Raivohullut pyöräilijät

Tämä aihe on varmasti monelle tuttu: Hullut pyöräilijät! Jostain syystä kohtaamani pyöräilijät ovat usein aika äkäisiä. Jokin aika sitten olin miehen ja lapsemme kanssa kävelyllä kun kuulimme takaamme pyörän rimputusta. Menimme tien laitaan jotta pyöräilijä mahtuisi ajamaan siitä. Hän ei kuitenkaan suostunut kiertämään koska olimme muka pyörätiellä. Hän pysähtyi, alkoi huutamaan ja kiroilemaan meille. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun tuohtunut pyöräilijä reagoi näin. Lopputulema oli se että mieheni kehotti pappaa polkemaan tiehensä ja kaikkia varmasti ärsytti.

Kyseessä oli leveä tie jossa oli kyltti nimeltä Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävät. ”Kun pyörätie ja jalkakäytävä on yhdistetty, pyöräilijä ajaa väylän oikealla puolella. Jalankulkija saa käyttää joko väylän vasenta tai oikeaa puolta. Pyöräilijä ohittaa samalla puolella kävelevän jalankulkijan ja muut pyöräilijät vasemmalta puolelta. Yhdistetyllä pyörätiellä on noudatettava erityistä varovaisuutta muiden tiellä liikkujien vuoksi.” (PolkupyöräWiki)

Hullut pyöräilijät

Hullut pyöräilijätEmme siis mielestämme tehneet mitään väärin – ja vaikka olisimme tehneet, en silti ymmärrä tällaista käytöstä. Jos joku tekee väärin, toivottua reaktiota harvoin saa raivoamalla ja huutamalla. Harvemmin kukaan alkaa huutamaan jos esimerkiksi toinen ihminen vahingossa törmäisi toiseen. Eikö olisi järkevämpi huomauttaa asiasta ystävällisesti tai edes neutraalisti?

Tämä tilanne alkoi ärsyttää minua, varsinkin kun lapsi oli mukana. Itse jos ajan pyörällä ja joku sattuu olemaan tielläni, oikaisen ilman mutinoita. Turhaa alkaa muiden päivää pilaamaan turhalla narinalla. Ymmärrän jos joku pysähtyy esimerkiksi sen takia että haluaa ohjeistaa lapsia turvallisuuden vuoksi, sehän on vain hyvä asia. Se ei kuitenkaan liity mitenkään tällaisiin vihaisiin tunteenpurkauksiin.

Hullut pyöräilijät

Hullut pyöräilijät

Hullut pyöräilijätYmmärrän että se voi ottaa pannuun jos jatkuvasti joku hyppelehtii pyörätiellä, mutta en tajua miksi se menee niin tunteisiin että pitää alkaa lastenkin kuullen huutamaan. Kannattaisko vetää vähän happea ennen kuin tuohtuu tuollaisesta asiasta? Ja olla edes varma siitä että toinen on tosiaan siinä pyörätiellä….

Vaikea uskoa että pyöräilijöillä olisi niin kiire jos kerran on aikaa pysäyttää pyörä ja jäädä haistattelemaan. Olisi ollut nopeampaa vain kiertää este ja olla hiljaa. Jotenkin tuntuu että jotkut luulevat ihmisten hyppivän tahallaan heidän tiellensä. Voin kertoa että ainakaan itse en aina muista ajatella tuollaisia; tietysti jos tie on selkeästi rajattu jalankulkijoille ja pyöräilijöille, kuljen omalla puolellani. Joskus pyöräilijä on myös ajanut tahalleen kohti ja vasta viime hetkellä väistänyt. Onko se niin tärkeää näpäyttää että melkein ajaa toisen päälle? Usein myös mausteeksi huudellaan törkeyksiä. Jännä juttu. Muiden kulkuneuvojen käyttäjiltä en ole koskaan kohdannut tällaista.

Ovatko hullut pyöräilijät meinanneet ajaa sinunkin päällesi? Kokemuksia?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Hämmentävät tilanteet Elä jokainen päiväsi niin kuin se olisi viimeisesi? Voit olla räväkkä olematta töykeä Omituiset unet x 3 Mitä opin synnytyksestä x9 Varaudu näihin kysymyksiin synnytyksen jälkeen! Huikea huhtikuu Haikeissa tunnelmissa 5 syytä käydä pussikaljalla

Taru

4 vastausta artikkeliin “Raivohullut pyöräilijät”

  1. Mä olen nähnyt kerran, kun joku ajaa pyörällä jalankulkijan päälle tahallaan minkä seurauksena jalankulkija lentää kaaressa. Pyöräilijä huutaa vielä jälkikäteen huidellessa ohi, että v*****n siitä tieltä tai jotain muuta kehittävää. Onneksi jalankulkijalle ei käynyt pahemmin, mutta mustelmia varmasti tuli 🙁 Tekstisi sopisi hyvin myös osalle autoilijoista 😉 Ei riitä ymmärrystä mullakaan! Ihan sama ketä on oikeassa tai väärässä.

    • Hui! Karseeta. 🙁 Miten tollanen asia voi saada jonkun noin kilahtamaan. :/ Kiva kun kommentoit. 😉

  2. Todella ikävää käytöstä teidän perhettä kohtaan 🙁

    Itselläni on kuitenkin käynyt juuri päinvastoin, sillä liikun paljon useammin pyörällä kuin kävellen. Monta kertaa olen kilauttanut kelloa leveästi käveleville ihmisille (esim. Isot porukat tai koiranulkoiluttajat, joilla koira vipeltää pitkän remmin päässä puolelta toiselle), jotta pääsisin itse ohi. Vastauksena usein simppeli keskisormen heristys tai joku halventava huudahdus. Vaikka ei se kellonsoitto ole mikään aggressiivinen juttu, vaan yksinkertaisesti yritän varoittaa edessä kulkevaa, että täältä tullaan… Ja sitten on vielä ne ”kouluttaja” mummot/papat jotka jaksaa aina huudella perään jos pyöräilenkin kävelytiellä kun autotiella en uskalla/mahdu ajaa. On tämä maailma ihmeellinen 😀

    • Kiitos kommentista! Voin kuvitella…osa tuntuu kyllä ottavan rimputtamisen henk.koht loukkauksena. 😀 Minäkin kerran pyöräilin hetken kävelytiellä kun keskustassa oli tosi kapea autotie ja molemmille puolille oli parkkeerattu autoja, niin olisi pitänyt keskellä tietä ajaa muuten. Sitten joku pappa kädet levällään hyppäsi eteeni. Ei kovin fiksua sekään. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta