingoiteta ja kaikki vaikuttavat tyytyväisiltä, on turha vetää hernettä nenään toisten tavoista toimia.

helposti ärsyyntyminenSitten pari sanaa aiheesta ylipäätänsä; turhasta kierrosten ottaminen on voimia viemää, eikä auta ketään. Mielestäni ärsytyksen tullessa olisikin hyvä miettiä, mistä helposti ärsyyntyminen johtuu? Onko tämä nyt sellainen asia jonka takia kannattaa ottaa kierroksia ja pilata hyvä fiilis? Jos voit omalla toiminnallasi eliminoida ärsytyksen, poistaa sen pienellä itsetutkiskelulla tai keskittymällä itseesi, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Itseesi keskittymällä tarkoitan siis sitä, että muiden ulkonäöstä, somekäyttäytymisestä tai puhetyylistä ärsyyntymisen sijaan, keskityt omaan hyvinvointiisi etkä tuhlaa energiaasi muiden arvosteluun. Mitä väliä sillä loppupeleissä on, miten toiset pukeutuvat jos itselläsi on kaikki hyvin? Annetaan kaikkien kukkien kukkia, keskitytään hyviin asioihin ja siihen mitä on oikeasti tärkeää. <3

Aikamoista tämä elämä; ärsyynnytään asioista helposti ja sitten myös se helposti ärsyyntyminen ärsyttää muita! 😀

Tuleeko sinulle vielä vastaavia mieleen? Onko helposti ärsyyntyminen nykyihmisten vika, vai onko se vain helpommin nähtävissä somen takia?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Taru

4 vastausta artikkeliin “5 asiaa, joista ihmiset ärsyyntyvät turhaan”

  1. Haha. Se tuntuu olevan aika suomalaista, että eniten v*tuttaa kaikki. 🙂 Onko se sitten kateutta vai mitä? Yleensä se ärsytyksen kohde ei ole syypää harmitukseen vaan se syy tulee ärsyyntyjän sisältä. Itselläkin on joskus näitä ”ärsyttääkaikki”-päiviä, mutta usein syy on huonosti nukutussa yössä tai jossain muussa, mikä aiheuttaa harmitusta.

    http://www.shapeup.fi/blogi/

    • Kiitos kommentista! Jep, olen huomannut saman; silloin kun itsellä ei ole kaikki hyvin niin helpommin ärsyyntyy aivan turhaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta